Witaj
Gość

Wątek: Nowy Server Abyss X5  (Przeczytany 43116 razy)

• Pochwał: 1

Odp: Nowy Server Abyss X5
« Odpowiedź #75 dnia: Luty 16, 2008, 08:53:31 am »
na supreme przynajmniej wiesz kiedy serv wstanie a nie jak to abyss jak -_-'nie to nie wiadomo o co biega
ile to razy x7 mial downy to mi sie mowic nie chce
a lagi to nie wszyscy maja

Well, it's just our luck that Aerith has gone down and is not rebooting. We're having the techs look into the trouble. I can't say how long it will take because I don't know what is wrong now.
(..)

Aerith is going to stay down for at least the next 6-12 hours, while everything is checked and rechecked, and some maintenance is done on her. Aerith will be down longer if any problems don't go away, or something comes up, so we'll see about that later.
(..)
Aerith is having some problems and there is currently no ETA for her coming back online. I don't know exactly why it happened, but after a simple reboot Aerith got stuck with an F1 error on the console. After a tech got it running again, and fixed the F1 error, Aerith would freeze while loading into Windows
taki maly wycinek z ann ze strony, glownie za takie akcje supreme ssie, sry ale jak admin nie wie co sie dzieje to n/c ;) na poczatku byl DOSowany dosc dlugo i nikt nie umial nic zrobic ;f niby wipe chyba nie bylo, ale to raczej kwestia tego co sie adminowi przysni w nocy ;)

i ten temat nie sluzy do takiej kłótni, chcecie to se zalozcie temat abyss vs rest of the world, nie chcecie- po prostu nie grajcie
tak lepiej jest jak server lezy 1 miesiac a kilka miesiecy wczesniej mamona nie ma kilka tygodni bo admin nie wie o co biega:P
a najlepszy jest antharas 20  min stoi i nic nie robi:P po tym czasie zaczyna  atakowac

• Pochwał: 0

« Odpowiedź #76 dnia: Luty 16, 2008, 09:12:02 am »
hahha lol? jakie 20min omfg?
Abyss x7
Leathien: MS-78/Soutaker76---Hero
Franz:
Fr0sti: WS+40 :P

« Odpowiedź #77 dnia: Luty 16, 2008, 05:30:48 pm »
Macie może lagi na tym x5 serwie? Bo u nie tylko u mnie coś dzisiaj fatalnie to zaczęło chodzić, łącznie z dc.

« Odpowiedź #78 dnia: Luty 16, 2008, 09:16:34 pm »
ja nie mam lagow ani dc

« Odpowiedź #79 dnia: Luty 17, 2008, 09:19:00 am »
co za bzdura
nie ma broni z donate

ale jest adena a to na jedno wychodzi...
no moj pr0 playerze nie na jedno
10kk wychodzi 63zl
emi bow-63zl
teraz sobie policz ile wyjdzie ci z b grata , a grata , s grata.....

co do KLL
masz racje , dex ma lepsze interlude , a co do tych mana potek to nie am sie co tak zalamywac bo 1 potek cos okolo 70many? co prawdami tez si to nie podoba strasznie , ale potki nie sa takie mocne
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2008, 09:22:07 am wysłana przez Bled »

• Pochwał: -2

« Odpowiedź #80 dnia: Luty 17, 2008, 09:29:38 am »
co za bzdura
nie ma broni z donate

10kk wychodzi 63zl
emi bow-63zl

co do KLL
masz racje , dex ma lepsze interlude , a co do tych mana potek to nie am sie co tak zalamywac bo 1 potek cos okolo 70many? co prawdami tez si to nie podoba strasznie , ale potki nie sa takie mocne

Myslisz ze wszyscy ludzie sa biedni na tej planecie? 500 zł jak nie mniej = CH  Dla osoby pracujacej 500 zl to nie wiele ;]

« Odpowiedź #81 dnia: Luty 17, 2008, 11:06:47 am »
ja nie wiem kto kupuje rzeczy z gry, bo to sie mija z celem
najlepiej cala wyplate wydac na 78/78 w s grade i odinstalowac gre, bo nie ma juz co robic

ale dobrze, ze tacy sa, dzieki temu server nie ma problemow technicznych, a ja zarobilem sporo sprzedajac postaci konczac gre ;]

« Odpowiedź #82 dnia: Luty 17, 2008, 01:53:23 pm »
Witam, mam zamiar zagrc na abyssie i chcialbym sie dowiedziec czy gra  tam duzo polakow, czy same ruski

« Odpowiedź #83 dnia: Luty 17, 2008, 03:00:12 pm »
stawialbym 70% ruscy, 25% polacy, 5% inni

« Odpowiedź #84 dnia: Luty 17, 2008, 03:51:02 pm »
co za bzdura
nie ma broni z donate

10kk wychodzi 63zl
emi bow-63zl

co do KLL

Myslisz ze wszyscy ludzie sa biedni na tej planecie? 500 zł jak nie mniej = CH  Dla osoby pracujacej 500 zl to nie wiele ;]
....................

• Pochwał: -2

« Odpowiedź #85 dnia: Luty 17, 2008, 04:41:49 pm »
co za bzdura
nie ma broni z donate

10kk wychodzi 63zl
emi bow-63zl

co do KLL

....................

nice spam

« Odpowiedź #86 dnia: Luty 17, 2008, 07:05:40 pm »
ta bo mi na postach zalezy

• Pochwał: 3

• ;]
« Odpowiedź #87 dnia: Luty 17, 2008, 10:37:09 pm »
Widac :P
AyGo

« Odpowiedź #88 dnia: Luty 17, 2008, 10:54:08 pm »
stawialbym 70% ruscy, 25% polacy, 5% inni
ja bym obstawiaj ze rosjan jest mniej niz 70%
i teraz jest lepiej niz jak sobie przypomne jak to sie gralo kiedys mi na x3, kiedy rosjanie byli dosc wrogo nastawieni i malo ktory spik in inglisz, to teraz jest bardzo milo, praktycznie z kazdym idzie sie dogadac, co prawda czesto trzeba na poczatku dac plz english ale po tym dialog juz pomyslnie przebiega :) i nie spotkalem sie jak na razie z jakims chamstwem wiekszym ze strony rosjan czy jakies glupie zachowanie, a z racji robienia se troche kontakt z ludzmi mam
ogolnie moge powiedziec ze ludzie na x5 sa ok :) trzeba tylko przywyknac do cyrylicy na shoucie ;) ale juz np prawie wszystkie sklepy maja angielskie opisy

« Odpowiedź #89 dnia: Luty 18, 2008, 08:19:28 am »
Paru idiotow juz spotkalem, ale to nic w porownaniu do zachowania niektorych polakow, jak sie poczyta co wypisuja na shoucie to, az wstyd sie przyznac, ze jest sie z polski. Jest ich z 3 razy mniej, a robia wiekszy bajzel niz rosjanie chyba, ze nie rozumie co tam miedzy soba cyrylica wypisuja
W porownaniu z x3 jest jednak wiecej angielskiego na chacie

« Odpowiedź #90 dnia: Luty 18, 2008, 09:59:34 am »
Zgadzam się z kolegą wyżej. Straszną trzodę robią w większości Polacy. Teksty typu "je*cie się i nie gadajcię po rusku" są na porządku dziennym  :? . Osobiście mam shouta off, zaglądam tylko czasem jak chce coś kupić/sprzedać. Ogólnie mentalność mamy inną... Ubiliśmy pt Rosjan koło CT, napisali na pm gf żadnych przekleństw etc, pełna kultura - aż się zdziwiłem. Chwile póżniej kolejne pvp, po kontakcie z podłogą pytanie : Poland???!!! - no tak. - <seria przekleństw>  rodaków tłuczecie ?!!!. Oczywiście można pisać że ludzie po...kreceni są wszędzie - to prawda, ale u nas % idiotów jest zaskakująco wysoki, niestety.

« Odpowiedź #91 dnia: Luty 18, 2008, 01:29:54 pm »
news z dzis

za tydzien ma byc upgrade maszyny pod x5
zrobili tez 24buffy + jakies fixy w skillach

• Watch your Back
« Odpowiedź #92 dnia: Luty 19, 2008, 10:39:43 pm »
No zgadza sie niektorzy polacy robia trzode. Raz zobaczylem destro PK na FG podbieglem ubilem dropnelo cos A grade i bizu++++. Zaraz mialem wjazd na PM ze mnie w momencie rozpierdo** tylko reloga zrobi zaczal wyzywac ze polaków ubijam .... /block xxxx .... Jednak równiez ruscy chamsko sie zachowuja ... niedawno bilo mnie dwoch ruskow po chwili gryźli glebe i napisalem im Good Fight, na co oni " American NAAB" (przy nicku mam WIELKIE "PL") ja na to ze nie jestem amerykaninem... uwaga celna riposta ze strony rusków.... "English NAAB" gdy napisalem no comment zapowiadali mi rychłe opuszczenie Abyssa i zgloszenie Adminowi ze uzywam cheatów .... jakos gram nadal :P

l Coke and Pepsi are the same thing. Wake up people !!!

http://slomianywdowiec.mybrute.com

• Dev
  • Super Moderator

• Pochwał: 16

• Ryl to faja
« Odpowiedź #93 dnia: Luty 19, 2008, 10:54:25 pm »
Wszedlem sobie dzisiaj na momencik na Abyss jako że miałe mna offku private store postawiony. napisałem do kilku friend że okazjonalnie przyszedłem z wyżej napisanego powodu :P. Nie minęło 5 minutek, jest party. Przechodze sobie przez giran żeby zmienić subkę na ST, co widze:

Napisałem im tylko "żal..." ...
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 54 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

• everything counts in large amounts
« Odpowiedź #94 dnia: Luty 19, 2008, 10:57:09 pm »
aaaaa lol to ja :D KosaPL

podbija gościu do mnie o kase a potem robi mi wjazd na matke, chwali się że ma HE z niewiadomo jakim sprzętem, Glada i coś tam jeszcze wszystko A grade i że mu się nie chce przerzucić kasy na tę postac... krew mnie zalała. Ale mojej mamusi ( <3 ) to już nie podarowalem. widzialeś Dev "dyskusję" od początku?

• Dev
  • Super Moderator

• Ryl to faja
« Odpowiedź #95 dnia: Luty 19, 2008, 10:59:43 pm »
Nie, tylko minałem :D

• everything counts in large amounts
« Odpowiedź #96 dnia: Luty 19, 2008, 11:02:32 pm »
a szkoda, bo bys się poznał na kolesiu. nie powiem, wkurzam się wybitnie ciężko, ale żeby mnie tak wkurzyć trzeba już młota do kwadratu... i do tego ten boski nick... na szczęscie są polacy, którzy z uśmiechem na emotikonce dadzą za darmo buffki albo reca.
szkoda, że jesteśmy takim schamiałym narodem (tak, o sobie tez mówię, jak widac nie szczędzę w obelgach :)
a co mnie totalnie wkur.... to ruskie, którzy nie znają zadnego języka obcego xD to jest masakra.

• Dev
  • Super Moderator

• Ryl to faja
« Odpowiedź #97 dnia: Luty 19, 2008, 11:11:26 pm »
Wiesz, jeżeli do kogos z abyssa napisze "im not speaking english" to nie zrozumia, ale jak napiszesz "I no speak Eng" to zrozumia :D

• Pochwał: 15

• Onlife
« Odpowiedź #98 dnia: Luty 19, 2008, 11:26:05 pm »
Bo grają w L2 a nie tracą czas na naukę jakiegoś tam zbednego angielskiego ^^

A wkurza mnie najbardziej ownowanie quest monsterów. Zrobiłeś pierwszą postać, masz tam 10 lvl więc chcesz zrobić q na broń. Za  całą kasę kupiłeś soe i poty na szybkość itp a resztę zostawiłeś na GK. Miałeś szczęście więc przedarłeś się przez moby których ruszyć nie jesteś w stanie i w końcu naparzasz sobie spokojnie. Tylko 2 z 10 quest itemów ci brak do końca a tu włazi ci taki top no grade i bez słowa naparza. Zanim zdązysz napisać "??" już leżysz. Pytasz (obojętnie w jakim języku) "za co, przecież mobków wystarczy dla kilku" a on na to "tera to moje mobki". Chcesz tam wrócić ale raz że musisz iść na jakieś mobki zarobić kase na tp dwa że po drodzę zginiesz jeszcze ze 2-3 razy od mobków. Na x5 już 3 razy mi się tak trafiło i za każdym razem normalnie szlag człowieka trafia.

A plagą w wiosce dwarfów są gracze którzy atakują cię z maczugą, w podstawowym ubraniu a jak się oflagujesz zmieniają to wszystko ta jakiś Viper fangi albo inne bastardy. Już conajmniej kilkunastu takich widziałem. No po pierwsze to takie rzeczy robi się na znaaacznie wyższych lvlach bo każdy wie że w początkujących wioskach jest wielu newbie bez ekwipunku, znajomosci czy nawet doświadczenia a  po wtóre ogólnie rzecz biorąc nie widzę żadnej radochy w traceniu czasu na takie głupoty w początkowej fazie.

Trzecia sprawą są lagi. Jak już wejdzie te 2,5k osób to zaczyna być niemiło ale to nie jest żaden problem dla chłopaków "z góry" abbysa

//EDIT
No i fakt że największą oborę zwykle robią Polacy, smutne ale prawdziwe :/
« Ostatnia zmiana: Luty 19, 2008, 11:29:46 pm wysłana przez doman18 »
It's nice to be important but it's more important to be nice

In every life we have some trouble
 When you worry you make it double

Cytat: naris
How to PvP with a lock: Bind 1/3 of you keyboard to fear, 1/3 to dots and 1/3 to destruction spells.
Smash you head into the keyboard. YYYAAARRRGGGH!!!

« Odpowiedź #99 dnia: Luty 20, 2008, 03:49:56 pm »

:?