Witaj
Gość

Wątek: Soul Breaker / Soul Hound - Female [SB]  (Przeczytany 107539 razy)

• Pochwał: 0

Odp: Soul Breaker / Soul Hound - Female [SB]
« Odpowiedź #75 dnia: Styczeń 13, 2010, 01:42:18 am »
Czytalem dosyc dokladnie ale sporo rzeczy mnie bardzo zdziwilo

Pomijajac niepelne opisy skilli przy sporej czesci <chyba tak dzial>  i raczej nie z G+  tez np ze tank to ciezki przeciwnik dla sb  wiem ze sie nie znam ale to raczej najlatwiejsza klasa do pojechania.

Kamelica  w G+ :  na RU off

Soul of Pain :  dark / sredni dmg mimo z spory power / niby lipa  gdyby nie wielka zaleta  cancel target ktory bardzo czesto wchodzi.

Spead Wing :  zadaje dmg dookola

Curse  :  na zbuffowane swinki ktore nie maja szans dogonic czy bic z dystansu  doskonaly skill   songi / dance tez zwiekszaja power. Czasami lepiej bic tym i nie zabierac baffa.

Debaffy  nie da sie ich wbijac na elementy jak to bylo opisywane w temacie o samcu.

Samica posiada dwa swietne skille do utrzymywania dystansu :

Warp :przenosi cie na maly dystans zawsze do przodu  szybko sie odnawia tani w mp  ale tez ma kilka wad  nie skoczysz tym pod gore  lekkie wzniesienie i zawsze musisz miec max zasieg w tych wypadkach skilla nie odpalimy.

Blink :jak warp  ale tylko do tylu mniejszy dystans i szansa na wsadzenie 2sec stuna przeciwnikom w zwarciu  , dosyc drogi w mp.

Osobiscie operuje glownie nukami prowadzac moja postac , zrobiona pod pt nuka  -max str + con + dex   .
Postac pokazuje swoj potencjal na pvp dopiero w pt mamy niby srednio bijace  4 masowki ktorych koszt w mp jest smiesznie niski /SD naprawde boli jak i na kim go uzywac ciezko powiedziec dosyc dobrym rozwiazaniem jest branie  na cel najgrozniejszego przeciwnika  3 strzaly z SD  i po zgonie kolega sie kilka razy zastanowi czy jest sens wstac po resie.<skill dziala jak cos nie przekrecilem : zabierasz 1/2 baffa max 7 zaczynajac od songow i tancow. Polaczony z banieczka sws/bd skill potrafi przechylic szale zwyciestwa  dosyc drastycznie na wasza strone.
Soul web  srednio sie sprawdza  dosyc wolny cast ,krotki czas dzialania mozna sie bawic na hth pt.
Postac preferuje raczej dobre kompy standardowy assist  mozemy sobie darowac <optymalne uzycie sd> assist glownie na haslo  do zdjecia ud/enli  frenzy /zealota itp.
Silence nie udupia calkowicie tej postaci.

Postac dosyc miekka trzeba sie liczyc z czestymi zgonami i tym ze  bardzo czesto jestes pierwszym targetem przed medami lvl80 moze to lekko zmienic .
Nadrabia wysokim evasion w granicach 140 / mobilnosc .

Walczac z postaciami typu tank deska krasiek majac troche otwartej przestrzeni przeciwnik nie ma prawa dojsc do ciebie a bez baffa to juz jest frag.
Noze szanse 60%/40% dla noza tak samo jak wyzej  tylko wymaga o wiele wiekszego wyczucia.
Glady to samo  mamy lekko wiekszy zasieg cala zabawa w tym by go stale utrzymywac i modlic sie by nie dostac kryta.
Summony  bardzo slabo tu sie predzej sprawdzi opcja z sb jako dd.
Nuki jak pisali koledzy bardzo losowa walka silence lub enli + soul of pain < liczac ze czesto bedzie wchodzil cancel target>
Luki tu nie jest najgorzej tak jak z nukami "sop" sie sprawdza calkiem calkiem .
Ol/Wc  nie sprawiaja jakichs wielkich problemow .
Berki w 1v1  sa naprawde koszmarne tyrki niewiele im ustepuja.

Nie traktowac tego jako jedyna sluszna opcje gry samica kamela , jest to postac ktora mozna ogarnac na wiele sposobow a to sa przemyslenia z mojego jej prowadzenia.
Postac bardzo niedoceniana i nie czesto spotykana podczas pvp .

To by bylo tyle jak na razie :P
« Ostatnia zmiana: Styczeń 13, 2010, 11:46:33 pm wysłana przez ITI »

« Odpowiedź #76 dnia: Styczeń 15, 2010, 08:25:12 pm »

nareszcie mądre słowa :) pozdro

ITI zobacz tu http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,33074.0.html i napisz co o tym sądzisz. Jakieś rady i sugestie będą mile widziane.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 15, 2010, 08:28:48 pm wysłana przez djk_25 »

• Pochwał: -1

« Odpowiedź #77 dnia: Styczeń 15, 2010, 08:45:04 pm »

nareszcie mądre słowa :) pozdro

ITI zobacz tu http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,33074.0.html i napisz co o tym sądzisz. Jakieś rady i sugestie będą mile widziane.
napisz do cholery co to jest to tattoo czy tam dye of assassin? Bo to chyba wymysl serva wiec nic nie pomozemy...

« Odpowiedź #78 dnia: Styczeń 16, 2010, 11:53:50 pm »
tattoo of the assasin jest to jak sama nazwa wskazuje tatuaż (na screenie który zamieściłem http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/49c61bed7cf9d5a0.html, jest to symbol z prawej strony hełmu) który dodaje 3% crit. rate, ale odejmuje p.atk. Na serwerze na którym gram (Dragon Network) są jeszcze inne tattoo, które dodają punkty do statystyk postaci (p.atk, p.def, itp). Tatto można levelować, dzięki kryształom, przez co stat postaci rośnie. Myślę, że dzięki temu gra staje się dużo ciekawsza, gdyż tattoo można zdejmować oraz zakładać inne w zależności od potrzeb. Ale macie rację, nie powinienem prosić o pomoc ludzi, którzy nie grają na DN, gdyż nie będą wiedzieli o co chodzi. Ja nigdy nie grałem na offie ani na innych serwach, więc nie wiem co jest u was a czego nie ma. Pozdrawiam.

• Banned

• Apricoted ^^
« Odpowiedź #79 dnia: Styczeń 17, 2010, 10:17:39 am »
dwie sprawy

prima causa - dn ma WPIZDU mało wspólnego z l2, więc nie gadaj nic o ciekawszej grze bo u ciebie nawet klient ma mało co wspólnego z l2...
secunda causa - idź do swojego działu, to się pyta tylko o sprawy związane z retailem.
We Are Linux. Will Assimilate You. Resistance Is Futile.

• Banned

• Pochwał: -2

« Odpowiedź #80 dnia: Styczeń 17, 2010, 09:19:59 pm »
Dlaczego tyle agresji w Tobie, kolega jest sympatyczny, miły, dopiero zaczyna swoją przygodę z l2  więc możesz mu zasugerować napisanie tego w innym dziale ładniej...

-1

« Odpowiedź #81 dnia: Styczeń 18, 2010, 12:25:10 am »
Szczerze dla mnie ten koleś, to trochę jak wielki come back Viriskena (po pół roku zatęsknił?), kiedy tak przejrzałem jego posty... sorry za oftopa.

Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

« Odpowiedź #82 dnia: Luty 11, 2010, 12:00:41 pm »
Nie gram co prawda na officialu, ale wydaje mi się, że mój serv (l2 divinity) nie ma zbugowanych kamaelów, więc co za tym idzie, gra się nimi tak samo. Całą przygodę z l2 ciągnąłem SPS'ką, od c4 po gracie final. Chciałem spróbować czegoś nowego więc oczywiście wybór padł na kamaela. Grając SB na początkowych lvl, można pomyśleć ze to taki th/aw z syndromem niedopchnięcia, nic bardziej mylnego. Z łapki to SB bije tylko w momencie expienia. Gdy przychodzi do pvp za nic nie pozwalamy do siebie dojść. Poza łucznikami i tankami każdego na pvp 1 vs 1 bije. Zazwyczaj hold/silence, kilka debuffów (kradzież buffów, dm, slow, stu) i spam nuków. Magów w lepszym sprzęcie można bić z łapki ze względu na dużo słabszy p.def niż m.def. Jeśli chodzi o sprzet to przesłanie, że MUSIMY biegać z bronią na acu oraz ze swoim rapierem jest mocno przesadzone. Dzieki pride of kamael różnica w m.atk wynosi okolo 20, cst speed jakieś 70, a chyba lepiej jest dodatkowo wsadzić kilka skilli fizycznych niż walić te 100 dmg więcej i castować 0.5 sek szybciej (tu nie wiem dokładnie w razie jakbym głupoty gadał to poprawić). Co zauważyłem to SB powinien się zachowywać jak nuker, czyli nie pchać się w mass pvp bo z naszą ilością hp i podatnością na stuny ustoimi około 10 sekun, padając od samych masówek. Ogólnie w momencie osiągnięcia 80 bardzo op klasa.

• Pochwał: 3

« Odpowiedź #83 dnia: Luty 12, 2010, 02:19:26 pm »
a w momencie osiagniecia 83 jeszcze bardziej op =)
bron magiczna z acu to raczej po to aby wsadzic dark element do niej, bo do rapiera sie oplaca bardziej fire/water/wind/earth

« Odpowiedź #84 dnia: Luty 12, 2010, 09:07:47 pm »
obecnie wymieniłem fb+hp na imperial staff +emp. Musze przyznać ze bylem zszokowany, normalnie nukami kolo 700 bilem a teraz dochodzi blisko 1k (na pvp oczywiście), nie mogę użyć żadnego skilla do walki wręcz ale w sumie po co? Female SB/SH nie jest do walki wręcz. Biegałem swego czasu z arcaną na acu i jakoś tak mi nie podpasowała za to imperiala nie zamienię z powrotem na fb. Casting jest trochę mizerny (z podstawowymi buffami około 400) za to jej skille mają bardzo krótki cooldown i czas castingu, więc efekt jest podobny co do normalnego nukera.

Co do wsadzania elementa w broń, ma to jakiś większy sens tylko w momencie poważnego pvp. Kamaelowi nie robiłbym nic innego jak dark ze względu na enhcant skilli.

Co do enchantu to mam silence i hold na 5lvl do chance i ma to około 80% landrate na normalnych graczy (czyt. nie full dyna i rb jawellery). W razie co mogę wrzucić screena z moimi statami w mj light set, mj biżu common i z imperialem na self buffach i full buffach (fullbuff czyli wszystko co się da - pp, ol, wc, dance, sing, gifty, blessy, i wzmocnienia od krasia)

• Pochwał: 1

« Odpowiedź #85 dnia: Luty 14, 2010, 03:39:47 pm »
Dla jakich skilli wybralibyscie female, a dla jakich male SB?
Core:
Gozbar - Archer 89
Lancer:
Gozz - Warrior - 87
Morfeusz - Enchanter - 87

« Odpowiedź #86 dnia: Luty 14, 2010, 04:15:52 pm »
female dla warpa, male dla UD

A normalnie tam mi piwo sprzedawali, jaram sobie tam, 0 odzywu do mnie...a teraz -_-' wie co będzie i o co chodzi, bo nam kazał dowodzikami poświecić na następny raz...  :dry:
A niedługo dobra impra tam będzie... :x
TECHNO ZDECHLO JEDZIEMY DO ENERGYYYYYYYYY

« Odpowiedź #87 dnia: Luty 14, 2010, 06:17:02 pm »
w ogóle, female wybiera się dla walczenia TYLKO za pomocą skilli magicznych, a male do hybrydy

« Odpowiedź #88 dnia: Marzec 02, 2010, 11:57:05 am »
 Cunga proszę wrzuć screena ze statami twojej postaci. Bardzo mnie to interesuje.

« Odpowiedź #90 dnia: Marzec 04, 2010, 12:37:56 am »
w ogóle, female wybiera się dla walczenia TYLKO za pomocą skilli magicznych, a male do hybrydy

loled hard

male --> oly
female--> open pvp

dziękuję dobranoc, koniec imprezy

« Odpowiedź #91 dnia: Marzec 04, 2010, 12:36:19 pm »

loled hard

male --> oly
female--> open pvp

failed hard, female tez dobrze daje rade na oly

A normalnie tam mi piwo sprzedawali, jaram sobie tam, 0 odzywu do mnie...a teraz -_-' wie co będzie i o co chodzi, bo nam kazał dowodzikami poświecić na następny raz...  :dry:

• Pochwał: 19

« Odpowiedź #92 dnia: Marzec 04, 2010, 01:07:11 pm »
a male też dobrze daje rade w open pvp.
Krigan ma rację.
I jeżeli ktoś po tylu teamatach m vs fm nadal nie rozumie między czym a czym wybiera, to chyba już nie da się tego wytłumaczyć. 

« Odpowiedź #93 dnia: Marzec 04, 2010, 02:15:33 pm »
to trochę jak z kobietami ; )
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

« Odpowiedź #94 dnia: Marzec 09, 2010, 11:36:46 am »
A ja mam pytanie.
Mam female SB i robię ją pod oly. Powoli zbliżam się do podjęcia decyzji o skilach z subklasy i właśnie tu jest problem, bo nie bardzo wiem, na co się zdecydować.
Z Albalerstera - evasion, z Inspectora - barrier, ok. Ale warrior?

boost CP - przy CON 28 te 700+ dodatkowego życia robi różnicę
resist trait - znowu z racji CON wszystkie stuny moje, a sleep=śmierć tłumaczyć nie muszę, nie wiem tylko jak procentowo wygląda ten resist
haste - 3% szansy, że na 15 sekund zwiększy się atk. speed o 30%, jakoś te 3% nie robią wielkiego wrażenia, ale z jakiegoś powodu ludzie polecają ten skill

Aha, dodam, że o epikach czy tego typu wynalazkach mogę pomarzyć. Chętnie poczytam jak Wy to widzicie.

« Odpowiedź #95 dnia: Marzec 09, 2010, 11:57:22 am »
na oly nie bijesz "z łapy" więc haste sobie odpuść. Ludzie polecają to ze względu na farm, jak sie odpali to daje fajnego boosta a 3% to wcale nie tak mało jakby sie wydawało.
Raczej obstawiałbym boost CP z wariora

« Odpowiedź #96 dnia: Marzec 09, 2010, 02:55:21 pm »
loled hard

male --> oly
female--> open pvp

o rly? Ja myślę, że to zależy od sposobu gry. Osobiście nie wyobrażam sobie by z female rzucić się na grę male bo skille warp & ultimate escape są dla mnie bardziej wartościowe niż rush & sword shield. Oczywiście nie umniejszam bonusu jaki daje sword shield bo 1600 p defa na LR piechotą nie chodzi i jest to w zasadzie x2,5 p def, ale przy odpowiednim buildzie female idzie równo z male jeśli chodzi o oly. Male ma ułatwioną walkę z gladem i tyrkiem czyli wiecznym katharsis female, ale kamaelka poradzi sobie z większą łatwością vs destro. Plus wspomniane już, że kamaelka w terenie jest niezastąpiona bo potrafi dogonić nawet Dash userów i na oly przy dobrym ogarnięciu taktyki ''na odległość'' nie odbiega możliwościami od male. 

Ps. male vs female bardzo ciekawe pvp jednak większość kamaeli nie zwracając uwagi na 12 sekundowy reuse Steal Divinity rzuca Sword shield, który trafia na pasek female. W tym pvp stawiałbym na ogarniętą kamaelkę niż na ogarniętego kamaela. Flame pl0x

/edit  ktoś wspominał o sb vs łuk. W sumie niewygodne pvp, ale z mj setem i dye, którego osobiście używam czyli +4con -4dex oraz rapierem Health pvp wygląda wiele bardziej kolorowo dla karmelka.
« Ostatnia zmiana: Marzec 09, 2010, 02:58:27 pm wysłana przez Haseo »

« Odpowiedź #97 dnia: Marzec 14, 2010, 12:27:08 pm »
Czyli grajac female sh isc w nuker build?
Czy to takie polaczenie mag+dd ?
Uzywac mage wpn? czy rapier?
Uzwywac oczywiscie light seta?
Dark elemnt do broni bedzie najlepszym rozwiazaniem?
zzOMGzz AW/sk

« Odpowiedź #98 dnia: Marzec 14, 2010, 12:31:32 pm »
Czyli grajac female sh isc w nuker build?
Czy to takie polaczenie mag+dd ?
Uzywac mage wpn? czy rapier?
Uzwywac oczywiscie light seta?
Dark elemnt do broni bedzie najlepszym rozwiazaniem?
a zalozysz cokolwiek innego niz light na jakiegokolwiek kamaela?

« Odpowiedź #99 dnia: Marzec 15, 2010, 03:46:19 pm »
W sumie nie mam tyle miejsca na baffy zeby brac i dla maga i dla woja( nie licze acu czy empa).
Wiec moze mi ktos wytlumaczyc nastepujaca rzecz. Nuki tej klasy sa na tyle mocne, ze nadrabiaja mizerny m.atk?
Czy olac nuki i bic skilami fizycznymi/hitami?
zzOMGzz AW/sk