Witaj
Gość

Wątek: Dex pytanko?  (Przeczytany 15143 razy)

• Pochwał: 0

Dex pytanko?
« dnia: Styczeń 27, 2008, 06:47:04 pm »
Chcicałbym zapytać czy na serverze DEX x4 jest tyle samo dualboxów z bufferami i kazdy ma swojego buffera lub innego supporta bo na wrathe widze to w kazdym miejscu ,nie dosc ze nikt nie chce spoila do party to jeszcze buffera :/ i wlasnie zastanawiam sie nad przejściem na x4 czy warto??? Aha czy jest sens robienia buffera na x4 po to by np sprzedawac buffki jak radzicie ?????Prosze o odpowiedz :(

• Pochwał: 1

Odp: Dex pytanko?
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 27, 2008, 08:31:06 pm »
bufferem bedzie ciezko bo wielu graczy robie sobie rerolle , spoile itd itp to juz maja tego buffera pod krzaczkiem postawionego i takich bufferow ja na dexie 4x w expie do 40lvu widzialem wielu.

• Pochwał: 23

• さいごの武士.
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 27, 2008, 08:41:36 pm »
Dobre klany wezmą wg.mnie "żywy" support. Ilekroć grałem to dosyć często pojawiał się komunikat: "Party LF WC" np. Healer nie będzie miał problemu ze znalezieniem klanu(EE, Bish) a także z support fighters jest dosyć mało SwS w porównaniu do BD. Ja bym na twoim miejscu rozważał takie opcje:

-WC
-EE, Bish
-SWS

Nimi najłatwiej będzie Ci znaleźć party czy klan na DEXie.

Co do spoila to większość traktuje te postaci jako maszynki do zarabiania kasy i znam ludzi co właśnie sobie tworzą krasnalka i dorabiają we własnym zakresie. Tak jak np. ja - Spoil+PP na dual boxie i jest fajnie ;)

Teraz odpowiem Ci wprost - jest dużo bufferów na dual boxie. Zapomnij o sprzedawaniu buffów, po 1. to jest chore, po 2. nikt ich nie kupi...
« Ostatnia zmiana: Styczeń 27, 2008, 08:43:38 pm wysłana przez Inidriel »

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 27, 2008, 09:52:25 pm »
Cześć kolego nie męcz się jeżeli spełniasz pewien warunek to będzie dobrze robisz dd/mage i robisz buffka i lecisz na dualboxie(dozwolone) expiąc samemu nie prosisz sie nikogo

2 opcja znajdujesz klan prosisz o expienie przez high lvlowego kolege z klanu summoner badz necro(summonem) 1-1.5h masz 40tke a klan ma  punkty .

3 opcja placisz za lvling wyniesie cie to kilka kk ale nie polecam bo zaczynajac musisz kupic kaske na allegro a w tej chwili nie ma moim zdaniem zbyt wiele ofert (malo osob sprzedaje i maja malo komentarzy itp)

Pozdro Naabki

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 06, 2008, 10:54:48 pm »
Mam takie pytanie:
Te dualboxy to jak jeden koles gra dwoma postaciami jednaczesnie z tego samego konta, czy z dwoch?
Wiem ze noobowskie pytanie :E

• さいごの武士.
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 06, 2008, 10:57:50 pm »
Wymagane są dwa konta.

« Odpowiedź #6 dnia: Luty 06, 2008, 10:59:32 pm »
Czyli w obecnych warunkach (brak seriali) nie moge zrobic dualboxa?

Mowicie ze lepiej na dzisiejsze czasy bishopa niz propheta?

• さいごの武士.
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 06, 2008, 11:05:23 pm »
Czyli w obecnych warunkach (brak seriali) nie moge zrobic dualboxa?

Mowicie ze lepiej na dzisiejsze czasy bishopa niz propheta?

ad.1 Chyba w marcu będą dopiero seriale.

ad.2 Czy lepiej to do końca nie jestem pewien. I bish i prophet to potrzebne klasy. Chociaż głównie te nieco lepsze klany szukają właśnie healerów.

« Odpowiedź #8 dnia: Luty 06, 2008, 11:07:33 pm »
Pozyjemy zobaczymy jak to sie mowi :D
Moj nick w grze to DarrenPL (oczywiscie x4). To tak na przyszlosc jakbysmy sie kiedys spotkali :D

• さいごの武士.
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 06, 2008, 11:11:57 pm »
Luz, powodzenia :)

Ja czekam aż nie będzie problemów z logowaniem się na DEXa :P

• Pochwał: 16

« Odpowiedź #10 dnia: Luty 06, 2008, 11:39:55 pm »
22 - 12 nie am problemow ;> albo prawie nie ma :D

btw seriale dopierow  marcu? omfg za man juz kolejka ludzi czeka chetnych na dex isc a tu takie newsy  :o

• さいごの武士.
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 07, 2008, 07:04:51 am »
btw seriale dopierow  marcu? omfg za man juz kolejka ludzi czeka chetnych na dex isc a tu takie newsy  :o

Gdzieś na forum DEXa wyczytałem, że właśnie w marcu niestety :(

22 - 12 nie am problemow ;> albo prawie nie ma :D

Dokładnie, ja właśnie w tych godzinach od czasu do czasu pocinam :) Tylko o manorze można zapomnieć bo ciężko dostać nasionka albo sprzedać owoce :(

« Odpowiedź #12 dnia: Luty 07, 2008, 08:10:05 am »
mi 3 dni w ogóle forum nie chcialo zadzialac tamto, a tu efekt:

I) Serial Questions
  a) Reason for no serials
     The DEX Romania server is currently experiencing latency issues, otherwise known as lag, and because of this, the admins are in the process of upgrading the server. Unfortunately in this process, serials have been disabled to allow current players to play without too much lag.

b) What's coming?
     Alot of things, actually! Although not everything is known, the Admins are keeping alot of it under wraps. But we do know of rumors of a second server at 4x (right there are more serials). But more towards the NEAR future is upgrades to the current server. Once the server is upgraded, more serals will be available.

c) Release of more serials
     Expected release of serials and updates to server are expected anywhere from 1 - 2 weeks.

• Pochwał: -2

• NO BUFF NO FUN!
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 09, 2008, 01:51:57 pm »
a mnie sobie gm olewa jak mu napisalem o recovery password na oneta...
btw. na 100% jest dual box dozwolony? Tak to bym zrobil sobie crafta i siedzial na dupie w Giran.

« Odpowiedź #14 dnia: Luty 09, 2008, 01:59:14 pm »
nie wiem jak z craftem w giran ale poza miastem non stop widuje ludzi ciagajacych za soba jakiegos pp na dualu :p

« Odpowiedź #15 dnia: Luty 09, 2008, 04:15:38 pm »

(...)

b) What's coming?
     Alot of things, actually! Although not everything is known, the Admins are keeping alot of it under wraps. But we do know of rumors of a second server at 4x (right there are more serials). But more towards the NEAR future is upgrades to the current server. Once the server is upgraded, more serals will be available.

Z tego co rozumiem, byc moze otworza nowego low rate'a dlatego mam kilka pytan:

-jak ogolnie dziala interlude?
-czy jest frinteza (w drop list nie ma, w newsach cos wspominali o tym)?
-czy quest w Fog ma updata (wybor recek za 1.2k itemow)?
-czy sa 24 buff sloty,oly c5/int, nerf crit dmg, dzialajace MoS, siegeable CH, elixiry itd?

• Pochwał: 20

• Ja jestem King Bruce Lee karate mistrz
« Odpowiedź #16 dnia: Luty 09, 2008, 04:52:01 pm »
-jak ogolnie dziala interlude?

Ogolnie INTERLUDE prezentuje sie bardzo dobrze jak wiadomo pewnie jest wiele uszczerbków, niedomówień w porownaniu z BYŁYM retailowym Interlude ale ogolnie jest fajnie, w sumie chyba na lepszym INTERLUDE nie gralem jeszcze

czy jest frinteza (w drop list nie ma, w newsach cos wspominali o tym)?

Nie mam pojecia, nie mialem jeszcze okazji sprawdzic ;] ale mysle ze skoro jest juz DINOzaurus :P to Frinteza pewnie tez ale moze naprzyklad miec zle stytystyki ale nie musi po prostu nie wiem ... ;]

czy sa 24 buff sloty,oly c5/int, nerf crit dmg, dzialajace MoS, siegeable CH, elixiry itd?

Czy SIEGABLE Clan Halle nie wchodza przypadkiem od CT1? tzn budynki sa ale nikt wokol nich chyba nie chodzi zeby przyjmowac Siege

MoS chyba dziala ;]

Elixiry ?
Materid - Naia (Off) - Phantom Ranger - 40 lvl (Imperlot)
Salianka - Naia (Off) - DE Warrior - 10 lvl (Imperlot Academy)
http://www.dogorybrzuchem.pl - autorski blog o kulturze i spoleczeństwie.

« Odpowiedź #17 dnia: Luty 09, 2008, 04:56:52 pm »
chodzi o CH np w FoD czy Beast Farm, to jest akurat od C5.

Elixiry, takie potki z duzym reusem, odnawiaja cp/hp/mp.

Jeszcze jedno pytanie, czy zealot dodaje crit dmg do wszystkich broni, czy tylko tych co powninien? Zarowno na supreme jak i abyssie bylo to zbugowane.

« Ostatnia zmiana: Luty 09, 2008, 06:21:18 pm wysłana przez bylyforumowicz »

« Odpowiedź #18 dnia: Luty 09, 2008, 06:41:27 pm »
Elixiry, takie potki z duzym reusem, odnawiaja cp/hp/mp.

Te z CP sa ;] to wiem :P

« Odpowiedź #19 dnia: Luty 09, 2008, 07:20:59 pm »
Troche dziwne, od miesiaca koles zbiera na sql i zebrac nie moze, a tu chce stawiac kolejny server, moze to jakis zewnetrzny sponsor.
Choc napewno taki nowy low rate mialby spora popularnosc, niech tylko zabronia dualboxow oraz szprychania we wszystkich jezykach teczy na shoucie i przestane czekac na l2p ;p

« Odpowiedź #20 dnia: Luty 09, 2008, 07:38:55 pm »
tak jak kiedys bylem wielkim przeciwnikiem dual boxa, tak teraz uwazam, ze wiecej problemow jest jak zakaz stawiania drugiego klienta, zwlaszcza jak ma sie takie samo ip jak kilka innych osob. Na kazdym serwerze jest dual box, jest to tylko kwestia proxy i juz ciezko to wykryc, imo lepiej zeby gmi zajmowali sie eventami i powaznymi exploitami niz niewinnym boxem. Poza tym to nie czasy kiedy stawialo sie PP/SE 56 i szlo sie lac :P

Co do dexa, mysle ze mialby duza popularnosc, duzo ludzi czeka na dobry low rate, na razie wiadomo ze paradise powstaje, ale watpie czy wiecej niz 20% graczy czekajacych na l2p wierzy w to co obiecuje nam ken.

« Odpowiedź #21 dnia: Luty 09, 2008, 08:06:26 pm »
Troche dziwne, od miesiaca koles zbiera na sql i zebrac nie moze, a tu chce stawiac kolejny server, moze to jakis zewnetrzny sponsor.
Choc napewno taki nowy low rate mialby spora popularnosc, niech tylko zabronia dualboxow oraz szprychania we wszystkich jezykach teczy na shoucie i przestane czekac na l2p ;p

Stawiajac nowy serwer odciaza troche DEX 4x ;]

« Odpowiedź #22 dnia: Luty 09, 2008, 09:16:48 pm »
@bylyforumowicz, ja z kolei na odwrot ;] jak kiedys bylem wielkim zwolennikiem boxa, tak teraz uwazam, ze to dziala szkodliwie na gameplay

Stawiajac nowy serwer odciaza troche DEX 4x ;]
to sa jednak wieksze koszta niz ta maszyna, na ktora zbiera obecnie

• Pochwał: -1

« Odpowiedź #23 dnia: Luty 11, 2008, 02:04:21 am »

I) Serial Questions
  a) Reason for no serials
     The DEX Romania server is currently experiencing latency issues, otherwise known as lag, and because of this, the admins are in the process of upgrading the server. Unfortunately in this process, serials have been disabled to allow current players to play without too much lag.

b) What's coming?

c) Release of more serials
     Expected release of serials and updates to server are expected anywhere from 1 - 2 weeks.
Head gm napisal dzisiaj na forum w ktoryms z topicow,ze nie bedzie nowego "swiezego" serwera, a ten fragment z second serwer, to wtedy mysle, ze sie odnosi do sql serwa, na ktory jest zbierana kasa.
L2 DEX x4
Necro79/SwS79/Sps77:D - retired

« Odpowiedź #24 dnia: Luty 11, 2008, 02:45:23 am »
heh faktycznie, ten cytowany post z forum dexa jest z grudnia, w newsach jest ta prosba o donate ze stycznia wiec lipa :/

cholera, mogliby zmienic zdanie bo jedyna sensowna opcja to paradise, a chyba prawie nikt nie wierzy ze to wypali :]