Witaj
Gość

Wątek: Guild Wars 2  (Przeczytany 87752 razy)

• Pochwał: 1

Odp: Guild Wars 2
« Odpowiedź #200 dnia: Lipiec 22, 2012, 02:10:32 pm »
A wlasciwie to zna ktos jakies gildie i gdzie ida moze do ktorych mozna dolaczyc po 25.08? Osobiscie GW2 > ALL aktualnie bo abonamentu nie bede placic - jestem tego samego zdania co ANet...

• Pochwał: 13

• Travian Games ;]
« Odpowiedź #201 dnia: Lipiec 22, 2012, 02:30:39 pm »
Ktoś tam mówił, że GW jest innowacyjna - Wejdź na TS do znajomych co grali w 3/4 rpg - WoW, Dragon Age I i II, Gw 1 i jeszcze wiele gier. Większość jest wzięta z tych gier i wsadzona do 1 :).

Co do tego, że nie znam GW - Ja nie jestem zwolennikiem RPG i mnie to nie kręci fabuła itt. Nie twierdzę, że GW jest złe, tylko mnie nie przekonuje by wydać te 200 zł na tą ów grę. Ktoś to wczoraj dobrze ujął - To jest RPG z dołączonym MMO :P
Jak by było za darmo to bym mógł grać, a tak to.... Kumple mnie ciągle nakłaniają i myślę, nie wiem zobaczymy jeszcze miech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 22, 2012, 02:40:17 pm wysłana przez Polopiryn »
Jak się wszyscy wpisują to ja też, nie chce być inny :(

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

• Pochwał: 0

• Aeore Healer
    • Tenebrae 4ever
« Odpowiedź #202 dnia: Lipiec 22, 2012, 02:56:21 pm »
ja mam mieszane odczucia co do gry, najbardziej brakuje mi chamstwa z PKowania ludzi z spotow  :beksa: nie przemawia do mnie system chcesz PVP idz na strefe PVP, chcesz PVE? wiesz co robic :) Mega plustem jest to ze nie potrzeba 500 bufferow oraz 300 healerow by miec pelne pt :)
http://www.thetenebrae.pl

Aeore Healer 97 Lilith

« Odpowiedź #203 dnia: Lipiec 22, 2012, 03:35:31 pm »
Ktoś tam mówił, że GW jest innowacyjna - Wejdź na TS do znajomych co grali w 3/4 rpg - WoW, Dragon Age I i II, Gw 1 i jeszcze wiele gier. Większość jest wzięta z tych gier i wsadzona do 1 :).
Grałem w te wszystkie gry. Tak, jest parę podobieństw, jak między każdym RPG - ale to nie te gry to "wymyśliły", one tylko zapożyczyły znane rozwiązania.
Takich sprawy jak eventy i WvW nie były nigdzie tak dobrze zorganizowane.
Poza tym, GW2 ma duże szanse odnieść sukces jako e-sport (w trybie sPvP).

• Pochwał: 16

« Odpowiedź #204 dnia: Lipiec 22, 2012, 03:56:09 pm »
Ale tak co niektorzy marudza na to ze pve od pvp oddzielone i tka dalej, a wystarcyz popatrzec na D3 jaki sukces osiagnelo. Ludize nie potrzebuja grafiki, contentu, historii i nowych rozwiazan, ludzie potrzebuja zwyklego prostego tluczenia niekonczacej sie fali mobow do konca swiata i jeden dzien dluzej  :afro:

« Odpowiedź #205 dnia: Lipiec 22, 2012, 05:10:04 pm »
Ja osobiscie nigdy nie gralem w GW1, a Gw2 kupilem dlatego ze wydalo mi sie ok.
Owszem system craftingu, system pvp (battlegroundy), no i system instancji jest wziety chyba z WoW-a, ale prawie kazda gra sie na nim teraz wzoruje. Nawet odpowiednik rangera w GW2 = hunter w wowie i jest kilka podobnych rzeczy. Co raz zostało wymyslone zostanie tylko powielone.
Osobiscie system klas i ras jest spoko, system zadan i dynamicznych eventow tez, bo nie musisz latac od npc do npc tylko wchodzisz w region i robisz co masz wpisane w quest logu(chyba nowa rzecz). Pvp w Gw2 zostalo tez bardziej rozwiniete, ale... No brakuje mi tu wojen gildia vs gildia na open-world-pvp tak jak w lineage2 i samego openPvP jak z lineage2. Gdyby ta gra to posiadala bylaby nie do przebicia.
Podczas gry niby jest kilka drog lvlowania postaci, ja nie znam ale musze troszke poszukac na czym moze polegac lvlowanie oprocz historii gracza i wykonywania zadan z serduszek.
D3? Dla mnie D3 jest nudne, chociaz go nie kupilem i nie mam zamiaru. Znajomy mowi ze po dluzszym czasie sie ta gra nudzi a marke miala wyrobiona dlatego ze to jest gra nastepca D2+LoD. Nowa gra nowy tytul mialby marne szanse.
Guild Wars2 w porownaniu do czesci 1 jak gracze pisza to calkowicie inna gra, system gry ulegl calkowitej zmianie... Ja nie wiem sam sobie wyrobilem opinie o tej grze i jest ona pozytywna i taka bedzie, bo gry typu f2p niz nie pokaza ciekawego bo kazdy wie ze aion i lineage2 ssie od ladnych kilku lat, a wowa z swoja grafika nie ma co porownywac bo go nie lubie(for kids only).

« Odpowiedź #206 dnia: Lipiec 22, 2012, 05:34:23 pm »
Co do klas kopiowanych z innych gier sie nie zgodze, podobienstwa sa jak np to ze ranger ma peta ale imo na tym sie koncza.

Mozliwosci budowy w zasadzie kazdej klasy jak na razie sa ogromne i jeszcze nie wymyslil nikt najlepszego buildu, wszystko zalezy od sytuacji , taki guardian dla przykladu moze byc piekielnie twardy i walczyc jak mag na dystans albo mozna z niego zrobic glass cannon z gigantycznym burstem w meele lub tez bufujaca leczacego supportujacego maga/wojownika co komu pasuje . Taki ranger z odpowiednim buildem moze byc piekielnie niebezpieczny w zwarciu walczac great swordem a to juz dalekie jest od koncepcji lucznika z innych mmorpg.

« Odpowiedź #207 dnia: Lipiec 22, 2012, 05:42:47 pm »
optymalizacja jest ok, sam martwilem się czy bedę mógł potestować grę bo pomimo hd4870 (ktory zapewne by ogarnal komfortowo, nie mówie o ustawieniach ultra) ktory się kurzy, gra mi ruszyla na starej GF7300GT nie spadajac ponizej 20fps nawet podczas eventow gdzie potrafi byc ponad 30 osob...
Franc/TooHotForYou

• Pochwał: -1

« Odpowiedź #208 dnia: Lipiec 22, 2012, 05:46:52 pm »
Seken sporo czasu ? Podales 2 klasy z chyba najwiekszym burstem w grze i walka miedzy nimi moze skonczyc sie po 15 sekundach , oczywiscie pod warunkiem ze nie uzywaja domyslnego buildu jaki sie dostaje na starcie bo praktycznie przy kazdej klasie wszystkie runy w pancerzu, sigile w broniach i traity wymagaja calkowitej wymiany zeby klasa zaczela dzialac tak jak czlowiekowi potrzeba.
Wybacz, ale jestem zielony w tych sprawach o ile do traitow sam doszedlem to jak zdobyc/wymienic sigile i runy?
edit: Jakie runy dac dla Thiefa, zeby miec jak najwiekszy dmg?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 22, 2012, 06:39:24 pm wysłana przez seken »

« Odpowiedź #209 dnia: Lipiec 22, 2012, 05:49:32 pm »
Wooot GF7300GT i 20 fps i zero lagow? Przy jakim procesorze i ilosci ram?
Mi na configu Pentium D2x3.0GHz 2gb ram geil dual channel ddr2 i Hd 4870 1gb mam lekkie lagi przy 20 osobach w polu widzenia(lowdetails). Dlatego musze ogarnac procesor tylko nie wiem jaki dwu rdzeniowiec dla tego pcka, bo cztero nie chce. Jest tez mozliwe ze mi procesor spowalnia karte graficzna i gra mi zle chodzi.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 22, 2012, 05:51:46 pm wysłana przez Thombstone »

• Pochwał: 12

• And The Heavens Shall Tremble
    • gOOoogLe
« Odpowiedź #210 dnia: Lipiec 22, 2012, 06:21:58 pm »
Mi na lapku gw2 lepiej chodzi, niz l2.
I do kiedy jest ta beta?

btw. w diablo 3 sie pracuje, a nie gra dla przyjemnorci :)

« Odpowiedź #211 dnia: Lipiec 22, 2012, 06:52:37 pm »
"I do kiedy jest ta beta?"

Pytalem na blacktide ... Gracze pisali ze do poniedzialku o 9 rano
« Ostatnia zmiana: Lipiec 22, 2012, 06:55:58 pm wysłana przez Thombstone »

« Odpowiedź #212 dnia: Lipiec 22, 2012, 07:05:35 pm »
seken u vendorow ze sprzetem po prawej od spawnu w heart of the mists , maja po lewej stronie 2 lub 3 ikonki woreczka , tam jest sprzet, runy i jewele do tego sprzetu.

Jakie runy dla thiefa ? imo precision i crit dmg ale lepiej poczytaj forum chociaz nie za dokladnie bo tam glownie QQ pomiedzy tymi co krzycza ze trzeba nerfic i tymi ktorzy krzycza ze nerfic to trzeba inne klasy a jego potrzebuje boosta

• gOOoogLe
« Odpowiedź #213 dnia: Lipiec 22, 2012, 07:26:23 pm »
Jak moge zdobyc Mystic key do otwarcia Mystic Chest?

@ 8GB RAM a mapa w Divinity Reach dogrywa sie przez 5 minut ;/
« Ostatnia zmiana: Lipiec 22, 2012, 08:00:41 pm wysłana przez Ryane »

• Pochwał: 13

• Travian Games ;]
« Odpowiedź #214 dnia: Lipiec 22, 2012, 07:32:30 pm »
Key z kampanii dostajesz. A beta trwałą do 19-20 dzisiaj..... LuLz kalkulator trzeba wam kupić xD
« Ostatnia zmiana: Lipiec 22, 2012, 07:34:12 pm wysłana przez Polopiryn »
Jak się wszyscy wpisują to ja też, nie chce być inny :(

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

• gOOoogLe
« Odpowiedź #215 dnia: Lipiec 22, 2012, 08:39:43 pm »
Juz po 2-3 godzinach gry moge stwierdzic, ze wlasnie na taka gre czekalem. Probowalem wiele innych MMO i zaden nie przypadl mi do gustu, gw2 tez raczej bym nie kupil, gdyby nie ta beta. Szkoda tylko, ze premiera jest dopiero pod koniec Sierpnia...

« Odpowiedź #216 dnia: Lipiec 22, 2012, 08:42:56 pm »
Polopiryn, weź się zamknij wreszcie. :) Nie dość, że nie masz pojęcia o grze, to jeszcze podajesz nieprawdziwe informacje. Beta trwa do jutra, chyba do 9, ale nie znam dokładnych informacji.

Zamiast open PvP macie WvW - ogarnijcie! Siege i mass PvP 24/7, a Wy jeszcze narzekacie. Wystarczy ogarnąć trochę gildię, ludzi i do boju.

Ryane - co ma ram do dogrywania się mapy?  :noob:
Zdefragmentuj dysk albo najlepiej kup SSD.

• gOOoogLe
« Odpowiedź #217 dnia: Lipiec 22, 2012, 08:49:37 pm »
Dysk jest zdefragmentowany :P Teraz juz lepiej mapka sie dogrywa, widocznie tylko za pierwszym razem to tak dlugo trwalo.

@ 10 minut sie meczylem z powrotem do miasta z WvW. Nawet fajnie byc takim noobem i poznawac gre od nowa :)

• Pochwał: 10

• It's gonna be Legen - wait for it - dary!
    • Diablo 3 Clan League
« Odpowiedź #218 dnia: Lipiec 22, 2012, 08:55:20 pm »
Juz po 2-3 godzinach gry moge stwierdzic, ze wlasnie na taka gre czekałem.

Powiem szczerze, że doszedłem do takiego samego wniosku :P
Po kilku latach spędzonych przed l2 nie chce mi sie grac w kolejnego mmorpg'a, w którym najpierw farmie przez rok, potem idę na pvp, dostaje po dupie od bardziej sfarmionych ludzi i znów idę farmic rok (hardcore ver :P)..

Podoba mi się to, że mogę wejść do gry na kilka godzin w tygodniu i bawić się równie dobrze jak Ci, którzy siedzą w grze całymi dniami..

Pozostaje tylko zmienić kompa, bo gra przy 10fpsach nie jest zbyt przyjemna :D
Arrissa, Franz
ADV80+/WC75+ nobless //retired

Kherith, Lancer
GH84+/DA75/WL75/BD62+  //retired

Madith, Core
Yul 85+                                  //retired

Diablo 3 Clan League

« Odpowiedź #219 dnia: Lipiec 22, 2012, 08:59:05 pm »
Nawet fajnie byc takim noobem i poznawac gre od nowa :)
Nawet fajnie?
To jest właśnie świetne w tej grze. :P Czymś może zaskoczyć, zdziwić, sprawić trudność.

« Odpowiedź #220 dnia: Lipiec 22, 2012, 09:14:52 pm »
Jak ktoś ma zasyfiony system albo laptopa z przed 10 lat to kazda gra bedzie mulila. Mi na core duo 2.6GHz 2 giga ramu i przy GeForce 9800 GTX chodzi na medium bez najmniejszych scin czasami na WvW przy oblezeniu fortu czasami cos zetnie na chwile lekko tylko. Zaś takie l2 przy low na wszystkim bardzo często ścina i to dość mocno. Tak wiec dla tych którym gra słabo chodzi to albo żeby przestali gadać głupoty albo żeby rozejrzeli się za leprzym sprzetem. Bo jeżeli ktoś odpala gre na lapku z przed 10 lat n chce żeby gra poszła na high grafice po czym zetnie wchodzi na forum i pisze że gra do dupy to tego szkoda komentować nawet. A sama gra to nie jest napewno przełom na miare Wowa ale też o wiele leprze niż taki aion obecny l2 i terra razem wzięte.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 22, 2012, 09:17:16 pm wysłana przez Grande »

« Odpowiedź #221 dnia: Lipiec 22, 2012, 10:18:54 pm »

A ja natomiast po ostatniej becie się zraziłem do gry. Byłem bardzo napalony. Juz na długo przed betą (poprzednią) miałem pre ordera zamówić, ale nie mogłem znaleźć wersji box po fajnych pieniądzach. No ale beta mnie jakoś nie urzekła, niby fajne biegałem robiąc te Q ale to nic wyjątkowego nie było. Powiem szczerze ze The Secret World pod tym względem bije na głowę GW 2 i wszystkie MMO w jakie grałem.

• Pochwał: 10

• It's gonna be Legen - wait for it - dary!
    • Diablo 3 Clan League
« Odpowiedź #222 dnia: Lipiec 22, 2012, 10:45:44 pm »
Jak ktoś ma zasyfiony system albo laptopa z przed 10 lat to kazda gra bedzie mulila. Mi na core duo 2.6GHz 2 giga ramu i przy GeForce 9800 GTX chodzi na medium bez najmniejszych scin czasami na WvW przy oblezeniu fortu czasami cos zetnie na chwile lekko tylko. Zaś takie l2 przy low na wszystkim bardzo często ścina i to dość mocno. Tak wiec dla tych którym gra słabo chodzi to albo żeby przestali gadać głupoty albo żeby rozejrzeli się za leprzym sprzetem. Bo jeżeli ktoś odpala gre na lapku z przed 10 lat n chce żeby gra poszła na high grafice po czym zetnie wchodzi na forum i pisze że gra do dupy to tego szkoda komentować nawet. A sama gra to nie jest napewno przełom na miare Wowa ale też o wiele leprze niż taki aion obecny l2 i terra razem wzięte.

ATI Radeon HD 4850 512mb
2GB ramu
AMD Athlon X2 64 5200+ @ 2,7GHz
XP Pro SP3
1280x1024

rewelacji nie ma ale jak do tej pory wiekszosc chodzila dosc dobrze. W GW2 niestety mam srednio 10-15fpsow.

A ja natomiast po ostatniej becie się zraziłem do gry. Byłem bardzo napalony. Juz na długo przed betą (poprzednią) miałem pre ordera zamówić, ale nie mogłem znaleźć wersji box po fajnych pieniądzach. No ale beta mnie jakoś nie urzekła, niby fajne biegałem robiąc te Q ale to nic wyjątkowego nie było. Powiem szczerze ze The Secret World pod tym względem bije na głowę GW 2 i wszystkie MMO w jakie grałem.

Nie gralem ale slyszalem duzo dobrego o TSW. Niestety PODOBNO pvp jest strasznie slabe.
Arrissa, Franz
ADV80+/WC75+ nobless //retired

Kherith, Lancer
GH84+/DA75/WL75/BD62+  //retired

Madith, Core
Yul 85+                                  //retired

Diablo 3 Clan League

« Odpowiedź #223 dnia: Lipiec 22, 2012, 11:04:46 pm »
Proszę Was, walka i animacje w TSW to porażka... Do pięt GW2 nie dorasta. :(

« Odpowiedź #224 dnia: Lipiec 22, 2012, 11:05:03 pm »
Powiem tak mi by ta gra chodzila spoko, ale ta gra daje innowacyjnosc w postaci braku farmy. Kazdy tu znajdzie cos dla siebie, ale mowiac inaczej gra jest bardzo dobra i licze na bardzo dobry start.
Jaki procesor polecacie do ceny 200zl pod GW2? Moj pentium D 925 ssie i jakos musze go wymienic bo to tylko puste ghz.