Witaj
Gość

Wątek: Guild Wars 2  (Przeczytany 87930 razy)

• Pochwał: 0

Odp: Guild Wars 2
« Odpowiedź #225 dnia: Lipiec 22, 2012, 11:14:53 pm »
Proszę Was, walka i animacje w TSW to porażka... Do pięt GW2 nie dorasta. :(
Ja mowie o Q. poza tym na wysokich detalach animacje walki wcale nie jest słaba. Grając Chaosem czujesz się jak byś grał w jakaś fajna bijatykę i te kombosy pięści nogi wyglądają miodzio

• Pochwał: 1

« Odpowiedź #226 dnia: Lipiec 23, 2012, 07:59:50 am »
Wooot GF7300GT i 20 fps i zero lagow? Przy jakim procesorze i ilosci ram?
Mi na configu Pentium D2x3.0GHz 2gb ram geil dual channel ddr2 i Hd 4870 1gb mam lekkie lagi przy 20 osobach w polu widzenia(lowdetails). Dlatego musze ogarnac procesor tylko nie wiem jaki dwu rdzeniowiec dla tego pcka, bo cztero nie chce. Jest tez mozliwe ze mi procesor spowalnia karte graficzna i gra mi zle chodzi.

ta gra na pierwszym miejscu stawia proca, potem karte.

Phenom 3.1x2 550 black edition
2gb drr3
gf 7300gt
win7
ustawienia ultra low = srednio 20fps

tez sie zdziwilem
: )
Franc/TooHotForYou

• Pochwał: 12

• And The Heavens Shall Tremble
    • gOOoogLe
« Odpowiedź #227 dnia: Lipiec 23, 2012, 09:17:53 am »
Jaki procesor polecacie do ceny 200zl pod GW2? Moj pentium D 925 ssie i jakos musze go wymienic bo to tylko puste ghz.

Najlepiej zaloz temat w tym dziale: http://forum.lineage2.com.pl/index.php/board,197.0.html   
Raziel z pewnoscia pomoze :D

Mi na configu Pentium D2x3.0GHz 2gb ram geil dual channel ddr2 i Hd 4870 1gb mam lekkie lagi przy 20 osobach w polu widzenia(lowdetails). Dlatego musze ogarnac procesor tylko nie wiem jaki dwu rdzeniowiec dla tego pcka, bo cztero nie chce. Jest tez mozliwe ze mi procesor spowalnia karte graficzna i gra mi zle chodzi.

2gb drr3
gf 7300gt
win7

tez sie zdziwilem

Imo na win XP gra powinna ci jeszcze lepiej chodzic z powodu mniejszego obciazenia ze strony systemu. 2GB Ram na win7 to dosc malo.

Wracajac do tematu.
#1 Wiadomo na ktory serwer wybieraja sie polskie klany?
#2 Znacie jakas stronke gdzie moglbym zamowic boxowa wersje GW2, ale otrzymac klucz wczesniej? Zamawiajac teraz, bede mial dostep do wczesniejszego startu?

« Odpowiedź #228 dnia: Lipiec 23, 2012, 09:29:37 am »

2gb drr3
gf 7300gt
win7

tez sie zdziwilem

Imo na win XP gra powinna ci jeszcze lepiej chodzic z powodu mniejszego obciazenia ze strony systemu. 2GB Ram na win7 to dosc malo.

Wracajac do tematu.
#1 Wiadomo na ktory serwer wybieraja sie polskie klany?
#2 Znacie jakas stronke gdzie moglbym zamowic boxowa wersje GW2, ale otrzymac klucz wczesniej? Zamawiajac teraz, bede mial dostep do wczesniejszego startu?

Zamawiajac gre Pre - Purchase masz dostep do bety*/3 dniowy headstart 25.08(28.08)/klucz do gry.
Zamawiajac wersje Pre - Order daje tylko dostep do gry w terminie 28.08 czyli na premiere gry.
Ja kupilem edycje cyfrowa na keye.pl bo gracze z forum gw2 polecali ta strone i pytalem ich na stronie to mowili ze maja od officialnego dystrybutora. Kosztowala mnie tylko 183zl zamiast 230(?)zl.

*- To byla ostatnia beta chyba ktora sie skonczyla jakas godzine temu.

//Poza tematem
A wracajac do specyfikacji komputera, to wiem ze najwazniejszy jest procesor i chce go wymienic. Jeszcze zastanawiam sie nad zmiana z win 7(32-bit) na win xp, ale to bedzie meka bo od okolo 2 lat nie uzywalem xpka, a moze  by to cos mi pomoglo.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 23, 2012, 09:31:29 am wysłana przez Thombstone »

• And The Heavens Shall Tremble
    • gOOoogLe
« Odpowiedź #229 dnia: Lipiec 23, 2012, 09:47:41 am »
Tez sobie chyba zamowie na keye.pl, ale pre ordera - http://www.keye.pl/games/product/id/4385/Guild-Wars-Guild-Wars-2
Na headstarcie mi tak bardzo nie zalezy, wiec nie bede doplacac. Pudelka pewnie pojawia sie na allegro po 5zl, wiec to nie powinno byc problemem.

« Odpowiedź #230 dnia: Lipiec 23, 2012, 12:37:08 pm »
Serwer Blacktide bedzie najbardziej polskim serwerem, chodz na inne serwery też wybierają się polskie gildie to jednak na tym bedzie nas najwięcej.
A jeśli chodzi o system to też mam xp i to ten system ratuje bardzo dużą liczbe graczy właśnie teraz.

« Odpowiedź #231 dnia: Lipiec 23, 2012, 02:22:38 pm »
No to nic innego nie pozostaje mi jak zmienic procesor i system na xpka ... Moze jakies 5-10fps na tym wyrobie.
Szkoda tylko ze beta juz sie wylaczyla bo potestowalbym sobie caly tydzien a nie tylko 3 dni.
Pozostaje tylko czekac do premiery i bawic sie az do znudzenia.
Zastanawiam sie tylko nad wyborem gildii w GW2, bo duzo gildii sie oglasza.

• Pochwał: 16

« Odpowiedź #232 dnia: Lipiec 23, 2012, 03:02:27 pm »
E4600 (2x 2.4 ghz)
4 gb ramu
GF GT240
win 7

Na najnizszych detalach nie zauwazylem nigdzie jakiegos bardzo powaznego spadku fps.

« Odpowiedź #233 dnia: Lipiec 23, 2012, 03:15:15 pm »
GW2 w chwili obecnej "zżera" sam procesor praktycznie - dla niektórych lepiej, dla niektórych gorzej.
Ale do premiery, a nawet po niej, mogą to trochę zmienić.

« Odpowiedź #234 dnia: Lipiec 23, 2012, 03:16:59 pm »

ofc, masz racje ale w7 instalowalem na nowym hdd (jakies 3-4tyg temu) tylko z myślą o rozbudowie ramu do 4gb co nastąpi niebawem a nie chce mi się co miesiąc formata strzelac :P

A teraz moze pare słów na temat profesji jakie testowaliscie? Macie juz swoje typy jezeli chodzi o rase i profesję?
Franc/TooHotForYou

« Odpowiedź #235 dnia: Lipiec 23, 2012, 03:31:42 pm »
Rasa: koniecznie human (jestem fanem GW1 i po prostu nie mógłbym grać kimś innym)
Klasa: chyba elementalista, jest świetny - jedynie denerwuje mnie fakt, że jest najpopularniejszą klasą spośród wszystkich, bo zawsze lubiłem grać czymś rzadko spotykanym

Chociaż szczerze mówiąc, gra każdą klasą sprawia mi przyjemność - zakupię 3 dodatkowe sloty postaci i zrobię sobie po jednej z każdej klasy :)

« Odpowiedź #236 dnia: Lipiec 23, 2012, 03:38:21 pm »
bankowow zrobie thiefa i guardiana , jesli odrobine poprawia mesmera ktory niestety delikatnie odstaje od reszty stawki to i mesmerem chetnie pogram.

• Pochwał: 18

• <3
« Odpowiedź #237 dnia: Lipiec 23, 2012, 03:43:40 pm »
Ktoś grał rangerem? Jakie uczucia, co sądzicie? I tak samo jeśli chodzi o guardiana?
Sebal- Life ...

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

SHUT UP AND ENJOY THE MUSIC

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

« Odpowiedź #238 dnia: Lipiec 23, 2012, 03:51:30 pm »
Guardian poidczas ostatniego bwe byl dosc mocno poszukiwana kalasa na turnieje , pomimo nazwy sugerujacej tanka mozna z niego zrobic genialnego dps-a z cala masa roznych cc i do tego opierac dps nie tylko na criticalaach ale i na podpalaniu.

Ranger z tego co wiem jedna z popularniejszych i bardzo skuteczna klasa

Jedyne na co moge pomarudzic to to ze po nerfie mesmera po pierwszym bwe teraz jest jakis taki bezplciowy, kazda inna klasa ma jakis build glass cannon dajacy gigantyczny burst za cene wytrzymalosci a mesmerowi ogolnie brakuje jesli chodzi o sile razenia no i klony sa teraz straszliwie beznadziejne .
« Ostatnia zmiana: Lipiec 23, 2012, 03:53:06 pm wysłana przez DIO »

« Odpowiedź #239 dnia: Lipiec 23, 2012, 03:58:08 pm »

« Odpowiedź #240 dnia: Lipiec 23, 2012, 04:21:06 pm »
Ja osobiscie testowalem Norna - Rangera (bardzo ciekawe pety) i Charra - Wojownika (skile i rozmaitosc noszonej broni)
Ranger wypadl bardzo dobrze ale warior tez niczego zlego nie moge powiedziec, no coz malo klas zwiedzilem i nic po za tymi dwoma mi sie nie podoba. Zapewne bede grac obiema klasami (postaciami) po starcie. Ale dlaczego Norn Ranger? Zajechalo mi tu troszke klimatem rasy. Maja powiazania z lowiectwem i duchy lasu czy jak im tam bylo, a Chara Wojownika wybralem z powodu wygladu, ale i tez klimatycznie mi to pasowalo. Nad reszta ras nie zaglebialem sie prawie wcale, ale zobaczymy w praniu bo ponoc lvl szybko sie wbija a nie szkodzi grac kilkoma klasami / rasami na raz dla funu.

//AndyBishop - Nie polecam kupywania rzeczy przez "allegro" tylko przez sprawdzone sklepy typu keye.pl lub fabrykakluczy.pl bo nie wiadomo na co mozesz trafic. Chodzi mi tu o wersje EU i US. Chyba ze masz 99.9% pewnosci ze jest to wersja z officialnego zrodla czyli ANet.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 23, 2012, 04:22:49 pm wysłana przez Thombstone »

« Odpowiedź #241 dnia: Lipiec 23, 2012, 04:38:31 pm »
na dwoch pierwszych betach gralem rangerem w pvp tylko http://www.youtube.com/user/erozzion/videos tutaj frapsy z tamtych czasow, na 1 bwe ranger z greatswordem potrafil w dosc krotki czas zbic sporo hp, czasem nawet na 1 combo padal ele albo thief (buffy z warhorna, swap na gs, pet z weaknessem debuffem). dopiero na tej becie sprobowalem rangera humana w pve i na niczym sie nie zawiodlem, polepszyli AI petow, teraz kiedy trzeba to wraca/atakuje/rzuca skilla, niektore byly strasznie squishy, a misie najtwardsze, moj orzel padal na 2 hity od bandita na 25 lvlu (sam mialem 23), tak to mialem miska, drake, psa, panterę i rekina do podwodnych walk. najlepiej mi sie bilo z shortbowem, ktorego sam craftnalem jako huntsman i greatswordem z mojego storyline. warto dodac, ze jak odkryjesz te wszystkie vistasy, skill pointy, waypointy, serca na danym terenie to dostajesz skrzynke z lootem i to nawet oplacalna (1 item jest z premium).

co do gildii to mam swoją, około 20 ludzi bedzie na premierze, na blacktide raczej nie idziemy bo zalatuje mi drugim burning legionem. pewnie desolation albo whiteside ridge, chociaz ten drugi pewnie bedzie full po 5 minutach premiery. takze jak ktos jest chetny do gildii to nie ma problemu, rickert tez bedzie o ile kupi gre ;p

• Pochwał: 10

• It's gonna be Legen - wait for it - dary!
    • Diablo 3 Clan League
« Odpowiedź #242 dnia: Lipiec 23, 2012, 07:39:23 pm »
Ja pogralem troche rangerem humanem, nornem warriorem i asura thief'em..

Ogólnie ranger i thief fajne, warrior srednio mi sie spodobal ale moze dlatego, ze malo gralem.

Podoba mi sie to, ze ranger ma fajny dps i na range i na close fight. Najprawdopodobnie tą klasą własnie bede grał.
Niestety pogralem w to za krótko, zeby moc wybrać i oceniac poszczegolne klasy. Pierwsze wrażenie bardzo dobre.

Na szczescie szybko sie gra wiec mozna poznac na spokojnie reszte klas i ras i wybrac sobie ta jedna czy dwie na main i juz :)
Arrissa, Franz
ADV80+/WC75+ nobless //retired

Kherith, Lancer
GH84+/DA75/WL75/BD62+  //retired

Madith, Core
Yul 85+                                  //retired

Diablo 3 Clan League

• Plan? I don't need a plan.
« Odpowiedź #243 dnia: Lipiec 24, 2012, 01:38:13 am »
//AndyBishop - Nie polecam kupywania rzeczy przez "allegro" tylko przez sprawdzone sklepy typu keye.pl lub fabrykakluczy.pl bo nie wiadomo na co mozesz trafic. Chodzi mi tu o wersje EU i US. Chyba ze masz 99.9% pewnosci ze jest to wersja z officialnego zrodla czyli ANet.
^This

Ostatnio kupiłem przez allegro key do battlefield 3 premium, klucz podziałał 2 dni i okazało się, że jest lewy(Na szczęście dostałem zwrot pieniędzy)
Dlatego lepiej kupować przez autoryzowanego dealera

p.s. nie, nie gram w GW2
« Ostatnia zmiana: Lipiec 24, 2012, 01:40:21 am wysłana przez Arimas »

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

« Odpowiedź #244 dnia: Lipiec 24, 2012, 11:15:16 am »
Nie lepiej Ci kupić pre-purchase i zostawić kompa na noc na pobieranie? :D

BTW odnośnie sprzętu:

Intel Core i5 650 3,2GHz OC na 3,7GHz
4GB RAMu 1333 albo 1600 MHz już nie pamiętam
ASUS ENGTX460 TOP

Tu mi chodzi GW2 na maksie ~30 fps i więcej. Radzę w msconfigu powyłączać szajsy, które nie są potrzebne lub po prostu użyć game booster'a, który zrobi to za was... defragment samego GW2 lub opcjonalnie SSD pomoże znacznie, ale na HDD też chodzi świetnie jak już się wczyta mapa :)
Cytat: skrzydlaty
Jak wykupisz Premium Life u Pana Boga to zwiększy Ci dobe do 30h.
:D :D :D :D

« Odpowiedź #245 dnia: Lipiec 25, 2012, 05:25:07 pm »

« Odpowiedź #246 dnia: Lipiec 25, 2012, 06:22:11 pm »
Jak wyzej pisalem Pre-purchase to daje mozliwosc headstartu a pre-order daje mozliwosc gry od premiery.

• Pochwał: 3

• Legendarny StarK
« Odpowiedź #247 dnia: Lipiec 27, 2012, 08:46:58 am »
wymienie wowa cataclysm kolekcjonerke nowa nie uzyta +konto diablo 3 za klucz do gw2:)

4. w przypadku gdy strona przeciwna wygrywa flejm war, (czyli po prostu napisze prawde - czy pocisnie aralionowi od grubasow, derfo od slabiakow, amirasowi od lamuskow, stwierdzi ze core jest dead i online to 200) aralion bierze w rece katarynke i kreci korbka tak dlugo, az wyskoczy z niej zdalnie sterowana małpka (ruesse) i wlepi wrogowi jedynej i slusznej ideologi %

« Odpowiedź #248 dnia: Lipiec 27, 2012, 12:12:45 pm »
Stark mocno zdesperowany jesteś :D
S.h.O.c.k  Team
Neural Siegel Knight 99

• Pochwał: 3

• Legendarny StarK
« Odpowiedź #249 dnia: Lipiec 27, 2012, 02:50:25 pm »

4. w przypadku gdy strona przeciwna wygrywa flejm war, (czyli po prostu napisze prawde - czy pocisnie aralionowi od grubasow, derfo od slabiakow, amirasowi od lamuskow, stwierdzi ze core jest dead i online to 200) aralion bierze w rece katarynke i kreci korbka tak dlugo, az wyskoczy z niej zdalnie sterowana małpka (ruesse) i wlepi wrogowi jedynej i slusznej ideologi %