1. Kronika
Najchętniej pograłbym na H5, a jak nie to Freya (osobiście nie lubię GE i tego masakrycznego dmg z elementu)
2. Początki:
- N-C grade, jeżeli mamy expić;
- S grade, jeżeli od razu max 85;
- W lokacji od razu buffer i albo przynajmniej początkowy buff na postaci
3. Enchant i element
- Safe +4, Max +12 (50% rate) lub +16 (66% rate)
- Retail like najlepiej, dobry dobor elementu oraz buffow to jedna z podstaw wygranej w pvp
- Element stony moglby, by dropic jakies mocniejsze moby, na tyle mocne do solowania w dobrych itemach, ale by w party mozna bylo robic dobre aoe, moze cos o sile chimer z hb?
- Crystale, a to ciekawe - po prostu costom rb
Tutaj chodzi o to, zeby bylo na tyle latwy, aby dosyc szybko dalo sie walczyc ze wszystkimi, ale na tyle dlugo, by bylo po co tutaj ciagle grac
4. Waluta i farmy
- Adena! I jeszcze raz adena! Jakaś lokacja do farmy adeny (mogłaby być solo aoe i silne moby dla party), adena byla by glownym skladnikiem do kupowania itemow (najlepiej enchantow)
- Costom item nr. 1 (np. AA) - musi byc costom item, moze leciec z tych samych mobow co adena, potrzebny do enchantow oraz weapon/armor/waznych itemow
- Costom item nr. 2 (np. medale) - costom item z costom rb, dobrze by byly te rb srednio silne - cos w rodzaju tank, healer, 3x dps i combat zone na rb zone, potrzebny do weapon/armor/itemow
- Fame - zdobywany ofc na siege/tw/fortecach, moglby by byc tez costom lokacje dla fame, nie kazdy ma czas by siedziec na siege i tw, prawde mowiac forty moglby by byc lekko costomowe dla solo graczy
5. Epiki/the best itemy
- Epiki z epikow oraz z gm shopa (lecz w shopie powinny byc na tyle drogie, ze latwiej byloby zdobyc z epikow, ale na tyle latwo by solo gracze mogli sie ich dorobic w jakims czasie)
- Olympiad bizu w shopie - ktos o tym wspomnial, by bylo latwiej na oly, to moim zdaniem dobry pomysl
- Freya itemy - powinny byc tak samo dostepne jak vespery czy icarusy, ofc za wieksza cene, co to za radosc jak ktos MUSI miec klan, by miec najlepsze itemy, klan powinien byc tylko pomocą do ich zdobycia, czyli jakas instacja, np. cos w typie SoI
6. Olympiada i hero
- Hero powinno być co tydzien, daje to mozliwosc ciaglej rywalizacji i rotacji hero
- Za olympiad tokeny powinny byc itemy z gm shopa lub oly tokeny powinno moc sie wymienic na walute z servera
- Hero czat powinien byc retail like i dozwolony w kazdym jezyku (jak zdobyl to niech sobie go uzywa, jak kogos to wnerwia to niech sobie wylaczy)
- Itemy na oly - max+6
7. Skille/gc
- Jestem zwolennikiem w miare latwego enchantu skilli - gc i gcm powinny byc w gm shopie, lecz dosyc drogie
- Autolearn skilli
- Nadmierne buffowanie graczy przez boxy innych graczy - buffowac da sie tylko graczy z party/klanu
- Bolączka graczy - steal divinity - osobiscie jestem wrogiem tego skilla, wiec:
a) H5 - retail like
b1) PvP/Farma/Oly itd. - Costom
b2) PvP/Farma itd. - Costom, Oly - Retail
8. Profesje/Suba/Noblesse/Certy
- Suba 85 lvl
- Summonerzy to bardzo fajne postacie i ciekawie byłoby, jakby enchant broni/armora wpływał jakoś na summona (byle nie byl OP Summon)
- Noblesse za kase albo costom rb
- Certy - retail like
- Powrocmy do tematu oly - aby takie profesje jak sws,bd,pp,wc itp. nie bylo tylko dla pktow oly i chata to mozna byloby dac im certy dla sub, aby mogli aktywanie grac
- Ewentualne dokoksanie profesji bufferopodobnych
9. Buffy/Buffer
- Buffy - prawie wszystkie poza judi/81+, 1h+ poza buffami typu magic impuls czy great fury
- Co z buffami na resist cd? Dac za malo to daggery beda kosic, dac za duzo to beda mialy taki sobie dmg i w mass pvp nie ubija bishka
- Nadal mam problem czy jest moze sens nie dawac all buffow do buffera, i aby nie ktore buffy byly dla aktywnego supportu, ale czy taka jest idea hr?
- Npc buffer z schame ofc, najlepiej z innymi opcjami dla kazdej suby
10. Siege/Tw
- Siege - retail, lecz co z nagroda z zamku? GC to troche nudne ; P
- TW - ofc talizmany sa z TW, wiec moze zostac retail
11. Dotacja
- Powinna byc, aby utrzymac server (chyba,ze jest kasa; P)
- Dotacja nie powinna za bardzo wplywac na silę graczy (Wiekszy max enchant czy bardzo tanie gcm
- ZERO EPIKÓW!
12. Inne
- Dualbox czy bez dualboxa - tutaj musialbym sie zastanowic
- Czaty - ciekawym rozwiazniem jest local trade chat - nie ma zasmiecania,a hv jest milym wyroznieniem
- Eventy - powinny byc, oczywiscie takie typu tvt itp oraz jakies ciekawsze, milobyloy by jakby na stronie bylo info na temat godzin eventow
- Autocreate account + mozliwosc zmiany hasla (uwierzcie,ze widzialem servery bez mozliwosci zmiany hasla -.-)
- Ciekawym motywem jest DressCośTam - ze ustalamy jaki wyglad ma miec nasz armor (mam nadzieje,ze rozumiecie) - urozmaica to troche wyglad postaci na serverze
- Life stony - zawsze mnie denerwowalo losowanie skilla, może cos w tym rodzaju, ze 1 life stone - retail, 100 life stone - wybieramy sobie skill (100 - mozna ofc zmenic na inna ilosc)
- Co z talizmanami? Max clarity czy restore life są dosyc mocne - musialbym sie zastanowic co z nimi zrobic
- Potki - szczegolnie qhp i mp, jestem za tym, aby na fladze oraz rb zone(choć nad rb sie mozna byloby jeszcze zastanowic) nie dało się uzywać mp potek, co do qhp musialbym sie zastanowic, czasem za mocno to leczy w pvp, mozna byloby tez zrobic jak z mp, flaga = bez qhp
No to na razie tyle, jak cos jeszcze mi sie przypomni to dopiszę ; )