Witaj
Gość

Wątek: Dark Avenger [DA]  (Przeczytany 389257 razy)

• Pochwał: 7

• Slutty McSlut Fan//Oficjalny fanklub SK//RAWR Fan
Odp: Dark Avanger
« Odpowiedź #975 dnia: Luty 07, 2008, 02:15:49 pm »
a nie zauważyłeś że da poza agression, hate, stun ma jeszcze hamstring, judgment i shackle

Zauwaz ze judgment uzywasz na daggerach i archerach glownie, na hs to ja za bardzo czasu nie mam miejscami(dopiero jak sie zrobi luzniej) a shackle ma land rate n/c ale  czasem moze wejdzie.

może jak byś pograł na serwerze z ludźmi ponad 2k to zobaczył byś trochę mass pvp

A no tak bo na Allseronie jest przeciez 10 osob online ale co ty wiesz prawda?

bo chyba walczysz same 1vs1 2vs2 że tak ci na tym zabijaniu zależy

Nie bo potrafie grac na DD buildzie a nie na jakims Bash czy co ty tam masz a robie to samo + potrafie zasadzic krytyka za 2k ale ty tyle bys nie wyciagnal(chyba ze bys walczyl z PP na 40 bez buffow).

• Dev
  • Super Moderator

• Pochwał: 16

• Ryl to faja
« Odpowiedź #976 dnia: Luty 07, 2008, 03:32:17 pm »
Wielki znawca retaila sie znalazl, hyhy na 40 lvlu to chyba tylko nukerem vs no grade jewels mozna przebic sie przez spam cp potek.

No i daggerem, backstab...

try again.

Ta bo to pierwszy moj SK. Gram Sk dostatecznie długo i miałem ich dostatecznie dużo (praktycznie na kazdym lowracie każdy mój sk miał 70+) żeby zauważyć że tank nie przebije sie przez spam cp pot. Z tym że nigdy nie zrobiłem defensive bo lubiłem mieć duele na derby.
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 52 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

« Odpowiedź #977 dnia: Luty 07, 2008, 03:51:40 pm »
Ta nuker setup FTW :P

• Pochwał: 14

« Odpowiedź #978 dnia: Luty 07, 2008, 03:52:41 pm »
Ryl... Pogodz się z tym że tank na retailu nie musi zabijać. Od tego jest party archerów. Tank jest od tego żeby CHRONIĆ właśnie to party, żeby ono zabiło wroga a sam przyjmował dmg  a nie bawić sie w omgwtfselfownedmastahggloldd. Nie twierdze ze dd set jest głupi, ale raczej zadanie tanka jest inne.

Fajnie bo ja gralem i zanim skonczylem grac mialem juz wbite 18 pvp...
Umarłem :rotfl:
HATE ME MOAR!

• Pochwał: -4

• Ryltar ma - STR i nosi blunta z health.I ciężki NM
« Odpowiedź #979 dnia: Luty 07, 2008, 04:15:52 pm »
Cześć jestem Krzychu i mam tanka z-STR ,mam 20k hp i 150 p.att,kupsko moge,bez drużyny jestem zerem i niczym,moge sobie tylko powrzucac stuna i popodniecac sie hate,ale tank ma miec duzo hp i tankowac,od zabijania są dd.

Cześć mam na imie Ptysio i mam tanka z + STR,mam w 3 dupy defów i do tego super p.att,rozwalam daggerow i archerów jak kukiełki i umiem robic swoje,a przy tym kogos zabić,bez druzyny tez moge zrobic cos wiecej niz bsoe.

SH-80 lvl.
I wali mnie,że tanki ownują,lubię swoją profę.

• Pochwał: 0

« Odpowiedź #980 dnia: Luty 07, 2008, 04:34:25 pm »
Cześć jestem Krzychu i mam tanka z-STR ,mam 20k hp i 150 p.att,kupsko moge,bez drużyny jestem zerem i niczym,moge sobie tylko powrzucac stuna i popodniecac sie hate,ale tank ma miec duzo hp i tankowac,od zabijania są dd.

Cześć mam na imie Ptysio i mam tanka z + STR,mam w 3 dupy defów i do tego super p.att,rozwalam daggerow i archerów jak kukiełki i umiem robic swoje,a przy tym kogos zabić,bez druzyny tez moge zrobic cos wiecej niz bsoe.
]

Czesc jestem Czesio dalibyscie sobie siana z tym za przeproszeniem pie*doleniem bo to raczej do niczego nie prowadzi.
A tak btw tank -str tez potrafi zabijac a z -con potrafi tankowac, wiec naprawde ciagle pisanie "Czesc jestem[...]" jest moim zdaniem bezsensu i nie prowadzi do niczego  :shock:

« Odpowiedź #981 dnia: Luty 07, 2008, 05:18:34 pm »
Ryl... Pogodz się z tym że tank na retailu nie musi zabijać. Od tego jest party archerów. Tank jest od tego żeby CHRONIĆ właśnie to party, żeby ono zabiło wroga a sam przyjmował dmg  a nie bawić sie w omgwtfselfownedmastahggloldd. Nie twierdze ze dd set jest głupi, ale raczej zadanie tanka jest inne.

Oh przepraszam ty przeciez bez klanu i tankiem bys wbil 200 z czego 12 przed 40 prawda? Ty -_-'isty marcin znasz sie na tankach!111

A tak btw tank -str tez potrafi zabijac

My tu mowimy o pvp bo pve to co innego.

• Pochwał: 14

« Odpowiedź #982 dnia: Luty 07, 2008, 06:03:51 pm »

Oh przepraszam ty przeciez bez klanu i tankiem bys wbil 200 z czego 12 przed 40 prawda? Ty -_-'isty marcin znasz sie na tankach!111

A tak btw tank -str tez potrafi zabijac

My tu mowimy o pvp bo pve to co innego.
LOL Ryltar, nie rozśmieszaj mnie. Po pierwsze nie chodziło mi o ilośc, a o same chwalenie się. Gheyowe to jest imo z perspektywy czasu. Z takich rzeczy można się nabijac na Vencie, jak ktoś zrobi alta i idzie zabijac, ale nie dopisywac to sobie do Lineage'owego CV. Druga sprawa, że PvP na takich low levelach to lol pvp. Pominę to, że od razu wjeżdzasz na mnie, a odsuwasz się o tego co powiedziałeś.
Co do -STR i w ogóle. Ja mam już dośc słuchania o tym. O tym jaki tank jest mega killerem i jaki on jest prawie jak archer i nuker i w ogóle nie można słuchac bez końca. Mijacie się z celem tanka znowu. Ideą tej gry jest udoskonalanie swojej postaci, aby spełniała swoją rolę jak najlepiej. Tank jest do tankowania i w offensywnym builidzie nie sprawdza mu się to najlepiej. A PvP SK wygląda efektywnie tylko i wyłącznie na Arenie/Olimpiadzie, tam, może takie builidy się sprawdzają i wszystkie wasze pomysły. I prawda taka niestety jest. Co by się z tankami nie zrobiło, to zawsze w porównaniu z tak samo ubranym na poziomie DD ich możliwości Ofensywne są godne pożałowania. Ale czy to w tankach jest najcudowniejsze, jak tłuczemy gościa 5 minut regularami po głowie, czy to jak ratujemy dupska naszym pobratymcom z party/clanu/ally ?
HATE ME MOAR!

• Dev
  • Super Moderator

• Ryl to faja
« Odpowiedź #983 dnia: Luty 07, 2008, 06:10:51 pm »
Imo tutaj nasuwa sie pytanie, czy w przykladzie ktory podalem, marc1n dalby rade na pp buffach zabic full nabufowanego aw ? Roznie mogloby byc bo walki daggerow zaleza od szczescia. Ale dzieki mnie sam nic nie dostawał, właściwie nic sie nie narażał bo wszystko sam dostawałem. I właśnie od tego jest tank ;p

« Odpowiedź #984 dnia: Luty 07, 2008, 06:43:12 pm »
Druga sprawa, że PvP na takich low levelach to lol pvp.

No ale sie trafilo :P

Pominę to, że od razu wjeżdzasz na mnie

No to wybacz bo z mojej perspektywy zabrzmialo to troche inaczej.

Co do -STR i w ogóle. Ja mam już dośc słuchania o tym. O tym jaki tank jest mega killerem i jaki on jest prawie jak archer i nuker i w ogóle nie można słuchac bez końca. Mijacie się z celem tanka znowu. Ideą tej gry jest udoskonalanie swojej postaci, aby spełniała swoją rolę jak najlepiej. Tank jest do tankowania i w offensywnym builidzie nie sprawdza mu się to najlepiej. A PvP SK wygląda efektywnie tylko i wyłącznie na Arenie/Olimpiadzie, tam, może takie builidy się sprawdzają i wszystkie wasze pomysły. I prawda taka niestety jest. Co by się z tankami nie zrobiło, to zawsze w porównaniu z tak samo ubranym na poziomie DD ich możliwości Ofensywne są godne pożałowania. Ale czy to w tankach jest najcudowniejsze, jak tłuczemy gościa 5 minut regularami po głowie, czy to jak ratujemy dupska naszym pobratymcom z party/clanu/ally ?

Tu raczej chodzi o gadanie w stylu:"Grasz DD tankiem to nie mozesz tankowac bo skupiasz sie na zabijaniu a nie tankowaniu" Ja sie pytam k***a ktos z was widzial jak walcze w mass pvp ze gada takie rzeczy? Moze akurat ja potrafie i tankowac i uprzykrzac zycie healerowi zeby zamiast leczyl swoich leczyl siebie(wiadomo ze jak healer padnie to jest zle a jak leczy siebie to nie moze innych wiec to to samo co bym mu stun dal) i nie powiecie mi ze cp pot>dmg tanka w healera bo bije healerow za ~200 a krytyki mam do 700-800 z FB.Co innego tez ze jezeli ma ze soba bishop EE to dam stuna w EE i moge lac bishopa.

Imo tutaj nasuwa sie pytanie, czy w przykladzie ktory podalem, marc1n dalby rade na pp buffach zabic full nabufowanego aw ? Roznie mogloby byc bo walki daggerow zaleza od szczescia. Ale dzieki mnie sam nic nie dostawał, właściwie nic sie nie narażał bo wszystko sam dostawałem. I właśnie od tego jest tank ;p

Rownie dobrze mogles robic to samo + napieprzac w h2h moze akurat zjedziesz hp mu na tyle ze marcin by zadal ostatniego blowa.

« Odpowiedź #985 dnia: Luty 07, 2008, 06:45:36 pm »
Marc1n tank jest od tankowania to najdurniejszy punkt widzenia w całym l2.
Tank ma po to spore możliwosci ofensywne,zeby ich używać,a co i jak i gdzie było wałkowane 1000 razy.
Chcesz to biegaj loltankiem - STR i ciesz sie,ze Cie kto stargetuje z nudów,my wolimy miec 3k hp mniej i spokojnie zabijać inne postacie samemu.
SH-80 lvl.

« Odpowiedź #986 dnia: Luty 07, 2008, 06:55:29 pm »
Co do -STR i w ogóle. Ja mam już dośc słuchania o tym. O tym jaki tank jest mega killerem i jaki on jest prawie jak archer i nuker i w ogóle nie można słuchac bez końca.

Nie wiem co tam ryl pisal, nie za bardzo chce mi sie wszystko czytac, ale ja nigdy nie napisalem ze tank jest mega killerem, co wiecej- kazdy inny DD ma wiekszy dmg od niego. Jestem osoba trzezwo myslaca i staram sie obiektywnie podchodzic do gry- jesli producent daje mi ikonke "tarczy" zamiast "mieczyka" czy "strzaly", nie robie od razu emo akcji i staram sie grac tak jak to powinno byc w przypadku tanka (czyli 0 dmg, max defa i hp). Nie wiem kto to sobie wymyslil, caly czas uwazam, ze to jest po prostu glupie przyzwyczajenie po czasach c1 kiedy max hp robilo spora roznice a drainy w pvp dawaly sporo wieksza przezywalnosc (sk).

Nie wiem ktory raz to pisze, ale tank jest swojego rodzaju DD (co z tego, ze ma najmniejszy dmg, wazne ze jest). Mozecie sie z tym nie zgadzac, ale na dobra sprawe sam 1 archer przewaznie tez nie jest w stanie zbic komus cp (jesli druga osoba ma przyblizony sprzet/buffy). Ok nvm, archer jest DD, tank nie. Druga sprawa- destro na frenzy bije na glowe dmg HE (nawet z lol lukiem), to jest znacznie wiecej niz przewaga archera nad tankiem. Ok archer jest dd, destro tez jest dd a tank nie. Inny przyklad- tyrant na bisonie z 30%. Znowu dmg tyranta=2x dmg HE (lub wiecej nie chce mi sie sprawdzac). No dobra, ale tyrant na 30% hp nie pozyje za dlugo jak dostanie asyste. No nie. Archer pozyje dluzej. Tank pozyje zdecydowanie dluzej- a to juz sie dla nikogo nie liczy. Hipokryzja?

Ostatnia sprawa- powiedzenie, ze tank jest w stanie zabijac =/= tank jest mega ownatorem, to ze ktos ma jakies skille to nie znaczy, ze trzeba z nich zawsze korzystac. Hate z zaskoczenia > spam hate.

« Odpowiedź #987 dnia: Luty 07, 2008, 08:10:25 pm »
Nie wiem co tam ryl pisal, nie za bardzo chce mi sie wszystko czytac

Poprostu kiedys z devem pisalismy ze mozliwe jest zabicie tankiem maga itp. to wszyscy to uznali jako Tank>all.

Tank pozyje zdecydowanie dluzej- a to juz sie dla nikogo nie liczy.

No ja juz to pisalem.Ja z Bula robilismy testy.Ja HK w mj z sb on saggi z draconiciem i mj light.Walilismy w siebie z luku i dmg mieslismy podobny(moja przewaga tam o ~150 dmg z tym ze obydwoje bez dye) wiec gdy strzelam sie z lucznikiem on dostaje podobny dmg a ja moge zawsze dac sobie jakis ud,zalozyc tarcze lub cos w tym stylu jak sie zrobi goraco.

« Odpowiedź #988 dnia: Luty 08, 2008, 12:34:46 pm »
Mam pytanie jakie SA najbardzej sie oplaca  do dark legions edge?? focus czy healthy?? bo nie moge sie zdecydowac :P znaczy mozna rsk. focus a w tym SA critic wchodzi jak mam 60% hp w dol tak?
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2008, 12:45:25 pm wysłana przez Draxon »

« Odpowiedź #989 dnia: Luty 08, 2008, 01:25:50 pm »
Tak ale z VR sie bedziesz musial pozegnac.

« Odpowiedź #990 dnia: Luty 08, 2008, 02:47:22 pm »
VR???

« Odpowiedź #991 dnia: Luty 08, 2008, 03:19:26 pm »
vampiric rage,jeden z podstawowych selfów do  koxu,zwraca nam hp gdy lejemy moba.
SH-80 lvl.

« Odpowiedź #992 dnia: Luty 08, 2008, 09:54:30 pm »
a wiecie jak ten SA z rsk.focusem dziala?? o ile zwieksza critica?? bo slyszalem ze lepiej SA healthy wiecej hp, czyli dluzej sie utrzymam a jak komus nie pasuje to daje deye +str-con i gitara gra :)

i tak na marginesie jeszcze 2 sprawy:
1. macie jakies linki na q na HK???
2. czy ma ktos jakies linki z filmikami siege o Devastet Castle czyli walka o to ch jesli ktos by mogl wkleic to z gory dziekuje :)
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2008, 10:06:15 pm wysłana przez Draxon »

« Odpowiedź #993 dnia: Luty 08, 2008, 10:20:57 pm »
a wiecie jak ten SA z rsk.focusem dziala??

Ono nie dziala ciagle tylko musisz miec 60% hp zeby dzialalo.

bo slyszalem ze lepiej SA healthy wiecej hp, czyli dluzej sie utrzymam a jak komus nie pasuje to daje deye +str-con i gitara gra

Teoretycznie tak jest lepiej jakbym mial wybierac dla DA czy tam dajmy tallum/mj i dle z health czy rsk.focus to bym bral to 1.

1. macie jakies linki na q na HK???

Bylo gdzies.Ale to jest proste wiec tam wystarczy chodzic za mapka i czytac.

• Pochwał: 4

• :D:D
« Odpowiedź #994 dnia: Luty 08, 2008, 10:34:21 pm »
a wiecie jak ten SA z rsk.focusem dziala?? o ile zwieksza critica?? bo slyszalem ze lepiej SA healthy wiecej hp, czyli dluzej sie utrzymam a jak komus nie pasuje to daje deye +str-con i gitara gra :)
rsk focus jest o tyle fajny, że dużo daje (focus w mieczu daje ~70, rsk. focus 130). Sam myślałem, zeby wpakowac rsk focus do DLE dla SK. Jesli expisz na mobach x1 na otwartej przestrzeni to nie bierzesz vr i całkiem ładnie kosisz. Jesli jednak expisz np. w cata solo, bez VRa moze byc troszke ciezko (tzn. da sie bez problemu, ale wymaga to odrobiny ostroznosci)

« Odpowiedź #995 dnia: Luty 09, 2008, 02:59:54 am »
Chyba jednak wezme healthy :)

« Odpowiedź #996 dnia: Luty 18, 2008, 06:35:41 pm »
Mam pytanie nie wiecie może ,gdzie znaleźć spellbook:summon dark panther ,mam od nie dawna DA .Acha i wiem ,że gdzieś był na tym forum taki poradnik. :) Użyłem opcji " szukaj" ,ale nie znalazłem.

Mógł by mi ktoś podać jakąś stronke o spellbookach(gdzie i z czego wypada dany spellbok)
« Ostatnia zmiana: Luty 18, 2008, 08:55:34 pm wysłana przez Zovi »
Alarion jedyne co potrafina kmiota barowe to cepiac sie literuwek i smiac siem  bo nie zauwarzacie  jakie to wy literuwki robita porabane idioty.Masz tu je ty Alarione pedalskie nasienie wiecej literowka

http://s7.footballteam.pl/index.php?polecil=83632   - Fajna gra :) Polecam :)

• Dev
  • Super Moderator

• Ryl to faja
« Odpowiedź #997 dnia: Luty 18, 2008, 06:42:31 pm »
Dark panther leci w ivory tower (chyba). Gdzies ja dropnalem jak expilem na retku ale nie pamietam dokladnie gdzie, podejrzewam ze ivory

• Pochwał: 27

« Odpowiedź #998 dnia: Luty 18, 2008, 07:50:12 pm »
Enchanted Stone Golem (42 lvl) w Ivory Tower, jak powiedział Dev.

http://lineage.pmfun.com/npc/20565/enchanted-stone-golem.html

« Odpowiedź #999 dnia: Luty 23, 2008, 04:23:08 pm »
Witam :)) Mam pytanie odnosnie skill " banish seraph " od czego zalezy czestotliwosc wchodzenia tego skilla ? Czy ma jakis wplyw jak sie ma empowera Cov-a tance itp ? Czy moze dex za to odpowiada ?
Z gory dzieki za odpowiedz
Pzdr :) :D :)