Witaj
Gość

Wątek: Warlock [WK]  (Przeczytany 260556 razy)

• Pochwał: -1

Odp: Warlock
« Odpowiedź #625 dnia: Wrzesień 08, 2008, 10:35:26 am »
BD akurat ma duzy m.def, z racji pasywek.
WR 82/80/75/75 - Dex x4 (retired)

• Pochwał: -3

« Odpowiedź #626 dnia: Wrzesień 08, 2008, 11:07:11 am »
@UP
Udowodnisz ??

• Pochwał: 7

• Slutty McSlut Fan//Oficjalny fanklub SK//RAWR Fan
« Odpowiedź #627 dnia: Wrzesień 08, 2008, 12:38:12 pm »
Ma tyle samo co tanki...

Feline Queen - Do expienia w party , do walki pvp raczej się nie nadaje

Do mass pvp nie wiem po co brac wtedy warlocka.No i kolejna sprawa to to ze podobno Queen ma zwiekszony dmg wiec zle nie jest.

« Odpowiedź #628 dnia: Wrzesień 08, 2008, 02:17:33 pm »
I pamiętajcie aby używać Beast Blessed Spiritshotów i Beast Soulshotów , bo dzięki temu wasze kotki będą bić 2 razy mocniej (i nie tylko kotki) . ;)
ze niby cube'y uzywaja spiritshotow/soulshotow? musze cie zmartwic ale niestety nie

« Odpowiedź #629 dnia: Wrzesień 08, 2008, 10:29:29 pm »
@Bula
Wiem , że nie , miałem na myśli chowańce ;)

• Pochwał: 0

« Odpowiedź #630 dnia: Wrzesień 08, 2008, 11:19:48 pm »
[...] Beast Blessed Spiritshotów i Beast Soulshotów , bo dzięki temu wasze kotki będą bić 2 razy mocniej (i nie tylko kotki) . ;)
@Bula
Wiem , że nie , miałem na myśli chowańce ;)
Eee?

Kai the Cat - Do expienia solo i do walki z klasami mającymi mało p. defa lub hp lub ogólnie do pvp
Kai na poczatku jest do bani, za malo hp, do expa solo tez sie nie nadaje, lepszy jest Kat.

Summon Storm Cubic - dobry zarówno do expienia jak i do pvp , nie przydatny w katach , zadaje dmg
Summon Binding Cubic - Dobry unieruchamiacz , patrz opis wyżej
A niby czemu kubiki sa zle w katach? Nie rozumiem..

« Odpowiedź #631 dnia: Wrzesień 09, 2008, 03:20:09 am »
Storm cubic bywa czasem zdradliwy w sytuacji gdy chcesz wyciagnac pojedynczego aggro moba z salki. Lubi wtedy zaktywowac sie w najbardziej nieporzadanym (niepożądanym) momencie i ni z tad ni z owad (ni stąd, ni zowąd) mamy na plecach 3-4 moby.

/Frohike ;)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 09, 2008, 11:46:48 pm wysłana przez Frohike »

« Odpowiedź #632 dnia: Wrzesień 09, 2008, 06:41:43 pm »
Storm cubic bywa czasem zdradliwy w sytuacji gdy chcesz wyciagnac pojedynczego aggro moba z salki. Lubi wtedy zaktywowac sie w najbardziej nieporzadanym momencie i ni z tad ni z owad mamy na plecacach 3-4 moby.
/agree

A po za tym (poza tym) , u mnie i Kat i Kai są dobrzy i w pvp i w pve , trzeba tylko umieć grać ;)

/Fro
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 09, 2008, 11:49:27 pm wysłana przez Frohike »

« Odpowiedź #633 dnia: Wrzesień 09, 2008, 09:05:24 pm »
Storm cubic bywa czasem zdradliwy w sytuacji gdy chcesz wyciagnac pojedynczego aggro moba z salki. Lubi wtedy zaktywowac sie w najbardziej nieporzadanym momencie i ni z tad ni z owad mamy na plecacach 3-4 moby.
/agree

A po za tym , u mnie i Kat i Kai są dobrzy i w pvp i w pve , trzeba tylko umieć grać ;)
No z tym ze czasem wypali w nieodpowiednim momencie to ja wiem, ale jak chcesz zlurowac moba, to musisz go walnac, nie? Fajnie tu jest z th/pw ktorzy moga to robic bezpiecznie, tak czy siak jak chcesz zlurowac moba, musisz go walnac, nie walniesz, to sie cubik nie aktywuje. (mowa tu o kronikach do IL, pozniej mozna lurowac kotem bez WW).
Pisales tez, ze kai jest dobry w solo PvE. W czym jest lepszy od kata, oprocz tego ze zjada mniej expa? Heal, heal, heal, not enough mana... Rozumiem z SE/WC jest lepiej bo z VR nawet fajnie jest, a tak...
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 09, 2008, 09:07:13 pm wysłana przez fracti »

• Pochwał: 1

• Moderator - offtop, humor, rozrywka, media, inne
« Odpowiedź #634 dnia: Wrzesień 09, 2008, 09:08:16 pm »
/agree

A po za tym , u mnie i Kat i Kai są dobrzy i w pvp i w pve , trzeba tylko umieć grać ;)
No z tym ze czasem wypali w nieodpowiednim momencie to ja wiem, ale jak chcesz zlurowac moba, to musisz go walnac, nie? Fajnie tu jest z th/pw ktorzy moga to robic bezpiecznie, tak czy siak jak chcesz zlurowac moba, musisz go walnac, nie walniesz, to sie cubik nie aktywuje.
Pisales tez, ze kai jest dobry w solo PvE. W czym jest lepszy od kata, oprocz tego ze zjada mniej expa? Heal, heal, heal, not enough mana... Rozumiem z SE/WC jest lepiej bo z VR nawet fajnie jest, a tak...

Ma większy dps.

A jeżeli chodzi o cubiki to teraz same sie aktywują i nie trzeba atakować. Chodzi mu o to, że jak wysyła summona na moba, bo zanim on go walnie, to czasem cubik sie uaktywni i moby zamiast na summona na niego leca, tak?
Stary Hermit farme miał. A czas sobie upływał i upływał.
=

« Odpowiedź #635 dnia: Wrzesień 09, 2008, 09:58:26 pm »
Ja luruję moby jakimś debuffem , najczęsciej Arcane Discruption i do mnie biegnie 1 mob , jak już wejdzie na korytarz , to zaczynam atakowac kotkiem i jest git . Jeżeli chodzi o Kaia to jest tak z każdym kotem , lecz częsciej z Kaiem niż z Katem , ale jak brakuje mi many to odsyłam kotka , przywołuje Kata , odnawiam sobie mane , odsyłam Kata spowrotem , przywołuję sowrotem Kaia , buffuję go i jazda ;) .

« Odpowiedź #636 dnia: Wrzesień 09, 2008, 10:22:10 pm »
@Bula
Wiem ze kai ma wiekszy DPS, ale rowniez mniejsza zywotnosc..
Kubik teraz powinien sie aktywowac jak jestes w stanie nietrzezwym (ta poza smieszna), wiec dopiero po ataku kota.

Ja luruję moby jakimś debuffem , najczęsciej Arcane Discruption i do mnie biegnie 1 mob , jak już wejdzie na korytarz , to zaczynam atakowac kotkiem i jest git . Jeżeli chodzi o Kaia to jest tak z każdym kotem , lecz częsciej z Kaiem niż z Katem , ale jak brakuje mi many to odsyłam kotka , przywołuje Kata , odnawiam sobie mane , odsyłam Kata spowrotem , przywołuję sowrotem Kaia , buffuję go i jazda ;) .
Bardzo oszczednie expisz.. To jakies serwer 300x ++? Nie lepiej ci mana potki kupic w GM shopie?

• Moderator - offtop, humor, rozrywka, media, inne
« Odpowiedź #637 dnia: Wrzesień 09, 2008, 10:29:01 pm »
@Bula
Wiem ze kai ma wiekszy DPS, ale rowniez mniejsza zywotnosc..
Kubik teraz powinien sie aktywowac jak jestes w stanie nietrzezwym (ta poza smieszna), wiec dopiero po ataku kota.

Bardzo oszczednie expisz.. To jakies serwer 300x ++? Nie lepiej ci mana potki kupic w GM shopie?

Czy aby na pewno ? Poza tym nie przesadzajmy. Te kilka kryszy w te czy w te, to żadna różnica.
Stary Hermit farme miał. A czas sobie upływał i upływał.
=

« Odpowiedź #638 dnia: Wrzesień 09, 2008, 10:40:31 pm »
Sry, pomylilem sie wyzej przy @@ ;)
No moze kilka kryszy, ale wiesz.. Pozniej jak co 5 minut bedziesz zmienial koty to z kasa nie wyrobisz. Ja jak koksalem warlocka to w zaleznosci od sytuacji uzywalem kata (solo, recharge jest niezastapiony) albo kaia (pt z vr). Z queen nie biegalem za czesto, bo czulem sie wtedy zupelnie zbedny.

« Odpowiedź #639 dnia: Wrzesień 09, 2008, 10:43:55 pm »
Many jakoś starcza mi na długo (biegam w robe) to się nazywa oszczędność :P .

• Pochwał: 27

« Odpowiedź #640 dnia: Wrzesień 10, 2008, 12:03:07 am »
A jeżeli chodzi o cubiki to teraz same sie aktywują i nie trzeba atakować. Chodzi mu o to, że jak wysyła summona na moba, bo zanim on go walnie, to czasem cubik sie uaktywni i moby zamiast na summona na niego leca, tak?
Cubic rusza się jeśli jesteś w trybie walki, a dodatkowo mob musi być postrzegany przez grę jako Twój wróg (a staje się nim dopiero, kiedy zaczyna Cię atakować - wtedy jest szansa, że cubic się uaktywni). Innymi słowy trzeba atakować, żeby sprowokować cuby do działania (chyba, że mob jest aggro sam z siebie, zauważy Cię i ruszy do walki ;)).

« Odpowiedź #641 dnia: Wrzesień 11, 2008, 07:45:32 am »
Po Feline Queen , Warlock później dostaje jeszcze jakieś koty ?? Chodzi mi o rodzaje (czyli inaczej się nazywają co Mew , Kat , Kai , Feline Queen) , proszę o nazwy , umiejętności i jak się sprawują , bo nigdzie nie mogę tego znaleźć .

• BO KUBUś MOżE WIęCEJ
« Odpowiedź #642 dnia: Wrzesień 11, 2008, 10:30:50 am »
Po Feline Queen , Warlock później dostaje jeszcze jakieś koty ?? Chodzi mi o rodzaje (czyli inaczej się nazywają co Mew , Kat , Kai , Feline Queen) , proszę o nazwy , umiejętności i jak się sprawują , bo nigdzie nie mogę tego znaleźć .
Ta dostaje króla kotów XD Czemu do cholery oni dali koty czarnoksieznikowi XD Dla mnie Warlock to powinien byc postacia nakladajaca jakies klatwi itp a nie byc kocia mama :P Paradoks l2 :P

Luna
Tyrteos: 80 lvl SM|75 lvl WC |DA 55 - Banned
Franz
Decimos: 82lvl PS|75 lvl WC |DA 70 -Śpi
Lancer
Decimos: 7x lvl PS

http://przypierdolek.mybrute.com/
[quote author=120130 link=topic=27483.msg306926#msg306926

« Odpowiedź #643 dnia: Wrzesień 11, 2008, 05:47:33 pm »
@UP
Od Debuffowania masz Necro , warlockiem wcale nie musiz grać , jeżeli nie chcesz :P

• BO KUBUś MOżE WIęCEJ
« Odpowiedź #644 dnia: Wrzesień 16, 2008, 10:41:15 pm »
@UP
Od Debuffowania masz Necro , warlockiem wcale nie musiz grać , jeżeli nie chcesz :P
No bo nie gram a co do nekro to tez paranoja na nogach on w l2 jest bardziej nukiem niz debuffere/nekromanta xD

Luna
Tyrteos: 80 lvl SM|75 lvl WC |DA 55 - Banned
Franz
Decimos: 82lvl PS|75 lvl WC |DA 70 -Śpi
Lancer
Decimos: 7x lvl PS

http://przypierdolek.mybrute.com/
[quote author=120130 link=topic=27483.msg306926#msg306926

• Pochwał: 2

« Odpowiedź #645 dnia: Wrzesień 16, 2008, 11:04:57 pm »
@UP
No bo nie gram a co do nekro to tez paranoja na nogach on w l2 jest bardziej nukiem niz debuffere/nekromanta xD

NCsoft zakwalifikowal necro jako nukera xP

« Odpowiedź #646 dnia: Wrzesień 24, 2008, 04:30:37 pm »
Warlock ma wiele funkcji mym zadniem, od tanka i na pvp i na epx party po healera i debufera, mysle ze ogolnie jest to bardzo uzyteczna postac i super sie nia gra :) ( chyba najmilej wspominana przezemnie postac od kidy gram )
Celes x7
HatSauce - Arcana Lord 77/HE 62

The Abyss x300 - retired
Hatsaucee - Th/He/Sps/SwS - BloodyFist member, Schuttgart owner
Hatsauce - Necro - farmer, last BadBoyPL

• Pochwał: 7

• Slutty McSlut Fan//Oficjalny fanklub SK//RAWR Fan
« Odpowiedź #647 dnia: Wrzesień 25, 2008, 07:56:19 pm »
od tanka i na pvp i na epx

Tank jest 2 shot?

« Odpowiedź #648 dnia: Wrzesień 25, 2008, 08:16:54 pm »
no kotek nie jest na 2 hity ( exp ) poza tym (poza tym) mamy mocnego heal na niego wiedz (więc) tu nie widze problemu, no a w pvp jak jestes w party no to raczej masz wieksze hp i mocny m def poza tym stoisz i sie leczysz:)  poza tym mozesz wyslac kotka do przodu wlaczyc ud i moze tak stac na wabika, tak samo zdaje egzamin
u mnie to dzialalo bo bylem w stanie wiecej wytrzymac niz jacys magowie czy cos i bylo ewent podleczyc kogos, nie mowie ze jest to idealne ustawienie by tankowal lecz nawet jak atakowalismy wysylali mnie -> kotka do przodu 8)

/Fro
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 26, 2008, 05:04:50 pm wysłana przez Frohike »
Celes x7
HatSauce - Arcana Lord 77/HE 62

The Abyss x300 - retired
Hatsaucee - Th/He/Sps/SwS - BloodyFist member, Schuttgart owner
Hatsauce - Necro - farmer, last BadBoyPL

• Pochwał: 11

« Odpowiedź #649 dnia: Wrzesień 25, 2008, 10:14:51 pm »
Takie mięso armatnie?

Na jakies mniejsze pvp pr0 sposobem dla summonera jest się za czyms ukryć, wyslać kota do przodu, a samemu siedzieć tak, żeby "widzieć" tzn dalo sie healnąć party i kotka.