Witaj
Gość

Wątek: Prophet [PP]  (Przeczytany 137461 razy)

• Pochwał: 15

• Onlife
Odp: Prophet [PP]
« Odpowiedź #150 dnia: Marzec 15, 2007, 04:44:26 pm »
Po pierwsze: Co myślicie o homku z conversion (+60% MP ,-40% HP) zamiast crsytal z mana up (+30%MP) jako broń do sellowania buffów i buffowania pt (a potem przełączanie na "krzysia" :D)?

Po drugie: Przedemną jeszcze dłuuuga droga ale jaką subkę byście wzieli dla PP? Bo ja waham się miedzy SE (żeby być już bufferem do końca i sprzedawać buffy o 50% drożej) albo jakimś wojem (skoro już mam na to buffy). Bo moim zdaniem taki kraś oczywiście odpada na starcie oraz łucznik (bo łuki MP zżerają). Więc co myślicie?
« Ostatnia zmiana: Marzec 16, 2007, 12:02:29 pm wysłana przez doman18 »
It's nice to be important but it's more important to be nice

In every life we have some trouble
 When you worry you make it double

Cytat: naris
How to PvP with a lock: Bind 1/3 of you keyboard to fear, 1/3 to dots and 1/3 to destruction spells.
Smash you head into the keyboard. YYYAAARRRGGGH!!!

• Pochwał: 17

• The Soul of an Angel
« Odpowiedź #151 dnia: Marzec 18, 2007, 11:27:38 am »
Po pierwsze: Co myślicie o homku z conversion (+60% MP ,-40% HP) zamiast crsytal z mana up (+30%MP) jako broń do sellowania buffów i buffowania pt (a potem przełączanie na "krzysia" :D)?

Po drugie: Przedemną jeszcze dłuuuga droga ale jaką subkę byście wzieli dla PP? Bo ja waham się miedzy SE (żeby być już bufferem do końca i sprzedawać buffy o 50% drożej) albo jakimś wojem (skoro już mam na to buffy). Bo moim zdaniem taki kraś oczywiście odpada na starcie oraz łucznik (bo łuki MP zżerają). Więc co myślicie?
skille z subek sie nie lacza - sa to 2 osobne postacie na tym samym charze
jesli grasz na drgonie - subka musi byc z tej samej rasy, a co do nich, polecam zajzrec do dzialu dragona ;p
"The difficulty is not so great to die for a friend, as to find a friend worth dying for"
- Homer

Retarded SuperModerator

Piszę poprawnie po polsku

• Onlife
« Odpowiedź #152 dnia: Marzec 18, 2007, 01:09:22 pm »

skille z subek sie nie lacza - sa to 2 osobne postacie na tym samym charze
jesli grasz na drgonie - subka musi byc z tej samej rasy, a co do nich, polecam zajzrec do dzialu dragona ;p
Ja nie gram na dragonie i napewno nie zamierzam tam grać, wiem że skille się nie łączą a to jaka klasa jaką może subkę wziąć pisze na officjalu (jest fajny skrypt na to). Reasumując nie o to pytałem, przeczytaj jeszcze raz moje pytanie i odpowiedz (ale obiektywnie jeżeli możesz, nie w odniesieniu do dragona)

How to PvP with a lock: Bind 1/3 of you keyboard to fear, 1/3 to dots and 1/3 to destruction spells.

• Pochwał: 0

• Wielebny
« Odpowiedź #153 dnia: Marzec 18, 2007, 05:00:17 pm »
ad. 1. Myśle ze dla Proroka "crystal z mana up (+30%MP)" wystarczy.

ad. 2. Subklasa to dowolna klasa jaką chcesz grać. Jest to nagroda za wyczerpujacy exp :) Radze poczytać tutaj: http://www.lineage2.com/Knowledge/subclasses.html

• The Soul of an Angel
« Odpowiedź #154 dnia: Marzec 18, 2007, 11:08:41 pm »
Ja nie gram na dragonie i napewno nie zamierzam tam grać, wiem że skille się nie łączą a to jaka klasa jaką może subkę wziąć pisze na officjalu (jest fajny skrypt na to). Reasumując nie o to pytałem, przeczytaj jeszcze raz moje pytanie i odpowiedz (ale obiektywnie jeżeli możesz, nie w odniesieniu do dragona)
eee ale przeciez skoro skille sie nie lacza, to co za roznica jaka subka?
poza tym wziecie SE nie da ci nic wiecej niz wziecie SE jako pierwszej postaci...
tak  samo z wojem... nie mozesz rzucic na siebie buffka i zmienic postaci na woja, bo i tak ci buffki znikna... wiec... subka to poprostu druga postac, wybor jest calkowicie dowolny (w zakresie dostepnosci oczywiscie)
"The difficulty is not so great to die for a friend, as to find a friend worth dying for"
- Homer

Retarded SuperModerator

• Onlife
« Odpowiedź #155 dnia: Marzec 21, 2007, 10:39:15 am »
Łeeee a ja myślałem że to tak jak 2klasowość w np. takim baldurze :(, Że masz sille obu postaci naraz). Myślałem że chociaż będe sellował buffki PP i potem zmiana (jakimś magicznym przyciskiem w oknie statystyk postaci  :) )i "dobuffował" SE a tu trzeba u jakiegoś NPC się przełączać. Chyba żebym sellował koło tego NPC :P

• Pochwał: 6

« Odpowiedź #156 dnia: Marzec 21, 2007, 11:21:28 am »
Suby przełączasz u magistrów, a tak btw. żeby zmienić z klasy na klasę trzeba odczekać 10 minut.

• Pochwał: 2

« Odpowiedź #157 dnia: Marzec 21, 2007, 04:35:41 pm »
czemu nie moge wrzucic deye -5str +4 dex??? mam 34lv.... po 2 jak jest duze party i nie mam wystarczajaco duzo many zeby kazdemu dac buffy(wszystkie), to jakiesa "najwazniejsze"???

• The Soul of an Angel
« Odpowiedź #158 dnia: Marzec 21, 2007, 04:58:26 pm »
Łeeee a ja myślałem że to tak jak 2klasowość w np. takim baldurze :(, Że masz sille obu postaci naraz). Myślałem że chociaż będe sellował buffki PP i potem zmiana (jakimś magicznym przyciskiem w oknie statystyk postaci  :) )i "dobuffował" SE a tu trzeba u jakiegoś NPC się przełączać. Chyba żebym sellował koło tego NPC :P
jest taka mozliwosc, ale tylko na nielicznych serverach, jednym z nich jest dragon (www.dragon-network.net)  i choc wielu bedzie ci go odradzac,  to jest to w umie dobry serv  z ratami od x1 do x30 (siec serverow) wiec mozesz znalesc cos dla siebie, tam skille z subek sie lacza i jet to taka dwuklasowosc,  tylko ze ogranicza sie do swojej rasy tylko, np. pp i bish, ale nie pp i se ;)
- Homer

Retarded SuperModerator

« Odpowiedź #159 dnia: Marzec 21, 2007, 08:13:53 pm »
czemu nie moge wrzucic deye -5str +4 dex??? mam 34lv....
Bo te dye jest dla postaci z ukończonym second occupation change. Musisz być PP żeby założyć ten dye.
Allseron
Lian - Biskup 6X
Allain - BH 4x

• Dev
  • Super Moderator

• Pochwał: 16

• Ryl to faja
« Odpowiedź #160 dnia: Marzec 21, 2007, 08:31:54 pm »
tylko na 40 lvl jeszcze dasz rady solowac (root + pika) bo potem sa silniejsze moby a sacred atakiem sobie nie pomozesz. Ja zawsze zakladalem te dye pp po 52 lvl ...
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 53 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

« Odpowiedź #161 dnia: Marzec 22, 2007, 07:48:04 am »
ja nie expie sam tego pp, albo gram inna postaia i go ciagne na dualu, albo ide gdzies w party :P

• Pochwał: 14

« Odpowiedź #162 dnia: Marzec 22, 2007, 10:45:39 am »
Pika=Pole :?: Jeżeli tak, to zostaniemy królem missów, nawet na Guidance w broni i z buffa.
HATE ME MOAR!

• Dev
  • Super Moderator

• Ryl to faja
« Odpowiedź #163 dnia: Marzec 22, 2007, 01:58:53 pm »
w c4 pts nie ma kar więc mogę uzywać (no i guidance pomaga ...) ...

• Ban nie śpi
« Odpowiedź #164 dnia: Marzec 22, 2007, 11:44:59 pm »
Sam goniłem Prophetem z Piką. Nie jest tak źle bo mamy roota, ale oczywiście zostajemy bufferem - od biedy tą piką poexpimy ale w końcu i tak nas to wpędzi w załamanie nerwowe. W C4 jak mówi Devo jak najbardziej można latać z Polearm`em. Oczywiście jeśli bardzo chcemy jednak biegać sami...

« Odpowiedź #165 dnia: Marzec 25, 2007, 11:04:05 pm »
robie questa na 2 klase(pp) i zaciolem sie w miejscu jak u tej Katari zagadalem po raz 1 pojawily si e2 mobki, jednego zabilem, potem zaczol uciekac jakis to go zabilem i powinienem do niej zagadac i byc wszystko ok a tu lipa... wiecie co moze byc?

• Ślepe oko
« Odpowiedź #166 dnia: Marzec 26, 2007, 01:26:04 am »
7. Immediately after you speak to her, two mobs spawn. One is called Ol Mahum Pilgrim, this one will be attacking the Ol Mahum Inspector. DO NOT attack the Pilgrim, attack the Inspector. The Pilgrim doesn't even have a health bar so that should be your first tip off.

8. Then talk to the Pilgrim who has really nothing good to say, then Katari again. This time an Ol Mahum Betrayer spawns and begins to run away. Root him before he gets too far then kill him.

9. Talk to the Pilgrim and receive Letter of Betrayer, then talk to Katari. You will receive her letter. If you happen to mess this up at all, to start over you have to kill the Pilgrim then speak to Katari again.

Cytat z opisu questa ze stratics.

Zwróć uwagę na dwa zdania:
-"Root him before he gets too far then kill him." Czyli tego musisz zabić jak najszybciej (Betrayer)
-"Talk to the Pilgrim and receive Letter of Betrayer, then talk to Katari. You will receive her letter. If you happen to mess this up at all, to start over you have to kill the Pilgrim then speak to Katari again."

Najpierw zagadaj do tego Pilgrima, potem do Katari. Jak i to nie pomoże, zabijasz Pilgrima i zaczynasz tą część od początku.

Mam nadzieję, że to pomoże.

wannabe
]|[

« Odpowiedź #167 dnia: Marzec 26, 2007, 06:25:28 am »
zabilem tego uciekajacego ale birgrima nie ma nigdzie :/
http://www.wrzuta.pl/obraz/yEYDu6kJnW/ to pisze w grze :/
powinien stac gdzies pilgrim, ale go nie ma
« Ostatnia zmiana: Marzec 26, 2007, 06:10:36 pm wysłana przez KUba666 »

• Ślepe oko
« Odpowiedź #168 dnia: Marzec 26, 2007, 07:18:53 pm »
Tłumaczenie - zabierz ten list do mistrza i oczekuj jego rozkazów. Nie pamiętam tego questa, ale według opisu ze stratics, teraz powinieneś iść dalej w queście do preacher sla (ale nie gwarantuję tego). Zresztą: http://lineage2.stratics.com/content/library/quests/index.php?id=227
wannabe
]|[

« Odpowiedź #169 dnia: Marzec 26, 2007, 10:45:26 pm »
blee... jakie tatulaze byscie i radzili wrzucic na mojego pp? zazwyczaj ciagne go na dualu i buffuje tylko siebie, czasem sie zdazy ze jakies wieksze party... mam kariman seta i jakas ksiazke non grade i wrzucilem juz jden tatulaz -5str +4 dex  i chce jeszcze 2 takiego wrzucic(zeby szybciej biegal)... a co wy bysci emi radzili wrzucic?:P

« Ostatnia zmiana: Marzec 28, 2007, 10:28:08 am wysłana przez KUba666 »

• Dev
  • Super Moderator

• Ryl to faja
« Odpowiedź #170 dnia: Marzec 28, 2007, 04:17:48 pm »
Osobiście brałbym +wit - men czy tam int, nie wiem co on moze ruszać czego nie, bo nigdy mu nie dawałem dye...
+con -str ;] lub do pve -str +dex zeby trafiać :)

• http://www.kufelkowebractwo.fora.pl
« Odpowiedź #171 dnia: Marzec 29, 2007, 08:29:45 am »
No dobra mam pytanko do starych wyjadaczy w L2 :D.
Gram na serwerze Nightmare. Jestem prophetem, ale niedługo przyjdzie czas na wybranie subclasy. Zdecydowałe że będe nekrusem. Podpowiedzcie mi jak sprzęt(set,broń,tatuaże,Dyes i co tam jeszcze może być 8)) mam wybrać aby ładnie wymiatać.
W co lepiej inwestować C.speed czy M.atack?

• Pochwał: 14

« Odpowiedź #172 dnia: Marzec 29, 2007, 08:51:43 am »
HATE ME MOAR!

• Pochwał: 7

« Odpowiedź #173 dnia: Kwiecień 08, 2007, 03:19:47 pm »
Gdzie mozna sie wybrac klerykiem 25 na solo exp? (gram na nowo powstalym serwie i nie ma za duzo osb do party...) jakies pomysly? Cruma marshlands czy cos?
kkthxbye - Cardi - L2Sublimity [Hot Problems]

[Wspieram akcję WSKU]
[ENGLISH MOTHER F*****]

• Dev
  • Super Moderator

• Ryl to faja
« Odpowiedź #174 dnia: Kwiecień 08, 2007, 03:22:05 pm »
ruins of agony lub ruins of despair ..