Witaj
Gość

Wątek: Elemental Summoner [ES]  (Przeczytany 80021 razy)

• Pochwał: 0

Odp: Elemental Summoner [ES]
« Odpowiedź #150 dnia: Wrzesień 22, 2007, 10:10:22 pm »
Eh właśnie nie gram na star wars .. kuźwa znalazłem serw na którym to działa i dupa raka.. bo sobie modyfikacje zrobili ;/ a nizle by nuki robiło przy 10 k m atk ^^
http://piczolandia.miniville.fr/

W każdej sekundzie,na każdym oddechu ktoś traci życie,
co mrugnięcie , kogoś marzenia odpływają,w rozczarowaniu otchłani znikają.
Czytając moje myśli przelane,słowa do śmierci dobrane,
ktoś w jakimś zakątku świata,gubi bezcenne życia światła.

« Odpowiedź #151 dnia: Wrzesień 23, 2007, 11:05:09 am »
Mam pytanko, co lepsze dla es'a tallum, maj, czy major arcana ? Mam dostęp do tych 3 armorów i nie wiem, który wybrać :P

PS: ma to być armor pod pvp (ach te wojny :P) :P

• Pochwał: -1

« Odpowiedź #152 dnia: Wrzesień 23, 2007, 11:20:01 am »
wszystko robe'y? ;] arcana odpada na wstepie (bonusy do matk..). rozwaz tylko tallum i maj. w skrocie - tallum wiekszy cast speed (+2wit) i 8% mdef, a maj stun resist. ja dla warlocka skladam aktualnie maja (talluma juz mialem i nie narzekalem ;>).

• Pochwał: 16

« Odpowiedź #153 dnia: Wrzesień 23, 2007, 11:24:35 am »
ja w tallumie biegam, duzy cast speed, duzy m def (w odpowiednim buildzie es to postac z najwiekszym m defem (+men)) no i w sumie to te 2 podstawowe argumenty ale ... najlepiej jest miec kilka pancerzy bo maj robe sie przyda na lucznikow bo stun moze zabolec i mozna przez niego stracic summona.

w skrocie - tallum - swietny pancerz przeciwko magom
mj - dobry pancerz na lucznikow i wszystko inne co stunuje
ma - beznadzieja, maly cast speed, matc z tego setu nie daje prawie nic (roznice w leczeniu zwiazane z matc sa tak symboliczne ze szkoda sobie dupe zawracac dla przykladu roznica w battle healu ktory z krisem+3 leczy mi 196 hp z daspem+9 [188 matc] leczyl o 5 pkt wiecej, jezeli servitor heal w takim ukladzie wyleczy 50 hp wiecej to bee wniebowziety :D)

• Pochwał: 1

• BO KUBUś MOżE WIęCEJ
« Odpowiedź #154 dnia: Wrzesień 23, 2007, 01:07:40 pm »
Ehehehe z olem to nie chcący.. fakt on do klanu..  heheh Klub ekspertów DN dobry tytuł ale to ironia była.. a właśnie ludzie ten konik esa dobra rzecz ten nowy.. defa ma dobrego i hp .. stunem można nawet spamować.. tyle ,że nie można używać nim ssów.. czy to tylko u mnie na serwie..? no i ten jego nuk -_-'owy szczerze mówiąc wiem wiem bo aoe.. ale mogli zrobić normalne hydro a nie...  bo tym małą krzywde robie.. już mirage lepszy i kuleczka..
Tak zajebiscie duzy def najmniejszy z summonow  w sensie im nowsze summony tym maja wiekrzy atk a mniejszy  def. Genialna polityka ncsoftu :P

Luna
Tyrteos: 80 lvl SM|75 lvl WC |DA 55 - Banned
Franz
Decimos: 82lvl PS|75 lvl WC |DA 70 -Śpi
Lancer
Decimos: 7x lvl PS

http://przypierdolek.mybrute.com/
[quote author=120130 link=topic=27483.msg306926#msg306926

« Odpowiedź #155 dnia: Wrzesień 23, 2007, 03:21:05 pm »
wszystko robe'y? ;] arcana odpada na wstepie (bonusy do matk..). rozwaz tylko tallum i maj. w skrocie - tallum wiekszy cast speed (+2wit) i 8% mdef, a maj stun resist. ja dla warlocka skladam aktualnie maja (talluma juz mialem i nie narzekalem ;>).
Arcana jest dobra w IL :) +7 speed/stun resist +50% ale to bardziej pod end game i pvp ...

« Odpowiedź #156 dnia: Wrzesień 23, 2007, 04:52:00 pm »
ja bym wolal maj, stun resist taki sam a cs wiekszy, a speed ...to summona ma zabijac nie summoner, wiekoszc moich walk konczy sie an tym ze ja stoje i lecze summona(ewentualnie siebie i summona) a summon bije

« Odpowiedź #157 dnia: Wrzesień 23, 2007, 06:41:22 pm »
ja bym wolal maj, stun resist taki sam a cs wiekszy, a speed ...to summona ma zabijac nie summoner, wiekoszc moich walk konczy sie an tym ze ja stoje i lecze summona(ewentualnie siebie i summona) a summon bije
na oli tez stoisz a debile przeciwnicy leja summona? :P

« Odpowiedź #158 dnia: Wrzesień 23, 2007, 06:56:21 pm »
nie nie bije sie an oli bo mi sie nie chce expic suby zeby nobla zrobic (kurde niektorzy co subki pare miesiecy po mnie porobili dawno sa hero a ja dalej w krzakach), wole poganiac za pvp gdzies niz siedziec i zabijac mobki :p, dlatego poza ogladaniem obrazkow z olimpiady "to ja ci sie podloze to bedziesz hero w przyszlym miesiacu" wiele z nia doczynienia nie mam :D

« Odpowiedź #159 dnia: Wrzesień 23, 2007, 07:12:04 pm »
nie nie bije sie an oli bo mi sie nie chce expic suby zeby nobla zrobic (kurde niektorzy co subki pare miesiecy po mnie porobili dawno sa hero a ja dalej w krzakach), wole poganiac za pvp gdzies niz siedziec i zabijac mobki :p, dlatego poza ogladaniem obrazkow z olimpiady "to ja ci sie podloze to bedziesz hero w przyszlym miesiacu" wiele z nia doczynienia nie mam :D
:P

• Banned

• Pochwał: -5

« Odpowiedź #160 dnia: Październik 21, 2007, 06:30:54 pm »
Tak myślę porównując go do Psa..

Cuby ma gorsze no nie? Stunujący > debuffujący > atakujący > leczący. Ten Life to takie badziewie już lepszy ten Warlocka na anchor. Buffy might lvl 3 > emp lvl 3. Jedynie C speed ma lepszy i speed. No i summony Tankujący > Buffujący co ma huja nie buffy.
Bo tak myślę chciałem nim grać bo mi się podoba speed c speed, i wygląd summnów .. ale buffki , cubiki itp to badziewie lekko mówiąc. Co o tym myślicie lepszy PS.

« Odpowiedź #161 dnia: Październik 21, 2007, 06:33:38 pm »
imo PS jest o wiele lepszy ... AL>SM>EM

wlasnie dla cubow i might lvl 3 ... ale summony PS'a nie maja buffow dla party a ten zmniejszajacy zuzycie many albo reuse skilli magicznych od seraphima jest calkiem niezly

• Banned

« Odpowiedź #162 dnia: Październik 21, 2007, 06:37:12 pm »
Nie no jakby na to nie patrzeć to te nuki konia to jest gówno co się przydaje tylko na exp na mobkach 1/2 a mi chodzi o pvp.. Czyli jednak nie będę robił esa ^^ a szkoda ..

« Odpowiedź #163 dnia: Październik 22, 2007, 06:40:01 pm »
hmmm ktory nuk? merrowa to fakt moze i cienki bo to sluzy do expienia (tank/warlord dostarcza nowe porcje swierzego miesa a koza hydrantem zalewa a % leeeeeeca) ale imo i tak lepszy niz skil kai ktorego sie chyab uzywa zeby popisac sie przed innymi ze kai w matrixie byl(wykonuje ruchy prawie jak trinity), nuk mirage jest calkiem calkiem przyjemny, jak nukerzy marudza ze ich boli to co maja powiedziec woje co przewaznie maja znacznie mniejszy m def? ma swietnego 1 cubica (oj niedoceniany aqua jest a to przeciez najmocniejszy DoT w grze i pieknie laduje chociaz troche wolniej reaguje niz nuk jaki ma cub warlocka ale cub warlocka zadaje w sumie niezbyt wielki dmg), w pvp tez radzi sobie swietnie ....warlock robi sie silny dopiero jako AL jak juz ma wszystkie skile, wczesniej nic nadzwyczajnego nie prezentuje

• Pochwał: 6

« Odpowiedź #164 dnia: Październik 22, 2007, 09:24:09 pm »
Cuby ma gorsze no nie?
Ta gorsze, ale gdyby zamiast life'a miał jakiegoś innego to miałby przegięte cubici - aqua jest w pizdu mocny.
Buffy might lvl 3 > emp lvl 3.
Żartujesz sobie... no nie? Might masz od KAŻDEGO buffera.
Jedynie C speed ma lepszy i speed.
On jest cały lepszy.
No i summony Tankujący > Buffujący co ma -_-'a nie buffy.
Tego summona tankującego to idzie o kant dupy rozbić, ES jest z chęcią brany do party magów właśnie ze względu na buffy konika do tego w/w może zdjąć anchora czy silence'a.
Bo tak myślę chciałem nim grać bo mi się podoba speed c speed, i wygląd summnów .. ale buffki , cubiki itp to badziewie lekko mówiąc. Co o tym myślicie lepszy PS.
ES ma najlepsze buffy ze wszystkich summonerów patrząc pod kątem pvp - pow + empower do tego buffki od pp/bd i jazda. Cubici? Life faktycznie jest beznadziejny ale jego heal ma dość daleki zasięg i nie prowokuje mobów - czasem więc dupę uratuje, a aqua jest naprawdę bardzo mocnym cubiciem.

Podsumowując: chcesz być fajny - bierz ESa, czarny summoner jest do dupy nie tylko z tego powodu, że jest czarny.

• Banned

« Odpowiedź #165 dnia: Październik 22, 2007, 09:58:10 pm »
Ale mi chodzi summonera czysto pod pvp a nuki za bardzo krzywdy jednak nie robią więc..

• Pochwał: -1

« Odpowiedź #166 dnia: Październik 22, 2007, 11:22:35 pm »
konik na olimpiadzie z emp3 i powa od es potrafi za ponad 1k z nuka walnac :P
L2 DEX x4
Necro79/SwS79/Sps77:D - retired

« Odpowiedź #167 dnia: Październik 23, 2007, 12:02:00 am »
kamui jezeli ty jako nuk na pvp traktujesz hydro merrowa to fakt on gigantycznego dmg nie zadaje ale nuk mirage boli i to bardzo a juz pisalem co z tego ze ten nuk nie jest zbyt mocny? kai ma reflect dmg ktory jest wprost "genialny" na pvp  :p

« Odpowiedź #168 dnia: Październik 27, 2007, 01:12:48 pm »
hmm ja moim mirragiem na moich buffkach walilem SK po 1k a to mysle calkiem sporo jak w tanka :) no niestety ESi tak przestal sie liczyc w mass pvp i zwyklym pvp po wprowadzeniu fear... przynajmniej szybko sie nim koxa ^^
Isuel - Plains Walker
Fryngiel - Warsmith
Ywald - Bounty Hunter

• Banned

« Odpowiedź #169 dnia: Październik 27, 2007, 01:51:52 pm »
Fear? Wiesz ,że summony mają 100 % resistance ? Weź nukera i wal feara w summona z 1 profki gratki jak wejdzie. Na jakim ty serwie grasz? A właśnie kilka pytanek jeszcze no więc ... Jeżeli mielibyście wypisać i porównać skile summonów z 3rd prof walocka i esa. Ile ten nuk konia z 3 prof wali z pvp ? Bo to jednak Aoe ale.. I czy ktoś by mógł porównać przydatność tych skili .. A no i czy waszym zdaniem Anchor cub jest lepszy niż life? I aqua wali więcej dmg no nie? Jaka mniej więcej jest różnica między aqua  a stormem? Konik ma stuna i nuka a Kot? Mass root , mieczyk i co? I w każdym razie na buffkach ile wali ten nuk.. A i czy reflekt damage jest gorszy od nuka aoe? o.O

• Pochwał: 27

« Odpowiedź #170 dnia: Październik 27, 2007, 01:59:04 pm »
Fear? Wiesz ,że summony mają 100 % resistance ?
Summony nie mają 100% resistance tylko bonus +100% do resistance a to różnica... Przynajmniej na retku tak jest.

« Odpowiedź #171 dnia: Październik 27, 2007, 02:07:16 pm »
Life Cubik roznie xD jesli sie mu zaczce czesto leczyc to lepszy od tego anchorowatego bo on i tak dosc zadko wlazi :P no ale jednak wlazi czasem :)

Aqua Cubik IMO sto razy lepszy niz Storm. Aqua Cubik to chyba cubik z najwiekszym dmg sposrod innych i w dodatku nawet ladnie wchodzi - w Tankow troche ciezej ale ES poradzi sobie z tankiem i bez tego cubika :P Trzea tez zaznczyc ze Storm dziala na inne jzasadzie. Jego dmg zalezy od mdef przeciwnika. DMG Aqua cubika aplikuje sie po wejsciu i jest to DoT wiec miodzio ;p

Konik z 3 profy chyba nie ma stuna - zdaje mi sie ze to zwykly kopniak z kopyta na dmg a ta masowa to hmmm sam jestem ciekaw czy mocna ^^
Isuel - Plains Walker
Fryngiel - Warsmith
Ywald - Bounty Hunter

« Odpowiedź #172 dnia: Październik 27, 2007, 02:19:54 pm »
life cub w pvp i zwyklym expieniu przydaje sie chyba tylko TK ktory walczyz  innym tankiem, tak to baaadzo zadko sie aktywuje. jedyna sytuacja kiedy life sie bardoz dobrze sprawdza to RBP w party z nukerami z body to mind, dajemy life+reuse magii zmniejszamy i ludziom mana rosnie expresowo a life ma to do siebie ze bardzo lubi sie aktywowac gdy widzi body to mind wiec nawet zbyt takiego party nie trzeba leczyc bo robi to za nas cubic.

• Banned

« Odpowiedź #173 dnia: Październik 27, 2007, 03:27:56 pm »
A dmg nuka konia w takiego maga zwykłego w mj?

• Pochwał: 1

• BO KUBUś MOżE WIęCEJ
« Odpowiedź #174 dnia: Październik 27, 2007, 06:28:20 pm »
A dmg nuka konia w takiego maga zwykłego w mj?
Policz sobie na l2guru. A co do Fear to to cholene dziadostwo wchodzi czesto albo tam gdzie gralem byl bug nie wiem wkazdym razie to pomylka to jak by summoner mial jakies dziadostwo co niepozwala maga uzywac czarow

Luna
Tyrteos: 80 lvl SM|75 lvl WC |DA 55 - Banned
Franz
Decimos: 82lvl PS|75 lvl WC |DA 70 -Śpi
Lancer
Decimos: 7x lvl PS

http://przypierdolek.mybrute.com/
[quote author=120130 link=topic=27483.msg306926#msg306926