Witaj
Gość

Wątek: Silver Ranger [SR]  (Przeczytany 212793 razy)

• Pochwał: 16

Odp: Silver Ranger [SR]
« Odpowiedź #625 dnia: Marzec 18, 2008, 07:58:12 pm »

to napisz mi krótko o roli jaką SK w l2, po co ta postać jest i w jakim party się sprawdza.

rola w sk jest to zeby pograc sobie ciekawa postacia i odpoczac od f1,f2,f3,f3,f3,f3,f3,f3,f3 i jedynej slusznej kombinacji czyli dc robe+am+acu lub ewentualnie draco set+draco+ focus :D

• Pochwał: 0

« Odpowiedź #626 dnia: Marzec 18, 2008, 08:03:45 pm »
niby SK potrafi gankowac na CH buffach? lolned owned. Chyba z przewaga 10 lvli i top end eq zeby LS siadal 9/10 razy. Sam lubie te postac, ale na mnie- nie osmieszajcie jej jeszcze bardziej...

• Dev
  • Super Moderator

• Ryl to faja
« Odpowiedź #627 dnia: Marzec 18, 2008, 08:19:47 pm »
Z todem ? Pojedzie bo uniemozliwia spam CP :P
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 53 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

« Odpowiedź #628 dnia: Marzec 18, 2008, 08:58:01 pm »
niby SK potrafi gankowac na CH buffach?
nic takiego nie napisalem ... napisalem ze HE(jednym) nie bardzo mozna zgankowac party na CH buffach ... moja wypowiedz nie odnosila sie w zadnym przypadku do SK ...

• Pochwał: 11

« Odpowiedź #629 dnia: Marzec 18, 2008, 09:05:22 pm »
oh yeah.. fajnie że rozruszaliście temat o SR... ale nie w ten sposob :(:/ wiec pytanko amm takie... Evade shot.. jego landrate zależy np od Dexa , str?... i jeszcze jedno czy np. jego landrate jest wiekszy np. na robe user'ow , mniejszy na heavy... albo na odwrót?

« Odpowiedź #630 dnia: Marzec 18, 2008, 09:06:40 pm »
land rate?:>

nie czaje za bardzo ... odpalasz i dostajesz +++ evasion ...chyba tak to dziala, nie?

« Odpowiedź #631 dnia: Marzec 18, 2008, 09:44:22 pm »
hmm... a nie jest tak że Evade Shot failed... cos jak Hamstring etc.. czy to poprostu 100 % succes?

« Odpowiedź #632 dnia: Marzec 18, 2008, 10:12:47 pm »
no wydaje mi sie ze 100% :D

• Pochwał: -4

« Odpowiedź #633 dnia: Marzec 18, 2008, 10:20:53 pm »
a moze wy przestaniecie sie wkońcu gankowac i skończycie zabawe o wiekszą koparke w piaskownicy...?

moja koparka> twoja koparka

a wracając do SK to ofc może być fajny pod pewnymi warunkami, o których pisał kiedyś Ryltar, czyt. daj mu IC, jakieś bossy fullbuff healera i rechargera to będzie  odwalał dobrą robotę na mass pvp, po prostu musi sobie wywalczyć taką pozycję w klanie żeby zamiast łucznika czy daggera brali do dobrego party jego, podobnie żeby pomogli mu ze sprzętem, dlatego na retailu czy priwach przeważnie takich tanków jest 2 czy 3 na serwer, podobnie jest z melee.

@dev
Co do SR-a to piszesz o double shocie ala ct 1,5, to dlaczego only SR ma spamować skille a reszta bić regularami, po prostu wszyscy biją regularami, a na voice coment przypierdalą full assist double shota w current target i jest dobry efekt pewnego dmg, po prostu chodzi o to że archers party gra i zachowuje się jak archers party niezależnie od klas które w nim są (wyj. hexujący PR), a zwykłe 9 na 9 jest w stanie trwać 4 czy 5 min i tą manę np. możesz wykorzystać na stunowanie reserów.
« Ostatnia zmiana: Marzec 18, 2008, 10:29:44 pm wysłana przez comeback »
Swarm Member

Luna- 6x HE

• Pochwał: 27

« Odpowiedź #634 dnia: Marzec 19, 2008, 12:00:58 am »
@dev
Co do SR-a to piszesz o double shocie ala ct 1,5, to dlaczego only SR ma spamować skille a reszta bić regularami, po prostu wszyscy biją regularami, a na voice coment przypierdalą full assist double shota w current target i jest dobry efekt pewnego dmg, po prostu chodzi o to że archers party gra i zachowuje się jak archers party niezależnie od klas które w nim są (wyj. hexujący PR), a zwykłe 9 na 9 jest w stanie trwać 4 czy 5 min i tą manę np. możesz wykorzystać na stunowanie reserów.
Bo Hermit pytał o gankowanie solo przy buildzie -9 str... no to bez sws/bd i z takimi dye najlepiej sypać skillami, a do tego SR nadaje się najlepiej z tym swoim Rapid Fire i tym skillem z 79.

« Odpowiedź #635 dnia: Marzec 19, 2008, 12:29:52 am »
Bo Hermit pytał o gankowanie solo przy buildzie -9 str... no to bez sws/bd i z takimi dye najlepiej sypać skillami, a do tego SR nadaje się najlepiej z tym swoim Rapid Fire i tym skillem z 79.

nom na słabym buffie skille są ok, chociaż c4 i c5 to raczej stun+ regulary, ale tutaj dużo osób wyznaje koncepcje SR-a jako spamującego skillami przy każdym rodzaju pvp, looknij parę stron przed:)
Swarm Member

Luna- 6x HE

• Pochwał: 1

• Moderator - offtop, humor, rozrywka, media, inne
« Odpowiedź #636 dnia: Marzec 19, 2008, 04:51:34 pm »
To mi powiedz jak chodzę na pp buffach/ch buffach jak mam ludzi regularami walić ? Raz na ruski rok się support znajdzie, a tak to nie ma.
Dalej jak zabić Th kupa mięcha ja w to wale a to nic podbiegnie blow blow gf. Nawet taki colo macro na target nic nic nie pomaga... 2 blowy i gf Kiedy ja wale mniej więcej po 1k z lethala i double bez krytyka, i ze 600 ze stuna, hamstringa ... hamstring z dupy wchodzi entangle też i co tu robić ?

Stary Hermit farme miał. A czas sobie upływał i upływał.
=

« Odpowiedź #637 dnia: Marzec 19, 2008, 08:01:45 pm »
cp poty, ghp poty mogą ci pomóc, jak ma ue to uciekasz aż mu minie i na klatę go bierzesz,  nie wiem jak ma cię na 2 blowy to albo bugged serwer albo różnica w buffie:)
Swarm Member

Luna- 6x HE

• Pochwał: 14

« Odpowiedź #638 dnia: Marzec 19, 2008, 08:15:05 pm »
Hamstring źle wchodzi, looolz
HATE ME MOAR!

• Dev
  • Super Moderator

• Ryl to faja
« Odpowiedź #639 dnia: Marzec 20, 2008, 12:53:52 pm »
:O Aż za dobrze, gdy grałem na abyssie jeszcze to na olimpiadach klnąłem na ten hamstring shot bo ciężko bylo polozyc archera ...
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 53 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

• Pochwał: -1

« Odpowiedź #640 dnia: Marzec 21, 2008, 08:58:56 am »
coz moze odjeb sie od fanklubu SK ...

to napisz mi krótko o roli jaką SK w l2, po co ta postać jest i w jakim party się sprawdza.

a moze ty mi napiszesz co potrafi zgankowac HE na buffach z CH? :>

nic do -_-'a nie napisalem o twoim <3 HE a ty sie do SK zaczynasz przypierdalac ...
zdziwilbys sie co potrafi archer na ch buffie z draco focus +5, baiumem, antem i dual mightem w augu, nawet na ch buffie..

;]

« Odpowiedź #641 dnia: Marzec 21, 2008, 09:09:34 am »
Dual Might, wtf?
A co potrafi taki archer? Zostać zjedzonym przez non-epic daggera/maga z palcem w d..ie ;] A już napewno w tej kronice, w której Ty się obracasz.
HATE ME MOAR!

« Odpowiedź #642 dnia: Marzec 21, 2008, 09:47:07 am »
HE/PR na ch buffie/slabym buffie to postacie, które jeśli zaczynaliśmy w tym samym momęcie, a eq było chociażby podobne , zabiły mnie (kimkolwiek bym nie grał) może ~3-4 razy i to przez perma stuna.

Te postacie w 1v1 są b. łatwe do zabicia, bo dmg jest 'średni' i dość wolno go zadają, owszem można HE/PR zgankować coś, ale jest to trudniejsze niż zrobienie tego np. MM.

SR jako jedyny imho nadaje się do ganku ale raczej on+nuker/support/ktokolwiek.

« Odpowiedź #643 dnia: Marzec 21, 2008, 10:38:20 am »

nic do -_-'a nie napisalem o twoim <3 HE a ty sie do SK zaczynasz przypierdalac ...
zdziwilbys sie co potrafi archer na ch buffie z draco focus +5, baiumem, antem i dual mightem w augu, nawet na ch buffie..

;]
daj MM AM+5 acu, baiuma, antka(albo zakena) i WM 10 passive augument w broni i zobaczymy kto na CH buffach wygra ...
« Ostatnia zmiana: Marzec 21, 2008, 10:40:47 am wysłana przez bula »

« Odpowiedź #644 dnia: Marzec 21, 2008, 12:06:48 pm »

;]
daj MM AM+5 acu, baiuma, antka(albo zakena) i WM 10 passive augument w broni i zobaczymy kto na CH buffach wygra ...
Daj daj daj daj daj. Z eBayuj 10k PLN sobie i miej szczęście to może Ci się uda to miec. Text AM+5 - a co to zmienia ? Bo ja bym wolał miec AM+0 i 25patk water niż +5 np. ;]
Oczywiście, że archer może fajnie pobić na słabych buffkach, ale jednak PP buff to podstawa, no i żeby to wyglądało i akcje były ciekawe, to musi mięc nieźle wszystko wypasione jeżeli chodzi o EQ, oraz offset lvlowy co do enemy. W przeciwnym wypadku archer bije troche mozolnie i jeżeli ktoś nie ma perma stuna, to zazwyczaj ciężko mu na kimś fragować albo jest to wręcz niemożliwe.
HATE ME MOAR!

• Pochwał: -1

« Odpowiedź #645 dnia: Marzec 22, 2008, 10:04:02 pm »
Dual Might, wtf?
A co potrafi taki archer? Zostać zjedzonym przez non-epic daggera/maga z palcem w d..ie ;] A już napewno w tej kronice, w której Ty się obracasz.
duEl might. tak jestem zbyt leniwy zeby to poprawic, tak jak ty jestes zbyt glupi zeby dojsc do tego, co mialem na mysli

<3

mialem na mysli HE, ktorego udzwig jest przejeeeeeeeeeeeeeeee. moze wziac tyle QHP (o cp nie wspominajac), ze go epic dagger nie zje panie WiemWszystkoBoGramNaRitajlu. i bez hasel typu 'nie kazdy ma qhp' plox. ofc nie mowie ze chbuffed he > all. twierdze, ze potrafi zabic na dobrym sprzecie, czego nie powiecie o kilku klasach.

« Odpowiedź #646 dnia: Marzec 22, 2008, 10:25:10 pm »
Tylko po co inwestować w HE skoro taki SPS zrobi to samo , tyle ze szybciej, lepiej, ladniej, taniej?

• Pochwał: 1

• Moderator - offtop, humor, rozrywka, media, inne
« Odpowiedź #647 dnia: Marzec 22, 2008, 11:52:27 pm »
Jak SR radzi sobie na oli ?
Stary Hermit farme miał. A czas sobie upływał i upływał.
=

« Odpowiedź #648 dnia: Marzec 23, 2008, 12:03:38 am »
Dual Might, wtf?
duEl might. tak jestem zbyt leniwy zeby to poprawic, tak jak ty jestes zbyt glupi zeby dojsc do tego, co mialem na mysli

<3

mialem na mysli HE, ktorego udzwig jest przejeeeeeeeeeeeeeeee. moze wziac tyle QHP (o cp nie wspominajac), ze go epic dagger nie zje panie WiemWszystkoBoGramNaRitajlu. i bez hasel typu 'nie kazdy ma qhp' plox. ofc nie mowie ze chbuffed he > all. twierdze, ze potrafi zabic na dobrym sprzecie, czego nie powiecie o kilku klasach.
LOL, przynajmniej poprawiasz mi humor na koniec dnia nieudanym flame :D
Co do jakiegoś twojego Might z augumentacji. Do tej pory ja nie wiem o co CI chodzi i wcale nie żartuje. Nie ma jakiejkolwiek ciekawej augumentacji offensywnej dla fighterów która by dużo zmieniała, więc nie wiem czy chodzi CI o cholera jakiś Might10/11, czy o kurde +P.atk, no ale chyba gdzieś dostałeś zryte info o augumentach.
Co do twojego udźwigu. Fajny jest HE, tak wiem, taki kraś co ma bow mastery...ale co ma to do tego. Porównując Daggera high end z high end Archerem twój spam możesz sobie wsadzić gdzieś. DMG archera do póki nie stoisz na stacked stunie jest możliwy do zaspamowania(nie mówie o CT1, gdzie przy elementalach dmg są takie kosmiczne w dwie strony, że wymaga to innego postrzegania sytuacji), DMG daggera jeżeli do Ciebie do biegnie i stoisz bokiem/tyłem już nie. To jest rzecz praktycznie niezaprzeczalna i nie ma o czym dyskutować. To fakt taki jak to, że Glad/Tyrant jest porównując go na PP buff jedną z najsilniejszych postaci w grze itd. A to, że "potrafi" zabić HE na CH buffie, to sobie zdaje sprawę bo nie raz coś tam z nudów się robiło, kwestia tego jakto zabijanie wygląda.
Kesai, Ja>Ty i nie dlatego, że gram na retailu, a dlatego, że ja umiem stosować argumenty i się nie unosić.
HATE ME MOAR!

• Pochwał: 0

« Odpowiedź #649 dnia: Marzec 23, 2008, 07:11:51 am »
Jak SR radzi sobie na oli ?
IMO najlepiej z lucznikow. Najwiecej dexa, spirit barier, rapid shot (czy tam fire)..