Witaj
Gość

Wątek: Swordsinger [SWS]  (Przeczytany 191162 razy)

• Pochwał: 16

Odp: Swordsinger [SWS]
« Odpowiedź #150 dnia: Październik 31, 2006, 07:04:24 pm »
Imho Sword/Blunt zwieksza patk a 2H Weapon Mastery zwieksza P Atk i Accuracy ;) Ale to tylko przypuszczenia, i tak zawsze wolalem Miecz+Tarcze :)

• Dev
  • Super Moderator

• Ryl to faja
« Odpowiedź #151 dnia: Październik 31, 2006, 07:49:35 pm »
mylisz się troszkę, powiedz mi w takim wypadku czego destro ma do 2h i do sword/blunt. Pomieszało Ci się

Sprawdze to na abyssie 300x ;p
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 53 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

• Banned

• Pochwał: 2

« Odpowiedź #152 dnia: Październik 31, 2006, 08:31:53 pm »
Cytat: eSkel
Wg mnie build:
Dye +Con -Str/Dex, Doom Set, Aoba/DG*health jest najfajniejszy, mamy + - 10k hp, co imo bardziej sie przyda niz krytyki/dmg. W koncu i tak z SwSa uber soldiera sie nie da zrobic : \

dokladnie - health, health i health (con)

• Pochwał: 1

« Odpowiedź #153 dnia: Październik 31, 2006, 10:17:41 pm »
Sprawdze to na abyssie 300x ;p

sprawdź lepiej co pisze na offie.

Wg mnie build:
Dye +Con -Str/Dex, Doom Set, Aoba/DG*health jest najfajniejszy, mamy + - 10k hp, co imo bardziej sie przyda niz krytyki/dmg. W koncu i tak z SwSa uber soldiera sie nie da zrobic : \   

dokladnie - health, health i health (con)

Jak dla mnie to wole dmg. Ale są gusta i guściki.
Bo paradise trafił szlag ;)

• Dev
  • Super Moderator

• Ryl to faja
« Odpowiedź #154 dnia: Październik 31, 2006, 10:36:36 pm »
abyss ma pliki z offa c4, więc po co mam sprawdzać na offie jak mogę na c4 ? ;p

« Odpowiedź #155 dnia: Październik 31, 2006, 10:50:44 pm »
Sword Blunt Mastery:   Increases P. Atk. when using a sword or blunt weapon.
Two-handed Weapon Mastery: Increases P. Atk. and Accuracy when using a two-handed type sword or a two-handed type blunt weapon.

Powiedz mi w takim razie po co destro mial by do 2h i blunt/sword mastery oddzielnie?

« Odpowiedź #156 dnia: Październik 31, 2006, 11:10:36 pm »
Ale miecz dwu-reczny ma w opisie SWORD/Two-handed czyli teoretycznie podchodzi pod Sword/Blunt mastery ;] Ale jak to jest rozwiazane u destro to nie wiem.

• Pochwał: 0

• http://www.lukaszmarut.com
« Odpowiedź #157 dnia: Listopad 01, 2006, 01:59:59 pm »
Kupilemn 2 dyes jeden na + Dex a drugi do podciagniecai STR
poszedlem  do tego goscia co ma Draw Symbol i co mam tam zrobic daje ok a symbol sie nie dodaje pisze
canot draw the symbol
DLACZEGO PYTAM ??

« Odpowiedź #158 dnia: Listopad 01, 2006, 02:08:30 pm »
A masz 10 takich samych farbek? Bo jak nie, to musisz mieć, albo nie masz kasy, bo założenie dye też coś tam kosztuje.

« Odpowiedź #159 dnia: Listopad 02, 2006, 01:59:35 am »
Dzięki.

Mam pytanie czy jest jakies znaczenie w tym czy bron ma grade A czy B jesli p.atak jest ten sam!!

Tak samo bizuteria b czy a grade - jesli oba pierscienie maja tego samego defa to poco przeplacac nie??

A co do dye to dla Sws co proponujecie - oplaca sie sile podciagnac czy Dex

• Pochwał: 14

« Odpowiedź #160 dnia: Listopad 02, 2006, 12:46:02 pm »
Cytat: kukocz
Dzięki.

Mam pytanie czy jest jakies znaczenie w tym czy bron ma grade A czy B jesli p.atak jest ten sam!!

Bron A grade z SA ma bonus do pvp, +5% dmg, bron B grade tego nie posiada.
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

• Pochwał: 3

« Odpowiedź #161 dnia: Listopad 02, 2006, 03:50:17 pm »
Tak samo bizuteria b czy a grade - jesli oba pierscienie maja tego samego defa to poco przeplacac nie??

A daje bonus do MP, poza tym tu tez mozna podniesc mdef...
A co do dye to dla Sws co proponujecie - oplaca sie sile podciagnac czy Dex

tylko i wyłącznie con kosztem str. dexa masz wystarczająco dużo, ale zmniejszać go nie ma najmniejszego sensu. twoja rola jako swsa polega na jak najdluzszym utrzymaniu się przy życiu, obrażen praktycznie nie zadajesz wiec nie ma sensu podnosić str, bo i tak nic to nie da. con za to przyda się bardzo, bo dzięki temu rzadziej będziesz stunowany i więcej ciosów wytrzymasz (dodatkowa masz zwiększony limit wagowy :P). piszę to jako doświadczony sws ;P

« Odpowiedź #162 dnia: Listopad 03, 2006, 03:43:45 pm »
Czyli dla Swsa bardziej rozumiem oplaca sie zainwetsowac w pancerz A grade Nightmare niz Miecz A grade np. dark Legion Edge prawda bo i tak morderca z tym mieczem sie nie stanie.

ja Sws na poziomie 73 grajac Damascusem z Focus + 4 zadaje bardzo male obrazenia!! Brak mi tej sily ale rozumiem ze jest to jednostka do party.

Czy da sie z niego choc trohe zrobic wojownika ?? I w co inwestowac??

• Banned

• Pochwał: 2

« Odpowiedź #163 dnia: Listopad 03, 2006, 07:31:25 pm »
Cytat: montezuma

nie 10% ?

• Pochwał: 14

« Odpowiedź #164 dnia: Listopad 14, 2006, 05:23:09 pm »
Cytat: montezuma

nie 10% ?

nie, to 5%
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

« Odpowiedź #165 dnia: Listopad 26, 2006, 11:13:39 pm »
Najlepiej dla SwS skolowac zbroje A gr czyli Majestic Heavy do tego dark Legion Edge SA Critical Damage. Do tego tatu str +4 con -4. Dozucic mozesz draconica SA focus (wyciagniesz w tedy na full buffie 2,2k p.atacu). A jesli chodzi o b gr to najlepsza do pvp zbroja to BW heavy i damascus SA Critical Damage.

Pozdro
Global:
Franz:
DoomCryer 78 / Sword Muse 78 => niedługo Hero na Franz gl n00bs

Bot przez 4 miesiace, Drac Bow 160$, DC Robe + Tateo set 80$ => Zabicie Marc1na Bezcenne :D

• Dev
  • Super Moderator

• Ryl to faja
« Odpowiedź #166 dnia: Listopad 27, 2006, 08:05:38 pm »
taa taa wywal cona jak SWS podchdozi bardziej pod buffer/tank niz dd/tank, zreszta chodzisz w party zawsze więc bardziej sie oplaca wziąć con żeby dłużej stac na nóżkach ...

• Pochwał: 15

• Ban nie śpi
« Odpowiedź #167 dnia: Listopad 27, 2006, 08:44:47 pm »
No ja właśnie słyszałem odwrotnie [od graczy retka i sam się poniekąd zgadzam]. Mianowicie, że sws jako buffer/"nie tank" chodząc w party nie potrzebuje tankować, więc może poświęcić się zadawaniu obrażeń, co zwłaszcza na low rate przyda się bardziej niż więcej HP. Bo sws to nie tank i nigdy od tego nie odstąpię ;p

• Dev
  • Super Moderator

• Ryl to faja
« Odpowiedź #168 dnia: Listopad 28, 2006, 10:21:15 am »
SWS to pół tank a bd to pół dd, to są przeciwienstwa, jeden dostane songa na hp i może tankować poniekąd ... A drugi może być dd  ...

Zresztą sws może chodzic ze wsyztskim oprócz piki i radzi sobie nawet niezle (nie powiem bardzo dobrze bo nie ma do tego mastery.
Chcesz wymiatac jak sztytleciartz ? Bierzesz sztylec, włączasz huntera i masz kryt co 4 cios ...
Z łukiem też może to sie sprawdzic, ale najlepiej sprawdza sie 2handed sword/one handed+tarcza. Chociaż z daggerem nie było źle ...
Do wszytskiego focus oczywiscie ...
« Ostatnia zmiana: Listopad 28, 2006, 10:24:00 am wysłana przez DevouringOne »

• Pochwał: 15

• Ban nie śpi
« Odpowiedź #169 dnia: Listopad 28, 2006, 08:45:05 pm »
ze wsyztskim oprócz piki

Jak masz na tyle samozaparcia, że chcesz chodzić z czym innym jak nie ze swordem [bo zdecydowanie polecam tylko sword (faktycznie od biedy 2handed)] to jak najbardziej możesz chodzić z piką i pomagać warlordom/dwarfom w trainach a nie tylko przeszkadzać [bijąc pojedyncze moby - myląc pikemanów]

Chcesz wymiatac jak sztytleciartz ?

Tak, więc zrobię sztyleciarza. SwS nie wymiata ze sztyletem. Faktycznie częstotliwość jego krytów jest ogromna - on co 4 cios walnie zwykły. Dla tych właśnie krytów wiele osób chodzi ze sztyletem czego jednak nie polecam. P. atk. w takiej sytuacji jest na prawdę jest mizerny natomiast niewiele rzadsze a o wiele mocniejsze kryty otrzymamy swordem.

Co do łuku. Teoretycznie świetny pomysł, ale tylko pozornie. Załóżmy że masz 66 lvl, BW heavy i Dye + STR [opowiadam z doświadczenia]. Bierzesz BoPa i wyciągasz ponad 1100 p. atk. Nic tylko krzyknąć "wow", co za ownerski atak u "tanka"/supporta. Pojawia się jednak "ale". W tej samej chwili z Damascusem masz ponad 550 p. ataku. Do tego może ponad 3x większy atak speed. Prosty rachunek pokazuje że zwykłym mieczem wyciągamy więcej obrażeń niż łukiem. Oczywiście nie kwestionuje posiadania łuku na pvp, zawsze można komuś świsnąć po tyłku stojąc na UD, ale do gry/expa stanowczo odradzam bo testowałem i się nie sprawdzało.

Nie chcę się z Tobą kłócić Devo, masz rację w niektórych sprawach ale z w. wym. się nie zgadzam ;)

• Dev
  • Super Moderator

• Ryl to faja
« Odpowiedź #170 dnia: Listopad 29, 2006, 01:56:50 pm »
Może mizerny p.atk, ale duży atk spd ;P :D Dobra, masz racje (prawie ;P)

« Odpowiedź #171 dnia: Grudzień 02, 2006, 05:26:01 pm »
To ja powiem tak. Ze luk jest tylko po to zeby atakowac ja sie ma ultima na sobie i nie mozesz dosiegnac przeciwnika. Ja gram na retku i tam spotykam sie z SwS'ami najczesciej w BW. Zadkosc jest SwS w doomie heavy. Sam z tym latalem i to jest porazka. A co do Song of Vitality to w cale nie jest taki dobry pomysl z tego powodu ze konczy sie bardzo szybko zaledwie 2 min wiec SwS nie wytrzyma z MP. A co do SwS i BD to w cale nie jest taka wielka ruznica. Zarowno SwS'em mozesz zabijac jak i BD wiec.
Moja kolezanka z klanu na olimpiadzie pocisneła Sword Muse takie klasy jak:

1) (Shillen templar) ---> win
2) (Sagitarius) ---->  win
3) (doomcryer) ----> win
4) (Ghost Sentinel) -----> win
5) (Shillen Saint) ----> win
6) (Elemental Master) ---> loose (
7) (Phoenix knight) -----> win

PS: czesc z nich zostala pojechna z luku :P. Tylko ten sumoner troche za dobry jest :D.

Dohid: Pozdrów koleżankę ode mnie bo to ona jest dobra jak pokonała PK i ST. ;p
« Ostatnia zmiana: Grudzień 02, 2006, 05:29:37 pm wysłana przez Dohid »
Global:
Franz:

Bot przez 4 miesiace, Drac Bow 160$, DC Robe + Tateo set 80$ => Zabicie Marc1na Bezcenne :D

• Pochwał: 11

• Allways follow my dreams.
« Odpowiedź #172 dnia: Grudzień 02, 2006, 07:52:32 pm »
Hmmm podeślij filmik bo albo ta koleżanka walczyła z Jasiem Melą albo zhakowała server - rękę dam sobie uciąć że ta olimpiada była na DN lub ta koleżanka to "pro madafucka ownah with supah powah one shot one kill no cheat just skill"...
Your journey's never end

<--= They see me rollin They hatin Patrolling they tryin to catch me ridin dirty =-->

• Pochwał: 6

« Odpowiedź #173 dnia: Grudzień 02, 2006, 08:32:55 pm »
1) (Shillen templar) ---> win
3) (doomcryer) ----> win
7) (Phoenix knight) -----> win
Dohid: Pozdrów koleżankę ode mnie bo to ona jest dobra jak pokonała PK i ST. ;p

Albo twoja kolezanka wymiata jak ojeju albo miala wyjatkowo kiepskich przeciwnikow:) Albo to i to. Tego phoenix knighta jeszcze bym jakos zrozumial ale pozostalych dwoch... :O Chcialbym zobaczyc jak ST dostaje od SM.

« Odpowiedź #174 dnia: Grudzień 02, 2006, 08:51:16 pm »
Gdybym mial filmik to bym dal sry ale nie mam. A co do tych tankow to pocisnela ich lukiem :D. A doomcryer jest w C5 pocisniety z tego powodu że jego ssanie zabiera mu 350 MP :D. A i tak nie ma full MP bo musi sie przebufowac i to co mu zostanie to na wiele mu nie bedzie starczec :D. A co do tych ziomkow z ktorymi walczyła to widac bylo ze nie maja skila do gry. Na pierwszy zut oka mozna bylo zauwazyc ze ziomy sie gubia.

PS. A ta kolezanka tak w ogóle mieszka w Rosji. Jestem w Ruskim klanie :D.
Global:
Franz: