Phantom Summoner [PS]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:34:12 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

NetSuuN

Osobiście nie expie w katakumbach, ale wiem* o czym mówisz ^^

*Atak niebieskiego działa na kilka mobów obok, jak aqua splash

Ale jak np. atakujesz 1 cel, w Hardins Academy, czy DV** to myśle że zjedzenie 1/5 życia za jednym ciosem jest przydatne ^^ A żeby splash zadziałał to trzeba rzeczywiście żeby mobki blisko siebie stały.

**Dragon Valley

A jak potwory są aggresive, to nawet jak zaatakujesz jednego, to i tak reszta sie rzuci : )

AyGo

Ja od 64 lvlu do 69 expilem sam w cata of the witsh sleep wchodzil jak w maslo (no oprocz w priesty ale i na nie czasem wszedl) a shadow z 4-5 dawal rady z palcem w (chyba d**y nie ma to nie wiem gdzie)... :P i wcale go tak znowu nie helowalem bo ma vr. a przyokazji nazbieralem matsow i kamieni ze glowa boli... A mam na sobie BW set light all+3, NM schield i AOBA+1+health...

zas od 40 do 2 expilem na dv. Szedlem od strony deathpass i dochodzilem do polowy dv i spowrotem i tak wkolko, potem juz w polowie caly czas... Wczesniej to gdzie popadlo kolo gludio i pod ct...
AyGo

Koni

Twój exp ma tendencję spadkową  :D
O ile mi wiadomo summonerzy nie rozwijają sleepa czy trance a ten niski level sleepa z wizarda na moby 64-59  :) raczej by nie właził.
Co do ekspa to najpierw najlepiej sprawdzić wszystkie moby na interesującym nas poziomie, zobaczyć co dropią i zastanowić się czy bardziej opłacalne jest dropienie np. spellbooków czy recek czy matsów.
Your journey's never end

<--= They see me rollin They hatin Patrolling they tryin to catch me ridin dirty =-->

Ryltar

Lepiej to brac kose i bawic sie w zbieranie matow(nie pameitam jak to sie nazywalo Manor tak?) na armory i inne rzeczy.

AyGo

Cytat: Koni w Styczeń 11, 2007, 08:51:31 PM
Twój exp ma tendencję spadkową  :D
O ile mi wiadomo summonerzy nie rozwijają sleepa czy trance a ten niski level sleepa z wizarda na moby 64-59  :) raczej by nie właził.
Co do ekspa to najpierw najlepiej sprawdzić wszystkie moby na interesującym nas poziomie, zobaczyć co dropią i zastanowić się czy bardziej opłacalne jest dropienie np. spellbooków czy recek czy matsów.
Juz poprawilem ta tendencje spadkowa (normalna pomylka przy pisaniu (ciemno bylo:P) )... Wiem ze mam sleepa tylko pozostalego z dark wizarda ale wchodzil calkiem dobrze na te moobki w witsh co wygladaja jak shadow (nie wchodzily na priesty i na bishopy)... Co do taktyki: szukalem wolnej komnaty, wpuszczalem shadowa nastepnie wracalem go , przyprowadzal te mooby co sa takie jak on:P dobijalem je z nim, wpadalem do komnaty atakowalem innego, slepowalem jak sie ktos przypierdizelil, a dzieki VR shadowa to leczyc spokojnie nadazalem a nieraz nie trzeba bylo:)... A chodzilem tam po to zeby kamienie na AA dropic i matsow i partsow tez lecialo sporo a SB czasem sie jakas trafila...

Wkoncu zlozylem talluma lighta set i musze zgodzic sie z ryltarem ze to naprawde spoko secik:0 Glownie o mane chodzi bo naprawde szybko sie regeneruje...
Teraz skladam MJ lighta...
AyGo

Shen

czy ten summon z VR dodaje HP sobie czy summonerowi ? czy jedno i drugie jednoczesnie ?

Ashurei

Cytat: Shen w Styczeń 24, 2007, 05:34:58 PM
czy ten summon z VR dodaje HP sobie czy summonerowi ? czy jedno i drugie jednoczesnie ?

Sobie

Iverson

Siemka, mam pytako.. Gram PS lvl 56 mam BW LIghta , duale spirit +4 i chcialem sie was zapytacie jakie deye polecie. Ai jeszcze czy do expienia do Cata isc lejpiej z shadowem czy nigshade ?? A do mass pvp i solo pvp kogo lepiej; soullesa czy Shilloute ??  Dzieki z gory za Odp.

Pozdrawiam.
nudy... nudy... nudy ;]

damc

Dye zakładamy takie jak każdy summoner, czyli: -4Str +4Con, -4Int +4Wit, -4Int +4Men. To dye nastawione na pvp chociaż w pve lepszych chyba nie ma. Co do summonów: soullessa używałem tylko jak byłem w party z healerem, tankiem/tankami z brakiem dd, chociaż jak soulles znikał musiałem wracać do starego, dobrego shadowa, aby zregenerować mp. W catacombach/necropoliach zależy czy expisz sam czy w party, no i zależy też od składu party: jak brak healera albo tanka używaj Nightshade'a, jak potrzebny dd, albo jak expisz solo to shadow, soullessa w catach możesz użyć, ale tylko w sytuacji, którą podałem wyżej. Czemu odradzam używania soullessa jako tanka? Gdyż na niezbugowanych serwerach soulles wrzuca nam debuffa o nazwie Contract of Payment który zmniejsza "naturalną" regenrację mp. Nightshade nie nadaje się do solo expa ze względu na jego niski p.atk. Co do pvp 1vs1 to polecałbym shilhouette, a w mass pvp lub siege używaj nightshade albo shilhouette.

Ashurei

Ja tam kompletnie olalem Soullessa (szkoda mi nawet SP na niego) i do expa solo uzywam Shadowa. Dlaczego? Proste:
1. Jego pasywny Vamp jest o niebo lepszy niz wszystkie skille Soullessa razem wziete (oszczedzam na manie i ewentualnych bss)
2. Shadow kosztuje D krysztalki, ktore sa tansze niz C, wiec mam wiekszy zysk :P
Co do party... Po co ci party? WL/ES moga se w party chodzic, ale PS to postac stworzona do expa solo :P Trzymajac sie bialych/zielonych mobow expisz bez resta (nie liczac powrotow po ss), majac zawsze full many :D No... Ale jesli juz tak bardzo chcesz biegac w party, to tylko z Nightshadem (uzywajac Shadowa tracisz za duzo expa i sp, a Soulless to smiec, o ktorym lepiej zapomniec...), albo jedz na samych cubach (Spark i Party Phantom)
Mass PvP (i 1vs1), to tylko Silhouette - tania (1 krysztal D) i ma Draina, wiec od biedy sobie ponukujesz :P  Nightshade to lewitujaca pomylka jesli chodzi o jakiekolwiek PvP... No chyba, ze masz go w party i jestescie atakowani, to mozesz sobie podebuffowac i czasem kogos healnac (po prostu nie ma czasu, by przyzywac Silhouette) ale jesli idziecie sie bic to tylko Silhouette

Iverson

A moe macie jeszce jakies rady dla mnie co do PS'a ?? :D
Wide ze gralisie/gracie ta postacia bo tak dobrze opisujecie.
WIe czekam na jakies podowiedzi itp :)
Pozdro.
nudy... nudy... nudy ;]

Solar

Hm.. Ja dam ci dobra rade W pvp z nurkami naj lepiej zaczac sie bawic na 78 lvl jak wykupisz wszystkie skille z 3profki(w c4)
A na c5 nie wiem ale zdaje mi sie ze z nekro jest mniej problemow dzieki Betray. A co do expienia solo to masz dwa wybory albo shadow ktory nie zre many za to zre 30% expa albo soulles ktory ma wiekrzy p atak ale ma mniej hp i zabiera mp

Luna
Tyrteos: 80 lvl SM|75 lvl WC |DA 55 - Banned
Franz
Decimos: 82lvl PS|75 lvl WC |DA 70 -Śpi
Lancer
Decimos: 7x lvl PS

http://przypierdolek.mybrute.com/
Cytat: 120130 link=topic=27483.msg306926#msg306926

Ashurei

W C5 nukerzy sa latwiejsi do pokonania dzieki nerfowi ich sleepa (co nie znaczy, ze sa latwi...) Kluczem do zwyciestwa (jak dla mnie :P) jest bic sie h2h i liczyc na stuna :P Dzis mialem farta ubijajac tym "sposobem" necra lvl 56+ moim PS na 46 (Chain Stun :_delf_3_1:) Co do expa, to juz mowilem... Olac Soullessa... przy jego HP (i braku Vampa) bedziesz tracic mane na heale i jego jebany Contract (i ten wkurwiajacy dzwiek jakbys mial bleeda/poisona na sobie non stop przez +/- 30 min :dry:) co i tak w koncu zmusi cie do wyboru: Shadow, albo rest... Zreszta... 30% mniej expa to nei taki zly pomysl: +x mobow daje +x wiecej SP i kasy :P

Iverson

Dzieki, dzieki tak wrazie czego to gram na offie C4. Co do expa na moim lvl 56 expie a apo shadowem bez resta ( tylko po ss albo cd ) do pvp uzywam Shilloute ale strasznie trudno mi idzie z nukerami np albo gladem.
Pozdrawiam.
nudy... nudy... nudy ;]

damc

Ja raczej sceptycznie podchodzę do solowania w catach, no chyba, że mamy pp na dual boxie albo mental shield w broni. Bo jednak jak ktoś kiedyś powiedział: sleep w catacombach sumonerem to pewna śmierć, pamiętam 4 takie wypadki, że mob mnie uśpił, przeżyć udało mi się tylko 1. Chodząc w party nie większym niz 2-3 osoby mamy optymalny stosunek szybkości zabijania mobów do ilości kasy, expa i bezpieczeństwa. Jak jesteś z kimś w party to szanse na przeżycie(mam na myśli to, że i ty i summon przeżyje) sleepa wzrastają do 99% (jeśli ta osoba, którą mamy w party to nie lamka i nas obudzi). Do party najlepiej brać dd/nukerów chociaż bufferami też nie pogardzę. Idealne party dla PS to SH i jakiś melee dd, lub 2 SH albo 2 dd. Czemu takie? Bo są to takie postacie, które przy odpowiednim prowadzeniu mogą expić bez odpoczynku tak samo jak PS.
No i mam jeszcze jedno pytanie: mam PS 51 lvl i cierpie na niedobór SP :/ i nie wiem, którego skilla zaprzestać rozwijać, dodam jeszcze, że nie rozwijam skilla Mass Summon Phantom Cubic z powodu ceny(kryształy) i braku książki, wacham się między Summon Soulles, a Robe Mastery(w końcu chodze w lightcie)?

Iverson

CytatSoulless
Do herdingu lub AoE party.
Mozecie mi to wyjasnic ??
Pozdro.
nudy... nudy... nudy ;]

Ashurei

Souless i AoE... Taa... Aoe Wybuch Zwlok (w sensie: zwloki wybuchaja i raza AoE :P) i AoE Poison (AoE = Area of Effect) masakra... AoE Merrowa sie nie umywa :dry:

Co do party i cata... Hm... Ja jakos nie mam problemu z solowaniem... Trzymam sie zielonych mobow i nie jest zle ani z expem ani z kasa (zarabiam wiecej niz wynosi koszt krysztalkow i ss) Party z SH to nie jest dobry pomysl, bo raczej nas nie wezmie (chyba ze mamy Nightshade'a), bo podstawowy summon nie utrzyma aggro. Jedyne party w jakim bylem kazalo mi pozbyc sie summona i jechac tylko na cubach (w sumie nie wiem czy summon zre calemu party, czy mnie, czy mam zabugowany serv :P) i bylo calkiem fajnie (moja rola ograniczala sie do Mass Phantoma i Stuna :P) ale i tak wole solowac (wiecej SS = wiecej AA :P)

Skille... Jak jedziesz w Light to po co ci Robe? Soullessa mozna smialo olac, ale Mass Phantom bym bral (przyda sie na wieksze party jak Siege, RB albo duze Cata) SB zawsze mozna kupic :P

Koni

Mass summon (cubic'a) to spory wydatek - jak obcy kolesie chcą mieć cuba to niech płacą albo dadzą szmatki d grade na rozbicie.
Your journey's never end

<--= They see me rollin They hatin Patrolling they tryin to catch me ridin dirty =-->

Ashurei

Spory wydatek? Na moim (niskim wprawdzie, ale... :P) lvl kosztuja 12 krysztalkow D... Jesli juz mam party np. w Cata, to w 15 minut ich trwania zarobie 2-3 razy wiecej niz wydaje na ich przyzwanie (i to z samej adeny, a do tego dolicz SS i ewentualne smieci), wiec nie jest tak tragicznie (no moze na retailu jest to wydatek, ale dla mnie nie :P)

Sarql

Mam pytanko na stronie http://www.lineage2.bo.pl/db.php?mode=skills&class=phantom_summoner jest napisane ze jedyne summony do przyzwania to Summon Silhouette, Shadow, Souless. To w takim razie skąd wziąć NightShade'a??

Proszę o odpowiedź

fracti

Shade jest normalnym summonem, ktorego dostajesz tak samo jak queen cat.. Na 56 (o ile dobrze pamietam) lvlu go dostajesz

AyGo

Wiec ostatnio sprawdzam sobie dualki (jak nasz PS  sobie z nimi radzi) i powiem ze gra sie z nimi i zabija bardzo przyjemnie..
Kupilem slsy+7 i naprawde teraz to sie czuje prawidziwa rozkosz :P :P
Puszczam summona(w moim wypadku Shadowa) i podbiegam i wale dualami ile wlezie a jak jeszcze Spark wejdzie ze stunem to juz masakra..
Wiec moim zdaniem duale to tez dobry wybor jezeli chodzi o bron dla mrocznego summonera, chociaz wiem ze nie dodaje HP tak jak blunt + health ale jakos mozna sobie z tym poradzic..
AyGo

Dev

ja widzialem juz summonerow doslownie ze wszytskim z czym sie dało ... :P
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

MonT

Swoim summonerem bede skladal duale nightmare*sls (maja SA health).

AyGo

Cytat: DevouringOne w Luty 02, 2007, 01:21:02 AM
ja widzialem juz summonerow doslownie ze wszytskim z czym sie dało ... :P

Hehe Damascusa+Haste tez mialem i nie narzekalem:D:D:D

Bardzo przyjemna postac:D:D Spokojnie jade HE i Gladem na wyzszych lvlach...
AyGo