Phantom Summoner [PS]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:34:12 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Solar

C gerade homo z accu + karmian
b lekkie bw i np duale slsy +homo z accu
a DC/Maja Robe tutaj juz raczje tylko born z accu + jakis c zlom z mentalem na oli.
A co do expa summonerem to wszedzie sie da waze zeby boby byly biale/zielone

Luna
Tyrteos: 80 lvl SM|75 lvl WC |DA 55 - Banned
Franz
Decimos: 82lvl PS|75 lvl WC |DA 70 -Śpi
Lancer
Decimos: 7x lvl PS

http://przypierdolek.mybrute.com/
Cytat: 120130 link=topic=27483.msg306926#msg306926

Inidriel

Cytat: Proteus w Luty 19, 2008, 01:31:27 PM
A podajcie mi jeszcze pelne nazwy broni z Bless the body sa i mental shield czy tam block.

http://lineage2.stratics.com/content/library/sas/

Proteus

Czyli podsumowujac:
Od 61 lvla: witch>FP>Saints>DO>FOD>TOI>IT
Dc Robe set/maj robe set + bw light set/maj light set/dc light set
Duale SLS*NM+4/kesh*dama+4
Staff of evil spirit+bless the body
sprite`s staff+mental shield?
Kris+focus/dark screamer+focus
homu+acu/valhalla+acu/som+acu

Exp shadowem i koxanie aa,questow itp.
Pod wzgledem pve to podsumowanie tematu ;d
.

exquel

generalnie majac light i bron sa + health + tp ps jest ciezki do ubicia, wczoraj mialem siege ( i do tego udany xD ) i biegalem z enchantowanym bw light + homu z acu. robilem za healera i "dupka", agrowalem, rozdawalem na lewo i prawo mage bane'y wind shackle betrey cubici , ale fajnie jest cos sfragowac tyczka (chociaz przy buffach lepiej dziewczyne imo )

Hermit

Co myślicie o summonach z 3rd? czy summon psa naj sux?
Stary Hermit farme miał. A czas sobie upływał i upływał.
=

exquel

nie tyle ze najbardziej sux ale jak zwykle ncsoft dosral ps'owi :/

ten skill pazurkami naprawde mocno ciagnie, na pewno mocniej niz king  i slyszalem pogloski ze mocniej wali jak uderza plecy ( i o to chodzi xD ), obszarowka ww + poison tez jest fajne , co prawda ten wybuch jest o wiele mocniejszy niz soullessa ale i tak ssie,

dla porownania mass root kinga jest ownerski, ale za to ten jego skill atakujacy jest do dupy ^^

magnus ma ta obszarowke i stuna

imo powinni wreszcie zboostowac ps'a (dlaczego jest ich najmniej na offie?) zabrac ta denna klatwe z tyczki i dac skille summonom a nie gowno do kwadratu, dlaczego w ct1 dodali +30% p.defa i m.defa grubasowi? bo obsiewal i tak nadal obsysa ( za healeara ew), kiedy warlock ma kinga i 2 bane'y, sprawiedliwosc

Krzychu

Wszystko fajnie . Bicie summonem w cata ,ale doszedłem do wniosku ,że dagger dla mnie lepszy dlatego ,że szybciej mi się cubki aktywują nie wiem dlaczego ale odnosłem takie wrażenie . Ale piszecie ze homek z acu jest lepszy czy to sie tyczy skilli summona np.na pvp że szybciej mu się będzie skill odnawiał  mając homka ??

I moje pytanie jak ma działać summon crystal  ?? Czy on działa na małe odleglości czy np. kumpel jest w aden a ja jestem na Blasing swamp i go telepnie do mnie czy się przeniesie czy nie ??

Frohike

Cytat: Krzychu w Luty 27, 2008, 03:03:21 PM
Wszystko fajnie . Bicie summonem w cata ,ale doszedłem do wniosku ,że dagger dla mnie lepszy dlatego ,że szybciej mi się cubki aktywują nie wiem dlaczego ale odnosłem takie wrażenie . Ale piszecie ze homek z acu jest lepszy czy to sie tyczy skilli summona np.na pvp że szybciej mu się będzie skill odnawiał  mając homka ??

I moje pytanie jak ma działać summon crystal  ?? Czy on działa na małe odleglości czy np. kumpel jest w aden a ja jestem na Blasing swamp i go telepnie do mnie czy się przeniesie czy nie ??
Homek na pvp, bo TOBIE będą się szybciej skille odnawiać (heal, debuffy).
A summon friend - nie ma ograniczeń co do odległości.

exquel

dokladnie, ograniczenie jest tylko co do niektorych lokacji (niedaleko rb i cata/necro)

hom z acu trzyma sie dla szybszego casta (jest to dosc wazne bo czesto nie sie wyrabiamy z healowaniem summona np) tak jak kolega pisze, przydaje sie w roznych sytuacja, generalnie wrecz obowiazkiem jest miec na pasku homu, ja mam homu i duale sa health

DEfan

Mam PS'a na 45, pisaliscie ze spokojnie solo w kata wyrabia(branded jak na razie). Chcialem sprawdzic czy faktycznie sie da tam expic, ale...
Gdy summon agruje na siebie np 3 moby(mniej w kata nie sposob), nie daje rady ich zjechac na calym swoim hp(shadow), wiec lecze, ale po leczeniu 2 pozostale moby momentalnie sie na mnie agruja, no i wlasciwie jest po zawodach. Co ja robie zle, moze ktos wyjasnic? Jak wybrnac z takiej sytuacji?
WR 82/80/75/75 - Dex x4 (retired)

Tyr

o.O Po jednym panie... PO JEDNYM...
Lineage 2 Classic EU

Hermit

3 moby to za dużo postaraj się po góra 2... no i na normalnym serwie heal summonera nie robi agroo
Stary Hermit farme miał. A czas sobie upływał i upływał.
=

Orochimaru6

masz 45 lvl tak? wiec sadze ze mozesz poprobowac jeszcze sleepnoc moby, czasem sie daje jeszcze na tym lvlu, dlatego Karmian + Homek z Acu
Jeśli nie masz po co żyć‡...to żyj na złość‡ innym

exquel

czlowieku nie zalamuj sie, problem tkwi ze nie ogarniasz, jak poleca 3 moby to kombinuj, masz ud i heal (nie powinny agrowac) ale jesli agruja to healuj siebie + tp (na poczatku nei czuc tego tp ale i tak warto je miec) nie wiem, rob rundki w korytarzu zeby shadow ich po kolei utlukl albo tak jak ja preferuje b.heal siebie + tp a shadowem zmieniam targety i zaraz leja jego a nie mnie

jesli masz karmiana mozesz miec tez thece i ja wykorzystywac wlasnie w takich momentach, zreszta na 45 masz bzdetne buffy , potem shadow sam 2 moby bez leczenia klepie

zreszta z lightem i tp na wyzszym lvl wytrzymuje 2-4 mobow na sobie ^^ na miekko, summonerzy staja sie skuteczni tak od 56-62 lvl, na 70 juz masz prawie wszystko (oprocz bane'a i summonka 3d)

Krzychu

Jak to już kiedyś pisali PS chyba najlepsza klasa do cata nie licząc destro który musi mieć helera . Ale wbiegaj do sali agruj mobki 2 maksmalnie wybiegaj do tunelu i jedziesz :) . Jako pisałem wcześniej ze sztyletem szybciej mi się cubiki aktywują i nie miałem takiej sytuacji żeby mi się moby na mnie zagrowały jak biłem razem z summonem chyba że dostał stuna to już mogę nacisąć to village :)

Proteus

Masz servitor blessing...
.

exquel

Cytat: Proteus w Marzec 02, 2008, 01:32:39 PM
Masz servitor blessing...

niestety blessing nie zdejmuje stuna

Ryltar

Tylko feline queen sciaga.

RycezSzilen12PL

CytatPS chyba najlepsza klasa do cata nie licząc destro który musi mieć helera
rotfl
rpg 5x
7x bd sws th sb destr aw wl se bish

Marc1n

Po olimpiadzie mogę stwierdzic jedno...summonerzy mają boosta po 79, a ten skill ofensywny PSa ma kopa. Ok 2k dmg dla light userów =)
HATE ME MOAR!

exquel

Cytat: Marc1n w Marzec 03, 2008, 03:08:47 PM
Po olimpiadzie mogę stwierdzic jedno...summonerzy mają boosta po 79, a ten skill ofensywny PSa ma kopa. Ok 2k dmg dla light userów =)

jaki skill... ? chodzi ci o ten atak spectral lorda ?

swoja droga chcialbym zobaczyc filmik pokazujacy walki ps'a na 79 lvl uzywajacego 3rd prof summona, ma ktos :P ?

Marc1n

Mogę nagrac jak będzie oly. Tak o tegos summona chodzi.
HATE ME MOAR!

DIO

Cytat: Ryltar w Marzec 03, 2008, 07:46:59 AM
Tylko feline queen sciaga.

nieprawda bo Unicorn Seraphim (stun, silence, sleep,anchor i cos jeszcze chyba), queen wind schackle i jeszcze kilka innych debufow ale w zyciu nie widzialem zeby udalo sie mu usunac stuna (tak jak seraph nie usuwa ws)

bylyforumowicz

Cytat: Marc1n w Marzec 03, 2008, 03:08:47 PM

<3 NC Soft.

Znowu wzmocnili summonerow na oly?

Marc1n

No te summony, to oni już jakiś czas temu dostali, a nie znowu...A czy summonerzy tacy mega mocni, heh, powiedziałbym, że to co robią archerzy fullepic to jest przegięcie =)
HATE ME MOAR!