Witaj
Gość

Wątek: Shillien Knight [SK]  (Przeczytany 765020 razy)

• Pochwał: 14

Odp: Shillien Knight [SK]
« Odpowiedź #775 dnia: Kwiecień 19, 2007, 10:12:17 pm »
No tylko jeden możesz odjąc jak chcesz dodać INT -> WIT
HATE ME MOAR!

• Dev
  • Super Moderator

• Pochwał: 16

• Ryl to faja
« Odpowiedź #776 dnia: Kwiecień 19, 2007, 10:12:30 pm »
wit ... do expa wit ci nei trzeba bo i tak twoje czarowanie to LL i czasem hex ...
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 52 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

• Pochwał: 7

• Slutty McSlut Fan//Oficjalny fanklub SK//RAWR Fan
« Odpowiedź #777 dnia: Kwiecień 19, 2007, 10:19:09 pm »
Wiesz ze bedziesz gral na retialu? To nie jest priv ze dopiero od 4 lvl klanu masz wojne tylko tam wojne mozesz szybko dostac...

« Odpowiedź #778 dnia: Kwiecień 19, 2007, 10:21:07 pm »
Jak myślisz o naszym klanie, to 14 wojen na dzieńdobry ;)
HATE ME MOAR!

• Pochwał: 0

« Odpowiedź #779 dnia: Kwiecień 24, 2007, 10:25:17 pm »
Wracając do tematu HP czy P.atc, to uważam, że p.atc. Jak masz paść to i tak padniesz, a p.atc przydaje się w tankowaniu moba, którego aktualnie bije całe pt. Zakładając broń z healthem, a przy tym DYE -STR mam mały dmg, żadkie krytyki, żeby utrzymać moba na sobie cały czas muszę rzucać agression, a mana kończy się szybko. Kiedy mam większe dmg, częstsze krytyki, zmniejsza się szansa, że łucznik zaagruje pól krainy Aden :P i możemy dłużej expić bez regenu, a nawet bez przerwy. Jak już było tu pisane, SK to tank, który z racji klasy i skili ma równy poziom HP przez większość czsu, więc czy jest jego więcej czy mniej to robi małą różnicę, chyba, że mówimy o pvp, lub kiedy dostaniemy anchora od moba ^^
Sursum corda!

« Odpowiedź #780 dnia: Kwiecień 24, 2007, 10:52:13 pm »
Hp czy P.atk...Proste HP do party jak siedziesz a P.atk jak do Solo lub malych party.

• Pochwał: 1

• SK ftw
« Odpowiedź #781 dnia: Kwiecień 25, 2007, 08:30:13 am »
Damascus z focus czy crt.dmg ? mam dye +5 dex

• Pochwał: 5

« Odpowiedź #782 dnia: Kwiecień 25, 2007, 09:57:45 am »
focus

« Odpowiedź #783 dnia: Kwiecień 25, 2007, 09:58:22 am »
Focus :) Zawsze lepiej walnac wiecej krytykow, niz mniej ale mocniejszych.

Tak patrzylem po setach i zaciekawil mnie avadon heavy. Daje podobna ilosc HP (nie liczac modyfikatorow +con -str), okolo 40pdefa mniej, nie rusza stra a jego zlozenie jest tansze. Wiec czemu nie jest dobra propozycja dla SK? Ma sie wtedy pelne pole do stworzenia buildu jaki komus odpowiada, np ja bym wolal nieco cona zdjac i dorzucic do str, czyli odwrotnie niz w doomie. Sa jakies inne wady? ;) Biegal ktos w tym?
Co do wygladu to imo wyglada calkiem fajnie, jak maj (tylko troche laciaty) albo nm, no i ma normalnie wygladajaca tarcze (z bonusem 24% do bloka - tak samo jak doom) a nie inna wersje kolorystyczna bone shielda jak doom ;)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 25, 2007, 10:16:38 am wysłana przez fracti »

« Odpowiedź #784 dnia: Kwiecień 25, 2007, 01:48:32 pm »
Iuvenis - jakim cudem chcesz miec rzadsze krytyki jak dasz dye -str ? :o

« Odpowiedź #785 dnia: Kwiecień 25, 2007, 02:20:23 pm »
Iuvenis - jakim cudem chcesz miec rzadsze krytyki jak dasz dye -str ?

Bo pewnie od dzisiaj str wplywa na czestosc krytykow.

Damascus z focus czy crt.dmg ? mam dye +5 dex

Zalezy od ciebie.Jak jestes w party to chyba lepiej brac crit dmg ale ja i tak wole focus.Focus bardziej uniwersalny bo tez i do solo dobry(ja stormem potrafie z focus zasadzic po 7 krytykow pod rzad bez buffow).

Focus Smile Zawsze lepiej walnac wiecej krytykow, niz mniej ale mocniejszych.

Po czesci prawda po czesci nie.DLE z CD i jak masz full buffy walisz w graczy po 1k zalezy w co jest ubrany.

Avadon jest dobry nikt nie mowi ze jest zly.Ja osobiscie skladam sobie Damacha z Focus i BW bo i tak laze solo a wiekszy dmg sie przyda.W sumie strata w HP jest mala bo mam -1 con a blok tarcza to juz co innego ale zazwyczaje jestem w party z Subowanym EE to mi da BS.

Co do wygladu to imo wyglada calkiem fajnie, jak maj (tylko troche laciaty) albo nm, no i ma normalnie wygladajaca tarcze (z bonusem 24% do bloka - tak samo jak doom) a nie inna wersje kolorystyczna bone shielda jak doom

Ja pewnie sobie zloze tez Tarcze Avadon do mojego BW setu bo Avadon u mnie kosztuje 800k a Doom czysty 1,5kk.Potem tarcze wymieniam na DC(roznica miedzy DC a NM to 1,5kk a w dmg ktory zablokuje 1-3) i na koniec MJ.Damacha sobie dopale na +12 i do czasu az nie znajde FB to nie zmieniam go.

@Bula
Jak sie Infinity Blade spisuje w pvp? Warto brac te gowno czy lepiej wziąć Luk albo Pole?

« Odpowiedź #786 dnia: Kwiecień 25, 2007, 02:31:49 pm »
IB spisuje sie srednio, bo obnizenie p.defa wchodzi bardzo rzadko(juz wczesniej na jakims forum czytalem ze do dupy jest :D ). Jakbym mogl wybierac 2 raz to chyba wzialbym Pole albo luk :D

Caly + IB w stosunku do DLE wynosi +do HP/MP/CP i 65 p.atk wiecej, a w stosunku do FB albo innych Infinity broni wydaje sie raczej slaby.

« Odpowiedź #787 dnia: Kwiecień 25, 2007, 02:40:46 pm »
Iuvenis - jakim cudem chcesz miec rzadsze krytyki jak dasz dye -str ? :o

Chodziło mi o to, że na buildzie do HP dodasz health do broni i takie dye jak wyżej, a do p.atc dasz do broni focus. Takim cudem.
Sursum corda!

« Odpowiedź #788 dnia: Kwiecień 25, 2007, 03:20:59 pm »
IB spisuje sie srednio, bo obnizenie p.defa wchodzi bardzo rzadko(

Czyli tak jak ja mialem ta bron...duzo halasu o nic jedyny + to to ze daje do CP +50% i MP ktore tankowi sie przyda.

Niestety bronie z seri "Bezkresne" dla Tankow sa urabane.Warriorzy maja genialne bronie(pole,duale,luk) i tez inne ale rownie dobre(pazury,dwurak,blunt).

Osobiscie IB jest o tyle dobre ze jak nie masz broni "S" to mozesz ja wziąć ale jak masz FB to wez pole(cancel) lub Luk(slow).

No i zapomnialem dodac ze jeszcze zwieksza def tarczy.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 25, 2007, 03:28:11 pm wysłana przez Ryltar »

« Odpowiedź #789 dnia: Kwiecień 26, 2007, 08:59:58 am »
Ryl: Moze zle sie wyrazilem piszac ze avadon heavy jest zly ;) Tylko sa sety, o ktorych sie nie mowi, albo mowi bardzo rzadko, fakt czesto przez to ze maja denne bonusy, ale sa tez takie, ktore sa swietna alternatywa dla tych, ktore sa najlepsze/najdrozsze, a spisuja sie rowniez calkiem niezle, tylko ze malo kto te alternatywy podaje.

« Odpowiedź #790 dnia: Kwiecień 26, 2007, 09:05:10 am »
To są słabe bonusy :?: :o
Infinity Blade:
HP +25%
MP +30%
CP +50%
Shield P.Def. +33%
PVP Damage Bonus 5%
Reflect Damage 9%
on a critical hit the target's P.Def. is dropped by 23% at a 4% chance (MEN resists it)
Mała szansa, ale kumuluje się z Hexem, a szansa wliczając to, że walimy czasami H2H, to te 1/25 to nie jest tak tragicznie. HEX+to obniżenie P.defa i mamy gościa z połową p.defa :D Jednak, sądze, zę ze względu na wszechobecny reflect dmg u DA, ta broń idealnie pasuje dla niego. Ma mase rzeczy, s którymi może się kumulować :)
HATE ME MOAR!

« Odpowiedź #791 dnia: Kwiecień 26, 2007, 10:13:37 am »
To są słabe bonusy Question Surprised
Infinity Blade:
HP +25%
MP +30%
CP +50%
Shield P.Def. +33%
PVP Damage Bonus 5%
Reflect Damage 9%
on a critical hit the target's P.Def. is dropped by 23% at a 4% chance (MEN resists it)
Mała szansa, ale kumuluje się z Hexem, a szansa wliczając to, że walimy czasami H2H, to te 1/25 to nie jest tak tragicznie. HEX+to obniżenie P.defa i mamy gościa z połową p.defa Very Happy Jednak, sądze, zę ze względu na wszechobecny reflect dmg u DA, ta broń idealnie pasuje dla niego. Ma mase rzeczy, s którymi może się kumulować

Jest to do bani bron...podam ci inne ktore mimo ze wydaja sie smieszne "Bo SK normalnie nimi nie walczy" to jednak sa lepsze:
Cytat: Infinity Spear
HP +25%
CP +50%
Atk. Spd. +7%
Accuracy +4.89
PVP Damage Bonus 5%
Reflect Skill 10%
10% chance to cancel each buff from target on a critical hit (for comparison, Cancel is 25% but Cancel also relies on M.Atk. vs. M.Def. while this weapon does not)

Cancel? Genialna sprawa szczegolnie jak wladujemy sie w srodek to mzoemy zdjac pare buffow a to jest lepsze niz cancel.

Cytat: Infinity Bow
MP +30%
CP +50%
PVP Damage Bonus 5%
7% chance to inflict slow (-50% speed) on a critical hit (MEN resists it)

Slow jest genialny,mag lub sztyleciarz jak dostanie to nam nie zwieje a dmg tez ma spory.

Blade wypada slabo w porownaniu z reszta broni infinity.Wojownicy maja genialne bronie a niestety dla tanka to ten blade jest chu...wiecie co dalej.

« Odpowiedź #792 dnia: Kwiecień 26, 2007, 10:34:16 am »
Cancel, ok fajny, ale ile on teraz kasuje buffów, 5 :?: Jak ktoś umie rzucać buffy, to hmm, skasujesz mu tylko końcowe niepotrebne buffki. Szansa 1/10 jak będzie critical... Łuk, szansa 7% przy criticalu. Oł je :) Wielki mi to power. Z 5 Hero Archerów, tylko jeden nosił tego Bowa.
Te bronie są porównywalne.
HATE ME MOAR!

« Odpowiedź #793 dnia: Kwiecień 26, 2007, 01:01:37 pm »
Nie sa,inifinity blade niby co ma? Ten hex zanim wejdzie to sie sfajdasz w gacie.Jedyna zaleta tej broni jest to ze daje duze bonusy do CP,Defa tarczy hp i mp.Ten Hex to mozna sobie nim walnac o kant dupy bo taki jest -_-V wole sobie walnac Hexa lub liczyc na phantoma(ktory w C4 jakos cholernie czesto wrzuca WS).Mowisz ze luk ma 7%? To zobacz ze nim walisz z dystansu i fakt ze jest wolniejszy ale ma i tak wiecej % na wrzucenie slowa.Zreszta ja mam hex jako skill rasowy i nie potrzebuje tego w broni.Mogli by dac wiecej defensywnych rzeczy a nie zafajdany hex...

Cancel, ok fajny, ale ile on teraz kasuje buffów, 5

DLAM korzysta z tej broni i nie narzeka.Jak juz kiedys pisalem jak ma sie S weapon na +4-8(rzadkosc) to lepiej wziąć inna bron bo bron z seri infinity sie przydaje jak nie masz odpowiednika(z wyjatkiem warriorow bo wg.mnie ich bronie sa genialne).

« Odpowiedź #794 dnia: Kwiecień 26, 2007, 09:04:53 pm »
A tam genialne ;) Co kto lubi, miecza nie robili tylko pod niesamowitego SK ;)
HATE ME MOAR!

« Odpowiedź #795 dnia: Kwiecień 26, 2007, 09:24:34 pm »
Cancel, ok fajny, ale ile on teraz kasuje buffów, 5 :?: Jak ktoś umie rzucać buffy, to hmm, skasujesz mu tylko końcowe niepotrebne buffki. Szansa 1/10 jak będzie critical... Łuk, szansa 7% przy criticalu. Oł je :) Wielki mi to power. Z 5 Hero Archerów, tylko jeden nosił tego Bowa.
Te bronie są porównywalne.

Cancel z Hero broni dotyczy wszystkich buffow a nie tylko 5, i przy crityc masz szanse 10% na zdjecie kazdego pojedynczego buffa, ta wlucznia jest b potezna, parmoa udezeniami sciaga wszyste buffy, wiekszosc Hero wybiera ja jako swoja bron.
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

« Odpowiedź #796 dnia: Kwiecień 26, 2007, 09:33:14 pm »
Powiem Ci, że Ci to ciekawe ;) Ale nie do końca szczaiłem. Przy Criticalu ściąga 1 czy All, bo to zamotałeś tak:
dotyczy wszystkich buffow a nie tylko 5, i przy crityc masz szanse 10% na zdjecie kazdego pojedynczego buffa
HATE ME MOAR!

« Odpowiedź #797 dnia: Kwiecień 26, 2007, 09:55:12 pm »
Dziala jak stary Cancel o ile sie nie myle.A 10% tyczy sie kazdego buffa czyli jak masz 8 buffow to ma po 10% na sciagniecie.Nie wiem jestem nawalony i zamotany.

« Odpowiedź #798 dnia: Kwiecień 26, 2007, 10:00:34 pm »
Nie tak niesamowicie ;)
HATE ME MOAR!

« Odpowiedź #799 dnia: Kwiecień 26, 2007, 10:03:56 pm »
Z tego co wczesniej Ryltar przytoczyl wynika ze przy krytyku jest 10% szans na sciagniecie jednego buffa, ale nie zalezy to od M.atk i M.defa czyli tak jak cancel z C4.