Witaj
Gość

Wątek: Shillien Knight [SK]  (Przeczytany 768323 razy)

• Pochwał: 1

Odp: Shillien Knight [SK]
« Odpowiedź #125 dnia: Sierpień 17, 2006, 08:38:45 pm »
dlatego na da trza jakis armor na stuna (chyba tallum... choc glowy nie dam...)
ew. dye -5str/+5con... mimo iz str jest atutem sk to jednak wieksze con byloby lepsze... chyba ze sie ma armor...

• Pochwał: 7

• Slutty McSlut Fan//Oficjalny fanklub SK//RAWR Fan
« Odpowiedź #126 dnia: Sierpień 18, 2006, 12:53:03 am »
Jak dojdziesz do ST i odpalisz wigor(te forti cos tam) + majestic(anti stunt) i dyes na CON to stunt wchodzi z 2 na 10 :) (tylko po co odpalac wtedy wigor).
Osobioscie do pvp to najlepszy jest majestic ale DC tez jest bardzo dobry(wiekszy blok+aegis).

• Pochwał: 0

« Odpowiedź #127 dnia: Sierpień 18, 2006, 09:55:14 am »
Czy SK 40 lvl. ma szanse z TK 53 o takim samym sprzęcie...jestem zmuszony takwalczyć...Jak ubić gościa?? <Umie grać mój piiip wróg>

« Odpowiedź #128 dnia: Sierpień 18, 2006, 10:32:11 am »
Ja ubilem ostatnio TK na 49 w full plate i sls bez...cubicow walka nie trwala nawet minuty...Mial pecha bo trafil na magicznego krytyka i mu  heala i cos jeszcze przerwalem :P

« Odpowiedź #129 dnia: Sierpień 19, 2006, 02:39:21 pm »
sorry ale jak zobaczylem ze Sk przgrywaja ludzie z destro zaczalem sie smiac tak bardzo ze az postanowilem sie zalozyc konto. to poprostu ledwo ktory destro zaczyna scigac mi hp podczas pvp, poprostu nie wiem jak mozna z nim przegrac. to samo tyczy sie DA ale z nim trzeba potrafic grac a z destro wystarczy kliknac na skille po kojei i wygrales. moze to wina l2 ale tylko magowi sa mnie w stanie pokonac (nie wliczajac summonrow). majac delusiona+0 i bez sa zlalem gladiatora o 3 lvl lepszego z dualami kesha*dama+5+health. takze jesli mozecie to prosze o usowanie postow noobow ktorzy nie potrafia wygras Sk z destro bo to porostu zalosc ogarnia czlowieka jak widzi taki brak umiejetnosci. i jeszcze maja czelnosc dyskutowac....

• Pochwał: 6

« Odpowiedź #130 dnia: Sierpień 19, 2006, 03:51:12 pm »
Moze to TY walczyles z noobami?;o Nie wiem co to za destro ktory Ci hp nie sciagal...

« Odpowiedź #131 dnia: Sierpień 19, 2006, 04:42:01 pm »
Cytat: glanl2
sorry ale jak zobaczylem ze Sk przgrywaja ludzie z destro zaczalem sie smiac tak bardzo ze az postanowilem sie zalozyc konto. to poprostu ledwo ktory destro zaczyna scigac mi hp podczas pvp, poprostu nie wiem jak mozna z nim przegrac. to samo tyczy sie DA ale z nim trzeba potrafic grac a z destro wystarczy kliknac na skille po kojei i wygrales. moze to wina l2 ale tylko magowi sa mnie w stanie pokonac (nie wliczajac summonrow). majac delusiona+0 i bez sa zlalem gladiatora o 3 lvl lepszego z dualami kesha*dama+5+health. takze jesli mozecie to prosze o usowanie postow noobow ktorzy nie potrafia wygras Sk z destro bo to porostu zalosc ogarnia czlowieka jak widzi taki brak umiejetnosci. i jeszcze maja czelnosc dyskutowac....

O chlopcze serio jestes zaj*** skromny tylko chce ci przypomniec ze karzdy z nas byl na etapie nauki gry w lineage i nie uwierze ze jak wszedles do gry to miales od razu 70+ :) acha i jak tak jedziesz tych destro to moze pochwal sie na jakim grasz serverze :evil:
Server :Paradise /Aurora
Nick :Tive //Morrdor // Morive /
Class : ST/Necro // SH // PW /
LvL : 70+/60+ //70+ //60+ /
Clan :Revange/--/--/

« Odpowiedź #132 dnia: Sierpień 19, 2006, 05:10:33 pm »
Witam, mam pare pytan do doswiadczonych graczy :P

Mam 51 lvl  SK i troche byloby glupia jakbym sobie teraz popsul postac przez noobkowate decyzje :P

1) Macie moze jakies taktyki walki z mobami?
ja na poczatku wale drain healt, potem freezing i sting a reszte zalatwiaja SSy

2) no wlasnie SSy mozna kupic w jakims sklepie czy tylko u playerow?

3) Zbieram teraz na mieczyk za 6kk i nie wiem czy wybrac ten z wykszym dmg magicznym czy psychicznym

no to na razie tyle :P z gory dzieki za odpowiedzi ;]

Pozdrawiam
Peggy Brown

« Odpowiedź #133 dnia: Sierpień 19, 2006, 05:24:15 pm »
Cytat: peggybrown
Witam, mam pare pytan do doswiadczonych graczy :P

Mam 51 lvl  SK i troche byloby glupia jakbym sobie teraz popsul postac przez noobkowate decyzje :P

2) no wlasnie SSy mozna kupic w jakims sklepie czy tylko u playerow?

3) Zbieram teraz na mieczyk za 6kk i nie wiem czy wybrac ten z wykszym dmg magicznym czy psychicznym

no to na razie tyle :P z gory dzieki za odpowiedzi ;]

Pozdrawiam
Peggy Brown

1)Proponuje zaczynac hexem i ssy, SK jest na tyle mocny, ze z jego skillami na tarcze to wystarcza.
2)Tylko od graczy, ew. gm shop (jesli jest na twoim serwerze)
3)Dobrze by bylo gdybys powiedzial, jakie to sa miecze, jednak chyba wybierz wiekszy dmg fizyczny, a nie psychiczny :))

« Odpowiedź #134 dnia: Sierpień 19, 2006, 06:33:15 pm »
Homunkulu's Sword
P.attack - 111
M.attack - 101

Tsurugi
P.attack - 139
M.attack - 76

Cena ta sama :P

« Odpowiedź #135 dnia: Sierpień 19, 2006, 08:21:41 pm »
Z tych dwoch zdecydowanie tsurugi, ma ciekawe SA (Focus, Critical Damage i Haste)

• Pochwał: 11

• Allways follow my dreams.
« Odpowiedź #136 dnia: Sierpień 19, 2006, 08:55:07 pm »
I pochwal się jak to ownujesz Destro naciskając po kolei skille... chyba że Destro gra na 2 łuki albo dwie tarcze. Wtedy sk ma go na dwa skille.
Tak na poważnie to z destro żadko wygrywałem sk... i chętnie obejrze filmik z TWOIM udziałem w takiej walce, przeanalizuje taktyke i naucze się ownować DA i Destroyerów.
Your journey's never end

<--= They see me rollin They hatin Patrolling they tryin to catch me ridin dirty =-->

« Odpowiedź #137 dnia: Sierpień 19, 2006, 09:35:08 pm »
Noo i pamietaj, ze destro ledwo sciaga mu hp o:

« Odpowiedź #138 dnia: Sierpień 19, 2006, 09:59:40 pm »
Owiem ci tak.Gram SK od C1 z czego 3/4 C2 na globalu potem od C3 do C4 ciagle gralem SK na zmiane z WL i powiem ci to:
1)SK nie wygra z ZADNYM destroyerem.Chyba ze ten uzywa sztyletu.Nie mowie ze nie da sie tylko ze jest ciezko chyba ze ma builda na -20 con.
2)Ogolnie Warriorzy sa ciezcy bo ich speciale omijaja blok tarcza.
3)DA da sie zabijac ale to tak od 60 kiedy zlozysz majestic.

usowanie postow noobow ktorzy nie potrafia wygras Sk z destro bo to porostu zalosc ogarnia czlowieka jak widzi taki brak umiejetnosci. i jeszcze maja czelnosc dyskutowac....

Brak umiejetnosci? granie przez 4 chronicle to cos chyba umiem? skoro mam problemy z destroyerem(chyba ze go kitujesz) i nie ma luku i takim co nie stuntuje oraz nie leczy sie battlem to wygrywam.

Ownujesz Summonerow? oni mieli te summony? Summoner kladzie kazdego Tanka bez gadania.

Ja robie tak:Hex a potem w H2H.Jak mam ubytek na HP to uzywam LL i hex a jak mam w miare duzo ale brak uzywam Draina.FS nie uzywam do PvE tak samo jak Stinga.

« Odpowiedź #139 dnia: Sierpień 21, 2006, 08:46:47 am »
Ja mam pytanie co do tatuażu dla Sk. Mam set doom i nie zamierzam zmieniać na inny na razie, co do niego będzie najlepsze? Nie lubie zwiekszac czegos, kosztem innego, ale jesli to ma mi pomoc w walce to chetnie poslucham rad. Zastanawialem sie nad +4CON -4STR, ale przy doomie nie jest to chyba dobre rozwiazanie, z racji tego ze doom sam w sobie ma +4CON. Co moge zniwelowac (co jest mi raczej zbedne) kosztem czegos innego (które się przyda jak najbardziej w pve i pvp zarówno)?

« Odpowiedź #140 dnia: Sierpień 21, 2006, 10:23:51 am »
Nie zgodzę sie ze przegrywamy z destro. Racja, robi nam duuuże damage i ma od....dużo HP. Ale wszystko opiera sie na jego mdefie. Jesli ma maly, nie ma szans. A nawet jak ma spory...sting i poison zjadaja cos kolo 200HP na sek. Niech ten destro to przebije...
UWAGA: Wszyscy mają dośc postów typu: czy SK wygrywa z X. Ryltar, bądź przewidujący. Opisz nasze stosunki z WSZYSTKIMI klasami w 1 poście i dlaczego tak a nie inaczej. Będzie spokój. ^^ Z summonerem nawer da sie wygrac...
Z góry dzięki

• Banned

• Pochwał: 4

« Odpowiedź #141 dnia: Sierpień 21, 2006, 12:35:16 pm »
Czy destro ma....tak destro ma, ma bandage :O

3)DA da sie zabijac ale to tak od 60 kiedy zlozysz majestic.

Myslisz ze +50% stun resist ochroni cie przed shield stunem?
skoro wlazi w destro w majesticu to w sk nie wejdzie?:)

ten resist sie przydaje ale na stun archera, ktory jest slaby:p
Hindemith - SE - Full C5

« Odpowiedź #142 dnia: Sierpień 21, 2006, 12:49:13 pm »
sting i poison zjadaja cos kolo 200HP na sek

Co sekunde? ja myslalem ze te doty zra hp co 5 sekund.Stinga wyleczy a poiton ciezko wchodzi w destroyera.

Ale wszystko opiera sie na jego mdefie.

Przy 7k hp te 300 obrazen robi mu roznice.

Niech ten destro to przebije...

Ja kladlem nie raz nie dwa na test serwie SK lub ST

Z summonerem nawer da sie wygrac...

Ta walka z takim WL:
Zaczynasz drainem lub hexem.WL ma wiekszy m.def od ciebie(ze wzgledu na tatuaze) wiec zadajesz amly dmg i hex moze nie wejsc.
W tym czasie kai juz jest kolo ciebie lub mew odpalila wind strike i juz ciebie paluje.Gdy ty juz myslisz ze zabijasz summonera on spamuje bsps i battle healem i dosc szybko sie leczy.Uzywasz UD summoner uzywa servitor UD i leczy summona z DoT i daje mu hp.Przegrywasz bo:
a)Summoner caly czas regeneruje hp
b)Summoner ma wiecej many
c)Nawet jak zabijesz summonera to summon ciebie dobija
d)Zadajesz o 50% mniejszy dmg summonerowi(TP)

LS nawet jak wejdzie to ciebie nie zbawi bo summoner wyleczy summona z paralizu.A walka z Arcana Lordem to jzu jest kompletny zgon:
a)AL rzuca warrior bane
b)Mage bane
c)Jak nie wejda to powtarza(maja reuse jak blaze)
d)Bez buffow jestes dosc slaby.

W C5 jeszcze jak wyladuje Arcane Distruption to masz juz 33% cast speed w krzyz.

Zastanawialem sie nad +4CON -4STR, ale przy

Ja jade tak:
tatuaz na CON
Tatuaz na -WIT + INT
Bron to dla maga a na A przerzucam sie na legion z healthem
Czemu INT a nie WIT? W C5 to tylko odpowiada za cast.speed a jak bede mial bron z acumen to mi to nei robi.

Myslisz ze +50% stun resist ochroni cie przed shield stunem?

Pomaga ale z wigorem i tatuazami na CON.Zreszta jako ST to masz wlasnie wigor ktory da ci resist na stunta(ale zre MP).

• Pochwał: 1

« Odpowiedź #143 dnia: Sierpień 21, 2006, 02:29:46 pm »
a jak ls wejdie w summonera ?? i wyjdzie magick cirt ?? summonera wtedy to dobic (jaK Masz szczescie to kai nie przerwie ci casta...A 30 sekund powinno starczyc )... a na summony to venegence... poza tym mamy przecie mirrorka bsha i tod'a(zwlaszcza jak koles uzyl obydwa najwyzsze buffy servitorskie na 1 zwierzaczku to wtedy uzycie na tym summonie automatycznie go wrecz ksuje)...
naprawde to wszystko zalezy od szczescia... i masz racje Ryl - sk i st maja wiele mozliwosci... i szczerze mowiac powiienys powiedziec jak pokonac te postacie a nie z gory o  porazke narzekasz...

« Odpowiedź #144 dnia: Sierpień 21, 2006, 02:57:57 pm »
Destroyer inteligenty robi tak:
1)Spada mu hp do "migawki" uzyje frenzy lub gust i leczy sie battle roarem(ma prawie full hp).
2)Stinga leczy tym swoim skillem
3)Na poisona ma resista pasywnego
4)Jego dwurak i speciale przebijaja tarcze
5)Stuntuje ciebie
6)On tez ma wigor
7)Armor Crush drastycznie tobie zmniejszy p.def

No ale skoro tak OWNUJECIE Destroyerow to umowcie sie z beatronixem na jakims serwie i pokonajcie go.

a jak ls wejdie w summonera ??

PRzy takim M.defie i czestosci ladowania LS watpie zeby wszedl.Zreszta idac w tego builda z tatuazami co ja dalem w prezentacji jest ciezko.

i wyjdzie magick cirt ??

Ta i Extreme Dmg moze w koncu masz ponad 0,0001% ze wyjdzie ci Extreme Dmg.

summonera wtedy to dobic

Zwlaszcza ze on moze miec wiecej kondychy niz ty.

a na summony to venegence...

Ta po skundach moge zawrocic summona albo bede wredny i odpale UD kolo ciebie.

poza tym mamy przecie mirrorka bsha i tod'a

Mirrow na co ci? jak ejstescie na full buffach to moze zaszkodzi summonerowi bo odbija bane ale jak na self to ci nic nie da bo te 3 zaklecia szybko rzuci.

ToD to niestety poswieca HP co jest strasznie wkurzajace.To nie ejst od tak ze sobie walniesz to dla ST okolo 1/4 zycia ktore moze ci uratowac dupsko.

Bash moze cos zrobic to fakt ale kumpel ktory gra porownywalnie do mnie PS co ja WL nie mial problemow zeby rozwalic mojego ST.

naprawde to wszystko zalezy od szczescia...

A pomysl co bedzie jak Summoner bedzie mial farta? a ty pecha i summon wbije tobie 4 krytyki.Zreszta pemietaj o 2 rzeczach:
Summoner ma final serwitor(dziala 5 minut a daje bonusy ze jest odjazd) oraz ma swojego rasowego servitora.

« Odpowiedź #145 dnia: Sierpień 22, 2006, 11:08:27 pm »
Czy i ty zgadzasz sie z tym co mówią na foorum elfów że myślący TK vs. myslący SK to równa walka?
I czy wiesz że w c5 DA jest niepokonany bo hate inaczej działa, i SK bedzie musiał bić jego a nie pantere??

« Odpowiedź #146 dnia: Sierpień 22, 2006, 11:27:06 pm »
Hate nie zawsze wchodzi a druga sprawa to wystarczy kliknac obok i juz masz zdjete to albo klikasz dalej na pantere.

TK ejst o tyle trudny ze moze zabraknac MP do konca walki(ty walisz poison/sting a on moze to wyleczyc) dlatego z mp trzeba uwazac.Sting tam dajmy zezre 50 mp a bandage TK zezre 150.

« Odpowiedź #147 dnia: Sierpień 22, 2006, 11:30:08 pm »
Ych...z tego co wiem to:
Sting walniemy 5 razy i wejdzie dopiero (w c4 an allku) wiec tracimy 200 many
A nie wystarczy kliknac gdzie indziej, jedyne co mozesz bic na hate to wlasnie DA, a hate w 99%  wchodzi z power ponad 1000

• Dev
  • Super Moderator

• Pochwał: 16

• Ryl to faja
« Odpowiedź #148 dnia: Sierpień 23, 2006, 12:20:23 am »
---------- 23:15 22.08.2006 ----------

lol pierwsze słyszę o czymś takim jka extreme damage :D
Destro idzie pojechać jak tylko LS wejdzie :D A zresztą na UD to nam tyle narobi co mrówka słoniowi za uchem ...
Jeszcze jakby zbiegem okoliczności kubik wrzucił wind shackle, jakby z draina lub lsa siadł magic kryt to ten tyrancik/destro nie wiem ile by nażył ...

---------- 23:20 ----------

Cytat: King Nothing
Ja mam pytanie co do tatuażu dla Sk. Mam set doom i nie zamierzam zmieniać na inny na razie, co do niego będzie najlepsze? Nie lubie zwiekszac czegos, kosztem innego, ale jesli to ma mi pomoc w walce to chetnie poslucham rad. Zastanawialem sie nad +4CON -4STR, ale przy doomie nie jest to chyba dobre rozwiazanie, z racji tego ze doom sam w sobie ma +4CON. Co moge zniwelowac (co jest mi raczej zbedne) kosztem czegos innego (które się przyda jak najbardziej w pve i pvp zarówno)?

Tak. Bierz na -STR +CON. Tankowi nie jest az tak potzrebny STR, dex sie przyda - obrona tarczą, a przy bonusie z doomem będziesz miał razem +7 con niż baza, czyli 40 ...

A i jeszcze 1 pytanie - jakie SA dla broni c i później b ? haste, focus czy co ? :P
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 53 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

« Odpowiedź #149 dnia: Sierpień 23, 2006, 02:18:44 am »
A nie wystarczy kliknac gdzie indziej, jedyne co mozesz bic na hate to wlasnie DA,

Tylko ze ja czytalem jak w C5 dziala ten hate ^,^

lol pierwsze słyszę o czymś takim jka extreme damage Very Happy

To malo wiesz...gdzies to nawet bylo opisane na oficialnej tylko nie pamietam gdzie.Albo nazywalo sie Extreme Damage albo Extra...