Witaj
Gość

Wątek: Overlord [OL]  (Przeczytany 266353 razy)

• Pochwał: 0

Odp: Overlord [OL]
« Odpowiedź #900 dnia: Październik 18, 2009, 10:42:46 pm »
taki pod jaki będziesz ew. miał nuka w augu. Jak nie, to wal earth/wind jak masz kasę.
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

• Banned

• Pochwał: -2

« Odpowiedź #901 dnia: Grudzień 24, 2009, 05:39:27 pm »
Mam pytanie..jak wiadomo steal essence sie można enchantowac na atrybuty...ale jaki atrybut wbic do broni dla ol'a?

Wiem że stare pytanie ale trzeba chyba sprostowac ... dla OLa 83+ najlepszy jest fire do broni z racji OOP <skill z 83 OL> ktory z testów jakie prowiadzili ludzie z offa pod ten zywiol wlasnie podlega :)

« Odpowiedź #902 dnia: Luty 03, 2010, 10:00:50 pm »
'lekki' odkop :P
mianowicie mam zamiar grac orkiem magiem na interlude.
i teraz tak
jesli mamy dual boxa, phantom summ
to brac ol czy wc?
(ol mgoe koxac boxem, bo i tak bede gral 2 chars naraz niekoniecznie w pt, wc moge koxac z random pt, a clanu sie poszuka po 70)
co radzicie?

glownie zalezy mi na czerpaniu funa z gry, czasem jakeis 1 vs 1, czasem wieksze pvp..
u ol ciagnie mnie do seali, powrzucac w jakies wary czy cos i jest zabawnie
zas u wc buff + cov + ogolnie latwiejsza gra nawet na boxie z ps
« Ostatnia zmiana: Luty 03, 2010, 10:12:52 pm wysłana przez bobpl »

« Odpowiedź #903 dnia: Luty 03, 2010, 10:13:29 pm »
'lekki' odkop :P
mianowicie mam zamiar grac orkiem magiem na interlude.
i teraz tak
jesli mamy dual boxa, phantom summ
to brac ol czy wc?
(ol mgoe koxac boxem, bo i tak bede gral 2 chars naraz niekoniecznie w pt, wc moge koxac z random pt, a clanu sie poszuka po 70)
co radzicie?

Logiczne, że wc dla buffów summona. Chyba, że masz chcesz tylko wykoksać sobie zielonego, to brał bym OL. Mało który klan nie przyjmie 77+ dominatora, z doświadczenia wiem, że to bardzo pożądana klasa. Zresztą daje większy fun z gry, bo wc tylko buffujesz i ewentualnie sleep a olem masz fajne debuffy do ganków + ładowarke CP i również sleep ^^.
o czym ty znowu pieprzysz? nie gram na wrath i gral nie bede...jak umiesz czytac to bys wyczytal, ze przenosimy sie na nowego dexbounda /rpg club. jakich nas rushowaliscie? o ile sie nie myle to od miesiaca nie jestem w ph, a dh na epiki nie chodzi. btw. jesli to byly 2 pt to nie mam pytan =]

skoncz juz wreszcie klamac czlowieku, bo jeszcze troche i zaczniesz wlasnej matce wmawiac, ze jestes synem Baracka Obamy i Paris Hilton...
p.s dales mi minusa i mi sie przykro zrobilo raziel :<

Wiemy lol :<

« Odpowiedź #904 dnia: Luty 03, 2010, 10:22:25 pm »
wlasnie wiem o buff dla summ, ale gralem phantomem sporo czasu i w sumie .. jak mam zamiar koxac w cata to ten buff jakos super niezbedny nie jest :P
a mi sie nie spieszy
no i tak czy siak orka bym koxal tym boxem minimum do 70 lv moze do maxa.
hm a jak z uzytecznoscia seali w il?

« Odpowiedź #905 dnia: Luty 04, 2010, 12:41:57 am »
wlasnie wiem o buff dla summ, ale gralem phantomem sporo czasu i w sumie .. jak mam zamiar koxac w cata to ten buff jakos super niezbedny nie jest :P
a mi sie nie spieszy
no i tak czy siak orka bym koxal tym boxem minimum do 70 lv moze do maxa.
hm a jak z uzytecznoscia seali w il?

Na C5 z empem i AM zawsze coś weszło i napsuło krwi wrogom. Nawet silence w magów czasami wchodziło.
o czym ty znowu pieprzysz? nie gram na wrath i gral nie bede...jak umiesz czytac to bys wyczytal, ze przenosimy sie na nowego dexbounda /rpg club. jakich nas rushowaliscie? o ile sie nie myle to od miesiaca nie jestem w ph, a dh na epiki nie chodzi. btw. jesli to byly 2 pt to nie mam pytan =]

skoncz juz wreszcie klamac czlowieku, bo jeszcze troche i zaczniesz wlasnej matce wmawiac, ze jestes synem Baracka Obamy i Paris Hilton...

« Odpowiedź #906 dnia: Luty 04, 2010, 01:52:19 pm »
czasami tzn? szansa 20>%? :)
w poza tym do amki tak szybko sie nie dopcham bo nowy serv.. wiec troche to potrwa . :)
moze ktos jeszcze sie dolaczy do dyskusji o ol w interlude?
(a najbardziej m ichodzi o porownanie ol vs wc w tej kronica, uzytecznosc ogolna i pvp, sensownosc seali etc. )
jak ktos dysponuje to bym prosil linka do tematu ol vs wc - interlude :P

« Odpowiedź #907 dnia: Luty 04, 2010, 06:03:23 pm »
Bez mentala wchodziło nawet nawet, z już gorzej, ale na przykład taki winter albo suspension wchodzą na prawdę ładnie a te 2 dla np. daggera albo tyrka/glada to koszmar (3 razy dłuższy reuse skilla), do tego despair, który jak wejdzie w woja to można go praktycznie olać bo jest totalną kaleką (cov w drugą stronbę). Slow też w miare wchodził.

« Odpowiedź #908 dnia: Luty 04, 2010, 08:33:05 pm »
@up - to milo
w sumie to i tak teraz mam zamiar grac only 4 fun. :P
wiec mysle ze taki ol sie nada w miare, bo w klanie sie przyda, a i przygrzmocic kogos mozna
(bo jakbym chcial pro pwnatora to bym glada robil, a jak taki glad dostaje od supportu to maja potem dziwna mine :P)

« Odpowiedź #909 dnia: Luty 08, 2010, 08:17:13 am »
Jakie subki pod certyfikaty dla OLka? Myślałem nad wl na boost Cp , tankiem dla ud i nukiem na mana steal. A i jeszcze możecie doradzić na jakie  augu polować. :P

« Odpowiedź #910 dnia: Luty 08, 2010, 09:55:51 am »
Jakie subki pod certyfikaty dla OLka? Myślałem nad wl na boost Cp , tankiem dla ud i nukiem na mana steal. A i jeszcze możecie doradzić na jakie  augu polować. :P

Ja bym proponował na oli jakiś nuke i wbijac pod to ele do broni.
Na gank pvp nie mam pojęcia... może emp na lepszy land rate seali.
Na mas albo to skill refresh na spam CP, i reuse kilku skilli ewentualnie clarity by z maną wyrobić, chociaż zazwyczaj ma się na plecach EE albo i 2.

« Odpowiedź #911 dnia: Luty 08, 2010, 12:21:08 pm »
Co do skili z subek to koniecznością chyba dla każdej postaci jest chociaż 1 subka supportowa (bd/sws/wc/pp) dla celki ;)
Khazad ai menu thorki norogh!

• Pochwał: 27

« Odpowiedź #912 dnia: Luty 08, 2010, 02:49:32 pm »
Ten mana steal to lipa ;p

• Pochwał: 1

• BO KUBUś MOżE WIęCEJ
« Odpowiedź #913 dnia: Luty 08, 2010, 09:02:49 pm »
Ten mana steal to lipa ;p
Na klasowych się przydaje i wszedzie tam gdzie jest szansa że wywalisz sie z mp szybciej niz przeciwnik:P chodz lepiej mieć cp + ud + tarcze z supportu

Luna
Tyrteos: 80 lvl SM|75 lvl WC |DA 55 - Banned
Franz
Decimos: 82lvl PS|75 lvl WC |DA 70 -Śpi
Lancer
Decimos: 7x lvl PS

http://przypierdolek.mybrute.com/
[quote author=120130 link=topic=27483.msg306926#msg306926

« Odpowiedź #914 dnia: Luty 14, 2010, 02:23:56 am »
Sho sie wypowie

Gram juz OLem niebagatela kilka lat i mialem wielu olow, wiele taktyk...

Najbardziej sprawdzila mi sie taktyka heavy armor + dual + mag obuch.

teraz kiedy na sc i sg mozemy spokojnie odnawiac mane, OL w koxie solo jest nie do zatrzymania.
z wyenchantowana zbroja i sg ma takiego defa, ze tanki moga pozazdroscic.
Czemu dual?
Bo powyzej +3 daje wiecej ataku niz inne bronie(wyjatek luk)
 nie musi miec haste, wystarcza swift potki.  jesli dodamy do tego sc... miazga!

Dlugo biegalem olem sam, ale od kiedy sc zwraca mane, to gra ta postacia wydaje sie naprawde latwa. Nie musimy miec wampirka, ani potow, wystarczy tluc dualami, od czasu do czasu zestunowac jakas pala i drainowac. Przy wiekszej ilosci mobow seale.

Kiedy ol ma naprawde powazne klopoty(a jakie? np 2 sale w kata sie na niego przypadkiem rzuca) seal of mirrage i jedziesz dalej.

Co do pvp to wiekszosc mowi ze ma problemy z tankiem... jakim tankiem? kto tu jest tank... tak wiem ze stuny sa irytujace. Ale Ol to przetrzyma, wypruje z many, z CP i drajnuje.
Mi zawsze problem sprawialy inni magowie, szczegolnie na transformacji mi dopiekali.
Jednak na zmiane wrzucac fear/sleep. Do skutku, jak wejdzie to juz leci cala lista seali, a potem nie pruje sie niepotrzebnie z many(mimo wszystko drainy bardzo duzo kosztuja) tylko stun, zmiana na dual, walimy, potem sleep do skutku, stun, dual itd.

Podsumowywujac podkreslam, kazdy mag przy olu wypada naprawde krucho. odnawianie cp, heart of parggio, moim zdaniem lepsze niz chant of life wrc'a(mniejszy efect, ale zwraca troche hp od razu i czasem dupe ratuje, poza tym szybszy reuse).

Najgorsza rzecza ktora spotkala mojego OLa to buff na party... od tego momentu oel juz nie jest postacia unikatowa. No i trudniej do klanu zaprosic(przylacz sie do klanu to bede mogl Cie buffnac)

^^
Wiem ze ludzie mnie zaraz potepia za tego posta, wiem ze moja taktyka nie jest idealna, ale wierzcie mi ze probowalem naprawde wszystkiego, i na pvp czy na mobki ciezka jest najlepsza. Jeszcze ola z lukiem nie probowalem, ale sproboje. Tak czy owak to co napisalem sprawdza sie w moim przypadku, byc moze dlatego ze opanowalem ta technike na calkiem niezlym poziomie i pasuje do mojego stylu gry jak i do mojej postaci.

Jak ktos gra na interludzie jeszcze, to polecam nosic i ciezka i tunike. Buff zre duzo many wiec chodzimy w tunice, a po "zmieszaniu" zakladamy ciezka.
Niestety nie mam doswiadczenia ola na 83 kregu, gram na ratach x2 i jest naprawde ciezko.
Zobaczymy jakie zmiany przyniasie na Alku final.

Pozdrawiam wszystkich fanow niezwyciezkonego OverLorda!
« Ostatnia zmiana: Luty 14, 2010, 02:26:09 am wysłana przez Sho »

« Odpowiedź #915 dnia: Luty 14, 2010, 10:45:28 am »
Wiesz, wszystko fajnie, ale interlude to już jakieś kilka lat za murzynami :<
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

• Banned

• ((4i + 6i) :10) - 3u < 0, rly!
« Odpowiedź #916 dnia: Luty 14, 2010, 02:20:11 pm »
serio olem chodzisz w hvy na pvp? :D
Hapszasin

ex- DoomCryer 82/sps@Lancer
ex- PhoenixKnight 81/sr/wl@Lancer
/get.your.envelopes_ _time.to.address.the.haters/

« Odpowiedź #917 dnia: Luty 14, 2010, 02:58:23 pm »
on gra na alseronie
więc chodzi w imperialnej zbroji +3 z imperialną tarczą zapewne.

« Odpowiedź #918 dnia: Luty 15, 2010, 11:13:40 pm »
Bo odnosze wrazenie ze kazdy podaje mi taktyki do pvp 1 na 1...

Panowie... od kiedy ol walczy przeciwko jednemu wrogowi? jego seale sa po to by uzywac ich na kilku przeciwnikow na raz

Heavy bo mass pvp...

"Wbijasz sie we wrogow i rzucasz swoje seale" << pewnie... w tunice nawet MA, zdarzysz pasc kilka razy zanim cokolwiek zamieszasz.

Seale maja krotki zasieg, wiec walka w zwarciu jest konieczna. Na Sg i w heavy Ol(+bron z health) bity nawet przez kilka postaci wytrzyma nawet okolo 40-60 sekund. To wystarczy zeby okaleczyc wrogow i zdarzyc uciec. Dobija brak resa na stun, mozna to nadrobic waldkiem... niestety jeszcze nie jestem w posiadaniu tego epika. poza tym w Heavy ol rzuca tez calkiem szybko.

Mozna tez bawic sie w drain z daleka, ale trzeba miec swiadomosc ze ol nigdy nie bedzie dobrym nukiem, tak samo jak nie bedzie dobrym wojem czy healerem.

Ostatnio zrobilem nowego ola, testuje dzialanie broni fist no i sprawdza sie calkiem niezle, zostal mi juz tylko luk... ^^
pozdro
« Ostatnia zmiana: Luty 15, 2010, 11:15:44 pm wysłana przez Sho »

« Odpowiedź #919 dnia: Luty 15, 2010, 11:41:30 pm »
serio olem chodzisz w hvy na pvp? :D

Tam jest... trochę inny poziom (tak to nazwijmy^^). Co prawda jest to Gracia Final ale ludzie żyją w przeświadczeniu że na mass PvP chodzi się tylko łucznikiem (ewentualnie destruchem)

« Odpowiedź #920 dnia: Luty 16, 2010, 02:25:28 pm »
ha! ostatnio kupilem sobie carnage bow ^^ wlazl +5! niestety za 2 razem, tak czy siak udalo mi sie polozyc lucznika : D!

Dlugo gonilem hama(PR jest kurde szybki jak by nie bylo)... balem sie co prawda jego rapid shot, jednak berek w miare wyrownal brak tego skila. Gdyby nie paraliz(agu) ktore weszlo mi dopiero za 10 razem bawilibysmy sie jeszcze dobre 10 minut.

Chyba juz kazda profe rozlozylem na lopatki

a no i PR byl na sellbuff, tak jak i ja ^^

• whatever.
« Odpowiedź #921 dnia: Luty 16, 2010, 04:01:38 pm »

aha.
new future.

• Banned

• ((4i + 6i) :10) - 3u < 0, rly!
« Odpowiedź #922 dnia: Luty 16, 2010, 05:07:25 pm »
czyli koles ganguje olem w hvy na selfie z lukiem :D jak juz wszystkie buildy wyprobujesz sprawdz MA set(wiem ze to robe ale sprobuj) i AM+acu no i uzywania skilli :D
Hapszasin

ex- DoomCryer 82/sps@Lancer
ex- PhoenixKnight 81/sr/wl@Lancer
/get.your.envelopes_ _time.to.address.the.haters/

« Odpowiedź #923 dnia: Luty 16, 2010, 09:06:38 pm »
pozyczylem MA ^^... padlem w 20 sekund...

fakt cast pomaga, bo udalo mi sie zabic 2 osoby, no ale dopadla mnie reszta zgrai... nie wyrobilem z mana poprostu...

a jak juz nie masz many, to tunike sobie mozecie wsadzic naprawde gleboko... no chyba ze macie poty na mane, zwoje na rozne buffki... i inne bajery ktore robia z tej gry jakis totalny gnoj random ^^

heh, to smieszne, w koncu wychodzi gra ktora jest troche trudniejsza w opanowaniu od innych, a gracze i tak chca miec jakias rozgrywke typu F1, F2.

zreszta, ol ma umiejetnosci do ciezkiej... wiec nie wiem co was razi w graniu heavy... a moze ol powinien biegac w heavy?
kazdy traktuje tego klanowego wycierucha jak maga, wypraszam sobie, skoro tworcy przewidzieli dla niego heavy to cos tym jest, a mi sie wydaje ze przewidzieli dlatego iz SEALE MAJA MALY ZASIEG!!!

i nie jestem jakims evenementem, bo tez styknalem ola czy dwoch w heavy z podobnym zdaniem co moje...

wydaje mi sie ze wiekszosc osob poleciala na opinii innych i teraz pieprzy glupoty bez pojecia, biegali tylko w tunice na ratach x50 i jeszcze mi skrobia ze "OL to ciezka postac do prowadzenia"

czy ktos tu podal taktyke na pvmob? bierzemy ee na kata, a ol da rade bloknac szarke bez pomocy innego leczaja, inna taktyka to koxanie ola wilkiem - proste i przyjemne

aha.

gdyby pr byl na buff to prawdopodobnie przegralbym, ale nam chodzilo o zwykle porownanie profesji
« Ostatnia zmiana: Luty 16, 2010, 09:09:01 pm wysłana przez Sho »

• whatever.
« Odpowiedź #924 dnia: Luty 16, 2010, 09:08:17 pm »
Wiesz co ma OL robic na pvp? Glownie stac z tylu, krecic CP i robic rebuffy  :)
new future.