i nie chodzi mi tu o to zeby wpasc nolific zrobic szybko nobla etc... lecz o sam fakt klimatu grania "w napieciu" wszystkich startujacych naraz ludzi.
powiecie ze nuberskie ?
Początkowe lokacje, zadania, umiejętności jakie zdobywamy oczywiście są bardzo klimatyczne i przyjemne, ale jakie by one nie były to nie wiem czemu za każdym razem zaczynając grę od samego startu serwera mam wrażenie, ze biorę udział w "wyścigu szczurów", który niszczy wszystko to co fajne w tej grze...
Napięcie o którym mówisz dla mnie jest to nic innego jak strach przed tym, że popełniając jakikolwiek błąd stracimy możliwość bycia tym najlepszym odrzucając w ten sposób przyjemności wynikające właśnie z klimatu jaki oferuje sama gra, tylko i wyłącznie po to aby chociaż przez chwilę móc poczuć się tym "NAJ" co jest tylko przejawem niedowartościowania w życiu prywatnym, jak również nieudolności osób tak postępujących, które bez lepszego wyposażenia niż inni nie potrafią grać w tę grę równocześnie dobrze się przy tym bawiąc.
Oczywiście to spojrzenie z mojej strony i moje odczucie jeżeli chodzi o grę na samym starcie serwera. Jeżeli dobrze myślę to pewnie ty zaczynając grę właśnie w takim momencie już przed zalogowaniem się na serwer wiesz, że nie będziesz częścią tego "wyścigu", natomiast tylko i wyłącznie obserwatorem, co sprawia własnie taki przyjemny klimat. Dla mnie nie jest to ani trochę jak to ładnie ująłeś "nuberskie".
Ehhh przypominają mi się czasy szkoły kiedy to wszyscy w klasie zajęci byli lekcją pisząc coś w zeszytach, a ja siedząc obserwowałem to co robią i jak się zachowują nie będąc w takim samym stopniu zaangażowanym w ukończenie klasy jak oni wykonując wszystko bez zastanowienia się na rozkaz nauczycieli. <ofc szkołę tak jak i oni zdałem bez problemów, coby nikt nie myślał, że nie>