Core (EU) - Screeny, PvP, Flame, Spam

Zaczęty przez Mc6, Grudzień 04, 2011, 03:54:28 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

He4DSh0t

Cytat: Draghar w Maj 21, 2012, 09:11:53 AM
Enclava w plecy z Rune. RG z Dev. Castle [CH], OOC z Aden i CH (no idea co mieli).

Ja od siebie tylko mogę powiedzieć, że wyszło na jaw, że Vision mimo wszystko ma przewagę rushu, lvli, sprzętu... A no i ofc komputerów z NASA (patrz Alarion :>). No i do tego doszła przewaga liczebna. OOC w CC miało w końcowym momencie sidża około 80-90 osób, podczas gdy HB miało cały czas 125+.

No i chyba wyszły błędy taktyczne. Bo robienie PRa całego CC, w momencie w którym HB zabierało się za crestowanie było IMO wielkim failem ze strony Screama.

I z tego wszystkiego zapomnieliśmy się pośmiać z Oren, które znów okazało się być zamkiem "pseudo-factorów" najpierw OOWW, potem Aurora (która z resztą straciła zamek przez własną głupotę [bo fajnie jest walczyć na Giran z Union ally, podczas gdy traci się własny zamek], a przez ten okres 2 tygodni strasznie Evander gwiazdorzył z tym Oren :P), a teraz PrimealFear. Kto następny w kolejce? OrzełBiały? :D

Eeee?? Cos chyba słabe info masz bo do ostatnich 10min przed końcem siage wszyscy z aurory byli w oren, więc nie wiem gdzie widziałeś nas pod giran.
sQam sQuad Old Member - Core
7Sins Old Member - Lilith

Severeen

Cytat: lempartus w Maj 21, 2012, 08:16:09 AM
2 zamki i 2 clan halle. Generalnie zły weekend dla OOC i ich Ally.

Tak się kończy lekceważenie "śmiesznych polaczków"

generalnie sytuacja wyszła bardzo ciekawa - wystarczyło , ze 3 POLSKIE CP zmieniło klan i zmienili się właściciele zamków, oraz była strata CH
oczywiście nie uważam , że to TYLKO  dzięki tym 3 CP, choć są to jedne z najlepszych CP na Core - co mogę potwierdzić jako gracz, który miał przyjemność "latać" z wszystkimi- z Lempami ponad 3 miesiące ( sprawy zawodowe nie pozwalały mi grac dalej z nimi w prime time), z maczkami  tydzień , a Sepsami akurat zdobywałem w niedziele Aden - i wszędzie jest wiedza, praktyka i skill, czyli wszystko co potrzebne do dobrej zabawy ( gry) - te CP po prostu jakby przechyliły szale i to wystarczyło
takich CP jest jeszcze kilka na Core i niezmiernie żałuję , że nie potrafią zebrać się w JEDEN SILNY POLSKI KLAN, tylko po to , aby całe Core wiedziało, ze to Polacy rządzą tym serwerem- bo tak jest w tej chwili, ale taki  klan byłby ukoronowaniem tego
polski top klan z ally z mniejszymi polskimi klanami
szkoda

tak wiem - zaraz pojawią się głosy , że Polacy są zawistni, że się kłócą itp- ale tak jest wszędzie, u wszystkich narodowości, tylko my tu to najbardziej lubimy podkreślać
wystarczy ustalić proste zasady- żadnych składek, systemów itp- każde CP dba o siebie, ale tworzą całość  jeśli trzeba szybko komuś skopać tyłek, obronić zamek itp

pomyślcie o tym , bo warto - ot takie marzenia starego Polaczka , patrioty  :D

Roxis

Ponoc niedlugo wprowadza Tauti - prawda to ;p?
Pytanie tylko czy bedzie jeszcze z kim grac.

L2 EU Vinuz !
Lineage 2 official server Luna
Vinuz/Sqn: Adventurer 82lvl
Piti: Soul Breaker 76lvl
L2RU
Sqnik: Rouge 86 / 75 WL / 75 WC / 75 DA  @ Lancer

Shanique

Cytat: Severeen w Maj 21, 2012, 11:14:28 AM

generalnie sytuacja wyszła bardzo ciekawa - wystarczyło , ze 3 POLSKIE CP zmieniło klan i zmienili się właściciele zamków, oraz była strata CH
oczywiście nie uważam , że to TYLKO  dzięki tym 3 CP, choć są to jedne z najlepszych CP na Core - co mogę potwierdzić jako gracz, który miał przyjemność "latać" z wszystkimi- z Lempami ponad 3 miesiące ( sprawy zawodowe nie pozwalały mi grac dalej z nimi w prime time), z maczkami  tydzień , a Sepsami akurat zdobywałem w niedziele Aden - i wszędzie jest wiedza, praktyka i skill, czyli wszystko co potrzebne do dobrej zabawy ( gry) - te CP po prostu jakby przechyliły szale i to wystarczyło
takich CP jest jeszcze kilka na Core i niezmiernie żałuję , że nie potrafią zebrać się w JEDEN SILNY POLSKI KLAN, tylko po to , aby całe Core wiedziało, ze to Polacy rządzą tym serwerem- bo tak jest w tej chwili, ale taki  klan byłby ukoronowaniem tego
szkoda

tak wiem - zaraz pojawią się głosy , że Polacy są zawistni, że się kłócą itp- ale tak jest wszędzie, u wszystkich narodowości, tylko my tu to najbardziej lubimy podkreślać
wystarczy ustalić proste zasady- żadnych składek, systemów itp- każde CP dba o siebie, ale tworzą całość  jeśli trzeba szybko komuś skopać tyłek, obronić zamek itp

eeee polaczki to się lubią między sobą zabijać, więc taki pro klan szybko by się rozpadł... bo z kim pro pt by się biły, ze sobą na arenie? :P

AyGo

Cytat: Shanique w Maj 21, 2012, 11:25:45 AM

szkoda

eeee polaczki to się lubią między sobą zabijać, więc taki pro klan szybko by się rozpadł... bo z kim pro pt by się biły, ze sobą na arenie? :P

szkoda

No racja co do klanu nie ma mowy:) Ale poki co nasze ally (Hunters+OldBoys+BrotherInArms) ladnie sie trzyma, co mozna bylo zobaczyc po wczorajszych siege'ach, najpierw Dion, pozniej Giran. Moze lvli sprzetu nam brakuje ale onnline wystarczy na zrobienie dobrego tlumu.

Co do Oren widac, ze jednak Evander nie jest w stanie obronic zamku tylko swoim klanem, tak jak "podobno" go zdobyl.

BTW widac ze HI bazuje swoja super povaach na lvlu, sprzecie i ilosci hero w danym miesiacu, a wszystko inne na drugim planie (czy tam gdzies dalej), takie moje wlasne obserwacje:D
AyGo

Alarion

1) ruskie nie umieją wykorzystać struktur klanowych, a już o takich rzeczach jak taktyczne wykorzystanie hero to nie ma mowy (przez cały siege tylko 1 osoba od nas z party dostała AŻ 1 hero skillem)

2) ruskie never ending failing at Aden

3) poza używaniem programó do PvP i przewagą lvlową/ sprzetową grają po prostu żałośnie

4) OOC potrzebuje więcej ludzi

5) Delios jest ciulowym pony

6) Another victory of HB, brb celebrating
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Arimas

szkoda

Przerabiane kilka razy i za każdym razem legło w gruzach
Sad but tru

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

lempartus

Sev tylko po co ?
W klanie międzynarodowym jest bardziej ciekawie. Zresztą w HB na ten moment już jest 7 cp polskich więc .....
Ostatni weekend pokazał że jeszcze sporo przed nami zaskakujących zwrotów akcji. Shadows - przy pomocy HI zdobyli Rune, HI wzmocnione cp z Noway, Enclave, Vaevictis, jednka nie dało rady pod Aden gdzie walczyło około 450-500 osób.
Naprawdę cięzki siege, gdzie wszystko mogło się zdarzyć, dramatyczne momenty były jak i my i HI crestowało równocześnie, ludzie z klanu wychodzili żeby tylko przerwać na chwilę crest, obrońcy co chwilę wpadali na plecy, co rusz jakis sojuszniczy klan na chwilę wpadał do crest roomu i miał tylko 1 zadanie- przerwać cresowanie.

naprawdę super siege. Jedyne co przeszkadzało to niestey dość mocno odczuwalne laagi, i systematyczne mass dc.

Cóż teraz wszystkie 3 strony będą miały 2 tygodnie na zebranie sił i jeszcze lepsze przygotowanie się do walki
Lider party  Luciferion
Troszczymy się o wszystkich
www.outcasters.info

Cytat: NotTheFakeTazman w Wrzesień 23, 2012, 08:14:20 PM
Masz racje pala mi stoi jak mysle o antku i baiumie .

Severeen

Lemp, ale czemu nie?

po cholerę nam w klanie kilka CP innych narodowości?
i czemu w międzynarodowym klanie jest ciekawej?, niby z czym?
z tym jak podczas siege za cholerę nie szlo zrozumieć co mówi dobo na TS?- ja jego wypowiedzi zawsze rozumiałem jako- bula bla, brach  pach
to po prostu utarte schematy, bo kłótnie wcześniej czy później zdarzają się  w każdym klanie i narodowość jako taka nie ma nic z tym wspólnego

co do przyszłego siege z "wyfarmionych " lvl i sprzetowo klanów:
HI jako samo jest słabe, Enclave jeden z najsilniejszych  klanów 2-3 miesiące temu teraz też słabe, w VaeVictis poodchodziło (skończyło grę ) kilka dobrych CP, w OOC liczył się zerg, nie wiem czy teraz po stracie CH i zamku znów nie odejdzie im kilka następnych CP
teoretycznie HB jest najsilniejsze, choć na siege ze 120 osob było chyba tylko koło 70, więc następnym razem trzeba ich "przypilnować"

Arimas

Severeen, już ci pisałem...
Przerabialiśmy to kilka razy i po prostu nie idzie tego utrzymać w kupie więcej niż miesiąc góra dwa.

Jedyną realną opcją było by posiadanie lidera który ma taką charyzmę, że jak każe ci wy-_-alać z klanu to aż ci się zrobi mokro na samą myśl. (wiem głupi przykład :p )

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Russe

Cytat: Arimas w Maj 21, 2012, 01:30:38 PM
Przerabialiśmy to kilka razy i po prostu nie idzie tego utrzymać w kupie więcej niż miesiąc góra dwa.

Jedyną realną opcją było by posiadanie lidera który ma taką charyzmę, że jak każe ci wy-_-alać z klanu to aż ci się zrobi mokro na samą myśl. (wiem głupi przykład :p )
Może nie taki głupi :P Pokazuje co lubisz  :afro:
Ja tam lubię zagraniczników w klanie :) Jest beka i można ćwiczyć pisanie i rozmowę po angielsku, rusku czy francusku :)
A może by wrócić na oficjal :)

Severeen

no właśnie tego nie rozumiem , co za specyfika L2 jest , że polskie klany w tej grze nie mogą się długo utrzymać?
(to olbrzymi PLUS dla Oldboysów, czy Hunters i kilku mniejszych polskich klanów)

mam za sobą gre w większość mmo i nie było problemów w LOTRO,AoC-u, Aionie, Rifcie- tam polskie klany jakos potrafią ze sobą wytrzymać i to bardzo długo a jednocześnie  być w topce klanów- że wspomnę Circle of Nine, Twierdze, HeadHunters, IX Kohorte itp- gildie w sumie muligamowe a jakoś nie było większych problemów

więc o co chodzi z tym L2 ??:D

Arimas

Cytat: Russe w Maj 21, 2012, 01:38:40 PM

Może nie taki głupi :P Pokazuje co lubisz  :afro:
Ja tam lubię zagraniczników w klanie :) Jest beka i można ćwiczyć pisanie i rozmowę po angielsku, rusku czy francusku :)
Cytatdyplomacja
powiedzieć komuś wypierdalaj w taki sposób, by poczuł podniecenie
na samą myśl o zbliżającej się podróży
Źle przepisałem  :zły:

A co lubię to Ci nie powiem bo byś się zawstydził  :ork_6_4:
trolololo

up: kohorta to totalne -_- w terze

lempartus

jest sporo polskich klanów
Oldboys, Hunters, Aurora, chyba Primal Fear, są obecni na siegu, walczą o zamki zobaczymy co z nich urośnie. Nasz serwer naprawdę jak na realia offa jest bardzo młody, jeszcze wszystko może się powywracać w drugą stronę
Lider party  Luciferion
Troszczymy się o wszystkich
www.outcasters.info

Cytat: NotTheFakeTazman w Wrzesień 23, 2012, 08:14:20 PM
Masz racje pala mi stoi jak mysle o antku i baiumie .

Severeen

Cytat: Arimas w Maj 21, 2012, 01:50:51 PM

up: kohorta to totalne -_- w terze

no właśnie słyszałem , że C9 strasznie ich zjechało, mimo , że mieli znacznie mniej ludzi :)

Horken

Tacy mają to do siebie, że jak jest jakiś fail to jest zbyt wielkie uniesienie emocjonalne ^^
Core - Wynn 99 - sprzedany
R.I.P. Ciapu

Sesto

male sprostowanie  czekalismy na giran godzine  az sie ktos pojawi niestety u przecinikow chyba zawiodl online a silniejsze klany   walczyly na aden  wiec opcje     byly dwie :

-isc na aden  mieszac ale   podejrzewam ze polowie ludzi by nie wytrzymal sprzet   wiec stac na lagu  i sie patrzec wmonitor nie dzieki
poza tym   roznica  lvl i sprzetu jest do czolowych klanow an tyle znaczaca ze szybko skonczylibysmy jako dywan  mysle

-isc na oren  bic sie z aurora  a jako ze z primewalami    walczylismy  koncowke siege ramie w ramie  2 tygodnie wczesniej   wiec  odpowiedz byla oczywista poza tym kazdy chcial przyszpilic tych i owych z 95+ lvl do ziemi za gonienie ludzi   na soa toi  swamplandzie i bog wie jeszcze  jakich  niskolvlowych lokacjach

btw  koreance sa jebnieci z tym ze majac ludzi w cc gorzej z tego samego ally mozna  zadawac im dmg  troche ciezko sie walczy bez aoe i mass agro   a co drugi target na zamulce kompa  to ktos z ally

Alarion

Cytat: Sesto w Maj 21, 2012, 03:11:02 PM

btw  koreance sa -_-' z tym ze majac ludzi w cc gorzej z tego samego ally mozna  zadawac im dmg  troche ciezko sie walczy bez aoe i mass agro   a co drugi target na zamulce kompa  to ktos z ally

dlatego najlepsze co można zrobić, to łączyć się w 1 silny klan, mergować z innymi, bo żadnego sensu istnienia nie mają klany po 10-15 online w ciągu dnia. Nich z nich nie będzie.

Zresztą to naturalna kolej rzeczy, że w dalszym stadium serwera, że wszystko idzie w kierunku 2 lub 3 side'ów, ew kilka większych pośrednich klanów, które zazwyczaj też się opowiadają po czyjeś stronie.

Cat Drama Maker

tytusDeZoo

Zgodnie z zasada klient w krawacie jest mniej awanturujacy sie polacy w miedzynarodowych klanach mniej dramuja a jest to glowny powod rozpadu dobrych i duzych klanow.
Veve 99/97 Feoh Wizard Core server
Tytus 92 Feoh Wizard Lancer server
Ais / Yans / Atomek / Kylal / VeveLaBoo Nightmare DN server

TTerrorPropaganda

Słyszałem ze na Core gra już tak mało osób, ze jakbym z moim wirtualnym kolega Redharvesterm, odpalił po 2 boxy to można by jakiś zamek sobie przejąc. Chyba ze po prostu taki poziom ogaru jest na serwie?

AyGo

Taki jest poziom ogaru..

PS: loguj i przejmuj :)
AyGo

tytusDeZoo

Poziom waszego ogaru nie wystarczyl by bawet na przejecie startowej wioski  hahaha
Veve 99/97 Feoh Wizard Core server
Tytus 92 Feoh Wizard Lancer server
Ais / Yans / Atomek / Kylal / VeveLaBoo Nightmare DN server

TTerrorPropaganda

Cytat: AyGo w Maj 21, 2012, 06:23:58 PM
Taki jest poziom ogaru..

PS: loguj i przejmuj :)

To sobie zaraz jakieś postacie 95+ wybiorę, których inni nawet za darmo nie chcą, jaki popyt taka podaż

Kard

Cytat: TTerrorPropaganda w Maj 21, 2012, 06:30:56 PM
To sobie zaraz jakieś postacie 95+ wybiorę, których inni nawet za darmo nie chcą, jaki popyt taka podaż
nudny już jesteś
Char : Incertus :: Iss
Clan : BlackSwans

Alarion

Generalnie koń lubi, gdy ktoś zwraca na niego uwagę ; )

Cat Drama Maker