Witaj
Gość

Wątek: Official Flame topic  (Przeczytany 217682 razy)

• Pochwał: 0

Odp: [L2OFF] New DEXlude server x5
« Odpowiedź #75 dnia: Luty 20, 2012, 04:04:46 pm »
Na PMfunie spore zainteresowanie nowym dexie, więc myslę że na online narzekac nie bedziecie
Duzo ludzi ma zamiar na niego wpasc bo maja nadzieje ze bedzie sie trzymac jak inne serwery Dex . Moim zdaniem  4k online na start wycisnie :P

twoje zdanie mnie nie obchodzi xD

• Pochwał: 4

« Odpowiedź #76 dnia: Luty 20, 2012, 04:12:38 pm »
Na PMfunie spore zainteresowanie nowym dexie, więc myslę że na online narzekac nie bedziecie
Duzo ludzi ma zamiar na niego wpasc bo maja nadzieje ze bedzie sie trzymac jak inne serwery Dex . Moim zdaniem  4k online na start wycisnie :P

1500-2500 na starcie to byłby dobry wynik, ale to wiecie jak to jest nawet bez wpadek to i tak z 1/3 bye pociśnie, a nawet na long term privy mało co ludzi przybywa po x czasu.

Poza tym dex to ma tak zepsutą reputację (w zasadzie wszystko poza dex-roxy, fury, dex4, wrath) to był FAIL :>
RPG CLUB x3 Empire
HellSingus "Pieczątka Diabła" - Destroyer wanna be - Motivated & Nolife 1week mode ON

« Odpowiedź #77 dnia: Luty 20, 2012, 05:32:33 pm »
niby forum jest :D
 http://forum.lineage.ro/

• Pochwał: 22

• I dont necessarily agree with everything i say
« Odpowiedź #78 dnia: Luty 20, 2012, 05:38:18 pm »
A no jest już ;p
Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.
http://www.youtube.com/watch?v=lVvG_dy94LM NEW ONE!
http://www.youtube.com/watch?v=U81wZ2khvFs

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x15 SWM 85 / DC 85
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

« Odpowiedź #79 dnia: Luty 20, 2012, 05:38:54 pm »
ale działu na IL nam nie zrobili :P

« Odpowiedź #80 dnia: Luty 20, 2012, 05:44:00 pm »

1500-2500 na starcie to byłby dobry wynik, ale to wiecie jak to jest nawet bez wpadek to i tak z 1/3 bye pociśnie, a nawet na long term privy mało co ludzi przybywa po x czasu.

Poza tym dex to ma tak zepsutą reputację (w zasadzie wszystko poza dex-roxy, fury, dex4, wrath) to był FAIL :>

Wiecej wiary w ludzi... ;> Poza tym faile wywodza sie z braku cierpliwosci, wezmy za przyklad l2reloaded. Problemy na starcie, ograniczony kontakt z administracja serwera, a jak serwer sie juz ustabilizowal to zabraklo ludzi ;s Zreszta... nie tylko przez to, bo na przyklad CZG x8 byl idealnym serwerem, ale po czasie znudzil sie wiekszosci ;f No i w miedzyczasie powstal tez Avalon - najwiekszy failure wszechczasow ( nie liczac l2ice, bo to to juz w ogole zart ;p ). Nastepnym serwerem byl l2hydra, no i to tez robi swoje... ten caly rush serwerow IL (tj. teraz H5) O.o Po uj robic kolejne serwery na kronice H5, skoro jest jeden stabilny (tymczasowo z problemami) i bez dotacji l2.ws. Ludzie w ogole nie uzywaja glowy :| Wracajc do tematu... mysle ze DEX jest w stanie osiagnac sukces, bo widac ze wiekszosc ma juz dosc nowych kronik - widac to po frekwencji w tym topicu ;> Zaden inny topic, jesli chodzi o serwery l2off nie byl tak bardzo poruszony jak DEXlude ^^ Zaloze sie ze jakby to byl jakis kolejny H5 to zaden/a - zadne! :D z Was nie zwrociloby w ogole uwagi ;> I tak samo jest na innych forach :P Szczegolnie na pmfun.

• No i co?
« Odpowiedź #81 dnia: Luty 20, 2012, 06:05:42 pm »

Wiecej wiary w ludzi... ;> Poza tym faile wywodza sie z braku cierpliwosci, wezmy za przyklad l2reloaded. Problemy na starcie, ograniczony kontakt z administracja serwera, a jak serwer sie juz ustabilizowal to zabraklo ludzi ;s Zreszta... nie tylko przez to, bo na przyklad CZG x8 byl idealnym serwerem, ale po czasie znudzil sie wiekszosci ;f No i w miedzyczasie powstal tez Avalon - najwiekszy failure wszechczasow ( nie liczac l2ice, bo to to juz w ogole zart ;p ). Nastepnym serwerem byl l2hydra, no i to tez robi swoje... ten caly rush serwerow IL (tj. teraz H5) O.o Po uj robic kolejne serwery na kronice H5, skoro jest jeden stabilny (tymczasowo z problemami) i bez dotacji l2.ws. Ludzie w ogole nie uzywaja glowy :| Wracajc do tematu... mysle ze DEX jest w stanie osiagnac sukces, bo widac ze wiekszosc ma juz dosc nowych kronik - widac to po frekwencji w tym topicu ;> Zaden inny topic, jesli chodzi o serwery l2off nie byl tak bardzo poruszony jak DEXlude ^^ Zaloze sie ze jakby to byl jakis kolejny H5 to zaden/a - zadne! :D z Was nie zwrociloby w ogole uwagi ;> I tak samo jest na innych forach :P Szczegolnie na pmfun.

+1 ja się zainteresowałem tym tematem - tylko i wyłącznie z 2 powodów:

1 - Interlude, mam dość GoD (słaby komp, kronika farmerów)
2 - Sieć serwerów DEX

Serwery z przeszłością tą lepszą i gorszą... "ale wszędzie we wszystkim" występuję krytyka większa lub mniejsza, a uważam że w tym przypadku jednak nie będzie fail'a a, najlepiej jak by już wystartował... Nie zdążę pograć i znowu sesja ;)
Buszek Swintuszek`

• Shady Aftermath
« Odpowiedź #82 dnia: Luty 20, 2012, 06:17:02 pm »
Badz co badz kronika farmerow to il. :(
Never regret anything because at one time it was exactly what you wanted

• Pochwał: -1

« Odpowiedź #83 dnia: Luty 20, 2012, 06:50:20 pm »
Na interlude PP kosi wszystkich i wszystko na oly

• Pochwał: 22

• I dont necessarily agree with everything i say
« Odpowiedź #84 dnia: Luty 20, 2012, 06:53:10 pm »
No co Ty
Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.
http://www.youtube.com/watch?v=lVvG_dy94LM NEW ONE!
http://www.youtube.com/watch?v=U81wZ2khvFs

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x15 SWM 85 / DC 85
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

• No i co?
« Odpowiedź #85 dnia: Luty 20, 2012, 06:56:32 pm »

Że co? Kronika farmerów to interlude?

Tylko nie wiem czemu, na jakim Interlude bym w życiu nie grał to zawsze pvp od 40 lvl aż po 78/80 (nie pamiętam jaki max) a, na Freya/H5/GoD - Rzadko kto się chce bić... szkoda każdemu %, bo jednak się schodzi 1% na 86 to 10 min, a właśnie tyle tracisz w pvp :) Dlatego ludzie, farmią, farmią żeby doj***ć ten max i dopiero się bić ;)  hahaha

Na Core mam marne 96 pvp wizardem, w czym z 85 pvp dobiłem na 3 rd, jak dobiłem 85 lvl to od razu odechciało się grać... jak zombie - farma, farma, farma... na swampland zaczepiałem i nic...

Tak że, podsumowując moją wypowiedź, niestety jestem zmuszony się z Tobą nie zgodzić co do tego że Interlude to kronika FARMERÓW
Buszek Swintuszek`

« Odpowiedź #86 dnia: Luty 20, 2012, 07:48:01 pm »
KaRom widzę, że mało pamiętasz z kroniki interlude ;) Max lvl to 80. Jak dla mnie to najlepsza kronika na jakiej grałem, moim zdaniem od graci, lineage 2 zmierza w kierunku WoWa, kolorowe skille itd... Interlude powala na kolana wszystkie jej następne dodatki. Co do dexa to jestem przekonany, że tam zagram. Na low interlude czekam od abyssa x7(to były czasy...)
P.S. KaRom pytałes o serwer mid interlude. Proponuję http://l2int.eu/. x20, online ok 650-700 i rośnie, warto myslę tam zagrac, co prawda polski serwer, ale wystarczający do czasu dexa ;) 

• No i co?
« Odpowiedź #87 dnia: Luty 20, 2012, 07:57:24 pm »
KaRom widzę, że mało pamiętasz z kroniki interlude ;) Max lvl to 80. Jak dla mnie to najlepsza kronika na jakiej grałem, moim zdaniem od graci, lineage 2 zmierza w kierunku WoWa, kolorowe skille itd... Interlude powala na kolana wszystkie jej następne dodatki. Co do dexa to jestem przekonany, że tam zagram. Na low interlude czekam od abyssa x7(to były czasy...)
P.S. KaRom pytałes o serwer mid interlude. Proponuję http://l2int.eu/. x20, online ok 650-700 i rośnie, warto myslę tam zagrac, co prawda polski serwer, ale wystarczający do czasu dexa ;)

No ostatnio grałem na Interlude www.lineage.ru, ale dosyć krótko bo w zwyczaju mam sprawdzić każdą nową kronikę, a do tego jeszcze off... Jednak stwierdzam i się z Tobą zgadzam że, Interlude bije na głowę wszystko... choć grałem kiedyś na serwerze frintezza bodajże i tam była kronika HB lub Kamael, tyle że, bez kamaeli :D też bardzo dobrze wspominam ;)

Tak, pytałem o serwer mid, ponieważ chcę przypomnieć sobie co z czym się je ;) Tak że, dzięki za link i uważam że, do DEX'a wystarczy :)

Edit: z czystej ciekawości - długo stoi ten serwer? ;)
« Ostatnia zmiana: Luty 20, 2012, 08:00:07 pm wysłana przez KaRom »
Buszek Swintuszek`

« Odpowiedź #88 dnia: Luty 20, 2012, 08:11:28 pm »
jakiś dobry link do clienta interlude?
« Ostatnia zmiana: Luty 20, 2012, 08:14:30 pm wysłana przez Stannis »

• No i co?
Buszek Swintuszek`

« Odpowiedź #90 dnia: Luty 20, 2012, 09:15:26 pm »
hmm... Dokładnej daty nie znam, ale wstał ok. września 2011 ;)

« Odpowiedź #91 dnia: Luty 20, 2012, 09:32:56 pm »
Wykłócać się, która kronika lepsza nie ma sensu bo każdy ma swój gust (ale i tak interlude rox! ;D).
Tak jak wspomnieliście wcześniej, w interludzie przynajmniej na niższych lvlach jest dużo pvp, a czasem nawet bardzo dużo (co z tego, że potem ktoś przyjdzie z kumplami po 3rd ;P). A w nowszych kronikach? Każdy zanim sie dorobi na armor, bronie i attri, enchant skilli to tylko farmi i farmi i nie uczestniczy w pvp. Wszystko powyżej interluda jest pve.
A na dodatek w incie nie ma śmierdzących kamaloli  :D

« Odpowiedź #92 dnia: Luty 21, 2012, 01:56:52 am »

No ostatnio grałem na Interlude www.lineage.ru, ale dosyć krótko bo w zwyczaju mam sprawdzić każdą nową kronikę, a do tego jeszcze off... Jednak stwierdzam i się z Tobą zgadzam że, Interlude bije na głowę wszystko... choć grałem kiedyś na serwerze frintezza bodajże i tam była kronika HB lub Kamael, tyle że, bez kamaeli :D też bardzo dobrze wspominam ;)

Tak, pytałem o serwer mid, ponieważ chcę przypomnieć sobie co z czym się je ;) Tak że, dzięki za link i uważam że, do DEX'a wystarczy :)

Edit: z czystej ciekawości - długo stoi ten serwer? ;)

Można by tak wymieniać i wymieniać.
- PvP o baraka i cała drama z tym związana ,
- możesz traktować sube jako maina bo nie ma zjebanych certyfikatów,
- opłaca się bić praktycznie każdego RB..toi,varka,ketra wszystko jest kampione a to kolejny powód do dymów
- ten kto gra więcej uzyskuję przewagę nad innymi na krótki okres czasu, bo wystarczy zrobić trzecią klase , załóżyć Set A + top B broń i spokojnie można rywalizować z każdym, a na gracji i wyżej farma się nie kończy ( chodzi głównie o attri i przepaść pomiędzy setami)
- znacznie więcej okazji do mniejszych gangów, jakies 1vs1 czy 2vs2 np. na Bs czy w cata
- Fryta czy Zaken nie są instancjami, kolejny powód żeby rozkręcić dym

To tylko niektóre przykłady zalet kroniki dla ludzi, którzy nie mogą spędzać w grze 10 godzin dziennie a mimo to po stosunkowo niedługim czasie mogą dorównać a nawet kopać tyłki tym , którzy tyle spędzają.

Przypomnijcie sobie ile zabawy było na takich serwerach jak Celes, Roxy , Abbys czy nawet Hydra na której pomimo przeciętnego online od rana do wieczora było PVP bo było o CO.

Po tym co zobaczyłem na nowych kronikach i ile czasu na nich zmarnowałem stwierdzam, że IL bije wszystko na głowe. TAKA JEST MOJA OPINIA :)

« Odpowiedź #93 dnia: Luty 21, 2012, 03:40:27 am »
Czyli robimy wszyscy deski i support pod deski xd ? +darmozjady na leech w kata  :>

« Odpowiedź #94 dnia: Luty 21, 2012, 11:00:03 am »
Zastanawiam sie czy grać bd'kiem, który grałem 70% czasu w l2 (na abbysie mój main :P) czy gladem.
Ale jako, że gladem się ciężko expi i mało przydatny oprócz oli i pvp to chyba zagram bd :P
Także jak coś to już szukam cp z casualową gra jak to w spamie na core mówią ;)

« Odpowiedź #95 dnia: Luty 21, 2012, 02:05:34 pm »
Tak btw, zna ktos moze jakis wiarygodny drop calculator / stats calcuator, etc...  zgody z IL? albo ogolem IL database.

« Odpowiedź #96 dnia: Luty 21, 2012, 03:08:52 pm »
Tak btw, zna ktos moze jakis wiarygodny drop calculator / stats calcuator, etc...  zgody z IL? albo ogolem IL database.
ja znam tylko taki nie wiem czy to pod IL:P
http://l2inside.org/l2/index.php?file=l2calc
A co do forum dexa to juz jest dzial serwera IL

• No i co?
« Odpowiedź #97 dnia: Luty 21, 2012, 03:26:03 pm »
ja znam tylko taki nie wiem czy to pod IL:P
http://l2inside.org/l2/index.php?file=l2calc
A co do forum dexa to juz jest dzial serwera IL

http://lineage.pmfun.com/

A ja znam taki :D
Buszek Swintuszek`

« Odpowiedź #98 dnia: Luty 21, 2012, 03:57:15 pm »
No wlasnie problem w tym ze zaden z podanych wyzej dc'ow nie jest zgodny z IL ;s Kiedys znalazlem taki polski dc, ktory byl tylko pod IL i mozna bylo dobrac sobie odpowiednie rate'y, ale za uja nie moge sobie przypomniec nazwy... ;f Mialem w starych zakadkach chrome'a i watpie zebym teraz go znalazl ;x

« Odpowiedź #99 dnia: Luty 21, 2012, 04:22:07 pm »
drop kalkulator pod IL  -  lineage2aos.pl