ESEND: 25% - oczekiwania w stosunku do RU. Jak widzisz ja myślę i wyciągam wnioski na podstawie faktów i danych a nie farmozonów. (tyle wzrósł online w momencie wejście 2.0 na RU serwerach).
jednoczesnie nominalny wzrost to 2000 graczy na GK i 200 graczy na Skelth. Czemu Twoje oczekiwanie bylo akurat zwiazane z procentami a nie realna liczba graczy?
Jakby nie wrocilo 200 (swoja droga wiekszosc postaci to po prostu odnowione suby nie nowi gracze, po miesiacu ten online sie zweryfikuje....), tylko 450 graczy to bys juz chyba cale to forum zaspamowal, ze wzrost na Classicu to 100%
UWAGA - 100%!!!! Gdzie realnie playbase bylby na poziomie 900 osob.... czyli dalej po prostu slabo, szczegolnie na 2.0.
Subiektywnie oceniam, ze aby server byl na prawde ciekawy na 1,5 potrzebowal ok. 1k-1,5k graczy. Na 2.0, w zwiazku z tym, ze dochodza nowe lokacje, szczegolnie TOI ta liczba naturalnie powinna wzrosnac do przynajmniej 2k.
Piszesz, ze kierujesz sie faktami i wyciagnietymi z nich wnioskami, ale prawda jest taka, ze manipulujesz tymi faktami tak aby pasowaly do wczesniej ustalonej przez Ciebie tezy, ktora chciales sie z nami wszystkimi tutaj podzielic - JEST LEPIEJ!
No owszem, jest, ale realnie sytuacja w grze sie praktycznie nie zmienia. ok. 100 postaci z 200 `nowych` stoi afk i lowi ryby. Czesc PT ktore w swoim prime zajmowaly DV / Loa / EV - Madness / apex / united / DT przeniesie sie do TOI i tam bedzie festiwal constant ganku wszystkim co 70+ jedni na drugich, zalezy czy w EU prime czy US prime.
Ja aktualnie, od ~kwietnia, nie spedzam w grze wiecej niz 3 - 5h na tydzien. Tyle mi potrzeba zeby pogadac ze znajomymi w klanie i zrobic check sensownych miejscowek. Sytuacja wyglada tak:
- Rynek praktycznie nie istnieje. Na MDT jest ok 100 sklepow (przy online ~400-500) jest troche skupu matsow, ze 3 manufactury, ze 3 sklepy z shotami, pare Low C broni, pare C juve, troche key matow na C sprzet. Natomiast jakas 1/3 to sklepy z OE C bronmi i B sprzetem. W jednym momencie jest wiecej sklepow z Eminencem +7/8/9/10 niz sklepow z shotami, czy czystymi eminencami. Do dzisiaj jeszcze siedza kraski Eldersow / MP wyprzedajace B sprzet, nawet jeszcze czasem DVP loguje sie zeby popchnac cos z maxcheatersow ( jak rozmawialem z nim w kwietniu mial sprzetu o rownowartosci 3kkk - wiekszosc juz wyprzedal). Podobne ilosci pewnie mieli inni farmerzy, ktorzy sie przez ten server przewineli, MP na pewno duuzo wiecej. I caly ten OE / Bgr sprzet musial zostac skonsumowany na serverze gdzie gra 500 osob a z moba leci ~500 - 1500 adeny jak zbierasz na C sprzet.... To chyba duzo mowi jak wyglada ekonomia servera i co jest glownym srodkiem platniczym w grze....
- Tak jak napisalem biegam po roznych miejscowkach - zawsze zejde caly FOM. Aktualnie w CALYM fomie mozna spotkac 2-3 graczy solo z boxem. Dla osob sredno zaznajomionych z classiciem - w FOM sa shamany ktore nie dropia adeny ale daja x2 xp. Jak server jeszcze byl zaludniony znalezienie tam solo spota graniczylo z cudem. Teraz nikt tam nie gra, a jest to miejscowka na lvl 40 - 55, wiec moim zdaniem lvl range ktory powinien stanowic WIEKSZOSC graczy na serverze typu Classic.
EV wyglada podobnie, w ciagu dnia znajdziesz tam solo gracza, albo lilililili party jak akurat boostuja kogos ~50. Potem wieczorem ze 2 pt sie tam zetra. Doomsday czy tam GOT. Ale wiekszej afery niz PT vs PT tam nie zaznamy. Nie wiem jak aktualnie wyglada sprawa DV / Loa. Wiem, ze jeszcze przed patchem byly chyba ze 3 zamienne AOE pt na DV, nie wiem jak po patchu.
- Gra na lvl range 1-50 praktycznie nie istnieje. To, ze Sobek widzial pare postaci expionych na AQ to nie znaczy, ze latwo mozna znalezc PT jako nowy gracz. Jesli ktos nie przychodzi ekipa, ktora umie szybko expic, zaczynanie swiezo na tym servie to kompletne marnotrawienie czasu.
Ja mam tam pare postaci, ktorymi moge grac, mam nawet pooplacana czesc sub, ale zwyczajnie nie chce mi sie tracic czasu na gre. Jest niemozebnie nudna. Nie ma w niej juz jakiegokolwiek elementu zaskoczenia kiedy wychodzisz na spota. Wiesz dokladnie czyja kamerka jest czyja, ktore PT zaraz Cie zgankuje i jestes w stanie dokladnie wymienic kazdy nick postaci w tym PT. Idziesz solo - jestes pewny, ze zaraz jakies kupione 70+ bedzie robic obchod i bedziesz palil BSOE. A taki obchod robi wiekszosc kupionych postaci bo co maja robic? Przeciez zazwyczaj po miesiacu te postaci sa na -1 lvl od dnia zmiany wlasciciela.
Caly urok L2 polegal zawsze na tym, ze mozesz robic co chcesz i cokolwiek to nie bedzie - tam beda ludzie, jak lubisz to mozna bylo siedziec calymi dniami na rynku robiac hajsy i gadajac sobie z ludzmi. Tutaj jak zaczynasz, mozesz expic solo do jakiegos ~55 lvlu, gdzie po 45 lvlu dostajesz ~0.01-0.03% za moba zeby potem uczestniczyc w siege i od czasu ginac od tych samych gankujacych HL. No czemu na rynku nie posiedzisz to juz napisalem.
Generalnie ja jestem ogromnym zwolennikiem Classica jakby online wzrosl do 2k pewnie znowu zaczalbym grac po 5-6h dziennie z wielka przyjemnoscia. Sledze caly czas wszystko na biezaco i poniekad `oczekuje cudu`. Natomiast patrzac na wszelkie akcje innovy - mam wrazenie, ze nic takiego nie bedzie mialo miejsca. I server bedzie wygladal tak caly czas. Te same ~5-6 cp i te same nicki kupionych 70+ wyfarmionych przez ruskich pol roku temu.
Najgrosze w tej calej niekompetencji Innovy jest to, ze nawet jesli jakims cudem ten online wroci - server znwou stanie sie oblegany - beda nowi gracze - nowi klienci. Cale CP Comedy wisi dalej w ranking i mysle, ze to jest dla nich kwestia jakichs ~2 tygodni zeby wrocili i wyciagneli swoje 3 PT na 76+ lvl. Sety epikow i OE bronie zeby te postaci ubrac juz dawno maja w WH. Tak jak juz raz server rozjebali, moga to zrobic jeszcze raz, jeszcze szybciej. United ich nie powstrzyma postaciami, ktore od nich kupili.....

Nie planowalem sie tak rozpisywac, generalnie scrolluje Twoje wypowiedzi bo sa irytujace, przedstawiasz natarczywie tylko jedna strone medalu a jak ktokolwiek sie z Toba nie zgodzi pierdolisz cos o Privach, i ze nikt nic nie wie oprocz Ciebie. Watpie zebys wiedzial wiecej o Skelth niz ja skoro obaj jestesmy na nim od poczatku. Nie znasz mnie, mimo to Twoja odpowiedz do mnie to ze - Ty sie kierujesz faktami, sugerujac ze ja farmazonami `od kolegi`.
Dla mnie to wyglada tak jakbys sam sobie regularnie musial udowadniac, ze gra na Skelth ma sens. No i spoko, rob jak lubisz, ale nie pisz takich kocopolow jak na ostatnich kilku stronach bo to oczy bola.
PS Tak, to prawda - na Skelth praktycznie nie ma botow. Wynika to glownie z tego, ze wszyscy farmerzy maja juz dawno magazyny pelne. Podaz adeny > popyt adeny. Takie wnioski to juz Ci widze nie przyszly do glowy, a jedynie oczywiscie taki wariant - SUPER GM DOKTOR BANUJE SZYSTKO, SKELTH SUPER. No... Nie tak.