Witaj
Gość

Wątek: [L2J] Ogg.re Role Play - C4 x2 - START 10.02.2017  (Przeczytany 39110 razy)

• Pochwał: 0

Odp: [L2J] Ogg.re Role Play - C4 x2 - START 10.02.2017
« Odpowiedź #125 dnia: Luty 10, 2017, 08:14:44 am »
Chciałabym powiedzieć, że mnie też  :P Ale ten instynkt został  :P Dlatego myślę, że 99% chętnych coś takiego może zniechęcić. Możliwe, że wieczorem zajrzę, dzięki za w miarę konkretne odpowiedzi  :)

« Odpowiedź #126 dnia: Luty 10, 2017, 08:49:41 am »
Wbić i sprawdzić zawsze można. Co macie do stracenia?
Nie będzie WIPE to trudno... Po prostu czujcie się, jakbyście grali bez nich.
Kwestia paru tygodni i wszystko się wyrówna.
Ważne, żeby było z kim grać, więc apeluję do wszystkich zniechęconych przez brak WIPE:

NIE WAŻNE, ŻE NIE BĘDZIE WIPE - WBIJCIE I SPRAWDŹCIE. TYM WIĘCEJ OSÓB TYM LEPSZA PRZYGODA I PÓŹNIEJ PVP.

Do zobaczenia z wszystkimi wieczorem na serwerze :)
"Skup się na tym co najważniejsze, odpocznij z całą resztą." - Marco Hietala

• Dwarven Manufacture
« Odpowiedź #127 dnia: Luty 10, 2017, 09:23:05 am »
Wbić i sprawdzić zawsze można. Co macie do stracenia?
Nie będzie WIPE to trudno... Po prostu czujcie się, jakbyście grali bez nich.
Kwestia paru tygodni i wszystko się wyrówna.
Ważne, żeby było z kim grać, więc apeluję do wszystkich zniechęconych przez brak WIPE:

NIE WAŻNE, ŻE NIE BĘDZIE WIPE - WBIJCIE I SPRAWDŹCIE. TYM WIĘCEJ OSÓB TYM LEPSZA PRZYGODA I PÓŹNIEJ PVP.

Do zobaczenia z wszystkimi wieczorem na serwerze :)
Taneroth, po raz pierwszy przyznam, że gadasz z sensem ;)

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

...<!>... SAM PRZECIWKO SOBIE ...<!>...
http://www.dwarven-manufacture.com

« Odpowiedź #128 dnia: Luty 10, 2017, 10:00:03 am »
wbije, ale bedzie max 20 online xD

« Odpowiedź #129 dnia: Luty 10, 2017, 10:01:54 am »
O ktorej bedzie mozna zalozyc konto na servie?

« Odpowiedź #130 dnia: Luty 10, 2017, 10:55:21 am »
Wybaczcie offtop ale taneroth masz jakies problemy ze sobą. Przed chwila pisałeś ze serwer chuj a teraz namawiasz żeby ludzie tutaj grali. Niedawno miażdżyłeś fajna produkcje hallate komentarzami. Teraz robisz z siebie idiotę przy temacie ogg.re. Stary weź się ogarnij. Wątpię ze ktokolwiek na tym serwie potraktuje Cie poważnie... Jesteś najbardziej znana osoba na tym forum.

Co do serwera to będzie miodnie :)

« Odpowiedź #131 dnia: Luty 10, 2017, 01:44:56 pm »
Nie, po prostu jest już ostatni dzień i nic nie zmienimy - trzeba się cieszyć tym co mamy, a bez ludzi gra będzie nudna, stąd wszystkich namawiam.
Co do mojej osoby to owszem lubię sobie czasem trochę "durnowato" poklikać, natomiast wierzcie mi, że jestem świadom tego co robię i jaką można mieć ze mnie bekę, ale lubię podrażnić ludzi i porobić sobie jajca przez neta.
Do zobaczyska dzisiaj w nocy na serwerze :)

• Pochwał: 1

« Odpowiedź #132 dnia: Luty 10, 2017, 01:59:54 pm »
Odstaw wódkę, ona ryje banie. Czy będę grał, nie wiem, po tym jak się naczytałem o bonusach dla testerów za questy dostawali bronie / adene, jakoś średnio mi się chce, ale wejdę zobaczyć po weekendzie.

« Odpowiedź #133 dnia: Luty 10, 2017, 02:21:57 pm »
Grozana, nie wiem o czym się naczytałeś, ale jedyne przedmioty, jakie beta testerzy otrzymali, to Chrono Cithara, Unitus, Campana, Darbuka. Ja wiem, że te przedmioty oferują ogromną przewagę, ale liczę, że sobie poradzisz :)

« Odpowiedź #134 dnia: Luty 10, 2017, 02:29:38 pm »
+1kk czy źle czytałem ? Buffy że zwojow l2day, więcej mi się nie chciało czytać. Nie że sobie nie poradzę, tylko to trochę śmieszna sytuacja, osoby w setach B to też żadna przeszkoda na starcie, sprawdzę jak będzie się grało, już poświęcę te parę godzin z czystego sentymentu do tego klimatu.

« Odpowiedź #135 dnia: Luty 10, 2017, 04:43:23 pm »
CYTAT KOLESIA Z FORUM OGG.RR:

Dzień dobry, witam wszystkich, szczególnie stare wygi z Allseronu, które odnalazły się po latach. Cieszę się, że e-maile do Was dotarły. W sumie wysłałem 2k zaproszeń.

Jestem jedną z osób, które grają tutaj od jakiegoś czasu. Ostało się nas około 10 osób które logują mniej więcej codziennie + może 5 które logują od święta. Wiele osób z tego filmiku z RB już niestety z nami nie gra. Poza tym nie widzicie tam 2 party graczy, co najwyżej party graczy + party boxów (nie wiem czy wzięliście to pod uwagę).
Jesteśmy wyposażenie głównie w Homunkulus's Sword + Karmian set + komplet biżu z Lux Shopu. Jedna osoba zdołała nafarmić na Staff of Evil Spirit a także ostatnio wypadł nam Branch of the Mother Tree. Set A udało się nam wspólnymi siłami zebrać sztuk 1 (DC Heavy) dla tanka, żeby nas nie masakrowały RB. Mam tam jakieś inne pojedyncze itemy A, które leżą w CWH bo nie ma kto tego używać (gramy magami jak już wspomniałem).
Jeden gracz który gra znacznie więcej niż reszta zdołał wbić 3 profesję na SPOILU + SE, przy czym zrobił to bijąc Yaksą w secie Doom.
Zamek Giran zdobyliśmy metodą na włócznie - tańce, songi, provoke i w róg, obrońcy w zamku to w końcu moby. Większość ludzi leczyła, kilka osób na włóczniach.
Aukcja CH kosztuje 1 adenę. CH trzeba licytować co miesiąc, CH nie są na stałe. W ten sposób wymusiliśmy rotacje adeny. Czynsz trzeba płacić normalnie, te koszty pokrywa się zazwyczaj co tydzień.

Konto Premium daje teleporty (jak noblesse), buff jak w CH Aden oraz XP x3. To wszystko kosztuje 20zł miesięcznie, sądzę, że to nie dużo. Bez tego da się grać - ja gram bez jak większość testerów.

Kont można mieć ile się chce, ale odpalić można max dwa na raz.

Pomoce dla nowych:
- broń początkowa ma staty top NG,
- paczka szotów na 20lvl,
- później na 40lvl paczka szotów.
Myśmy takich pomocy nie mieli. Zrobienie mrocznego seconda na 21lvl to 400k, broń D + set D kosztuje około 2kk. Łatwo policzyć, że trzeba było ich zrobić co najmniej 5szt żeby mieć na sprzęt D. Niektórzy robili kilkanaście sztuk secondów, żeby uzbierać na broń C. Później rozkminiliśmy (dawno się nie grało, to się nie pamięta), że WL nieźle farmi adenę i AA - polecam viewtopic.php?f=41&t=292 . Jak się w końcu zebrało nas trochę więcej, to zaczęliśmy grać w grupie magami.

Prawdą jest, że nie jesteśmy żadnymi pro-playeremi czy uber-playerami. Kiedyś może i byliśmy, teraz gramy razem w godzinach od około 20.30 do około 23.30. Jedno zgrane CP, takie które ogarnia (sorry nie jestem na czasie, nie wiem jakiego się teraz slangu w grach używa) jest w stanie szybko nas dogonić. Mając darmowe bronie NG/D/C 20lvl robi się w 1 dzień, 40lvl w następne 2-3 dni, 5x w kolejne 2-3 dni. Od tego momentu jeśli ktoś chce i ma ochotę można chodzić z nami na jakieś RB.
Jesteśmy zrównoważeni i normalni :). Nie zamierzamy nikogo atakować, ani nikomu przeszkadzać. Chociażby ze względu na to, że faktycznie mieliśmy więcej czasu w dniach, w godzinach grając po 2-3 wieczorami nie jest to żaden szał skoro ludzie potrafią farmić na spocie po 8-12h. Jak ktoś chce to pomożemy, jak ktoś nie chce to nie - nic na siłę. Dołączyły do nas także takie osoby, które stwierdziły że chcą same od zera - ok, nie widzę problemu.
Nie rozumiemy co to presja, gonienie kogoś, wyścig szczurów etc. Gramy swoim tempem, nie musimy mieć wszystkich zamków ani hero. Ogranicza nas głównie czas w grze. Jak ktoś chce nas gonić - ok, szybko nas dogoni.

Padł argument o szoty i ekonomie. W klanie mamy jednego kowala "maina" który gra, reszta to jakieś boxy. Sądzę, że można by spokojnie wypracować rozwiązanie, że nasz kowal kuje tylko dla nas (przecież nie będziemy kupować z rynku, skoro mamy swojego klanowicza), a pozostałych kowali (boxy, secondy) przenieść na osobne konta i zablokować na umówiony okres czasu. Maty ktoś tam niby od nas skupuje, może 1-2 osoby, też kwestia dogadania. Raczej nie podzielam czarnowidztwa w tym temacie. Przy tak małej grupie obecnie grających dla dobra sprawy sami możemy się dogadać.

Od początku byliśmy świadomi, że reklama na innych forach może nic nie dać, a już na pewno nie reklama serwera z masą dziur, stąd może jest ona tak późno. Reklama na polskim forum L2 była jako "zaproszenie", ale moderator zmienił tytuł na "start".
Rzeczy do naprawy było sporo - viewtopic.php?f=2&t=1 , sam mam 250 postów (głównie bugi bądź propozycje zmian), z czego nie mam karty postaci i gram w grze a nie pisze na forum, chyba że muszę.
Jesteśmy głównie uchodźcami z serwera Allseron, który to „kończy się” już latami. Mamy swoją bogatą bazę graczy, wczoraj wysłałem z for klanowych łącznie 2k wiadomości. A to tylko dwa fora, na Allseronie było wiele klanów, każdy lider ma dostęp do panelu administratora forum a co za tym idzie do masowej korespondencji. Jak to ktoś kiedyś przede mną napisał - Allseron to nie serwer, to sekta. Nie ma co patrzeć na to kategoriami wyścigu, pogoni, czy tylko i wyłącznie rywalizacji. My się nastawiamy na granie tutaj nie na dni, nie na miesiące, ale na lata. Poprzednio na Allseronie co niektórzy grali 5-10 a nawet 15 lat. A tutaj szukamy "nowego domu" kolokwialnie mówiąc, serwera na emeryturę L2.
Nie wiem ilu ludzi przybędzie, ostatnim razem gdy Allseron zbierał się na offie przybyło około 150 graczy. Oczywiście szybko się pokłóciliśmy i rozbiliśmy na mniejsze klany. Poza tym wtedy uświadomiłem sobie, że za mało mamy czasu na grę na offie, na pierwszym siege te 150 osób zrobiło dywan przed znacznie mniejszym liczebnie klanem i nie mam na myśli Tazmanów czy BMF, tylko jakiś klan z średniej półki, nie znałem ich ani nie zapamiętałem nawet nazwy, najwidoczniej grali znacznie więcej niż my.

Co do PVP - to C4. Recki na sety A są tylko z questa w GC oraz w TOI. Bronie A z questa bądź ze spoila. Recki na sety S quest na Varka/Ketra. Bronie S quest w IT/FOG. Biżu S quest na HS. To daje razem 5 lokacji uczęszczanych lokacji - nie ma dino, nie ma instancji, nie ma innych latających kontynentów. Kto szuka guza to zapewne szybko go znajdzie, przecież wiadomo, że ludzie będą chcieli składać A i S, katakumb/necro na dany przedział lvl jest bodajże zawsze 2, max 3.

Na pewno przed nami są jeszcze jakieś błędy, nie wiemy czy działają zadania na 3 profesje (bo spoila i SE nie działały), nie wiadomo czy działa quest na suba i nooblesa. Admina mamy kumatego, więc o to się nie boję. Jest także asertywny i nie gra, więc nie boję się także o jakieś wały i faworyzowanie kogokolwiek. I na pewno nie o kasę tu chodzi - wtedy powstał by raczej International.

Nie wiem ilu z tych co to przeczytało potrafi także "odbierać" poza "nadawaniem". Warto samemu spróbować zagrać i się przekonać na własne oczy. Wiem, że Allserończycy nie zawiodą, tak samo jak nie zawiedli 2x na offie oraz 1x u Rosjan. W każdym razie serdecznie zapraszamy wszystkich, którzy potrafią uszanować zasadę "graj i daj grać innym". Nie tylko graczy RPG (sam nim nie jestem, ale potrafię się opanować i trzymać jakiś poziom), ale wszystkich którzy chcą mieć szansę pograć bez wgniatania w ziemię przez zergi Rosjan czy inne stonki. Nie wiem czy online będzie "duży" po starcie, ale wydaje mi się, że będzie stabilny.
« Ostatnia zmiana: Luty 10, 2017, 06:11:16 pm wysłana przez Taneroth »

« Odpowiedź #136 dnia: Luty 10, 2017, 06:56:27 pm »
na forum jest patch z 2015 roku, to ten bedzie aktualny?
Nie mozna sie zarejestrowac w ogole

• Pochwał: 9

« Odpowiedź #137 dnia: Luty 10, 2017, 09:04:27 pm »
Jak tam 'start'?

Drobne przepychanki słowne czy lekko prowokujące słowa są jak najbardziej wskazane

« Odpowiedź #138 dnia: Luty 11, 2017, 08:10:29 am »
Jak tam 'start'?
Z naszej strony dead. Uczestniczyc w nim nie bedziemy. A w community duza ilosc klanow. Moze z 20 osob gra ,)

« Odpowiedź #139 dnia: Luty 11, 2017, 08:35:40 am »
Jak tam 'start'?
Z naszej strony dead. Uczestniczyc w nim nie bedziemy. A w community duza ilosc klanow. Moze z 20 osob gra ,)
20 osób? Jest spokojnie ponad 100 online. Skąd się to Tobie wzięło? Czy ty myślisz, że ilość online to ilość osób w Twojej wiosce startowej. Weź człowieku się ogarnij...

@QRQ
Rozbawiłeś mnie hehe :)

« Odpowiedź #140 dnia: Luty 11, 2017, 09:08:38 am »
Nie prowadzę polityki serwera ale WIPE powinien być
Nowy start i równe szanse dla wszystkich pany :p

• "Shayba
« Odpowiedź #141 dnia: Luty 11, 2017, 09:29:26 am »
Może Admin po tym failu z onlinem się jednak zdecyduje na wipe... Chociaż pewnie nie. Niech zrobi więc dwa servery, na jednym testerzy będą sobie dalej testować zamek w giran albo baiuma a drugi dla nowych graczy. Inaczej będzie 20 online i więcej o serverze nie usłyszymy :)

« Odpowiedź #142 dnia: Luty 11, 2017, 09:47:01 am »
Może Admin po tym failu z onlinem się jednak zdecyduje na wipe... Chociaż pewnie nie. Niech zrobi więc dwa servery, na jednym testerzy będą sobie dalej testować zamek w giran albo baiuma a drugi dla nowych graczy. Inaczej będzie 20 online i więcej o serverze nie usłyszymy :)

No to nie usłyszymy  8)

« Odpowiedź #143 dnia: Luty 11, 2017, 11:06:43 am »
[11:05] <Kratuuk> witam, wlasnie sciagam klienta, ale nie wiem czy jest sens, czy to prawda ze serwer jest juz zamkniety (pojawila sie taka plota na lineage2.com.pl)?
[11:05] == Wulfgar [b2fc3c17@gateway/web/freenode/ip.178.252.60.23] has joined #ogg.re
[11:05] <Wulfgar> Witajcie
[11:05] <Draniu> nie, ale postaci z beta zostaly
[11:05] <Kirmon> czolem
[11:05] <Tango> aktualnie expie mojego crafta wiec serwer nie jest zamkniety ani troche
[11:05] == konoe [[email protected]] has quit [Read error: Connection reset by peer]
[11:05] == Wulfgar has changed nick to Guest33011
[11:05] <Rost_irc> Nie czytaj tego chlopie jak chesz zdrowy na umysle byc :D
[11:05] <Guest33011> wlasnie robie postac
[11:06] <Guest33011> idzie ktos farmic?:)

« Odpowiedź #144 dnia: Luty 11, 2017, 12:54:01 pm »
Jest jakiś sensowny online czy to tych co testowali dołączyło 5 nowych osób ?

« Odpowiedź #145 dnia: Luty 11, 2017, 12:56:13 pm »
testerzy + taneroth czy jak on tam ma, nikt wiecej nie gra

« Odpowiedź #146 dnia: Luty 11, 2017, 02:23:39 pm »
Licznika online nie ma wiec dokladnie nie wiem ile jest osob online. w kazdym razie w wiosce startowej dark elfow widzialem przed chwila 3 osoby. Jak to sie ma do calosci - trudno powiedziec - przypuszczam ze jest ok. 50-100 osob na serwerze.
« Ostatnia zmiana: Luty 13, 2017, 06:51:11 pm wysłana przez haran »

« Odpowiedź #147 dnia: Luty 11, 2017, 02:29:05 pm »
abstrahując od serwera, ogarnij się typie. Kto chcę tu grać niech gra, jak ty nie chcesz to nie graj, ale nie siej zamętu.

« Odpowiedź #148 dnia: Luty 11, 2017, 02:33:16 pm »
Dobra rada od wuja Tanerotha.
Jak już chcecie coś zdziałać, to róbcie dramę na forum serwera lub w grze na czacie:
http://ogg.re/forum/index.php
Wtedy możecie coś zdziałać i kopnąć w tyłek admina. Inaczej możecie sobie tak tutaj pisać i pisać, a on i tak może tego nawet nie czyta...

« Odpowiedź #149 dnia: Luty 11, 2017, 03:13:37 pm »
Taneroth patrząc zupełnie obiektywnie stojąc z boku, nie uważasz że no wipe i pozostawienie wszystkiego z "bety" jest trochę słabe
Jeśli to ma zachęcić nowych graczy to jest to lekkie nieporozumienie