Dział Bugi!

Zaczęty przez Rickert, Lipiec 03, 2010, 08:23:45 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Ryane

Cytat: Lokocz w Lipiec 06, 2010, 10:27:23 AM
juz slyszalem hipotezy, ze community i administracja > pliki, a popatrz co sie stalo z dexem.....

Taka jest prawda, przynajmniej dla mnie najwazniejsze sa osoby z ktorymi sie gra i podejscia administracji do graczy.

Cytat: InsOmnia- w Lipiec 06, 2010, 10:51:35 AM
Cytat: Lokocz w Lipiec 06, 2010, 10:27:23 AM
- nikt nie otwiera serwera l2 bez zamiaru zyskow

<---

dla nas to zabawa, hobby.

Mysle, ze dotacje wprowadzicie, by moc utrzymac ten serwer. Cos w stylu l2ex. Duzo ludzi dotuje tylko po to, by sprzedac FA za adene, wiec z oplacaniem serwer przy takim online nie powinno byc problemu :)

Cytat: Argento w Lipiec 06, 2010, 11:30:04 AM
Troszke lipa jezeli Wam sie to znudzi,mam nadzieje ze nie i serwer postoi kilka lat.

PS.Banujecie/Jailujecie ludzi za ciezkie slowa i obraze innych graczy na ogolnym czat?
Bo mam tutaj jednego takiego delikwenta-walnalem screeny.Jak sobie posiedzi w Jailu to zrozumie.

Tutaj leca jaile nawet za uzywanie nie wlasciwego jezyka na shoucie, wiec za takie cos raczej tez :) Insomnia proponuje wprowadzic auto chatbana jak ktos na shoucie bedzie pisal "wts "wtb "wtt" na jakims serwie cos takiego bylo i ludzie nauczyli sie, ze do tego sluzy +trade.

Lokocz

Cytat: Ryane w Lipiec 06, 2010, 12:17:34 PM
Taka jest prawda, przynajmniej dla mnie najwazniejsze sa osoby z ktorymi sie gra i podejscia administracji do graczy.
niestety na dluzsza mete to sie nie sprawdza :(
przykre, ale prawdziwe

InsOmnia-

Cytat: Kokiruka w Lipiec 06, 2010, 12:14:51 PM
Wejścia do GC są cztery a do drugiego świata (dawnego gc) jest tylko jedno. I tu mam pytanko tak stworzyliście to dawne gc, czy to niedopatrzenie, że przy pozostałych wejściach nie ma NPC do teleportu do dawnego światu?  :)

specjalnie :)
I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features.
Let's Kick Python Out of L2J.

Alarion

Cytat: Argento w Lipiec 06, 2010, 07:22:02 AM
Cytat: Alarion w Lipiec 06, 2010, 12:51:04 AM
Tylko 1 małe sprostowanie:

Cytat: Argento w Lipiec 05, 2010, 08:15:07 PM

Z tego co wiem sam grales na Dex i teraz jak grasz na RuOff to negatywnie oceniasz inne prywatne serwery nie sprawdzajach ich.

Na dexie, to grała jakaś nędzna moja podróbka, co mi i na ru ofie nick zakosiła. Również kiedyś dawno temu jeszcze przed retailem i ru ofem grałem trochę na privach (z ~~2 lata czasy początku C3 na ofie), ale na bank nei takich chu** jak Dexbound...

No to byc moze sie pomylilem :p ale Outcasters tam gralo wiec myslalem ze Ty tez:D
BTW.Jak tam Wam na RuOff idzie?

Do przodu. Chętni na szczęście ciągle się pojawiają, tylko miejsca w klanie nie ma. Dziś weszła Freya już (na ofie pewnie gdzieś za 2-4 tygodnie dopiero). Wszystkie consty w miarę sprawnie się rozwijają, niedługo pewnie pojawiać zaczną się kolejne. Mam nadzieję, że tendencja zwyżkowa nie opadnie. A ty już skończyłeś grać? Bo myślałem, że niedawno jeszcze widziałem cię online...
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Argento

Cytat: Alarion w Lipiec 06, 2010, 04:56:32 PM
Cytat: Argento w Lipiec 06, 2010, 07:22:02 AM
Cytat: Alarion w Lipiec 06, 2010, 12:51:04 AM
Tylko 1 małe sprostowanie:

Cytat: Argento w Lipiec 05, 2010, 08:15:07 PM

Z tego co wiem sam grales na Dex i teraz jak grasz na RuOff to negatywnie oceniasz inne prywatne serwery nie sprawdzajach ich.

Na dexie, to grała jakaś nędzna moja podróbka, co mi i na ru ofie nick zakosiła. Również kiedyś dawno temu jeszcze przed retailem i ru ofem grałem trochę na privach (z ~~2 lata czasy początku C3 na ofie), ale na bank nei takich chu** jak Dexbound...

No to byc moze sie pomylilem :p ale Outcasters tam gralo wiec myslalem ze Ty tez:D
BTW.Jak tam Wam na RuOff idzie?

Do przodu. Chętni na szczęście ciągle się pojawiają, tylko miejsca w klanie nie ma. Dziś weszła Freya już (na ofie pewnie gdzieś za 2-4 tygodnie dopiero). Wszystkie consty w miarę sprawnie się rozwijają, niedługo pewnie pojawiać zaczną się kolejne. Mam nadzieję, że tendencja zwyżkowa nie opadnie. A ty już skończyłeś grać? Bo myślałem, że niedawno jeszcze widziałem cię online...

Po odejsciu z const bo wtedy slabo sie rozwijalo dobilem jeszcze z 10 lvls a to bylo gdzies w maju czy cos i skonczylem z powodu braku czasu a pozniej i jeszcze reki w gipsie.
Samemu th kolorowo sie nie expi szczerze mowiac a ogarniac mi sie const nie chce bo tak jak wtedy chyba dopiero 3 sws nie wykruszyl sie po 35 lvl'u.Byc moze kiedys wroce i dobije z 70,a pozniej znow i 76.
Takie epizody na RuOffie xD
A z tym ze widziales mnie ostatnio online to raczej nie mozliwe :p
Mowisz Freya?Oo:D

Swietnie sie gra na RuOffie ale lekko zbrzydl mi ten xp,jak gralem na Teonie to i tak lekko sie meczylem z wbiciem 76 lvl a to bylo jeszcze za czasow Interlude [w sumie najfajniesza kronika]
Tekilla nasz ogarniety forum user:

Cytat: ojciec1987 w Sierpień 27, 2010, 04:39:35 PM
szable w dlon :) , jak serwer bedzie dobry to zrywam z laska :) ma ktos jakies info o jakims klanie z setupem dla magow?

Jestem noobskim graczej l2jotuf i serferuf ofofopotopnyh,a admin tego forum to zyd bo zydzi 665 minusuf.

Duo

Sprawdzcie czestosc siadania m.crt i jego sile, bo tutaj dostaje info, ze nuk bije z regularow po 700 dmg, a  kryta po 3200. Co by sie w ogóle nie kalkulowalo.

W CC nie ma ani expa, ani vita na rb.

Wczorajszy Ocean Flame Ashakiel, kiedy dojdzie do polowy swojej wysepki, cofa sie do punktu spawnu z full hp i obstawa. Nikt go nie wyciagal poprostu sam podbiegl do kogos przy random targecie. Prawdopodobnie to ta nowa ai rbkow. 

Uploaded with ImageShack.us

ugh

Nie wiem co jest z tymi kurami. Czasem jak przywołam ma normalny regen mp, czasem o połowę mniejszy. Kurak nie ma obciążenia.

Finaly retired, L2 is not fun anymore.

InsOmnia-

Jutro rano będzie update, poprawi bardzo dużo u petów, kamaloki i pailaki.

Duo

Do tamtego postu, nie bede dopisywal tylko zrobie upa. Disarm mimo ze wchodzi na moby i rb to nie sciaga broni i dmg sie nie zmienia.

InsOmnia-

Cytat: Duo w Lipiec 07, 2010, 04:02:21 PM
Do tamtego postu, nie bede dopisywal tylko zrobie upa. Disarm mimo ze wchodzi na moby i rb to nie sciaga broni i dmg sie nie zmienia.

mobom nie można dać disarmu, ich bronie nie mają statystyk, to tylko wizualizacja.

Duo

Na rpg club golkhonda dostawal disarm, bron znikala mu z lapy i bil po 20.

InsOmnia-

W takim razie musimy to sprawdzić. Zgłoszę to na bug trackera l2dc.

DonKoks

Insomnia czy w sztyletach na serverze możliwe jest umieszczenie SA Mortal Strike? ;>

Kommodus

Cytat: InsOmnia- w Lipiec 05, 2010, 09:55:18 PM
Cytat: Kommodus w Lipiec 05, 2010, 09:09:20 PM
dobra a teraz ci pokażę róznicę miedzy twoim serwerem a : http://www.youtube.com/watch?v=Bi8yRJX3VpQ&feature=related
ps BD z polem na normalnym serwie lepiej sobie radzi  niz na tym  WL/Destro xD
Ustawiony maxymalnie w sciane,w rogach to samo sie dzieje co wy na to? :<

Akurat to co pokazałeś to tak, problem geoengine. Na l2j z jaskiniami zawsze był problem, może w końcu jak l2dc skończy własny geoengine to będzie to inaczej wyglądać, zobaczymy.

dobra insomnia ale to sie nie dzieje tylko w jaskiniach, dzis bylem na varce i przy kamieniach dzieje sie to samo;] i tam nie ma zadych jaskiń ;] byc może dlatego nie moge koksac normalnymi hitami bo moby mi wchodza na tą skałe (do góry xD)
zamiast stac na ziemi...

Duo

Mam jeszcze jedno pytanie, nawiazujac do mojego pierwszego postu. Razy ile jest przelicznyk m.crt na GE ? 2,5 ?

Bo jesli tak to cos tu sie chyba nie zgadza. Ten post jest czysto infoirmacyjny i dobrze bedzie jak nie zrobimy tutaj zbednego flamu.

http://i31.tinypic.com/23mvyw.jpg

Edit :

Bardzo czesto przy uzyciu bottle of soul (kamael) postac sie blokuje. Mozna biegac, targetowac, ale nie da sie bic ani rozmawiac z npc.

Rickert

Cytat: DonKoks w Lipiec 07, 2010, 06:40:59 PM
Insomnia czy w sztyletach na serverze możliwe jest umieszczenie SA Mortal Strike? ;>
Ta, bo to interlude...?
Never regret anything because at one time it was exactly what you wanted

Slomek

Mortal Strike to chyba juz w C4 zniknał
l Coke and Pepsi are the same thing. Wake up people !!!

http://slomianywdowiec.mybrute.com

megido

Ataki magiczne mają dość duży rozrzut dmg ( czasami bije moba za 1300+ a czasami za ponad 2k ) wiec może to 500 było poprostu niska wartoscia a krytyk został podliczony z tej wiekszej?

Duo

Cytat: megido w Lipiec 08, 2010, 12:30:03 AM

Ataki magiczne mają dość duży rozrzut dmg ( czasami bije moba za 1300+ a czasami za ponad 2k ) wiec może to 500 było poprostu niska wartoscia a krytyk został podliczony z tej wiekszej?

Jescze to bym zropzumial, ale takie rzeczy sa codziennie na pvp. Nieraz krytyki wchodza calkiem normalnie 2,5 / 3 x, a nieraz wchodzi taki mega krytol za 4-5 k przy regular hicue 500 - 800

DonKoks

aha, nie pamiętałem czy jeszcze są ;)

wewow

Na tym screenie drugi hit jest bez songa na m def ;p chociaz i tak wydaje mi sie ze jest ten kryt przesadzony. Chyba ze to byl vortex to wtedy by sie w miare zgadzalo

megido

Lub poprostu mag ktory zadal ci dmg mial wiekszy lvl a ten 1 hit byl jednak najmniejsza wartoscia ( nawet na duzym lvl zdaza sie hitnac za 500 albo 2 k normalnym hitem co jest dosc dziwne )

InsOmnia-

Na początku serwera magowie zawsze przodują, potem z czasem gdy będą FS, skille z 3 klas, wysokie lvle i dobre jewele to bardzo się zmieni. I tak jak ktoś wyżej napisał, każdy atak ma różny "rozrzut", tak samo jest z broniami, a magic critical jest limitowany.

Fabienne

Akurat takiego screena dało się tylko zrobić bo czat już któryś raz przeleciał za daleko po pvp. Ten mag ze screena duo bił z regulara za ok 500 i kilka razy wywalił cryta (w czasie trwania songa na m.def także) za dość dużą wartość która średnio pasowała do przelicznika

Argento

UP
Daj nie zbite dowody na to i ten Twoj pasujacy licznik do tego nie pasujacego wtedy to zmienia
QQ
Tekilla nasz ogarniety forum user:

Cytat: ojciec1987 w Sierpień 27, 2010, 04:39:35 PM
szable w dlon :) , jak serwer bedzie dobry to zrywam z laska :) ma ktos jakies info o jakims klanie z setupem dla magow?

Jestem noobskim graczej l2jotuf i serferuf ofofopotopnyh,a admin tego forum to zyd bo zydzi 665 minusuf.