Core (EU) - Screeny, PvP, Flame, Spam

Zaczęty przez Mc6, Grudzień 04, 2011, 03:54:28 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

ihateelfs

TehLover EE 80 / TH 77; Teon: RedSky [BANNED]
Ardhin SD 83 / Saggi 77 / Destro 75; Teon: SilentHorrors [RETIRED]
NoBuffsForU EE 85 / SWS 77 / Tank 4x; Naia: GreenFire [BANNED]
TehLover Yul Saggi / Sigel Shillien Templar; Core EU: BlackAngels [RETIRED]

likas

jak to idzie, no kurde, mam na końcu języka...
...pay2win ncsh1t :D?

Tak to działa w praktyce, u nas też jest pay2win, tylko z racji, że jesteśmy euro serverem, to kilka osób raptem stać na takie duże wydatki związane z L2, a że akurat ta osoba jest po "właściwej" stronie, to inna sprawa ;).

Nie mam nic do Troya, jego kasa - jego sprawa, ale zanim kolejny raz padnie określenie że to tylko na ncwest, to radzę się zastanowić czy problem nie leży bliżej ;).

Alarion

wiesz, jak wydasz tysiące euro to cię będzie stać na wszystko, tak zawsze bło. Nieważne czy kupisz boxy z l2 store, czy w pizdu kkk od innych graczy i tak to zrobisz. Tyle, że na NCwest dużo łatwiej, choćby z prostego powodu, że tam każdy factor wannabe trzyma kilka bot trainów na top spotach do farmy adeny. Wystarczy pknać bot traina i zobaczyć który właściciel jakiej "latarki" wpadnie go bronić ; p

u nas bot trainów nie uświadczysz

i tak jak mówiłem, nie lubię kupna adeny, sam nigdy nie kupiłem nawet 1 adenki, ale co można zrobić w tym aspekcie, gdzie donatorzy są po 1 i drugiej stronie, tyle, że jedni będą kupować kilka kkk, a inni kilkaset kkk...
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

ihateelfs

A ja się cieszyłem jak w mos wyfarmiłem na apo throwera +4 xDDDDDDDDDD

Bonasky

Donator zawsze >>>>>>> zwykły gracz... jakby zrobił ten łuk normalnymi scrollami ogólnodostępnymi w grze to spoko ;p
Aeore Cardinal 99 i maleje :<

Banana Power!

Alarion

donatorzy są nawet na privach i to często tacy, co też tysiące złotych wydają...

Cat Drama Maker

likas

to z Twoich wyliczeń wynika, że każda osoba z latarką ma kilka bot trainów, hm to ile jest tych topowych spotów, że oni tam się wszyscy mieszczą. Piszesz , że tamtejsze latarki to jednak "brudna" adena z botów, to wreszcie jakaś decyzja czy to boty czy to pay2win. Mnie osobiście bardziej "boli", że na serwerze, gdzie tak jak napisałem, nie idą aż tak grube dolary/euro wyskakuje Ci taki Troy z latareczką, co jest ewidentnym pay2win. To chyba u nas jest gorzej skoro rzeczywiście trzeba "wypocić" portfel zamiast postawić sobie bot traina. Jaka jest więc różnica między core a ncwest?

Boty -> adena
vs
l2store -> adena

Tu i tu efekt taki sam, więc za każdym razem jak piszesz pay2win ncshit to spojrzyj sobie na łuk Troya i gacie Triggera ;).

Alarion

wydał w chuj, to fakt, ale jak ci piszę Likas, każdy może zrobić broń +10 jak kupi odpowiednio dużo kkk adeny, czy tu, czy na ncwest, czy privie i wiesz o tym dobrze.

na ncwest bot trainy robią swoje, oczywiście są i tacy, co wydają grube tysiące dolarów, a często jedno i drugie. Tylko tam jeszcze mamy fakt, że bot trainy ogólnei psują fun z gry zwykłym graczom, którzy nie mogą iść nigdzie poexpić i na każdym kroku wspomagacze do pvp jak Z ranger, co daje deadly combo z OE sprzętem, zabijając jakąkolwiek szansę gorzej ubranym party, że ewentualnym "skillem" mogą coś nadrobić, prawda?

a ile topowych spotów?

wiele:
MoS
Loa
DV
HB i cytadela
Prison (tak tam, adena leci neizła, akurat na bot traina)

inen spoty jak GC, FoG itd będą dawały mniej, ale często będą szły w parze z jakimś dobrym spoilem (np. GF ze spoile gemstone R).

to wszystko jest zamknięte dla przeciętnego bottera i musi zadowolić się ew. jakimś gównianym spotem na WoA, ketra, które zresztą też są zajebane botami na lewo i prawo.

cóż za przyjemność z gry, gdzie nawet daily nei da się wygodnei zrobić? : D

Cat Drama Maker

driki

Alarion, nie zmienia to faktu że to jest pay2win a gadanie ze na wescie jest jeszcze gorzej to słaby argument, tam jest dużo więcej takich broni więc paradoksalnie bliżej do tej "równości" niż na takim core gdzie jest dużo mnie takich cudenek więc większy dysbalans do takiego dotera niż normalnego gracza.

Alarion

ale musisz skumać, że żeby z tego botowanai mieć na tyle wymierną korzyść musisz mieć przynajmniej kilka trainów w dobrych spotach i co masz zrobić jako nonfactor? jesteś w jeszcze gorszej piź** niż tu, bo tu wygra tylko mad donator, a tam i mad donator i typki dobrze ustawione w swoich top klanach.

kupno waluty in game jest normalne dla każdej gry mmo i jak pisałem, z donatorem jest ciężko bez względu czy ncwest, innova, czy jakiś tam priv, prawda?

Cat Drama Maker

Redbox

Cytat: Alarion w Sierpień 22, 2013, 11:13:55 PM
wiesz, jak wydasz tysiące euro to cię będzie stać na wszystko, tak zawsze bło. Nieważne czy kupisz boxy z l2 store, czy w pizdu kkk od innych graczy i tak to zrobisz. Tyle, że na NCwest dużo łatwiej, choćby z prostego powodu, że tam każdy factor wannabe trzyma kilka bot trainów na top spotach do farmy adeny. Wystarczy pknać bot traina i zobaczyć który właściciel jakiej "latarki" wpadnie go bronić ; p

u nas bot trainów nie uświadczysz

i tak jak mówiłem, nie lubię kupna adeny, sam nigdy nie kupiłem nawet 1 adenki, ale co można zrobić w tym aspekcie, gdzie donatorzy są po 1 i drugiej stronie, tyle, że jedni będą kupować kilka kkk, a inni kilkaset kkk...
alarion powtarasz sie
http://kotlet.pl/fb/73505/pozdro-dla-kumatych

http://www.sadistic.pl/efekty-specjalne-vt231195.htm
Uploaded with ImageShack.us

Cytat: gierojjj w Grudzień 15, 2012, 07:37:50 PM
jestem debilem i kompie sie z karpiami ale to nic tato mnie bije i mama

NotTheFakeTazman

A jaka jest różnica między adena z bota a kupioną? Pytanie do Alariona.

Khav

Alarion, tutaj niestety pieprzysz głupoty.
Z jednej strony, Twoje podejście do faktu botowania: ścierwa, mendy, nie ważne gdzie, nie powinno być akceptowalne. KAŻDY bez wyjątku.
fakty.. wszędzie znajdą się boterzy, nie wyplenisz tego.
Co do kupowania adeny... Wszędzie znajdą się pay2win, i to że na core jest kilku, i że nie wyplenisz tego nagle powoduje że akceptujesz to i Ci ludzie już nie są odrzutami?
Dla mnie to te same "ścierwa i mendy" jak boterzy ponieważ psują rozgrywkę zwykłym ludziom. Co za różnica czy zapłacisz za tony sprzętu czy ustawisz sobie boty do farmy adeny i kupisz sobie za to sprzęt. Żadna.
Dla Ciebie : Zwykły gracz vs booter   - potępiasz
Zwykły gracz vs p2win - ok

A w tym wszystkim najzabawniejsze jest to, że jakiś czas temu, tak bardzo potępiałeś p2win-playerow, wieszałeś na nich psy. Tylko wtedy oni jeszcze byli w HI. Dzisiaj, w momencie kiedy Ci sami gracze są w BS, nagle p2win to dla Ciebie "element gry" z którym trzeba się pogodzić bo jest wszędzie.
Cytat: Kard w Czerwiec 27, 2012, 07:54:24 PM
Cytat: TTerrorPropaganda w Czerwiec 27, 2012, 12:44:15 AM
Nie moja wina ze IQ większości tu piszących jest na poziomie przedszkola, wiec mogą nie zrozumieć toku myślenia osoby dorosłej :D
to po kiego... siedzisz w tej piaskownicy? jakiś pedofil czy co...?
Cytat: shoutxRelapse [Maj 22, 15:05:23]:   wszystko jest dla ludzi
xRelapse [Maj 22, 15:05:25]:   anal też XD
Clovery [Maj 22, 15:05:45]:   ah, zatem stad bol dupy, k.

asdf1movie

Cytat: NotTheFakeTazman w Sierpień 23, 2013, 11:33:29 AM

tfuu paskuda ! kupiona adena, paskuda!

likas

@Alarion
Właśnie to na core jesteś w większej piź**** niż na ncwest. Hipotetycznie, wkręcasz się do najlepszego klanu, trochę pofactorujesz, otwiera Ci się dostęp do topowych spotów - przynajmniej tak twierdzisz. Stawiasz boty/bota/trainy i po określonym czasie masz na latareczkę? Z tego co piszesz tak wynika mniej więcej.
Sytuacja na core - idziesz do loa (teraz już nie bardzo) albo na merchanty i jakoś tych latareczek nie ma. Przychodzi mad donator i w 1 dzień znikają wszystkie bewry/ancienty i powstaje latareczka. Co tutaj mogę jako non-factor? Odmrażać sobie tyłek w aden po kilka godzin żeby jakieś interesy zrobić? Ile z tego będzie, tak około 20kkk w kilka miesięcy, a 20kkk to ma obecnie taka przeciętna "factorowa" osoba na sobie.

Żeby to wygodnie "usystematyzować":
- nie bronię ncwestu
- nie mam zamiaru walczyć z doterami
- nie jest to dyskusja o Zrangerach - bo widziałem że udało to się przemycić.
- nie widzę po prostu różnicy między naszym pay2win a ncwestowym, co więcej driki w sumie zauważył gdzie jest większy balans.
- dalej twierdzę, że u nas nie ma wysypu latarek, dlatego, że jest to euro server, a kto tak właściwie w Europie może lekką ręką 3k ojro wydać? Generalnie, to Niemcy? Jakby wprowadzili power shirty, to raptem kilka osób by się w to bawiło. Nie wiem tylko czy to celowo zrobili, ale Innova dawkuje u nas te l2store, w rezultacie masz jednak to samo - możliwość zdobycia ancient scrolli, mogę zaryzykować stwierdzenie, że na tym to się nie skończy.

Nie wiem czy ta latareczka zapoczątkuje modę na pay2win, w końcu ludzie wracają z wakacji/zarobku i nie wiadomo ;).

ihateelfs

Zawsze możesz siedzieć codziennie po 10 godzin w MOS XD

likas

zawsze można sprzedać nerkę, po co dwie ;)

Khav

Tak samo Taziu może wam dawać argument: zawsze możesz odpalić bota.
Cytat: Kard w Czerwiec 27, 2012, 07:54:24 PM
Cytat: TTerrorPropaganda w Czerwiec 27, 2012, 12:44:15 AM
Nie moja wina ze IQ większości tu piszących jest na poziomie przedszkola, wiec mogą nie zrozumieć toku myślenia osoby dorosłej :D
to po kiego... siedzisz w tej piaskownicy? jakiś pedofil czy co...?
Cytat: shoutxRelapse [Maj 22, 15:05:23]:   wszystko jest dla ludzi
xRelapse [Maj 22, 15:05:25]:   anal też XD
Clovery [Maj 22, 15:05:45]:   ah, zatem stad bol dupy, k.

Doti

Cytat: Khav w Sierpień 23, 2013, 12:10:52 PM
A w tym wszystkim najzabawniejsze jest to, że jakiś czas temu, tak bardzo potępiałeś p2win-playerow, wieszałeś na nich psy. Tylko wtedy oni jeszcze byli w HI. Dzisiaj, w momencie kiedy Ci sami gracze są w BS, nagle p2win to dla Ciebie "element gry" z którym trzeba się pogodzić bo jest wszędzie.

To akurat normalne. Tak jak z serwerami Alariona. Jak zaczyna dostawać w dupę to robi emo quite. Bo serwer ma za mało ludzi, bo za dużo, bo cyrylica nie przeszkadza ale potem jednak tak  :D
Nie chciało mi się wcześniej komentować żałosnego tekstu:
Cytat: Alarion w Sierpień 16, 2013, 08:24:06 AM
Jednak stwierdziłem, że wolę odpuścić tej kwestii, bo donatorzy są zawsze w l2, bez względu czy oficjal czy priv, a poza tym miałem deal z Triggerem, który obecnie nie musi być tajemnicą:
Cel: Przekonać go by z SE zmienił na EE.
Problem polega na tym, że Sidneyka jest hero, Trigger jest cienki bolek a Alarion wybrał jedyną klasę w której ma realne szanse na hero.

Silesia

Cytat: Doti w Sierpień 23, 2013, 09:58:56 PM

To akurat normalne. Tak jak z serwerami Alariona. Jak zaczyna dostawać w dupę to robi emo quite. Bo serwer ma za mało ludzi, bo za dużo, bo cyrylica nie przeszkadza ale potem jednak tak  :D
Jednak stwierdziłem, że wolę odpuścić tej kwestii, bo donatorzy są zawsze w l2, bez względu czy oficjal czy priv, a poza tym miałem deal z Triggerem, który obecnie nie musi być tajemnicą:
Problem polega na tym, że Sidneyka jest hero, Trigger jest cienki bolek a Alarion wybrał jedyną klasę w której ma realne szanse na hero.

OneLoveOne

lempartus

Sindeyka moze i jest lepsza od Trigera ale to on bedzie hero a nie ona
Lider party  Luciferion
Troszczymy się o wszystkich
www.outcasters.info

Cytat: NotTheFakeTazman w Wrzesień 23, 2012, 08:14:20 PM
Masz racje pala mi stoi jak mysle o antku i baiumie .

Alarion

Cytat: NotTheFakeTazman w Sierpień 23, 2013, 11:33:29 AM

między adeną samą w sobie praktycznie żadna, dla rozgrywki przeciętnego gracza jednak trochę ma, bo jak na serwerze pomyka sobie ze 2k botów na niemal każdej lokacji od 60+ do 99 to trochę neizbyt fajnie się gra, nei sądzisz?

Cytat: Doti w Sierpień 23, 2013, 09:58:56 PM

1) skąd masz te swoje histoyrjki z dupy wzięte? : D
2) z Lancera pisałem czemu odeszliśmy, nie chce mi się tego pisać poraz 100x. Efekt końcowy jest taki, że na Lancerze nie wiem czy gra więcej niż 10 Polaków, a spora ich część w dalszym ciągu gra na Core.
3) Zdecydowałem, że biorę SE, jako najlepszy farmer open oly i popytaj enemy co sądzą o tych 3 healerach obecnie na oly po 2 miesiącach. Nie wspominając, że na daily pvp mam fun z bicia ludzi prawie tak samo mocno jak przeciętny feoh : )

a przekonanie triggera daje mi ten komfort, że mam wyjebane na kampienei oly cały weekend, mogę robić co chcę, bo samo wyjście na CB daje mi pewne hero, bez względu na to jakie miałem plany na reszte weekendów.

także jakie tam jeszcze wyssiesz bajeczki? )))

Cat Drama Maker

lempartus

ale po co sie tlumaczysz ?
psy szczekaja a karawana idzie dalej w tym miesiacu weżmiemy nie 18 a pewnie z 23 hero

i albo się reszta ogarnie albo dalej bedzie plakac po kątach
Lider party  Luciferion
Troszczymy się o wszystkich
www.outcasters.info

Cytat: NotTheFakeTazman w Wrzesień 23, 2012, 08:14:20 PM
Masz racje pala mi stoi jak mysle o antku i baiumie .

Doti

Z dupy wzięty to ty jesteś koleżko. Grasz 20h na dobę w tym czasie żenująco spamujesz tematy na tym forum które nie dotyczą serwera na którym grasz więc gówno o tym wiesz.
Czym się różnimy?
Tym, że ja traktuję l2 jako zabawę i poświęcam jej ze 2h dziennie. Nie jestem nolifem i emoquiterem, nie płaczę, nie udzielam dennych rad. Mam swoje życie i hobby. Lubię kobiety, alkohol i szybkie motocykle. Nie przesiaduję przy kompie żeby komuś wpierdolić bo jak chcę sobie podnieść adrenalinę to mogę to zrobić w realu.
Podsumowując... przestań kmiocie wszystkich nawracać na jedynie słuszną wiarę. Lepiej będzie jak sobie znajdziesz dziewczynę albo chłopaka... w twoim wypadku pewnie wszystko jedno... zamiast się kompromitować.

Alarion

huhu, ciekawe skąd mam mieć te 20 h na grę, no ale jak pisałem, z dupy historyjki sobie piszesz i myślisz, że jesteś fajny jak naściemniasz? : D

i kogo nawracam na jaką niby jedyną słuszną wiarę, znów jakiś obłąkany typek zrobił sobie konto na forum, żeby sobie ulżyć? ))

Cat Drama Maker