Core (EU) - Screeny, PvP, Flame, Spam

Zaczęty przez Mc6, Grudzień 04, 2011, 03:54:28 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Sesto

Cytat: asdf1movie w Luty 28, 2012, 10:28:20 AM

---
no ale jak wy wolicie skakać od soa do gog i z powrotem, jedno nie udane pvp i połowa party wychodzi robiac emo foch a potem wisicie 20min na party maching to juz wasz wybór

sad but true

jak to ktory zamek w h3  wymiata oczywiscie ze bastion :P

TTerrorPropaganda

Ludzia już chyba nie wystarcza taki rodzaj gry w którym 95% czasu poświęca się zabijaniu miliardów tych samych mobów, dzień za dniem. W kółko to samo aż się porzygać można, muszę przyznać ze brakuje już tej grze klimatu z C4. Poza zrobieniem fikuśnych skilli ala Harry Potter jej sama mechanika nie zmieniła się nic a nic.
Poszła nawet w złym kierunku bo teraz większość RB to same instancje, tak naprawdę nie ma od dawna nic nowego w tej grze, zamiast się rozwijać to się cofa...

blackeagle

Shen

Do 85 trochę lżejsza ale żeby wbić 99 trzeba miesiącami klepać moby. Weź też pod uwagę że u nas jest PA i idzie to 2x szybciej.

Horken

Giercowanie dopiero zaczyna się po 85 więc dobijanie tego lvla to tak jak zakladanie postaci imo.

Cytat: Sesto w Luty 28, 2012, 11:08:30 AM
jak to ktory zamek w h3  wymiata oczywiscie ze bastion :P

Tak jak inne :3
Core - Wynn 99 - sprzedany
R.I.P. Ciapu

Tankrush

xRelapse

Czy ktoś tu w ogóle pamięta czasy offa gdzie osoba, która wbijała 79 lvl dla przykładu po bardzo długim czasie dostawała spamy od ludzi, których nawet pierwszy raz na oczy widziała? (Do tego tylko przez chat).

Baa nawet CP było mało, a ludzie grali na lajcie (duża część), niektórzy mają nawet czas na CP ale nie chce im się pod głupi pixelowy grafik ustawiać, bo na spontanie robisz to co masz ochotę, i możesz sobie wyjść zawsze żeby polamić w inną grę, pójść obejrzeć mecz i nie słuchać paplaniny na TS przez kilka godzin aż uszy więdną :D
Wolałem mieć włączoną muzykę z L2, która de facto też miała swój klimat :P
A komunikator podczas większych eventów.

Wiadomo gra ewoluowała, jednak czasy bez CP były o wiele lepsze dla mnie, huk tam, że często było mniej zgrania, ale było więcej zabawy i mniej dram z mego doświadczenia, a walk o epiki nie brakowało, bo wtedy chodzilły i lepsze i gorsze klany, a no i porozumieć się było łatwiej co do ally.

Wyczekiwanie 2 tygodnie na siege, i latanie ciągle wracając gdy padasz, a teraz duża część po 80 klanów mało znaczących i wykładają dywan  na trawniku przed zamkiem.

To była w dużej części inna gra z powodu innego "community" dla jednych, dla drugich na odwrót, nie ma co się o to kłócić w sumie.

Rickert

Expisz sube "gdzies" ktos cie zabija, odpisusujesz - CZEKAJ TUTAJ WROCE NA MANIE! Good times!
Never regret anything because at one time it was exactly what you wanted

asdf1movie

tak tak, ciekawi mnie ile ludzi by gralo jak by l2 bylo nadal interlude

KaRom

Cytat: Tankrush w Luty 28, 2012, 11:30:03 AM
z 85 do 89 w tydzień true story.

24 godziny x 7 = 168 godzin na wbicie 4 lvl z 85 - 89 :)

6 godzin x 7 = 42 godziny

168 godzin / 42 godziny = 4

Mi potrzeba 4 tygodnie, oczywiście nie odjąłem 3 dni szkoły co 2 tygodnie, piłeczki 4h w tygodniu :)

True story ;)

-_-' mnie jak ktoś piszę takie głupoty, ile to nie można zdobyć w krótkim czasie, a nie napiszę co trzeba robić...

Jeżeli piszesz że można nabić 4 lvl (85-89) w 7 dni, to opisz ile dziennie trzeba poświecić i co trzeba robić...

pozdrawiam,
Buszek Swintuszek`

Senti

Cytat: xRelapse w Luty 28, 2012, 11:33:42 AM
Czy ktoś tu w ogóle pamięta czasy offa gdzie osoba, która wbijała 79 lvl dla przykładu po bardzo długim czasie dostawała spamy od ludzi, których nawet pierwszy raz na oczy widziała? (Do tego tylko przez chat).

Baa nawet CP było mało, a ludzie grali na lajcie (duża część), niektórzy mają nawet czas na CP ale nie chce im się pod głupi pixelowy grafik ustawiać, bo na spontanie robisz to co masz ochotę, i możesz sobie wyjść zawsze żeby polamić w inną grę, pójść obejrzeć mecz i nie słuchać paplaniny na TS przez kilka godzin aż uszy więdną :D

Wiadomo gra ewoluowała, jednak czasy bez CP były o wiele lepsze dla mnie, huk tam, że często było mniej zgrania, ale było więcej zabawy i mniej dram z mego doświadczenia, a walk o epiki nie brakowało, bo wtedy chodzilły i lepsze i gorsze klany, a no i porozumieć się było łatwiej co do ally.

Wyczekiwanie 2 tygodnie na siege, i latanie ciągle wracając gdy padasz, a teraz duża część po 80 klanów mało znaczących i wykładają dywan  na trawniku przed zamkiem.

To była w dużej części inna gra z powodu innego "community" dla jednych, dla drugich na odwrót, nie ma co się o to kłócić w sumie.

Ja też wole zdecydowanie dawne l2. Nie ma cie w cp time zaraz płacz. A jak nie przyjdziesz to zaczynasz odstawać od ludzi z każdym dniem. Wcześniej to olewałeś i grałeś kiedy miałeś ochotę i robiłeś co ci się chciało ;/

Abruzzi

Cytat: Senti w Luty 28, 2012, 12:03:51 PM

Ja też wole zdecydowanie dawne l2. Nie ma cie w cp time zaraz płacz. A jak nie przyjdziesz to zaczynasz odstawać od ludzi z każdym dniem. Wcześniej to olewałeś i grałeś kiedy miałeś ochotę i robiłeś co ci się chciało ;/

Bo kiedyś to wbijało się 78, składało drakona i majestica (dla wiekszych farmerow varki/ketry DRAC set!) i pivipi, wstawanie o 5 rano na baiuma i napierdzielanie sie pare h czasami przed spawnem : <
born different.

xRelapse

Cytat: asdf1movie w Luty 28, 2012, 11:45:10 AM
Ale tu nikt o takim czymś nie mówi, to tylko taka gadka o starych czasach i podejściu wielu osób do gry.

xXxFelekxXx

Cytat: asdf1movie w Luty 28, 2012, 11:45:10 AM

Jakby nc rozwijał tą gre tak jak to zrobił w c4-int , czyli pod kątem pvp a nie pod kątem farmy to wątpię żeby mnie osób grało w l2 :)

2003-2011 - HellGuards Clan Leader ;)

kamiil

88-95 w 4 tygodnie, na privach sie gorzej expiło  hahaha

KaRom

Cytat: kamiil w Luty 28, 2012, 12:41:14 PM

Bo na privach sam musiałeś expić, a nie jak tu na 1 chara = 2142424 osób koksających hahaha
Buszek Swintuszek`

kamiil

Cytat: KaRom w Luty 28, 2012, 12:43:55 PM

Bo na privach sam musiałeś expić, a nie jak tu na 1 chara = 2142424 osób koksających hahaha

od 88 expie sam

KaRom

Cytat: kamiil w Luty 28, 2012, 12:47:02 PM

od 88 expie sam
hahaha
Buszek Swintuszek`

RazielIII

Cytat: Abruzzi w Luty 28, 2012, 12:16:32 PM
Cytat: Senti w Luty 28, 2012, 12:03:51 PM

Bo kiedyś to wbijało się 78, składało drakona i majestica (dla wiekszych farmerow varki/ketry DRAC set!) i pivipi, wstawanie o 5 rano na baiuma i -_-' sie pare h czasami przed spawnem : <
Najlepszy czas w l2 ;p
Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.
http://www.youtube.com/watch?v=lVvG_dy94LM NEW ONE!
http://www.youtube.com/watch?v=U81wZ2khvFs

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x15 SWM 85 / DC 85
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

xRelapse

Pamiętam raz jak wieczorem zrezygnowałem i postanowiłem iść spać, obudziłem się o 7 a tam dalej okrojony "zerg" ludzi na TOI bo zle obliczyli resp baiuma :D

Sesto

baium to bylo nic zaliczenie barakiela  to byl kosmos  albo zdobywanie ksiazek na  skille   moim zxdaniem  w god jest za latwo   o sprzet i  lvl   odchodzi   caly fun z krafceniem :P drgajaca powieka po spaleniu  6 raz amki bezcenna:P teraz tego nie ma kazdy  lata  z bronia r i czuje sie bogiem kiedys  bron s  i byl respekt:P od reszty ludzi

Senti

Ja też mam prawie 93 a nikt na moim charze nie siedział od 1lvl .

Wolałem jak było pvp o baiuma i się kampiło.

RazielIII

Cytat: xRelapse w Luty 28, 2012, 01:07:44 PM
Pamiętam raz jak wieczorem zrezygnowałem i postanowiłem iść spać, obudziłem się o 7 a tam dalej okrojony "zerg" ludzi na TOI bo zle obliczyli resp baiuma :D
Na baiuma zawsze sie najdluzej czekalo ;p ahh te rushe na galaxie ;p na rpg i wacie w czasach ich swietnosci to czasem cale toi 13 przy spawnie, schody i galaxia spot byly oblegane, jedne z najwekszych pvp, a teraz w l2 to same instancje zostaly ;p
Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.
http://www.youtube.com/watch?v=lVvG_dy94LM NEW ONE!
http://www.youtube.com/watch?v=U81wZ2khvFs

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x15 SWM 85 / DC 85
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

coshoo

Największa farma w L2 to była kiedy wprowadzili 85lvl. Pamiętam jak miałem 79lvl i na dobrym expie (aoe fog/dino) robiło się 1% na 3/4 h które można było szybko stracić na pvp. 85lvl to była abstrakcja. Później co prawda doszło aoe na HB ale nie każdy miał dostęp do wypasionego destro. To co napisałem dotyczy oczywiście ratów x1.
Nikodem, Eva's Saint, Hindemith -> Phoenix... - stare dobre czasy...

Tankrush

Cytat: KaRom w Luty 28, 2012, 11:48:30 AM
Cytat: Tankrush w Luty 28, 2012, 11:30:03 AM
z 85 do 89 w tydzień true story.

24 godziny x 7 = 168 godzin na wbicie 4 lvl z 85 - 89 :)

6 godzin x 7 = 42 godziny

168 godzin / 42 godziny = 4

Mi potrzeba 4 tygodnie, oczywiście nie odjąłem 3 dni szkoły co 2 tygodnie, piłeczki 4h w tygodniu :)

True story ;)

-_-' mnie jak ktoś piszę takie głupoty, ile to nie można zdobyć w krótkim czasie, a nie napiszę co trzeba robić...

Jeżeli piszesz że można nabić 4 lvl (85-89) w 7 dni, to opisz ile dziennie trzeba poświecić i co trzeba robić...

pozdrawiam,

Po pierwsze potrzebne nam PA.

85 --> 86 = Harnak 2 + nursera - tylko i wyłącznie. Sprawdzałem też wtedy GoG, trajan, ale słabo się opłacało, a party na harnaku można trzymać nawet przez 10 godzin.
86 --> 87 = Harnak 2 + nursera to samo co wyżej, super exp, bardzo szybki więc po co zmieniać miejsce ?
87 --> 88 = Harnak 3 + Trajan + nursera na zmiane, na co mamy lepsze PT.
88 --> 89 = Harnak 3 + Trajan + nursera
89 --> 90 = Harnak 3 + Trajan + GoG upper/lower + nursera + swamp daily

Ile godzin dziennie mi to zajęło ? Od rana do wieczora.