Temple Knight [TK]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:33:26 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

MonT

Mediari

Szkoda  :twisted: ale to forum zupelnie nie trzyma formy

System

Ryl...coś ty za link dal.. -.- ;pdaj linki z low servera gdzie maja ludzie hight levele , self buffy, i nie donate bron... ;),

TK również jest fajna postacia, ale niestety trzeba nia umiec grac by rozwalic SK
"Czekaj...Czy ja k***a lubię poziomki?"

Ryltar

CytatRyl, i ty zamieszczasz takie zenujace filimki?
CytatRyl...coś ty za link dal.. -.- ;pdaj linki z low servera gdzie maja ludzie hight levele , self buffy, i nie donate bron...

Moze zamiast pieprzyc mi co za film dalem sami sie ruszycie i znajdziecie? Bo jak ja lub Dev nie nagramy to nikt nie nagra...

System

Więc po co wysyłać bzdety?  :| :| :| :dry:
"Czekaj...Czy ja k***a lubię poziomki?"

echoes

heh dokladnie trzeba umiec grac tk :) ja sie nadal ucze,na szczescie nie gram na hi ratach,choc moze pewnie dlatego na 60+ lev pomykam w c (top ale zawsze c :P ) i powiem wam ze strasznie klalem na ta postac...tak miedzy 40-50 lev w zasadzie nic sie nie zarabia,jest cholernie ciezko expic samemu (bo wbrew pozorom da sie tk expic solo,ale wymaga to ogromnego samozaparcia i dosc wysokiego lev),ale po 55-56 lev tk dostaje kopa (w zasadzie nie wiem od czego to zalezne,moze moje wyczucie postaci sie zwiekszyklo? :P ).I umowmy sie ryltar,twoj ulubieniec sk za nic w zyciu nie zastapi mnie na rb czy jakims rozbudowanym trainie,bo jesli jest na tym samym lev i ma podobny eq poprostu szybciej padnie... ale przyznam sk tez ma swoj,bardzo fajny klimat,ale mnie ten klimat za nic nie wciagnal :)...dla kazdego cos milego :)

Dev

Koncze quesat na ST więc niedługo cos nagram (ally lvl 1 u varka robie - ponoć ławtiej niż u orków).

Co wy chcecie od filmiku ? Macie pokazane skile i ich power. Gość ma dex bulid i haste w broni dlatego tak zapiernicza ...  Taki sam efekt mam w tallumie z DLE ... I co z tego ze mana poty ? Bez mana pot też da rade, ubierasz nm i taki tk nie dosc ze dostaje od ciebie to dodatkowo od siebie. Bash .. mm ... Moze tego nie skomentuje ;p. No i jakby ten SK chcialby uzyc tod to bylby juz KO i nawet pol hp by nei zjadl ten TK ...

Sk nie padnie szybciej na trainach bo ma drainy ktore daja wiecej hp niż to to coś co sie nazywa healem i zjada w cholere many. Po drugie, kubiki SK nie mają autyzmu w przeciwienstwie do kubikow TK, ktore aktywuja sie kiedy nie są potrzebne, a jak sie prawie pada to kubik stoi i sie gapi jak idiota. Ile razy grajac TK mnie to wkurzalo to ho ho.
Po trzecie. Ofensywność TK. Ileż można walić cały czas z power strike na zmiane z hitami ? Toż to sie robi nudne...
Po czwarte - może jest dobrym tankiem, przyznam to, ale do pvp to to to sie nie nadaje, bo juz warlord jest lepszy (widziałem sytuacje jak warlord kładzie da, bo pantera i da stali obok siebie)...
Jedna jedyna zaleta to jego, jak ja to mowie, 2x hp w pvp, czyli jak mamy koniec hp, ud i heal, mamy full akurat gdzies pod koniec ud. SWS skutkowało, nie wiem jak tu, Tk mi sie znudził na 60 (i tak jestem pełen podziwu że dociągnąłem to to tak daleko ...)
*Hint* Tk jako jedyny tank w pvp wymaga uzycia łuku. Zanim wrog do nas dojdzie walniemy strzale czy dwie, a jak bedziemy mieli dosc szczescia to sie aqua kuba ruszy.  Przydatny też na ud z racji braku skili ofensywnych.
I kto był na tyle inteligentny że dał mu hate kube ? O.o
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

echoes

przyznam ci racje-ktos ostro spieprzyl robote w ncsofcie bo nie zbalansowal tk wzgledem innych tankow (w sensie zdolnosci ofensywnych).Co do aqua cube,ten akurat wlacza sie dosc czesto,co do life-przyznam racje,dziala jak chce...co do "podziwu"-ja sie nie nastawiam na wygrywanie wszystkiego jak leci-ja poprostu bardzo polubilem te postac...jest skrzywdzona wzgledem innych tankow,niedopracowana,bo jesli ncsoft uposledzil ja tak bardzo ofensywnie to powinien jeszcze zwiekszyc zdolnosci defensywne...sam nie wiem z cego wynikaja braki tk,chyba jakas lama w ncsofcie probowala expic tk solo i sie sparzyla-stad zemsta  :D ..takze dla kazdego kto chcialby grac tk-lubisz wyzwania?pograj tk...wolisz nukowac/masakrowac wroga gradem ciosu i bez najmniejszego wysilku kosic kolejnych wrogow?postac nie dla ciebie... to kwestia tego jak bardzo ktos chce isc na latwizne :)

MonT

Bo TK to prawdziwy tank, ma aegis, duzo dexa (najlepszy blok, najszybszy z tankow), duzo heali, odtrutki, srutki itd, spoko self-buffy. Co za tym idzie jest dobry do trainow, rb i expa w party no ale cos za cos... jego umiejetnosci bojowe sa ponizej przecietnej.

Ryltar

CytatI umowmy sie ryltar,twoj ulubieniec sk za nic w zyciu nie zastapi mnie na rb czy jakims rozbudowanym trainie,bo jesli jest na tym samym lev i ma podobny eq poprostu szybciej padnie..

Mozliwe ale to zalezy od party.Tranow nie robie z prostego powodu,na Allseronie kaplani sa autystyczni.Mowie im "jak bede sie zatrzymywal kolo was to zaczynajcie leczyc bo dostane duza dawke obrazen".Niby ok fajnie zatrzymuje sie i tak wyglada okno logu:
114 dmg
104 dmg
228 dmg
56 dmg
...
209 dmg
110 dmg
Zgon...

Pada party moja wina to nic ze ja swoja czesc wykonalem...Ty moze lepiej tankuje itp. ale na wojnie to mnie nigdy nie zastapisz z prostej przyczyny skille ofensywne TK sa gowniane...ja mam moze mniej defensywy(AZ o 1% mniejszy blok,nie mam holy armor i life cubica[moze to jest zaleta?]) ale ofensywe mam wieksza bo na storm cubica nie ma co liczyc.A ten hate cubic to jakis zamul na kwasach go robil...bash detarget,hate cubic targeted...genialne.Ten jego root to jakos ET z koreii mowil ze ani razu nie wszedl a w moby to cale 2 razy normalnie FTW.Jedyna zaleta tego cuba to to ze na mass pvp sie przyda(i pewnie on jest do tego) bo oszczedzisz mp na hate i arrest.Ale i tak nie ma co gadac ze sk jest lepszy w pvp a tk w pve bo to normalne.Pal tez lepszy jest w pve od da a da w pvp jest lepszy(co z tego ze DA ma pantere jak pal moze w razie czego leczyc party?).

CytatWięc po co wysyłać bzdety?

Zeby coniektorzy zobaczyli jak dzialaja skille z 3 kalsy bo 80% nie wie jak lub nie widziala animacji.

MonT

Co ty chcesz od tego cubica:p To, ze lubi leczyc jak juz klikniemy 'return to village' to nie jego wina :D

Ale CZASAMI sie przydaje i potrafi zycie uratowac, tylko jakos nieczesto sie to zdarza.

Ryltar

Ta testowalem sobie keidys Es na high rate i tak to wygladalo:
90% zycia nic
70% zycia nic
40% zycia nic
10% zycia nic
Return tu Villige
Resummon
70% zycia heal
85% zycia heal
98% zycia heal
Life cubic FTW...
Autyzm FTW...

Dev

CytatMozliwe ale to zalezy od party.Tranow nie robie z prostego powodu,na Allseronie kaplani sa autystyczni.Mowie im "jak bede sie zatrzymywal kolo was to zaczynajcie leczyc bo dostane duza dawke obrazen".Niby ok fajnie zatrzymuje sie i tak wyglada okno logu:
114 dmg
104 dmg
228 dmg
56 dmg
...
209 dmg
110 dmg
Zgon...

U nas w party na abyssie to nawet nukery leczą tanka ;p Niby niepotrzebne do expa ale jak zbierze train z mobów, 3 razy hate aura pod rzad dla pewnosci ze moby nie odskoczą, nukery to wyzabijaja i podleczą to jest satysfakcja i marki lecą łądnie za profe ...
A na pvp group vs group... Kto sie tam przejmuje SK ktory nic nie jest wart bo nawet dobrze nie skopie ? I tu wiekszosc ludzi popelnia błąd, ja wychodze od boku, zaczajam sie, rzucam, ud i nawalam. Te 56 fragów to głownie z magów mam w ten sposób ;p

Ryltar

W C5 nie ma tak fajnie UD=Latarnia

eSkel

To jest temat o TK, czy o wyzszosci innych klas nad nim ? :p Czytajac wiekszosc postow tutaj mozna sie tylko zniechecic :p I nie wiem, nie chce liczyc ale odnosze wrazenie ze slowo "SK" padlo tutaj czesciej niz "TK" :p

Dev

Ja póki co nie gram na c5 więc ta taktyka sie sprawdza.

A ryl mam pytanie - vegenance też ma latarnie czy nie ?

Marc1n

Nie ma jakiegoś charakterystycznego wyglądu ;)
Co do możliwości ofensywnych TK - jak ich nie ma, to nie ma co ich robić na siłę. I tak ma większy offensive niż...Paladin, bo StunShield nie zadaje DMG :P A Cubic tak ^^
Co do Drainowanie SK podczas Traina - po....grzało :?: Jak jest train, to nie zdąży wykastować połowy, jak będzie leżał :P Mówie o dużym trainie.
Power Strike to ja nawet nie wykupowałem :P
Wiecie że w C6 TK będzie miał 3ciego Cubica :) ?
HATE ME MOAR!

Dev

jak nie jak tak ? masz dance i buffy pp to musisz drainowac bo padniesz ...
na raidbossach myslisz ze sie biega wkoło i hatuje tylko ? ...

Marc1n

Jak ja kocham te jaja z privów :D Tak tak, podrainuj sobie. Staniesz, dogonią Ciebie moby i zrobia 10x tyle dmg, co sobie zyskałeś. A Drainowanie RB - czuje się zoownowany. Tank ma do Siebie to, że trzyma na sobie RB, a jego HP zajmuje się jego p.def i kilka healerów w jego party. Problemem teraz jescze większym niż w C4 jest zabicie RB. Bo może tank nie padnie, ale mana nukerom sie kończy i nagle RB wiecej hp regeneruje niż traci no i po balu :]
HATE ME MOAR!

Dev

no ta ale na ofie nie ma nubkow ktorzy nie wiedzą jak leczyć więc sobie muszę pomagać.

Ta, niepodrainuje jak draina robie sekunde z kawałkiem na dancach ;p

Marc1n

Sekunda z kawałkiem to długo :]
Co do samego tankowania RB np. TK>Paladin>SK>DA. Poprostu te skille w takim momencie na niewiele się zdają :]
HATE ME MOAR!

Dev

bo SK to jest tank do pvp a TK jest party tankiem. TK musi chodzic w party, SK potrafi do końca ciągnąć samemu (o ile ktoś jest aż takim hardcorowcem żeby nabijać po 00,01 samemu :D)

Marc1n

Normalnie wymiękam tak, że hoho. Niestety, żadna klasa nie wyexpi do końca samemu. Może na jakimś privie, ale od 60+ granie samemu nie przyniesie Ci w ogóle pożytku. 00,01% to już od 55+ na zielonych mobach Ci przychodzi - no cóż, ale na 300x wygląda to inaczej :]
HATE ME MOAR!

Ryltar

Mam 55 i leje zielone i nie nabijam 00,01 (serwer x2) tylko po 00,20-25 ^^

Marc1n

Zależy od moba :P Swoją drogą, to mnie wkurza, że AW bicie zielonego moba zabiera pół hp :P
HATE ME MOAR!