Jaki Summoner?

Zaczęty przez Surprise, Styczeń 21, 2007, 08:39:25 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

NightBird

ps jakos mi nie bardzo pasi
ja bym wybral jednak WL lub jesli chodzi o glowny nacisk na PvE to ES.
Lineage SINCE 2005 !

Classic club - Dion x3
NightBird -  [lvl.x]

walker

cywil sproobuj pojsc sobie na serwer gdzie nikogo nie znasz,możesz liczyć tylko na siebie  i gdzie regen many jest ofo-podobny ... Wtedy zobaczysz jak fajnie jest  być summonerem.

Simonus*

Jeśli chcesz solować to najodpowiedniejszy do tego celu jest PS.
Jeśli grasz dla klanu to:
1. Serwery c4 - ES
2. Serwery c5 - Warlock

fofo

:D hmmm ja oczywiscie mysle ze do pvp jest dobry ES , dopiero zaczynam grac nim ale jak gralem warlockiem to na 100% wole ES bo to fajny sumoner.
Oczywiscie proponuje bw light jaki b grade i aoba lub inny dobry blunt z health ... poniewaz ES ma malo hp. ALE przyznaje ze ES jest barzdo trudna posatcia jesli chodzi o EXP bo do PVP ujdzie jak wspomnialem wyzej a wiec chlopie nie zastaniawiaj sie wez Es , poniewaz za badzo nei rózni sie od WL ale nawet jest troche lepszy ...  :D  :elf_5_4:     :!: :!: :!: :!: :!: :!:
TH
40+
overmydeadbody
l2-paradise

MonT

Jesli summonerzy to tylko ES lub Warlock, obydwie latwe w expie i obydwie dobre w pvp (w c4, w c5 to naprawde podupieni, ze az zal). Tez wole ES'a od Warlocka (chociaz kotki fajniej wygladaja -szczegolnie kai i mew - i czasami brakuje tego servitor ww-chociaz kazdy buffer to ma). Cuby ES'a rowniez sa do dupy (heal ujdzie, potrafi uleczyc inna osobe z party -na moim piracie, aqua to tragedia) ale ogolnie obszarowka merrowa strasznie pomaga w expie (bright sevitor rlz, do pvp sie przydaje xD), ES ma wiecej bazowego MEN, WIT i DEX. Buffki Seraphima tez mi bardzo odpowiadaja (szczegolnie ten na zmniejszenie re-use'u skilli ^^).

Kostek(...)

ja polecam warlocka bo ma fajne silne summony :) do tego przydatne cubici(ale gorsze od psa) mew the cat robi swoje w pvp bo do expienia sie nie nadaje(zabiera 90% expa),a kai the cat jest jak dla mnie ze wszystkich summonow najlepszy :) ze wzgledu na nie przecietna sile i bardzo duza szybkosc

Ov3r/MichaeloAngelo

Widze ze większość z Was nie grała a nie nawet nie widziała dobrego PS'a w akcji, ale mi to jest baaaaardzo na rękę, mam bardzo oryginalna i przy okazji potężną postać 8)
PS RULZZ

Try! Or die trying...

Ashurei

To powiedz na czym polega ta "potega" PS? Sam gralem wiele razy tym summonerem (klimat, klimat, kliamt :D), ale jakos nie widze go jako demona PvP (exp to co innego... Najlepiej solo :P)

Fenrirus

ja tez uwazam ze ps jest najlepszym sumonerem w pvp, dlaczego to popatrzcie na jego cuby i skile swietnie dobrane zeby niszczyc kazdego
ps: do pvp uzywa sie shadowa

L2 retail Chaotic Throne I
server : Bartz
klan : AmberEye forever
Fenrirus - spellhowler - lvl 70+
Zdzisiek - artisan lvl 22
Pyqq - tyrant lvl 42
http://livepvp.com/index.php?p=viewfiles&fileid=930
Cytat: Bittersweet w Luty 08, 2008, 11:22:36 AM
Wczoraj wieczorem rozpocząłem swoja przygodą z L2 Retail :) Serwer Teon.
Naprawde pozytywne wrażenia. Jak ktos ma mozliwość przejścia na retail to  nie powinien się zastanawiać :D.

Dev

ps jest kiszny bo jego summon jest powolny :P wieksze problemy na olimpiadzie mam z WL niż z PS ..
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

Solar

Cytat: DevouringOne w Luty 18, 2007, 10:14:53 PM
ps jest kiszny bo jego summon jest powolny :P wieksze problemy na olimpiadzie mam z WL niż z PS ..
Ta ciekawe ktory ludzie zrozumcie ze summony maja takie same staty tylko roznia sie buffami, wygladem i nazwa.....

Luna
Tyrteos: 80 lvl SM|75 lvl WC |DA 55 - Banned
Franz
Decimos: 82lvl PS|75 lvl WC |DA 70 -Śpi
Lancer
Decimos: 7x lvl PS

http://przypierdolek.mybrute.com/
Cytat: 120130 link=topic=27483.msg306926#msg306926

Dev

sratatata, warlock ma buffa na speed czyli jego summon jest szybszy ...

Solar

Cytat: DevouringOne w Luty 18, 2007, 10:49:51 PM

A PS na P atak:P i co w zwiazku z tym :P. Moze i jest szybszy ale PS ma boskie kubiki.

Luna
Tyrteos: 80 lvl SM|75 lvl WC |DA 55 - Banned
Franz
Decimos: 82lvl PS|75 lvl WC |DA 70 -Śpi
Lancer
Decimos: 7x lvl PS

http://przypierdolek.mybrute.com/
Cytat: 120130 link=topic=27483.msg306926#msg306926

Dev

sytuacja - gonie PSa, a za mną summon. SUmmon mnie nie dogania, nawet ejst nieco wolniejszy. Ja tluke po plecach - PS pada

taka sama sytuacja tyle że z WL - summon dogania mnie i daje po dupie, odwracam sie, wale po summonie, summoner leczy, gonie summonera, kot mnie leje po dupie ...

MonT

Cytat: Solar w Luty 18, 2007, 10:57:26 PM
Cytat: DevouringOne w Luty 18, 2007, 10:49:51 PM

A PS na P atak:P i co w zwiazku z tym :P. Moze i jest szybszy ale PS ma boskie kubiki.
To w zwiazku z tym, ze PS jest do dupy, bo ma might lvl 3, gdzie ES ma Bright Servitor na lvl 3 i might lvl1, a Warlock WW i takze might lvl 1. PS procz swietnych cubicow i shadowa dobrego do expa nie ma sie czym popisac.

Ov3r/MichaeloAngelo

PSem moge stoczyc walke z kazda klasa i wygrac, jesli ktos nie wie jak ze mna walczyc to moze byc SPSem badz Necro i ja wygram :) a mialem takie walki z magami na podobnym lvlu.

Najpierw sprzet:
Robe ( +15% cast speed)
Bron z Acu
Bron z SA mental shield (mag bez sleepa juz nie taki cwaniak ;)  )
Dodatkowo moze byc Bron z Body Blessing

Co najwazniejsze ja mowie o summonerach 70+lvl poniewaz dostaje sie skill transfer pain lvl 5

Nie bede tutaj dawal swojej taktyki bo to moj secret ;) Ale jedno jest pewne daje godna walke kazdemu przeciwnikowi i bardzo sie ciesze ze nikt nie spedzil chwilki dluzej aby pobawic sie ta postacia bo jak juz mowilem malo nas :D

Try! Or die trying...

Bled

Nie wiem dlaczego mowicie ze sumonerzy sa slabi w pvp, wszystkie pvp jakie gralem z summonerami moge uznac za najtrudniejsze, a z Warlockiem to chyba z 10 razy sie bilem (Pozdrawiam pana "nie wiem") w ct,(wiecie ct=malo miejsca=duzo sprzeczek :D), on byl w d grade, ja w composit storm*storm (bezbuffow) {war axe w plecaku}, wiekszosc pvp z nim wygralem, ale gdyby on byl z c grade to mysle ze wiekszosc pvp bym przegral.{c4}

Fenrirus

Cytat: DevouringOne w Luty 18, 2007, 11:10:45 PM
sytuacja - gonie PSa, a za mną summon. SUmmon mnie nie dogania, nawet ejst nieco wolniejszy. Ja tluke po plecach - PS pada

taka sama sytuacja tyle że z WL - summon dogania mnie i daje po dupie, odwracam sie, wale po summonie, summoner leczy, gonie summonera, kot mnie leje po dupie ...
glupi ps musialby byc zeby tak uciekac:D ja bym krazyl wokol sumona i nie zapominaj o jeden waznej sprawie tp debufy kubiki no i battle heal nie jest latwo pobic  dobrego sumonera

Pyqq - tyrant lvl 42
Naprawde pozytywne wrażenia. Jak ktos ma mozliwość przejścia na retail to  nie powinien się zastanawiać :D.

AyGo

OMG PS jest do d..y?? Ok jak wam spark walnie stuna to juz mozecie monitor wylaczyc bo nasza kochana Shilout(tak sie to pisze chyba) walnie wam draina i zleje golymi rekami zanim wam gwiazdki nad glowa przestana latac, 2 sprawa to kolejny cubic ktory obniza wam praktycznie wszystko co macie ( p atak itp)... Gram PSem juz 3 miesiace i powiem wam ze stoczylem 26 walk w tym 21 wygralem ( jak mialem 70 lvl rozwalalem sobie spokojnie Glada z 3 profka i BD takze z 3 profka- liczy sie taktyka a jak sie wam wydaje ze to slaba i totalnie zjechana postac to lepiej nic nie piszcie bo tak samo jak jeden necro bedzie rozwalal kazdego a inny bedzie dostawal od kazdego - liczy sie ten co siedzi przed monitorem i steruje postacia a nie ten kogo widzicie w grze:P)

ES nie gralem nim ale w klanie mialem taka postac i powiem ze z nim mialem najwieksze problemy w pvp (ma mocne koniki:P nie wiem jak jego cuby)

WL podobno niezly ale tez nim nie gralem (ale kotki ma fajne:P chociaz przy cieniach PSa sie chowaja:D)

Moim zdaniem PS>>ES>>WL...
AyGo

Ashurei

Cytat: newmateusz w Luty 23, 2007, 11:27:12 PM
( jak mialem 70 lvl rozwalalem sobie spokojnie Glada z 3 profka i BD takze z 3 profka- liczy sie taktyka

Juz widze jak SM (a tym bardziej PS) kladzie Duelista :dry: No offence, ale banan i kombo TSS, DSS, TS i summona nie ma, a do zabicia "mastera" wystarcza mu ss... Spark jest swietny, ale taki glad ma 2 anti-stuny, wiec raczej nie zadziala, a co do polterka... On wsadza 1 debuff (losowo) wiec nie zrobi nagle z glada kaleki :P Aha... Pisze sie: Silhouette a nie Shilout (tak trudno looknac na dowolna stronke o L2 i Copy/Paste nazwe? :P)

BTW. Hm... Po sygu widze, ze grasz na DN... Tam pewno jest inaczej, bo w koncu od dawna wiadomo, ze Dragon to L2 tylko z nazwy :P

AyGo

No niech Ci bedzie ale przynajmniej PS nie jest tam spieprzony i wszystko dziala jak nalezy...

tak BTW to nie gram juz tam... a sygnaturke zmienie...

Jak powiedzialem liczy sie taktyka...
AyGo

Fenrirus

Cytat: Ashurei w Luty 24, 2007, 10:14:37 AM
( jak mialem 70 lvl rozwalalem sobie spokojnie Glada z 3 profka i BD takze z 3 profka- liczy sie taktyka

Juz widze jak SM (a tym bardziej PS) kladzie Duelista :dry: No offence, ale banan i kombo TSS, DSS, TS i summona nie ma, a do zabicia "mastera" wystarcza mu ss... Spark jest swietny, ale taki glad ma 2 anti-stuny, wiec raczej nie zadziala, a co do polterka... On wsadza 1 debuff (losowo) wiec nie zrobi nagle z glada kaleki :P Aha... Pisze sie: Silhouette a nie Shilout (tak trudno looknac na dowolna stronke o L2 i Copy/Paste nazwe? :P)

BTW. Hm... Po sygu widze, ze grasz na DN... Tam pewno jest inaczej, bo w koncu od dawna wiadomo, ze Dragon to L2 tylko z nazwy :P

ludzie sumonerzy maja leczenie, walisz sumona to sumoner go leczy, bijesz sumonera to polowa obrazen idzie na sumona a i sumoner ma leczenie slabe bo slabe, ale battle heal leczy 200 hp (sprawdzone) a mozna go rzucac bardzo szybko, kubiki, debufy jesli umiesz grac to rozwalisz kazdego, tylko ze sumonerow malo ;/ moze w c6 gdzie dostaja nowego sumona

Pyqq - tyrant lvl 42

AyGo

Cytat: Fenrirus w Luty 26, 2007, 10:41:56 PM
Cytat: Ashurei w Luty 24, 2007, 10:14:37 AM

ludzie sumonerzy maja leczenie, walisz sumona to sumoner go leczy, bijesz sumonera to polowa obrazen idzie na sumona a i sumoner ma leczenie slabe bo slabe, ale battle heal leczy 200 hp (sprawdzone) a mozna go rzucac bardzo szybko, kubiki, debufy jesli umiesz grac to rozwalisz kazdego, tylko ze sumonerow malo ;/ moze w c6 gdzie dostaja nowego sumona

No wlasnie o to mi chodzilo ze liczy sie odpowiednia taktyka... I tak wiec jesli chcesz drogi autorze tego tematu wybierac pomiedzy tymi 2 summonerami to polecam PSa(jest swietny do expienia solo, nigdy nie prosilem nikogo o party, tylko czasem sie zabralem do DO z kolegami)!!

Aha i powiem wam jeszcze(niektorzy wysmieja moze:PP) ze caly czas biegalem w BW light set +4 all i z dualkami sls*sls+7 i bardzo fajnie sie walczylo(najpierw szedl na 1 ogien summon a potem ja:P) ale to oczywiscie tak robilem ja i wcale nie musisz sie na tej broni wzorowac bo armor Ci polecam...
AyGo

Ryltar

Cytatmoze w c6 gdzie dostaja nowego sumona

Wiesz ile to jest grindowania do 79? W ch... i ciut ciut...