Hawkeye [HE]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:28:19 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Ryltar

W swoim zyciu przegralem 5 razy z Lucznikiem:

Raz dostalem krytyka i padlem...byl to shining bow +9999
SR w C2 z Shining + nie wiem ile.
PR dostalem Fatala jak mi zostalo 1k hp
HE z Draconiciem +50
SR i PR walili we mnie zza ogrodzenia Areny(Dev przy tym byl albo Łowca).

A na normalnym serwie to wygralem z kazdym lucznikiem (chociaz rzadko mi sie zdaza bic sie z lukiem na "normalnym" serwie).

Lili

Gdzie najlepiej expic Roguem z Bowem od 30 do 40 lvl? (mam top D)

NightBird

Field of Silence -> najlepiej shamanki ;]
Lineage SINCE 2005 !

Classic club - Dion x3
NightBird -  [lvl.x]

Arthas

Cytat: Fenrirus w Kwiecień 25, 2007, 11:03:34 PM
lucznikiem tanka 1 na 1 nie zabijesz, a na mass pvp masz inne wazniejsze cele. Lucznik jest skazany na porazkie w walce z tankiem
Troche przesadzona opinia.
Imo kwestia buff'ów.

Yorge

Mam pytanko ile mozna max podniesc ceche u HE ?? jesli o 5 to bym zrobil tak +3dex-3con,+2dex -2str i +4 wit-4 Int. Jesli ma np Doom light seta -1str-2 con +3 dex to wtedy dodalo by mi +8 dex czy tylko +4/5 bym mial?

za odp z gory dzieki :* :) ^^

bula

dye mozna max +5 i jezeli mialbys doom seta to razem mialbys dex+8

Yorge

w tej chwili ma DYe +4str-4con +4dex-4 Con i doom light seta -1str -2 Con +3 dex i jakos nie swojsko sie czuje, mam malo HP stun wchodzi we mnie jak w maslo zato moj Stun dosyc czesto wchodzi i zastanawiam sie na nowymi Dye +3dex-3 Con +2 dex -2 str

Ryltar

Cytat: Arthas w Maj 11, 2007, 02:13:39 AM
Cytat: Fenrirus w Kwiecień 25, 2007, 11:03:34 PM
lucznikiem tanka 1 na 1 nie zabijesz, a na mass pvp masz inne wazniejsze cele. Lucznik jest skazany na porazkie w walce z tankiem
Troche przesadzona opinia.
Imo kwestia buff'ów.

Kwestia humoru mojego starego...ta Gralem DA gralem SK nie no ile mnie zabilo lucznikow? Czekaj MLS i GS musieli mnie we 2 naparzac zeby zabic na scrollach bedac na full z CoV.

primabolan

Cytat: Yorge w Maj 11, 2007, 08:45:36 PM
w tej chwili ma DYe +4str-4con +4dex-4 Con i doom light seta -1str -2 Con +3 dex i jakos nie swojsko sie czuje, mam malo HP stun wchodzi we mnie jak w maslo zato moj Stun dosyc czesto wchodzi i zastanawiam sie na nowymi Dye +3dex-3 Con +2 dex -2 str
przeciez masz +4 dex i chcesz kolejne 3 ?
a dlaczego nie +20 od razu(ironia...)
max w dyesach mozesz dodac 5 w jednej statsie* czyli np dex / str / wit...
czyli jak zrobisz +4 dex i wcisniesz nastepne +4 dex i tak Ci doda 5 w ogolnym rozrachunku...
<br />PVP in EvE is consentual, you agree to it when you login.<br />

Ryltar

Jezeli wsadzi sobie +5 DEX i DML da mu +3 DEX to bedzie i tak mial +8 DEX ale bedzie napisane ze masz z dye +5 DEX.

primabolan

właśnie o dyesach pisałem...max wartość jedną możesz zwiekszyc do 5 a ze sprzetu np z doom light(pelny set) +3(dex)doliczy do calosci,ale w statystykach bedzie i tak wyryte +5...
<br />PVP in EvE is consentual, you agree to it when you login.<br />

qwerty

Dodawanie do dexa kosztem str u HE jest dobre ale to zalezy jaki masz luk.
Jezeli masz luk slow np carnage i zalozysz dye+4 str -4  to staty beda takie:
P.Atk.           1738 >1612
Accuraccy    104 >106
Critical    158 >164
Atk. Spd.      338 >350   
Przy lukach wery slow np soul bow sprawa wyglada inaczej:
P.Atk.           1926 > 1775
Accuracy      104  >106
Critical         158  >164
Atk. Spd.      262  >271

to sa staty bez zadnego seta tylko luk i gola klata:)

jak zalozysz takie dye jak napisalem majac soul bow to zmienisz go w luk ktory wali prawie tak samo mocno jak carnage i jest o wieeeeeele wolniejszy od carnage. Co do carnage to spisze sie on o wiele lepiej.

Ja tez mialem problem z dye, ale rozwiazalem to tak ze, zamiast zakladac dye nosze tatoo +13% atk speed -7% p.atk - 7% p.def,
do tego mam Dc light i carnage i strzelam naprawde szybko. Cona tutaj nieruszalem bo wiem ze jezeli odejmiesz od con 4 albo 5 to stuny beda wchodzily w Ciebie jak w maslo, no chy7ba ze masz majestica to wtedy mozna odjac od con i w przypadku carnage dodac do dex( i tak wlasnie zamierzam zrobic) lub w przypadku soul bowa dodac do str lub do dex( ja wolal bym dodac do str, bo i tak ten luk bedzie baaaaaardzo wolny)

fedur

Cytat: qwerty w Maj 13, 2007, 10:24:30 PM
zamiast zakladac dye nosze tatoo +13% atk speed -7% p.atk - 7% p.def,

szkoda ze takie rzeczy to tylko na dragonie... i innych shitach

Yorge

ehm nie chodzilo mi zeby do+4dex dodac +5 jeszcze... chodzilo mi o nowych Dye +5dex/-2str,3Con ...
Zle mnie zrozumieliscie;P

a Dokladniej biegalo mi czy Dye +5dex/-3con-2str jest dobrym rozwiazaniem dla HE... ??????

qwerty

Czy takie dye jak +5 de -3 con -2 str jest dobrym rozwiazaniem musisz zdecydowac sam. Wszystko zalezy ode tego jaki masz luk. Jezeli masz luk slow to pakuj w dexa bo jak jest "dosyc szybki" to bedzie jeszcze szybszy. Jezeli masz luk very slow o wiekszym p atk niz posany wyzej luk to pakuj wszyskto w str. Ja osobiscie polecam luki slow, bo jak juz ktos wczesniej napisal: "HE nie zabija hitem lecz krytykiem" czyli nim szybszy luk tym szybciej beda wchodzily krytyki. Wszysko zalezy na jakim serwie grasz i na jaki luk Ciebie stac. Ja mowie glownie o carnage i o soulbow. Wedlog mnir HE powinien strzelac jak najszybciej, nawet kosztem p. atk, bo czy lepsze jest zadac 10 hitow po 800, i w tym 2 krytyki, czy zadac 12 hitow po 700 w tym 3 krytyki. HE musi isc w dex i zwiekszac spd atk. Ktos powie ze to SR powinien isc w dex, a HE jak kto woli, ale przeciez SR ma tylko minimalnie wiekszy critical od HE(chyba o 1 bez buffow)
a spd atk ma mniejszy. He praktycznie nie ma skilli wiec dye i tatoo musisz sam zrobic tak, zeby wymiatal(czyli maksymalnie ziwiekszyc spd atk).

Yorge

no to moze ineczej napisze,powiem co mam na sobie zeby rozwiazac wszelkie watpliwosci:P

no wiec: gram HE mam na sobie Doom light Set,Carnage bow+4 zastanawiam sie nad Dye +5dex/-3con-2str czy jest to dobrym rozwiazaniem dla mnie?? w tej chwili mam Dye +4str+4dex/-8 CON w tym doom set ktory odejmuje -2 COn wiec razem mam -10 Con,mam bardzo malo hp jak na swoj lvl i stun wchodzi jak w maslo.

Wiec chcialem sie poradzic was(graczy mysle ze doswiadczonych:P)o nowe Dye Do Carnage bow i doom light seta

czekam na wasze Opinie, z gory dzieki :]

qwerty

Mysle ze jest to dobre rozwiazanie:) tylko z odejmowaniem od con do pvp niejest tak fajnie bo stuny beda wchodzily;/

Ryltar

Podobono dla he dobre jest +4 con +4 dex -8 str ale nie wiem znam sie tylko na buildach dla PR.Co do Carnage...uwazam ze dla lucznika to zesrany luk lepszy jest juz chyba Soul lub ew OE BOP.

Dev

Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

Dev

Cytat: Ryl fajaCo do Carnage...uwazam ze dla lucznika to zesrany luk
Cytat: Devodla SR carng ftw !

Czytaj ze zrozumieniem panie
Cytat: napis pod moim nickiemRyl to faja

Dev

Cytat: WiesiekRyl to noob i retard rozwalilem go na strzala a z devem miałem problem
Wysun wnioski ...

Yorge

mysle ze odjecie tych -3 Con to nie jest duzo roznica,Carnage niby jest jeden z lepszych lukow do pvp,a dodanie do +4con+4dex/-8 str to chyba zle rozwiazanie dla HE poniewaz HE ma duzo con i ma duzego resa na stuna i jezeli odejmie sie az -8 str to stun nie bedzie wchodzil co jest kluczowym skilem na pvp

Wstyd zeby Moderatorzy klucili sie nawzajem^^

Ryltar

Cytat: DevouringOne w Maj 15, 2007, 03:53:22 PM
Cytat: WiesiekRyl to pr0 typ rozwalilem go na 15 strzalow a z devem miałem problem bo byl GM
Wysun wnioski ...

Jestes Retardem...

Cytat: Rysiu spod KościołaDev mi obciagal i bil w kask mojego zolnierza i to porzadnie...

Wysun wnioski

CytatCarnage niby jest jeden z lepszych lukow do pvp

Dla Pr to jest shit bynajmniej ;/

Cytat: DevouringOne w Maj 15, 2007, 03:21:12 PM
Cytat: Ryl fajaCo do Carnage...uwazam ze dla lucznika to zesrany luk
Cytat: Devodla SR carng ftw !

Czytaj ze zrozumieniem panie
Cytat: napis pod moim nickiemRyl to faja

SR to nie lucznik...

bula

CytatSR to nie lucznik...

ekhm...odwazne stwierdzenie :D