Phantom Summoner [PS]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:34:12 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

teyeo

bull szczere wyrazy wspolczucia  szkoda ze nie grasz na epi pokazal bym ci na zywo czemu takie a nie inne ale napisze zeby nie bylo ze sie nabijam bezpodsztawnie
a powiedz mi jaki bedziesz mial pozytek z + do inta -4str +4 men robimy przed olimpiada wczesniej to marnowanie potrzebnej aa a ilosc zuzywanych ssa i bssa przez sunmonera jest naprawde  ogromna zreszta ja tatuaze na +4-4 wymieniam dopiero kolo 70 lvlu wczesniej +4 -5 niczego nie zmienia
jak ktos ma problem ze zrozumieniem mechanizmow tej gry polecam
http://l2calc.l2blah.com/ 
tu mozesz sobie podstawic dowolna bron  set i dye 0d 60 lvl sunmoner nukami zadaje 1  mage bane wchodzi bez pudla na hero proponuje popytac znajomych z epi albo innych serwerow
na temat broni z akumenem nawet sie nie wypowiem(nie znam sunmonera ktory by do niej wrucil po ubraniu duali czy fistow jak nie miales nie bredz, sunmona za ciebie bedzie pewnie leczyl heller w party a ty jako slawny nuker bedziesz kladl pokoten necro) szybkosc normal czy hi jest tu bez znaczenia liczy sie czestotliwosc atakow od niej zalezy szansa na odpalenie qiubika tu na 1 atak przypadaja 2 uderzenia i to zalatwia sprawe

Tallum Blade*Dark Legion's Edge -proponuje sprawdzic bonus tej broni (moj sunmoner ma 77 lvl jego zajeciem jest pvp)to moze zrozumiesz, po to dodalem opis sa zeby nie musiec odpowiadac leniom

jesli ktos z was chce uzywac sunnmonera do expienia  w zupelnosci wystarczy zatrzymac sie na sprzecie b nic wiecej sunmonerowi do expienia nie jest potrzebne  wszystko powyzej b to sprzet do pvp  wszystko co tu pisze to moje wlasne przemyslenia i 2 lata grania w towarzystwie sunmonerow i jako sunmoner jak ktos z was szuka postaci na pvp to raczej sunmonera nie polecam to jest ciezka postac do takiej zabawy

bula

lol normalne ze mage bane wchodzi na wszystkich ... ten skill nie moze nei wejsc ... pozytek z + do inta? lepsze wchodzenie debuffow, a jak bedziesz hero to lepsze wchodzenie heroic dread i heroic grandeur ... co do tych tatuazy +4-(4)5 to ok ...

Cytatna temat broni z akumenem nawet sie nie wypowiem(nie znam sunmonera ktory by do niej wrucil po ubraniu duali czy fistow jak nie miales nie bredz, sunmona za ciebie bedzie pewnie leczyl heller w party a ty jako slawny nuker bedziesz kladl pokoten necro)
no naprzyklad sword+acumen zeby leczyc summona moze? zeby miec szybszy reuse battle heal i servitor heal? lol ja tez nei znam summonera ktory by chodzil z fistami ... z dualami zdarzalo sie ale z fistami?

CytatTallum Blade*Dark Legion's Edge -proponuje sprawdzic bonus tej broni (moj sunmoner ma 77 lvl jego zajeciem jest pvp)to moze zrozumiesz, po to dodalem opis sa zeby nie musiec odpowiadac leniom
a moze ty zrozumiesz ze ja wiem co dodaje te duale tylko moze tez zrozumiesz ze summonerem nie zawsze jest najlepiej wchodzic w h2h? sprobuj powalczyc tymi dualami z destro na frenzy gg ... ja tam wole blunta+health + tarcze ...

Cytatjak ktos z was szuka postaci na pvp to raczej sunmonera nie polecam to jest ciezka postac do takiej zabawy
od C5 da juz sie pobawic w pvp :)

czekaj czekaj ... dopiero zauwazylem ...-4str +4 men ??????????? chyba con mialo byc :)

Ryltar

Cytatnie znam sunmonera ktory by do niej wrucil po ubraniu duali czy fistow jak nie miales nie bredz, sunmona za ciebie bedzie pewnie leczyl heller w party a ty jako slawny nuker bedziesz kladl pokoten necro

Czesc nazywam sie Ryltar moj Arcana Lord przeszedl z duali na SoM z Acumen bo duale i fisty TO GOWNO.Masz znasz juz pierwszego zaraz zadzwonie do Zytha zeby sie dopisal.

Kamilo87

A jaki jest czas re-use summonów w c4?? Np. Shill??

Ryltar

Na czysto kazdy ma 15 sekund taki nerf :P

MonT

Cytat: teyeo w Lipiec 18, 2007, 04:47:16 PM
na temat broni z akumenem nawet sie nie wypowiem(nie znam sunmonera ktory by do niej wrucil po ubraniu duali czy fistow
Fistów i pole jeszcze summonerem nie nosiłem ale napewno broń z acu>duale w pvp. Duale może i są spoko ale tylko do pve.

kris9970

Cze mam zamiar zagrać PS i mam kilka pytań z którego summona zrezygnować ponieważ na pewno nie starczy mi punktów żeby wszystkie rozwinąć wiec shadow i NS na pewno będe rozwijał  ale mam dylemat którego z summonow rozwijać Silhouette czy Soulles. Dla mnie minusem Soulles jest ze zżera mane a na tym serwie co gram nie ma potków many ^^.
I z jakich skilli zrezygnować na początku bo zapewne nie wystarczy mi punktów żeby wszystkie rozwijać
I jaki summon jest dobry do pvp bo do pve to raczej shadow ;]
Przeczytałem cały ten temat i proszę o konkretne odpowiedzi
z góry thx

Ryltar

CytatCze mam zamiar zagrać PS i mam kilka pytań z którego summona zrezygnować

Wez powiedz ze to jest sarkazm.

kris9970

omg no ale sami mowice ze wszystkich summonow nie oplaca sie jak najbardziej rozwiajc prosilem o rade a nie o wysmianie wielkie dzieki :oops:

Shen

tez dosc dlugo nie wyrabialem z SP , wiec rozwijalem tylko Shadowa do expa i Silhouette do pvp

Lokken

Mam parę pytań.

Czy heal Nightshade`a działa na całe party czy tylko na 1 target ? Mam sprzeczne informacje na ten temat.

Czy jego debuffy mają wysoki land rate ? Czy da się robić małe AoE SH + PS z Nightshade jako puller tank i debuffer ?

Czy da się (tak sobie gdybam) solować grupki mobów 1/2hp za pomocą Soullessa ? Chodzi mi o sposób gdy daje on najpierw AoE poison, potem zabija jednego moba i daje corpse burst co zabija całą resztę ? Taki sposób sobie wymyśliłem patrząc na skille, ale nie wiem czy to w ogóle będzie działać :P
TEON

Lokken - Dominator/Eva Saint/Tyrant (on sale)

AyGo

1. Tak, 1 target, a nie cale pt.
2. Mozna sprobowac:)
3. Oczywiscie ze sie da tylko soulless ma bardzo slabe te skille, no trucizna fajna ale wybuch cilal slaby. Najlepszym sposobem solowania z nim jest grupka moobow i walenie pojedynczo bez zabawy w skile:)
AyGo

xello

Jaki c speed macie na buffkach i bez buffkow ? pytam z czystej ciekawości :)
aw/se - seasavill - 3rd/3rd - mage owner :) - sold :(
sk/aw - seaaver - 80/80 - pwner ]:->

Lokken

TEON

Lokken - Dominator/Eva Saint/Tyrant (on sale)

AyGo

Cytat: xello w Lipiec 31, 2007, 12:06:12 PM
Jaki c speed macie na buffkach i bez buffkow ? pytam z czystej ciekawości :)

To nie ma znaczenia dla PSa, przynajmniej dla mnie:)
AyGo

kris9970

Może mi ktoś doradzić ? Mianowicie jak uważacie co lepsze do PS mam duale Dama8dama na moby ale do pvp jak uważacie co lepsze Som i tarcza czy BoTHM ?

Doradzcie

Kesai

po co ci AZ som? homu+acu wystarczy..

MakePeaceOrWar

Na PvP to ja bym nosił sztylet,albo dwuręk.
SH-80 lvl.
I wali mnie,że tanki ownują,lubię swoją profę.

jawron

soma bierz, jak tylko możesz. trochę mocy ci się przyda. a i do subki jakiejś będzie dobry...

i nie słuchaj sie ich :P
wannabe
]|[

MonT

SoM w użytku jest trochę drogi, ja polecam valhalle bo jest dużo tańsza od soma i zużywa mniej ssów niż homek. Zależy tez jakie pvp masz na myśli, ale w większości przypadków valhalla starcza dla summonera.

Solar

Na cholere wam te bronie z accu -_-" jedyna sluszna bron to taka po ktorej uzyciu kubiki dzialaja jak nj czesciej czyli koziki :P dualki

Luna
Tyrteos: 80 lvl SM|75 lvl WC |DA 55 - Banned
Franz
Decimos: 82lvl PS|75 lvl WC |DA 70 -Śpi
Lancer
Decimos: 7x lvl PS

http://przypierdolek.mybrute.com/
Cytat: 120130 link=topic=27483.msg306926#msg306926

Dev

lol ? Po to bron z acu zeby zdezyc outhealowac summona ...
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

MonT

Solar a jak widzisz, że titan odpalił frenzy to też do niego podchodzisz z dualami żeby cubica aktywować?

kris9970

No dobra ale ja nie mówie żeby składac po prostu mam w plecaku np. valhale + acu / Som + tarcza/ BoTHM. Som jak i BoTHM na razie bez acu no patrząc na zestaw SOM+ tarcza kontra BoTHM. To i tak obrona tarczy wejdzie na nam "raz na rok" i odejmuje od evade. Czyli jak myslicie lepiej nosic jak cos Som + tarcza czy moze Bothm ?

A czy PS warto nosic DC robe set ba na razie sie Talluma nie dorobie  :P

jawron

To odjęcie evade jest śmieszne... Jak ktoś ma trafić (łucznik, dagger, inny woj) to i tak trafi, nie jesteś jakimś durnym PW z wyczesanym eva. A dodatkowy p.def raz na jakiś czas się przydaje...

Hmm, stać cię na DC a nie stać na Talluma? :P W sumie DC też dobry, daje taki sam bonus casta... No i speed, co jest całkiem przydatne.
wannabe
]|[