Phantom Summoner [PS]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:34:12 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Solar

Cytat: Bled w Lipiec 05, 2008, 05:47:30 PM
nom taki evasion dla summona jest ftw albo 4dmg z chant of revange ,miodzio
zebys wiedzial dodaj sobie +wch + cov i lol se chowa sie z swoimi pro buffami i proleczeniem

Luna
Tyrteos: 80 lvl SM|75 lvl WC |DA 55 - Banned
Franz
Decimos: 82lvl PS|75 lvl WC |DA 70 -Śpi
Lancer
Decimos: 7x lvl PS

http://przypierdolek.mybrute.com/
Cytat: 120130 link=topic=27483.msg306926#msg306926

Lama Pidżama

wg. mnie wc duzo lepszy jest dla PS-a jesli chodzi o buff, wc uleczy jak jest potrzeba niestety mp  nie przywroci w czym zdecydowanie lepszy jest SE, ale jesli nie brakuje Ci mp to IMO WC

Bled

pisalem z perspektywy dual boxa
co do cova to summoner ma swojego a pod kox przy jakims duzym dmg chyba lepiej dac AS na vr

exquel

cov zawsze lepszy, ten AS to gowno przy takich buffach, wrzucamy to tylko wtedy kiedy nie mamy nic innego

Bled

no to i tak cov jest dla summona od summonera

Lama Pidżama

Przeciez PS ma i cova i AS na swojego summona. Osobiscie wole z WC bo: war chant. Ale jak ide w cieeeezką miejscówke to biore z SE bo z mp nie wyrabiam.

Max384

Mam pytanie co do skilli:

Final Servitor i Assasin Servitor:
-ile one trwają i jaki reuse mają
-czy można je łączyć z innymi buffami?(ich dwóch razem się chyba nie da o ile wiem, ale czy można rzucić z nimi inne buffy summonera takie jak Mighty servitor itp. oraz czy summon posiadając jeden z tych buffów, może zostać zbuffowany przez np. SE?)

Lama Pidżama

Ad1. Z tego co wiem trwaja okolo 4 min. A co do re-use, przy ustawieniu na casta (som + acu, tall/maj robe) utrzymuje spokojnie perm final/assanis servitor na summonie.
Ad2. Tak moze.

Edit:

Nie znalazłem tego w temacie o PS'ie więc postanowiłem założyc nowy wątek.
Mam Summonera na 76+, w WH 4 sety (dc robe, mj robe, tallum robe, mj light). Ale ostatnio zaczalem robic ally z Ketra i zastanawiam się jaka zbroja S dla PS'a? Wiadomo ze albo light albo robe. I czy w ogóle jest sens skladac zbroje S? Czy moze zostac przy A- gratach?

/edit by Frohike

Bled

dc4lyfe? ew maj   S tylko arcane

Hermit

Szkoda by mi było brać arcany. Ani to bonusu nie ma fajnego ani nic. Wolałbym już draco brać, przynajmniej defa wpadnie, mimo, że lol light.
Stary Hermit farme miał. A czas sobie upływał i upływał.
=

bula

Cytat: Hermit w Lipiec 26, 2008, 08:03:13 PM
Szkoda by mi było brać arcany. Ani to bonusu nie ma fajnego ani nic. Wolałbym już draco brać, przynajmniej defa wpadnie, mimo, że lol light.
bonusu brak? +m.atk/+stun resist, wiecej p.defa i mozna elemental stone wkladac

Cytat: Lama Pidżama w Lipiec 26, 2008, 05:48:01 PM
Ad1. Z tego co wiem trwaja okolo 4 min. A co do re-use, przy ustawieniu na casta (som + acu, tall/maj robe) utrzymuje spokojnie perm final/assanis servitor na summonie.
5 minut, tak jak cov/prophecy

/edit by Frohike
wat?
Przeniosłem tutaj wszystkie posty z tematu, który założył Lama Pidżama. Niestety posty są automatycznie sortowane wg daty i wyszły dwa Twoje pod rząd - to połączyłem je w jeden :P

Frohike

Przeniosłem pytanie Lamy Pidżamy do tego tematu.

Hermit

Cytat: bula w Lipiec 26, 2008, 09:43:24 PM
Cytat: Hermit w Lipiec 26, 2008, 08:03:13 PM
bonusu brak? +m.atk/+stun resist, wiecej p.defa i mozna elemental stone wkladac

Cytat: Lama Pidżama w Lipiec 26, 2008, 05:48:01 PM
5 minut, tak jak cov/prophecy

Kwestia gustu. Poza tym wątpię by grał na lol retail lol, a jak tak to pewnie na 7x. Tylko strata kasy i tyle. Na lol retku to teraz bufferzy, summonerzy - Wszystko musi chodzić w lolsgradelol
=

Max384

To jeszcze jedno pytanie od jakiej kroniki można enchantować summony szczególnie spectral lorda (chodzi o skill enchant?)

bula

Cytat: Max384 w Lipiec 29, 2008, 10:45:55 PM
To jeszcze jedno pytanie od jakiej kroniki można enchantować summony szczególnie spectral lorda (chodzi o skill enchant?)
ee ... od hellbound mozna, ale na razie na zadnym privie nie widzialem zeby to dzialalo :>

Marc1n

To czekamy na nowe ulepszone statsy w Gracii dla Summonerow :)
Wygladalo to tak:

A teraz tak:

HATE ME MOAR!

Loin

Dwa pytanka:
1. Czy VR zostało zabrane shadow'owi? Jeśli tak to w której kronice?
2. Jest sobie taka sytuacja: biję summonem, rzucają się dwa moby na summona. Używam servitor heala i w tym momencie mob, którego summon nie bije przerzuca się na mnie. Czy tak powinno być? Wydawało mi się że Servitor Heal nie powinien wywoływać aggro... O.o
Khazad ai menu thorki norogh!

Lama Pidżama

Z tego co sie orientuje:
Ad 1. Nie
Ad 2. Nie

lukasz199

skilli po 3 profie nie mozna enchantowac.

Loin

Cytat: Lama Pidżama w Sierpień 13, 2008, 10:49:57 AM
Z tego co sie orientuje:
Ad 1. Nie
Ad 2. Nie

A czy ktoś jest pewien w 100%? :P
Khazad ai menu thorki norogh!

Hermit

Cytat: lukasz199 w Sierpień 13, 2008, 02:30:06 PM

O rly?

W każdej można, a SL nie mam pojęcia. Od ct1+ albo teraz w gracii będzie można, w każdym razie tak mówie.
=

Imker

Ad 2. Servitor Heal tak jak inne Heale generuje aggro.
<usunięte na prośbę zainteresowanego>

Fuss

bula

Cytat: lukasz199 w Sierpień 13, 2008, 02:30:06 PM

mozna do +15

Lama Pidżama

Hmmm.. chyba znalazlem zastosowanie Mass Surrender To Wind. Co wy na to zeby AM wymaxowac na wind (podobno 80% atrybutow leci na summona). Wrzucic na wroga  mass surrender to wind i jechac? :D Dmg powinno sie chyba dosc znaczaco zwiekszyc/

Zastanawiam sie czy dobrze mysle.