Serwer oficjalny za darmo

Zaczęty przez myha, Grudzień 05, 2008, 12:49:33 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

fedur

Cytat: rexetin w Czerwiec 06, 2009, 09:25:57 AM
Płać se te 60 zl za miecha. Ja nic nie place i mam to samo jaki z tego moral ? Miesiac i cyrylica dla mnie juz jest jak angielski to po jaiego ja mam jeszcze placic? Do tego gra na serwie ktory stoi tyle czasu na eu off to kolejny szok i to ze kazdy cisnie na bocie naprawde fajnie wam sie tam musi grac no no :) Niby ru off sami hackerzy a nie widzialem jeszcze ani 1 bota wiec GL grajcie sobie w solo gre z botami i placcie 60 zl za to co mozna miec za free :)

zyj w swoim świecie dalej.

Yoker

co nie zmienia faktu, że i tu i tu musisz farmić 1,5 roku żeby wreszcie wbić noblessa. 1,5 roku farmienia, żeby wreszcie posmakować to co w L2 najlepsze - pvp. Niefajnie.

myha

ja tam pvp smakowałem już w pierwszym dniu grania:P a obecnie po miesiącu gry smakuje już całkiem ciekawe pvp
Auto Giełda:
http://mmoto.eu

Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."

YoungPadawan

3 miesiące do 78, a nobla masz z territory.
I'm offline.

Yoker

mowisz o bocie czy o graniu 16h/dobe (bedac 14-sto latkiem)? Dev zaczął przygode z retailem w styczniu 2008 (1 strona screenow z retaila) i ma 77/70...

fedur

hahah... przykład Deva... trafny!

Tirius

Cytat: Yoker w Czerwiec 07, 2009, 01:35:55 PM
co nie zmienia faktu, że i tu i tu musisz farmić 1,5 roku żeby wreszcie wbić noblessa. 1,5 roku farmienia, żeby wreszcie posmakować to co w L2 najlepsze - pvp. Niefajnie.

Lol tak , idź grać , na swoim dexie, na zmodyfikowanym c4 z dodatkami interlude. Nie wiesz, nie gadaj. Btw, jestem ciekaw kto więcej farmi, wy na dexie czy my tu.

Btw
Cytatproud member of eVictis clan

nic dodać nic ująć
"Oto i on, boski prototyp,
Mutant który nigdy nie wszedł do masowej produkcji,
Zbyt pokręcony by żyć i zbyt rzadki by umrzeć."

myha

z PA 78 w 3 miesiące można mieć na lajcie bez nadmiernego grania
Auto Giełda:
http://mmoto.eu

Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."

Yoker

a co z Devem nie tak? nie rozumiem  :oops:

@Tirius:
grałem parę dni na ruskim retailu więc mniej więcej wiem jak działa vitality. Zużywa się b. szybko a regeneruje b. wolno. Poza tym max. lvl vit daje 300% xpa - rate x3, Dex jest x4 więc chyba nie najlepiej z Twoją matematyką. x3<x4. Albo jeszcze inaczej Ci to wytłumaczę: mobek daje 10k xpa. Z vitality 4lvl dostaniesz za niego 30k xpa, na Dexie 40k. Więc gdzie więcej musisz bic mobków?
widzę, że pijesz do eVictis. Super, nie skomentuje tego. Raz, że wali mnie to a dwa, że znów zacząłbym flame na parę stron.

Nervoson

loled nie chodzi o same raty tylko jakie masz udogodnienia. Oczywiscie nie dasz sobie wmowic.

I wlasnie to robisz wie clepoej nic nie pisz. Bedzie mnie tu jakis koles przkonywal ze dex>ruoff :> Jak jara Cie takie cos i chcesz ludzia wciskac kity na sile to wejdz sobie na forum wiara.pl i napisz ze Bog nie istnieje.

Pozdro!

Yoker

a to to już jest ewidentna nadinterpretacja. ZACYTUJ fragment, w którym napisałem, że Dex>ruOff.
Napisałem, że na Dexie są mnożniki wyższe niż na retailu z vitality 4lvl. Koniec. A co do udogodnień - 20lvl się robi szybciej niż na Dexie, to prawda (ok. 1h wraz z q na klasę). Co do dalszych udogodnień:
1. commony - owszem, przydają się, na 20lvlu można kupić top D, nie zmienia to faktu, że rusząc minimalnie łbem na privach kupisz top D MAXYMALNIE na 25.
2. buffy do 61 - haste 1lvl, brak focusa, brak dw. Swietne buffy!
3. darmowe teleporty do 61 - na serwerach z rate x4/x7/x10 akurat z kasą na teleport nie ma problemu, wiec nie bardzo mogę to uznać za przewage gracii
4. kamaloka - raz na dzien, ponadto wychodzi sie gorzej z kasa niz przy normalnym expie (mowa przynajmniej o low lvl kamalokach) a jak ktos robi pierwsza postac to kasa jest priorytetem.
5. wiekszy wachlarz herbow, ktore w dodatku trwaja 5min - owszem, to jest b. fajne i b. fajne uzupelnienie lolBuffow od newbie buffera.

jesli jeszcze czegos nie wymienilem to mnie prosze oswiec. Naprawde. Rozwazam gre na retailu od wakacji, ale te rate mnie przerazaja. M.in. dlatego zrezygnowalem z ruOffa.

Tirius

Vitality to tylko dodatek, a nie rzecz, na której mamy się opierać w expie.

Kolejny raz kompromitujesz się, pisząc głupoty, które świadczą tylko o twojej niewiedzy względem offa.
Jeszcze mi się przypomniało, po co farmić, jak skile na end-game nie działają?

Cytat: Yoker w Czerwiec 07, 2009, 04:33:39 PM
a to to już jest ewidentna nadinterpretacja. ZACYTUJ fragment, w którym napisałem, że Dex>ruOff.
Napisałem, że na Dexie są mnożniki wyższe niż na retailu z vitality 4lvl. Koniec. A co do udogodnień - 20lvl się robi szybciej niż na Dexie, to prawda (ok. 1h wraz z q na klasę). Co do dalszych udogodnień:
1. commony - owszem, przydają się, na 20lvlu można kupić top D, nie zmienia to faktu, że rusząc minimalnie łbem na privach kupisz top D MAXYMALNIE na 25.
3. darmowe teleporty do 61 - na serwerach z rate x4/x7/x10 akurat z kasą na teleport nie ma problemu, wiec nie bardzo mogę to uznać za przewage gracii
4. kamaloka - raz na dzien, ponadto wychodzi sie gorzej z kasa niz przy normalnym expie (mowa przynajmniej o low lvl kamalokach) a jak ktos robi pierwsza postac to kasa jest priorytetem.
5. wiekszy wachlarz herbow, ktore w dodatku trwaja 5min - owszem, to jest b. fajne i b. fajne uzupelnienie lolBuffow od newbie buffera.

jesli jeszcze czegos nie wymienilem to mnie prosze oswiec. Naprawde. Rozwazam gre na retailu od wakacji, ale te rate mnie przerazaja. M.in. dlatego zrezygnowalem z ruOffa.

1. NC soft wprowadzając to, miał w dupie PRV, więc martwią się o graczy z offa, więc na offie jest dużo ciężej o kase niż na duping item serwie.
2. Pewnie, lepiej dać od razu full buff, zapominając o supporcie, albo inaczej, zróbmy full boxa bufferów!
3. Patrz pnkt 1, WE DONT CARE ABOUT LOL PRVS
4. Kamaloka to jest sposób na szybki exp, a jakoś robiąc to codziennie nie jestem na minus :oo
5. Lol buffy, jest to ułatwienie dla graczy , by mogli szybciej zapomnieć o żmudnych początkach, jak sam napisałeś, esencją tej gry jest PVP.

Co do expienia, w 2 tyg ludzie wbijają 70, nie jest ciężko imo.

Podsumowanie - idź graj na dexie, gdzie nigdy nie dowiesz się jak działają skile, instancje oraz masa innych rzeczy i

ALL DROPS GO TO SHEA.

Nervoson

Cytat: Yoker w Czerwiec 07, 2009, 04:33:39 PM
fail

RenifeRx

Do tych wszystkich udogodnień dodaj jeszcze brak lagów ( patrz dzisiaj siege o aden. 41 klanów + najwieksze ally z serwera które nie były zapisane i zero laga ) zero bugów, dupowania itemów, serwer stabilny, zero korupcji, najnowsze update itp.

btw. Zaczeliście spamować nie na temat. We don't care kk ? spamujcie na forach lolprivów i na razie.
Orzeł moje godło, Reni moja godność.

Yoker

ludzie, czy Wym macie 13lat? licze na konstruktywna dyskusje i argumenty, tymczasem Wy zachowujecie sie jak nowobogaccy, ktorzy teraz niewiadomo jacy fajni sa bo osiagneli cos tam, tymczasem cale zycie siedzieli cicho pod miotla. Sprobujmy jeszcze raz:
1. common itemy - owszem, NCsoft wprowadził to pod kątem offa (zresztą wszystko co robi NCsoft jest pod kątem offa...) - podałem to jako element różnicujący. Prv serwery nie stoją na Gracii, off stoi od dawna. Innymi słowy: na retailu mob z broni top D padnie szybciej niz na prv z bronia np. mid D. Nie zmienia to faktu, ze dostaniemy za niego mniej expa.
2. ja nie powiedzialem, ze od razu powinien byc full buff jeszcze z tancami i covem. Nie wyobrazam sobie jednak bicie TYLKO na takim buffie do 61. Trzeba wiec wziac do pt buffera, ktory bedzie pobierał nam expa. Czyli znów niewielki bonus. (@Nervoson, moze w finalu cos sie zmienilo, jak gralem na ruOffie finala jeszcze nie bylo i dostawałem 1lvl haste)
3. jak w pkt 1. Chodzilo mi tylko i wylacznie jako element roznicujacy. Na offie masz teleporty za darmo, na prv Cie na nie stac. Wychodzi na to samo. (@Nervoson jak w pkt 2. W 2.2 tak to wygladalo, dunno jak teraz)
4. na niskich poziomach NA PEWNO JESTEŚ NA MINUS. Na ~25lvlu dostajesz za kamaloke 1lvl, dostajesz z niej itemki D grade albo nie warte nic enchanty D. Przez ten 1lvl móglbyś siac manora. Nie chce tutaj teraz sklamac, gdyz troche czasu minelo odkad gralem na offie, ale jakos wychodzilo 1kk na czysto do przodu za 1lvl farmienia z manorem. Na kamaloce zarabiasz 10k, na normalnym expie zarabiasz 1kk. Te 990k to Twój koszt alternatywny zwany też kosztem utraconych korzyści zwany też implicite.

Podam inny przykład:
jest sobie pt melee postaci do IT. Jak to w IT bywa wszyscy maja lvle powiedzmy 68-78. Na retailu w seer roomie moby daja z 10k. Na dexie z 40k. Co w tym momencie daje gracia? jest jakies udogodnienie? ok, niech bedzie - elementale pomoga trochę, ale 1. czy ktos kto ma elementale chodzi do IT? 2. kamienie trzeba najpierw wydropic... bo jak na moje tego typu lvle ida 4x wolniej i tyle. Nie powiecie mi przeciez, ze kazda postac jest expiona w AoE itp. Dla przykładu Strakollikus (mam nadzieje, ze nie ma nic przeciwko, ze go wymienilem) bil lvle w normalnym IT melee pt, dokladnie takim pt jak spotyka sie na Dexie (przynajmniej takie cos moglem wywnioskowac z wielu screenow umieszczonych przez niego)

Cytat: Tirius w Czerwiec 07, 2009, 04:39:50 PM
Jeszcze mi się przypomniało, po co farmić, jak skile na end-game nie działają?
skille z 78 dzialaja bez zarzutu (w koncu one juz w c4 byly), na tym wiec etapie 90% graczy konczy farme. Oczywiscie sa carebeary i farmerzy z 83 i licznikiem pvp <20, ale to jest ich sprawa. Aaaaaa, wiekszosc skilli 79 tez dziala ok.

Podkreslam to jeszcze raz. NIE MAM ZAMIARU NIKOGO PRZEKONAĆ, ŻE DEX>>RETAIL. Chce zaczerpnac troche wiedzy od osob, które już na retailu grają. W wakacje bede mial troche wiecej czasu i gotowki, mozliwe ze sie sam przeniose na retka. Na dzien dzisiejszy rate mnie bardzo odstraszaja i szukam jakiegos szukam sensownych argumentow, zeby zaczac gre i poznac L2retail, która to podobno jest inną grą niż L2prv. Swoja wiedze o retailu opieram o wypowiedzi innych i swoj krotki epizod na ruOffie. Jest bowiem wysoce prawdopodobne, ze w tak krotkim czasie nie poznalem jeszcze wielu elementow, ktore by przyspieszyly ta nudna i bezmozga farme (niestety taka nam zaserwowali tworcy gry)

Nervoson

oemdzi skonczyles?

Jak chcesz zaczerpac info na temat rataila to pomysliles dzialy a tematy to juz napewno. Jak nikogo nie znasz na restku to moze Ci byc trudno a szczegolnie nudno! ja na franzie do 65lvl nikogo zywego nie spotkalem.

To jest twoj wlasny wybor czy dostajesz 10k expa grasz na zbotowanym serwerze no bo pewnie na bocie i tak bedziesz jechal a na zbugowanym dexie(nie oczukujmy sie zdupowalem tam 30kkk) serwie i dostajesz 40k

Ja Ci nie pomoge

haste 1 do 39 na 40 do 62 haste 2

teleporty darmowe do 40 lvl

Mi te buffy starczyly zeby wyexpic SK na 63 bez najmniejszego problemu.

Frohike

Cytat: Yoker w Czerwiec 07, 2009, 04:33:39 PM2. buffy do 61 - haste 1lvl, brak focusa, brak dw. Swietne buffy!
2. Haste 1 jest bodajże do 40 lvl, potem do 61 już Haste 2.
3. Darmowe TP są do 40 lvl włącznie.

Imker

Cytat: Yoker w Czerwiec 07, 2009, 07:54:43 PM
2. ja nie powiedzialem, ze od razu powinien byc full buff jeszcze z tancami i covem. Nie wyobrazam sobie jednak bicie TYLKO na takim buffie do 61. Trzeba wiec wziac do pt buffera, ktory bedzie pobierał nam expa. Czyli znów niewielki bonus. (@Nervoson, moze w finalu cos sie zmienilo, jak gralem na ruOffie finala jeszcze nie bylo i dostawałem 1lvl haste)
Expisz bizona i masz Might 3, Shield 3, Guidance 3, BtB 6, Haste 2, VR 4, Focus 3, DW 3.
<usunięte na prośbę zainteresowanego>

Tirius

Sam grałem 2 lata na prvach i szczerze mówiąc, żałuje, że wcześniej się na offa nie wybrałem, bo jednak najnowsze pliki to jest to, defakto wątpie by na dexie w ciągu roku weszła gracia final podkreślając bez bugów.

RenifeRx

Nie wejdzie bo wyciek plików to był fake.
Grałem na offie i uwierz mi nie było tak fajnie jak jest teraz na ruoffie. Massa ludzi >>> massa botów. Tu mamy świetna zabawę na 40+ lvlach. Territory, siege, siege fortów. Sam widziałeś co się dzisiaj działo :)
Orzeł moje godło, Reni moja godność.

Hetios

Gra na ru oficialu zalezy od klanu w jakim sie jest zapewne. Bo taki Zomo co go ledwo widac, lub nemezis co tam klan to oni jacys dziwni sa. Jedynie LR cos uczestniczy w siegach / TW

Dla mnie to ze wzgledu na jakosc gry ru off > off (botow wiecej niz na l2.ru z czego wynika ze gracz placi i polka samowolka) > priv sux (prywatne servery smierdza)

DIO

wcale gorzej sie kasy nie zarabia na off, np z manora na dex dostaniesz 4x mniej owocow niz na off (chodzi mi o porownywanie czasu jaki spedzisz na danym lvl) a do tego ceny wiekszosci matsow nie sa wcale 4x mniejsze jakby to wskazywaly raty (na Lancerze jak jeszcze gralem bylo to ~2x mniej tylko wartosci )

off > prv dlatego ze jest ogromna roznica w mechanice gry, ja na RUtaila przeszedlem z Dex i bylem zdziwiony ze wiele rzeczy dziala inaczej

mniejsza o to kazdy gra jak chce , mi np bardziej off przypadl do gustu niz privy po paru ladnych latach spedzonych glownie dlatego ze jednak gra sie w prawdziwe l2 a nie c4.  Ja np po przygodzie na Ru nie mam juz ochoty wracac na jakikolwiek priv

Yoker

ale wybiórczo czytacie :P
z kasą wiem, że źle nie jest. Cały czas rozchodzi mi się o rate.
Co do Ciebie: raz, że już też nie grasz a dwa, że 22.04 miałeś 20lvl, teraz (1,5 miecha pozniej) masz 5x. Ja zrobiłem na Dexie postać 24.05 (a wiec troszke ponad 2tyg temu) i w tej chwili ma 67lvl i wcale nie jest to żaden rewelacyjny wynik - nie jestem noliferem. Podkreśle to jeszcze raz: nie mam zamiaru udowadniać, że Dex>ruOff lub off. Chodzi o to, że ja jestem w stanie w 3-4 miesiące przygotować postać do pvp (2x 78, nobless). Na retailu grając legit wydaje mi się niemożliwe, ale jak już mówiłem mam w tym wzgledzie ograniczona wiedze. Zalezy mi bardzo na opini osob, ktore graja juz xx miesiecy, byc moze moje wyobrazenie zostanie przez nie zdementowane.

Hetios

Popatrz sobie na raty x4 a x1 jest roznica kolosalna to co na dexie robisz 2 msc na l2 ru robisz 3 msc
Noblesa wyfarmic mozna na gracii final za samo teritory wars i nawet suby nie musisz robic do tego (ubicie barakiela na subie)
Ceny sa porownywalne a czas expa jest nie wielki... Sam grałem na x5 i to nie ma roznicy bo w 6 dni wbijesz 40 a potem juz lajtowo kolejny tydzien expa i powoli exp idzie do przodu.
Slyszalem ze za samo wbicie 70 to 2 msc grania. No... Mozna tak powiedziec.

Azella

taaaaa bez PA gram tu 2,5 tygodnia po 4-5h dziennie (tankiem!!!!) mam 63 lev i od 50 zawsze 1 leecha biorę do party. Więc gdybym farmił tylko z 1 osobą w party byłoby tego koło 66-68. Mam full a grade common dc tallum blade i tallum*dama duale. Wyfarmienie kasy czy grind postaci to banał. Tylko trzeba wiedzieć czym i jak. Szybciej zrobie nobla na x1 niż ty na dexie. Wystarczy 4 TW czyli jakieś 2 miesiące. W tym czasie spokojnie dobijesz 77 i wyfarmisz a grade normalny nie common. Może jak będziesz miał fart dostaniesz mastera przy crafcie. Dex śmierdzi przez 8 miesięcy robiłem dramę o subclass bug. Sam go GM pokazałem i brak reakcji oraz niezbanowanie ludzi za to mnie zniechęciły.

Twoje opinie z DEXa to smiech na sali.... W jakim ty klanie byłeś bo jakoś Ciebie nie znam. Nie widziałem żebyś pod Aden Rune Giran czy Goddard biegał. W klanie aktualnie mamy ludzi którzy byli kilkanaście razy hero. Nie licząc Golana który i 3 miał w niektórych miesiącach :)

Graj na czym lubisz ale wielu lokacji nawet nie zobaczysz. Skile z 78 działają hahahhahahah i niektóre z 79 hahahhahah

GF stary :)
Quis penis aquam turbat? sie pytam!!!