[Zapowiedź] L2Epilog.pl - Low x5 - Epilog - 02-04-2010

Zaczęty przez GandaFlux, Marzec 06, 2010, 01:15:09 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Genesiss

Cytat: GandaFlux w Kwiecień 06, 2010, 01:45:59 PM
Ja was proszę. Jak nie macie o czymś zielonego pojęcia to nie piszcie bzdur i faktów z palca wyssanych...

Jak chcesz to i możesz się pocieszać w taki sposób :) Ja tylko wiem że jak odejdzie BMF i Preto to zostaną jakieś random klany i pojedyncze osoby.

Aggress1ve

Ty tam z sabbatha, nie prognozuj tutaj przyszlosci temu serverowi tylko wypie****aj do swojej piaskownicy bo ci ludzie spier****ja ^_^

elando1

Cytat: Genesiss w Kwiecień 06, 2010, 01:53:12 PM
Cytat: GandaFlux w Kwiecień 06, 2010, 01:45:59 PM
Ja was proszę. Jak nie macie o czymś zielonego pojęcia to nie piszcie bzdur i faktów z palca wyssanych...

Jak chcesz to i możesz się pocieszać w taki sposób :) Ja tylko wiem że jak odejdzie BMF i Preto to zostaną jakieś random klany i pojedyncze osoby.
Jak by to byly factor clany xD , bo oni to ownuja bo inni nie ogarniaja a nie dlatego ze sa dobrzy.
asd

Aggress1ve

BMF factor clan, jak szybko wszedl na RPG Club'a tak szybko z niego wyszedl.

GandaFlux

Cytat: Genesiss w Kwiecień 06, 2010, 01:53:12 PMJak chcesz to i możesz się pocieszać w taki sposób :) Ja tylko wiem że jak odejdzie BMF i Preto to zostaną jakieś random klany i pojedyncze osoby.
Nie pocieszam się tylko obalam bezsensowne domysły i bzdury.

seken

Cytat: Ryane w Kwiecień 06, 2010, 12:47:42 PM
Heh macie problem... Serwer bardzo dobry, ale ma 2 dosc duze wady, przez ktore odechciewa mi sie grac:
- z tzw. "questa na kulki" ludzie po 4 dniach od startu serwera maja po 100kk++ adeny (za wysoki drop qi i reward). Oczywiscie mowie o tych co moga walic masowkami, bo inni to musza sie meczyc. Nie wiem czy to bug, ale support w pt nie dostaje qi, wiec musi on sam expic. Ale podobnie bylo na l2ex, a serwer sie rozwinal ;]
- zabroniony dualbox... i z tym jest najwiekszy problem, bo mysle, ze malo klanow tu bedzie zagladac z tego powodu. Np takie TB mysle, ze by przeszlo na ten serwer, gdyby dualbox byl dozwolony.
Wlasnie bardzo dobrze ze dualbox zabroniony, mam dosc sztucznego online, ludzi ktorzy boxuja sobie wc i potem taki normal wc nie moze pt znalezc.
Btw jaki miales nick ze mnie zabiles ;>?

vind

brak duala to duza zaleta :)

polecam serverek ladnie sie rozwija !

seken

Cytat: vind w Kwiecień 09, 2010, 11:25:35 AM
brak duala to duza zaleta :)

polecam serverek ladnie sie rozwija !
Rozwija? Napewno nie wzgledem online, taki sam jak od startu serva jak nie mniejszy.

Laner

Cytat: seken w Kwiecień 06, 2010, 10:35:17 AM
Cytat: GandaFlux w Kwiecień 05, 2010, 08:57:38 PM
Do panów wiecznie-w-każdym-poście-krytykujących:

Prosiłbym jezeli już krytykujecie serwer opierajcie sie na prawdziwych informacjach. O ile w ogóle gracie na serwerze, bo jeśli nie to wasza krytyka mija się chyba z celem ? Krytyka na czymś wyjętym z kontekstu, przypadkowym lub nieprawdziwym to nie krytyka tylko niepotrzebne przysłowiowe `bicie piany`. Każdą inną popartą jakimiś sensownymi argumentami z chęcią przyjmę.

Tak, były drobne problemy z serwerem, ale myślę ze jeżeli chcecie juz to krytykować to powinniście opisać całą sytuację jak wygląda naprawdę - tak żeby każdy miał poprawne spojrzenie na to.
* downtime trwał niecałe 5 minut
* sytuacja zdarzyła się 3 razy z czego raz w środku nocy
* jestem online i aktywnie pilnuję serwera dlatego szybko mozna było 'przeciwdziałać'
* podjąłem kroki w celu wyeliminowania błędu.

Do panów piszących xxx-cośtam-nie-działa:

Tak, nie działa. Jak na każdym l2j. Jednak zanim następnym razem napiszecie 'xxx cośtam nie działa, admin nie ogarnia' proszę po pierwsze sprawdzcie sami - bo wielu graczy nie ogarnia nawet zmian w ostatniej kronice i zgłasza błedy które błedami nie są, po drugie odwiedźcie forum, w szczególności dział błędy oraz Archiwum i sprawdzcie ile błędów zgłoszonych przez użytkowników już zostało poprawionych.

Do panów piszących o dc/lagach itp:

Prosiłbym o nie wypisywanie ujmę to najprostrzymi słowami: bzdur.  O lagu na serwerze można mówić wtedy gdy laga mają wszyscy gracze, wtedy moze to być błedem serwera bądź serwerowni. W każdym innym przypadku jest to lokalny problem użytkownika.

Do panów piszących admin nie ogarnia patcha

Admin patcha ogarnia, ale robić go nie chciał. Hostowanie czy linkowanie do plików klienta jest łamaniem prawa bo są one objęte prawami, dlatego admin zdecydował, że robić tego nie będzie. Poza tym sposób ten jeżeli mam być szczery jest zapożyczony z innego serwera, gdzie gra 2k ludzi i jest on sposobem działającym. To niestety gracze nie ogarniają najprostrzej rzeczy takiej jak zrobienie poprawnego update i uruchomienie gry z shortcut'a. Wielokrotnie robią coś nie tak jak trzeba, chcą być mądrzejsi od tego co napisano i tak to właśnie wychodzi. A wystarczy zrobić wszystko DOKŁADNIE tak jak napisano. I nic więcej.

Przykładem może być gracz który nie mógł się połączyć, a w toku rozmowy doszliśmy co jest problemem. Po instalacji, wgraniu plików i zrobieniu skrótu - pakował systempatch z innego serwera 'no bo tam czat jest pokolorowany'...

Metoda ta jest jedną z lepszych bo:
1. klient jest czysty, nie patchowany co wpływa na jego stabilność
2. mozna jednym systemem łączyć się z kilkoma serwerami robiąc sobie tylko odpowiednie .ini i skróty do nich
3. jednym kliknięciem łączysz się z czym chcesz bez potrzeby grzebania w hosts, bez potrzeby podmieniania systemów itp.

Ja gralem na tym servie nabilem 60 lv, w giran nic tak naprawde nie moglem kupic ciagle jakies gowienka.Offline shop wlicza sie w online na serverwie... (gz bardzo dobre rozwiazanie...jak chce sie miec sztuczny online) clany jak bmf i preto pewnie niedlugo odejda i cya ;*
Ta metoda jest jedna z gorszych bo:
1.Duzo osob nie moglo odpalic l2 w czasie startu tego serva, przez co online spadl.
2.Poco mi sie laczyc z paroma serverami jak chce grac tutaj DLUGO, a nie juz metoda komfortowa zeby fast serva zmienic...
3.Wygodniej jest sciagnac---->rozpakowac---->wkleic, bez kitu ta wasza jest latwiejsza...
Na 40+ zadnego pvp i moglem znalezc, na eg ciagle jakies naby w 5 biegaly...

1)Skoro zrobienie skrótu jest dla kogoś problemem to bardzo się cieszę że ktoś taki nie wbił na ten server;]
2)Wyobraź sobie że na świecie zyją inni ludzie. Nieźle nie? A co najlepsze nie każdy myśli tak samo jak Ty. Czyż to nie fascynujące?
3)Ktoś nieumiejący zrobić skrótu nie powinien w tą grę grać zarówno dla swojego dobra jak i naszego (innych graczy servera)
4)Trochę self owned. Rozumiem że gracze mają obowiązek latać w pojedynkę aby wielki Seken mógł wpaść na 7x na EG  w NG, oflagować się na enemy, poczekać aż odda, założyć itemy A grade i zjechać go tak? Sry koleś mylisz się.
Poza tym nie bardzo rozumiem czemu winą administracji jest brak PvP? BMF bardzo chętnie Walczy z Preto, jest obustronny war.
Niestety takie lolclany jak RM dzień po oddaniu wara wycofały go i zaczęły ukrywać się po jakichś norach byleby tylko trzymać się na uboczu.
Ja na brak PvP nie narzekam. Może pokamp na gremlinach na nowych graczy, na pewno kogoś dorwiesz, e-penis Ci urośnie i będziesz mógł się szczycić przydomkiem "masakrator gremlinów"

KaeriN

Szukam aktywnych graczy, którzy mają zamiar rozpocząc grę na tym serverze, bądz już grają.
dzienny online minimum 5h+ godziny popoludniowe. weekendy 10h+
sami zaczęliśmy ok. 2 dni temu atm. nasze levele to 61 oraz 72.

Poszukiwane profy" bp/wc/sws/bd/dd/dd/dd

Mąją to być ludzie ktorzy poważnie traktują tę grę, i mają ochote zzyć sie z grupą, nie tylko na tym serverze ale w ogóle.

CP craft oczywiście.

Pozdrawiam.

seken

Cytat: Laner w Kwiecień 10, 2010, 05:08:03 PM
Cytat: seken w Kwiecień 06, 2010, 10:35:17 AM
Cytat: GandaFlux w Kwiecień 05, 2010, 08:57:38 PM
Do panów wiecznie-w-każdym-poście-krytykujących:

Prosiłbym jezeli już krytykujecie serwer opierajcie sie na prawdziwych informacjach. O ile w ogóle gracie na serwerze, bo jeśli nie to wasza krytyka mija się chyba z celem ? Krytyka na czymś wyjętym z kontekstu, przypadkowym lub nieprawdziwym to nie krytyka tylko niepotrzebne przysłowiowe `bicie piany`. Każdą inną popartą jakimiś sensownymi argumentami z chęcią przyjmę.

Tak, były drobne problemy z serwerem, ale myślę ze jeżeli chcecie juz to krytykować to powinniście opisać całą sytuację jak wygląda naprawdę - tak żeby każdy miał poprawne spojrzenie na to.
* downtime trwał niecałe 5 minut
* sytuacja zdarzyła się 3 razy z czego raz w środku nocy
* jestem online i aktywnie pilnuję serwera dlatego szybko mozna było 'przeciwdziałać'
* podjąłem kroki w celu wyeliminowania błędu.

Do panów piszących xxx-cośtam-nie-działa:

Tak, nie działa. Jak na każdym l2j. Jednak zanim następnym razem napiszecie 'xxx cośtam nie działa, admin nie ogarnia' proszę po pierwsze sprawdzcie sami - bo wielu graczy nie ogarnia nawet zmian w ostatniej kronice i zgłasza błedy które błedami nie są, po drugie odwiedźcie forum, w szczególności dział błędy oraz Archiwum i sprawdzcie ile błędów zgłoszonych przez użytkowników już zostało poprawionych.

Do panów piszących o dc/lagach itp:

Prosiłbym o nie wypisywanie ujmę to najprostrzymi słowami: bzdur.  O lagu na serwerze można mówić wtedy gdy laga mają wszyscy gracze, wtedy moze to być błedem serwera bądź serwerowni. W każdym innym przypadku jest to lokalny problem użytkownika.

Do panów piszących admin nie ogarnia patcha

Admin patcha ogarnia, ale robić go nie chciał. Hostowanie czy linkowanie do plików klienta jest łamaniem prawa bo są one objęte prawami, dlatego admin zdecydował, że robić tego nie będzie. Poza tym sposób ten jeżeli mam być szczery jest zapożyczony z innego serwera, gdzie gra 2k ludzi i jest on sposobem działającym. To niestety gracze nie ogarniają najprostrzej rzeczy takiej jak zrobienie poprawnego update i uruchomienie gry z shortcut'a. Wielokrotnie robią coś nie tak jak trzeba, chcą być mądrzejsi od tego co napisano i tak to właśnie wychodzi. A wystarczy zrobić wszystko DOKŁADNIE tak jak napisano. I nic więcej.

Przykładem może być gracz który nie mógł się połączyć, a w toku rozmowy doszliśmy co jest problemem. Po instalacji, wgraniu plików i zrobieniu skrótu - pakował systempatch z innego serwera 'no bo tam czat jest pokolorowany'...

Metoda ta jest jedną z lepszych bo:
1. klient jest czysty, nie patchowany co wpływa na jego stabilność
2. mozna jednym systemem łączyć się z kilkoma serwerami robiąc sobie tylko odpowiednie .ini i skróty do nich
3. jednym kliknięciem łączysz się z czym chcesz bez potrzeby grzebania w hosts, bez potrzeby podmieniania systemów itp.

Ja gralem na tym servie nabilem 60 lv, w giran nic tak naprawde nie moglem kupic ciagle jakies gowienka.Offline shop wlicza sie w online na serverwie... (gz bardzo dobre rozwiazanie...jak chce sie miec sztuczny online) clany jak bmf i preto pewnie niedlugo odejda i cya ;*
Ta metoda jest jedna z gorszych bo:
1.Duzo osob nie moglo odpalic l2 w czasie startu tego serva, przez co online spadl.
2.Poco mi sie laczyc z paroma serverami jak chce grac tutaj DLUGO, a nie juz metoda komfortowa zeby fast serva zmienic...
3.Wygodniej jest sciagnac---->rozpakowac---->wkleic, bez kitu ta wasza jest latwiejsza...
Na 40+ zadnego pvp i moglem znalezc, na eg ciagle jakies naby w 5 biegaly...

1)Skoro zrobienie skrótu jest dla kogoś problemem to bardzo się cieszę że ktoś taki nie wbił na ten server;]
2)Wyobraź sobie że na świecie zyją inni ludzie. Nieźle nie? A co najlepsze nie każdy myśli tak samo jak Ty. Czyż to nie fascynujące?
3)Ktoś nieumiejący zrobić skrótu nie powinien w tą grę grać zarówno dla swojego dobra jak i naszego (innych graczy servera)
4)Trochę self owned. Rozumiem że gracze mają obowiązek latać w pojedynkę aby wielki Seken mógł wpaść na 7x na EG  w NG, oflagować się na enemy, poczekać aż odda, założyć itemy A grade i zjechać go tak? Sry koleś mylisz się.
Poza tym nie bardzo rozumiem czemu winą administracji jest brak PvP? BMF bardzo chętnie Walczy z Preto, jest obustronny war.
Niestety takie lolclany jak RM dzień po oddaniu wara wycofały go i zaczęły ukrywać się po jakichś norach byleby tylko trzymać się na uboczu.
Ja na brak PvP nie narzekam. Może pokamp na gremlinach na nowych graczy, na pewno kogoś dorwiesz, e-penis Ci urośnie i będziesz mógł się szczycić przydomkiem "masakrator gremlinów"
Emochildren rage? Tak piszesz o dokladnym campieniu low lvli, i podajesz techiniki, ktorych ja nieznam to chyba ty tak robisz  :oops: Ten server stoi w miejscu, bmf i preto odejda i gg

Milionerka

Ten serwer się zatrzymał przez te klany a nie przez nie ma się skończyć gdyby odeszły... Te klany z online 100~ nie są na te serwery, a że na takich się wykazują to happy... Nie wiem co za rozrywka... Fan jak się stanowi 1/4 serwera i PROUD!

sestokacjusz

Jak się tak przyglądam waszym wypowiedziom  to muszę stwierdzić ze wam naprawdę ciężko dogodzić ci źli ci niedobrzy temu coś brakuje a dlaczego tak a dlaczego nie tak  ech jak dzieci w przedszkolu :D serwerów  20 ale  każdy  zły i każdemu wg niektórych coś brakuje  aż strach pomyśleć jak wy zakupy robicie  gdzie po 30 rodzajów tego samego  :P

seken

Cytat: sestokacjusz w Kwiecień 15, 2010, 01:02:12 PM
Jak się tak przyglądam waszym wypowiedziom  to muszę stwierdzić ze wam naprawdę ciężko dogodzić ci źli ci niedobrzy temu coś brakuje a dlaczego tak a dlaczego nie tak  ech jak dzieci w przedszkolu :D serwerów  20 ale  każdy  zły i każdemu wg niektórych coś brakuje  aż strach pomyśleć jak wy zakupy robicie  gdzie po 30 rodzajów tego samego  :P
Bo trzeba 1-3 servery, a nie 10-30 serverow. Na dodatek na epilogu gospodarka jest zjebana, na tych kulkach w 1 dzien mozna bylo tyle nafarmic ze ho ho, bmf i preto maja duzy online, tutaj potrzeba jakichs mniejszych clanow, ale to admin tego serva powinien sie zainteresowac innymi clanami, nie my :sorry:

Genesiss

i dupa z tego serwa  :D wiedziałem że tak będzie musiało coś być...

Ryane

Genesiss, ale i tka dluzej pociagnal niz twoj draconis.

Genesiss

Ryane

Genesiss

Cytat: Ryane w Kwiecień 16, 2010, 06:09:53 PM
A nie? Draconis juz lezy, epilog jeszcze chodzi ;]

dobrze to określiłeś ''jeszcze chodzi''

jh0ri

Widzę serverek słabo przędzie.
Ale nic dziwnego jak 60% online to 2 klany. Magia prysła i sobie poszli ???
Z nowych informacji Bmf opuściło ten server i myślę ze juz na dobre .
Тихий!!! Тихий!!!

Duo

Ten serverek ktory slabo przedzie ma dopiero 2 tygodnie... Rozumeisz co to znaczy czy nie bardzo ??

BMF opuscilo server, ale to nei znaczy ze nie wrocimy. Od jakiegos czasu latamy po serverach i zwyczajnei testujemy gdzie zagrzejemy dluzej miejsce. We wakacje prawdopodobnie znowu zrobimy przerwe troche dluzsza, bo duzo ludzi ma wtedy urlopy i ccha je wykorzystac na co innego niz na gre.

Tak btw rozumiem, ze nosicie zal w sercach po R.I.P. draconisie i uwazacie, ze to wszystko przez zly epilog. Jesli po miesciau czy nawet dwoch online bedzie sie utrzymywal, bedzie mozna mowic, ze server sie nie rozwija. Reszta to brednie sfrustrowanych nastolatkow ktorzy zarzucili emorage bo zamknieto ich server i to w tak przykry sposob. Sad...

Uploaded with ImageShack.us

seken

Cytat: Duo w Kwiecień 17, 2010, 01:32:13 AM
Ten serverek ktory slabo przedzie ma dopiero 2 tygodnie... Rozumeisz co to znaczy czy nie bardzo ??

BMF opuscilo server, ale to nei znaczy ze nie wrocimy. Od jakiegos czasu latamy po serverach i zwyczajnei testujemy gdzie zagrzejemy dluzej miejsce. We wakacje prawdopodobnie znowu zrobimy przerwe troche dluzsza, bo duzo ludzi ma wtedy urlopy i ccha je wykorzystac na co innego niz na gre.

Tak btw rozumiem, ze nosicie zal w sercach po R.I.P. draconisie i uwazacie, ze to wszystko przez zly epilog. Jesli po miesciau czy nawet dwoch online bedzie sie utrzymywal, bedzie mozna mowic, ze server sie nie rozwija. Reszta to brednie sfrustrowanych nastolatkow ktorzy zarzucili emorage bo zamknieto ich server i to w tak przykry sposob. Sad...
Fajnie ma 2 tygodnie, i online z 1 dnia czy tam pierwszych trzech dni zmalal 2x do tego co teraz jest, wiec raczej "wiem co to znaczy" tylko pro bmf chodza na polskie l2j, gdzie 50% online to ich clan, nieno jak chcecie mozecie ownic takie servy nikt wam nie broni...

Duo

Dziecko, przestan spamowac w kazdym temacie bo robisz z siebie wiekszego idiote niz raziel.  :oops:
Zamiast przepisywac po raz kolejny kolejne twierdzenia twoich forumowych kolegow bo nic wlasnego nie potrafisz wymyslec, zajmij sie lepiej szukaniem mozgu, bo uwierz mi przyda ci sie ten organ w przyszlosci.
Probujesz wpiac swoje 3 grosze w kazdym dziale, wydaje ci sie ze znasz sie na wszystkim, a tak naprawde wiesz tyle co nic i juz tego raczej nie zmienisz. Popraw glupote bo bije od ciebie na cale forum i okolice :)

jh0ri

Cytat: Duo w Kwiecień 17, 2010, 05:42:24 PM
Dziecko, przestan spamowac w kazdym temacie bo robisz z siebie wiekszego idiote niz raziel.  :oops:
Zamiast przepisywac po raz kolejny kolejne twierdzenia twoich forumowych kolegow bo nic wlasnego nie potrafisz wymyslec, zajmij sie lepiej szukaniem mozgu, bo uwierz mi przyda ci sie ten organ w przyszlosci.
Probujesz wpiac swoje 3 grosze w kazdym dziale, wydaje ci sie ze znasz sie na wszystkim, a tak naprawde wiesz tyle co nic i juz tego raczej nie zmienisz. Popraw glupote bo bije od ciebie na cale forum i okolice :)

A co twój post wnosi do tego tematu , ani to info na temat servera tylko zbedny offtop

Server sie wypalił i tyle.
Тихий!!! Тихий!!!

Duo

Cytat: jh0ri w Kwiecień 17, 2010, 05:48:18 PM
Cytat: Duo w Kwiecień 17, 2010, 05:42:24 PM

A co twój post wnosi do tego tematu , ani to info na temat servera tylko zbedny offtop

Server sie wypalił i tyle.

Server nie mogl sie wypalic bo jeszcze na dobre sie nie rozkrecil. Ale widze po sygnie, ze to kolejny hater z powolania :)
Twoj post zato pobija moj na glowe, zawiera tyle "info" na temat serva ze kopara opada. Good job mengz !1