L2Cerberus - New Age Of Lineage 2 - LOW-RATE (L2DC)

Zaczęty przez jh0ri, Kwiecień 16, 2010, 11:56:26 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

roli

wydaje mi się że wcześniej poruszano już tą kwestię i wyszło na to, że nie będzie żadnych przesunięć, jeśli chcesz się dowiedzieć więcej szczegółów to zapraszam do prześledzenia wątku od początku ^^

InsOmnia-

Nie będzie żadnych przesunięć, serwer wystartuje w ustalonego dnia o ustalonej godzinie, co do minuty :)
I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features.
Let's Kick Python Out of L2J.

Aza

właśnie wydawało mi się że ktoś już o to pytał także sorki za odgrzewanie kotleta =d

Gatz

Czy bedzie działać kontynent Gracia wraz z tamtejszymi questami?

Rickert

Cytat: Gatz w Czerwiec 08, 2010, 10:43:04 PM
Hmm, od kilku dni powtarzają się te same pytania...
Never regret anything because at one time it was exactly what you wanted

Kokiruka

Ano bo komu by się chciało czytać cały temat, w końcu 14 stron to dla niektórych ponad godzina czytania...  :_delf_5_1: :ork_5_3:

InsOmnia-

Cytat: Gatz w Czerwiec 08, 2010, 10:43:04 PM

W tym momencie seedy nie są skończone. Instancja Seed of Destruction jest już napisana, gdy skończone zostanie AI tiata i jego minionów wtedy włączymy ta instancje.
I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features.
Let's Kick Python Out of L2J.

Ktym

A co z kwestią Cursed Weapons? Można by było je na starcie na jakiś czas wyłączyć.

Na początku przez te bronie jest ogromna dysproporcja między klanami .  Na moich poprzednich serwerach konsekwencją tego było dominowanie serwera przez jeden klan, który np dzięki CW zrobił kilkunastu hero w 2 tygodnie na ratach x5/x4. Chyba nikt nie chce, żeby po kilku godzinach gry jakiś gość miał high lvl. Potem tak wykoksana postać nie ma najmniejszego problemu z ewentualnym odebraniem Zariche, bądź Akamanah'a jakiemuś low lvl'owcu i może ją podarować następnej osobie w klanie. Zastanówcie się nad tym, czy chcecie na tym serwerze mieć podobny scenariusz.

P.S. Sprawdźcie też czy Cursed Weapons nie są zbugowane! Chodzi mi o to: czy jak wyleci z moba np. Zariche, to jak ktoś danej osobie da party i ona podniesie i naciśnie Confirm (na oknie upływającego czasu do zaakceptowania invite)  czy dostanie ona to pt. Mam nadzieje, że w miarę zrozumiale to opisałem.

Pozdrawiam

DuzaMirinda2L

mowisz o arionie x4? rzeczywiscie wydawalo mi sie to troche zbugowane kiedy po 2 dniach gry jeden typek ciagle mial zaricha, elven fighter(sws 1 profa) 73lvl :D, najpierw pofarmil troche na eg, potem vos a juz na 50+poszedl na varke nobless i do mos w skutek czego po 3 dniach mial grubo ponad 100kk a

Kokiruka

Przecież na Gracji Zarich i Akamanah dostali nerfa i już nawet całego jednego dnia nie pokoksasz sobie taką bronią, jak go wylvlujesz to pare godzin i znika.

DuzaMirinda2L

co nie stoi na przeszkodzie ze nawet nie nabitym zarichem na bardzo niskich lvlvach dobrze sie pierze te kilka godzin

Ktym

@ Kokiruka chyba nie wiesz co piszesz.

Po co taka osoba ma lvlować Zariche lub Akamanah'y na początku gry na słabych mobach. Masz w ogóle pojęcie o grze!? Jak nie wylvluje CW to będzie mieć ją ponad 6h, jak nie więcej.

Dzięki temu, wiesz jak łatwo się wykoksać do high lvl'u? Potem taka osoba jak straci Cursed Weapon nie ma później najmniejszego problemu z odebraniem go jakiejś postaci low lvl (jak jej wyleci). Co skutkuje tym, że dalej może farmić i dobić postać do 70 lvl i później oddać komuś z klanu (i tak w kółko). Weź najpierw przeczytaj dokładnie post i przeanalizuj, a najlepiej sprawdź na serwerze jak to wygląda w praktyce, popytaj, bo widzę że nie masz zielonego pojęcia.

I odrobina Flame'u na opamiętanie:

Z takim myśleniem zaliczasz się do grona osób, które np. proszą EE o acumena! DNO!

Poproś Boga o Service Pack dla swojego ciała, który usunie usterkę odpowiedzialną za słabą komunikację z ośrodkowym układem nerwowym.

Sorry poniosło mnie, ale nie znoszę tego typu nieprzemyślanych postów, napisanych tak, żeby nabić sobie wiadomości i wprowadzić przy okazji zamęt. Jest na to zachowanie świetna definicja: TROLL! Może ta wypowiedź podziała na Ciebie i na przyszłość pomyślisz zanim coś napiszesz.

Arrrw

Przy duzej ilosci graczy, ten problem na pewno nie da sie tak we znaki, na x7, high lv to kwestia paru dni bez CW, na pewno znajdzie sie wielu maniakow ^^ wiec zeby odebrac CW low lvlowi na pewno nie pojdzie tylko 1 osoba

Viz

Cytat: Ktym w Czerwiec 09, 2010, 02:07:13 PM
A co z kwestią Cursed Weapons? Można by było je na starcie na jakiś czas wyłączyć.

Na początku przez te bronie jest ogromna dysproporcja między klanami .  Na moich poprzednich serwerach konsekwencją tego było dominowanie serwera przez jeden klan, który np dzięki CW zrobił kilkunastu hero w 2 tygodnie na ratach x5/x4. Chyba nikt nie chce, żeby po kilku godzinach gry jakiś gość miał high lvl. Potem tak wykoksana postać nie ma najmniejszego problemu z ewentualnym odebraniem Zariche, bądź Akamanah'a jakiemuś low lvl'owcu i może ją podarować następnej osobie w klanie. Zastanówcie się nad tym, czy chcecie na tym serwerze mieć podobny scenariusz.

P.S. Sprawdźcie też czy Cursed Weapons nie są zbugowane! Chodzi mi o to: czy jak wyleci z moba np. Zariche, to jak ktoś danej osobie da party i ona podniesie i naciśnie Confirm (na oknie upływającego czasu do zaakceptowania invite)  czy dostanie ona to pt. Mam nadzieje, że w miarę zrozumiale to opisałem.

Pozdrawiam

To może zmień gre jak Ci to nie pasuje? Jak dla mnie jest to część gry, z której w żaden sposób admini nie powinni rezygnować, a jeżeli Ci takie coś przeszkadza idź może na jakiegoś x10000, albo pograj w tetria

Ryane

Phi i co z tego, ze ktos sobie nabije ~65lv gdy Wy bedziecie dobijac 40lv? Jesli Wam tak zalezy na tym, by byc w top15 lvl to grajcie po 15h dziennie.

Ktym

Do @Arrrw

Po pierwsze, osoba z taką bronią może sobie iść na taką lokację, na którą inni gracze nie wejdą, bo ich moby od razu rozniosą. Z prostych powodów: słabe uzbrojenia, vampir i heal'a (mówie o pt, bo jedna osoba nie ma szans odebrać).

Po drugie jakiś gracz może dostać tą broń w godzinach gdzie nikomu nie będzie się chciało za nią latać.

Po trzecie z doświadczenia na innych serwach m.in. Arionie jednoznacznie wynika (online prawie 4k na starcie) nikomu się jakoś nie paliło, żeby odebrać Zariche. Każdy robił swoje. Chcę zobaczyć jak to Arrrw ogarniasz i lecisz z wszystkimi po CW. Z reguły gracze patrzą tylko na siebie i myślą, ile jeszcze muszą zrobić, żeby szybko się  wybić, a nie latać po mapie za CW. Najprawdopodobniej dostaniesz odpowiedź: "Chcesz to sam sobie idź". Nie wspomnę już, że dla niektórych bariera językowa na serwerach europejskich jest tak duża i nieufność wobec obcych, że ktoś inny zwinie Ci CW z przed nosa i znów zacznie się pościg, po czym dacie sobie siana i CW będzie nieosiągalny (postać wbije wysoki lvl). Dlatego ludzie dają sobie spokój z tą pogonią.

Po czwarte jak już zbierzesz ekipę, to bierz tez pod uwagę, że spotkasz się z oporem ludzi z klanu tego gracza, który CW wydropił.

Po piąte przeczytaj mój post wyżej i zastosuj w życie, bo też palnąłeś nieprzemyślaną wypowiedź tak z 4 liter, żeby nabić sobie posty. Takim jednym, słabym argumentem nic nie wnosisz. Z prostej przyczyny, bo się nie sprawdza w praktyce!

Do @Viz

Inaczej będziesz pisać jak jakiś klan z Cursed Weapon się uzbroi. Wtedy gra dla nich będzie z górki, a ty ze swoim klanem będziesz smęcić i lamentować, że botują! Ty musiałbyś 2 tygodnie nad to poświecić, żeby tyle osiągnąć. Najlepsze w tym wszystkim jest to, że to nie będzie miało szybkiego końca dalej będą famić CW do tego stopnia, że klan będzie dominować i w przyszłości skończy się to na kilkunastu hero (przykład: BMF l2ex x5 ) -- > A potem już wszystko łatwo przyjdzie, jak się będzie trzymać poziom!

Podobnie jak Arrow, zastosuj się do mojego drugiego posta i wprowadź go w życie, bo z taką marną argumentacją nie popartą doświadczeniem z gry, możesz iść sobie pisać w dziale Offtop/Kosz.

Rickert

Never regret anything because at one time it was exactly what you wanted

Viz

Sorry, ale nie reprezentuje takiego poziomu jak Ty, żeby płakać bo typ z cursedem się wyfarmił. Jak dla mnie jesteś żałosnym lol płaczkiem, który w swojej karierze L2 widział tylko HR'ty.

Ktym

Do @Viz.

Popatrz na swoją argumentację i wypowiedzi.[Drwię] Są tak genialne, głębokie, przemyślane i uzasadnione, poparte opisami i doświadczeniami, że chyba napiszę z nich doktorat. [/Drwię]

Skończ już, bo nic nie wnosisz do tematu!

CytatSorry, ale nie reprezentuje takiego poziomu jak Ty (...)
Tak masz rację, Twój poziom jest dużo niższy. Zresztą Twoja reputacja na tym forum (-4) mówi sama za siebie.

Wniosek:

Jesteś kolejnym "Troll-em" społecznościowym, których się tępi!

Viz

Nie muszę nic konkretniej udowadniać, ponieważ każdy normalny player, który przeczyta Twoje lamenty na temat cursedów pomyśli o Tobie tak samo jak ja . . . Powtórzę ostatni raz zmień gre jak Ci nie pasuje taki typ grania polecam tetrisa, albo jeżeli to dla Ciebie jeszcze za trudne to może takie kwadratowe wyścigówki co na takich "konsolach" na baterie były.

Cathal

No i co z tego, że się szybciej wyfarmią?  Graty dla nich za dobrą organizację. L2 to zabawa, bynajmniej ja nie zamierzam się spinać z tego powodu. "O nie!! On ma wyższy level QQ"...

Viz

Ja tam się powieszę, jak ktoś będzie miał chociaż o 1lvl większy ode mnie

kochamziolo

Cytat: Ktym w Czerwiec 09, 2010, 05:09:25 PM
Do @Viz.

Popatrz na swoją argumentację i wypowiedzi.[Drwię] Są tak genialne, głębokie, przemyślane i uzasadnione, poparte opisami i doświadczeniami, że chyba napiszę z nich doktorat. [/Drwię]

Skończ już, bo nic nie wnosisz do tematu!

CytatSorry, ale nie reprezentuje takiego poziomu jak Ty (...)
Tak masz rację, Twój poziom jest dużo niższy. Zresztą Twoja reputacja na tym forum (-4) mówi sama za siebie.

Wniosek:

Jesteś kolejnym "Troll-em" społecznościowym, których się tępi!

Akurat viz ma tutaj racje . przecież CW to element gry jak kazdy inny..
Cos dla fanow L2 Obczaj a nie pozalujesz    http://13k.pl/-/sugestia.php

<-_->

Ktym

Nie mówię o całkowitym jego wyłączeniu... tylko tymczasowym, bo wprowadza to dysproporcję do gry, która później  powiększa się w gwałtownym tempie! Ja rozumie, że CW jest częścią gry, ale myślę, że powód tymczasowego wyłączenia jest uzasadniony! (jakbyś grał na starcie Ariona lub l2 ex x5 to byś wiedział o czym piszę). Na większości serwerów low rate'owych tak się dzieje. Wiem do czego zdolne są te bronie na starcie, gdy są w posiadaniu ogarniętych ludzi.

L2ex x5 m.in przez to zaczął się rozlatywać, bo BMF miało kilkanaście hero i dominowało na serwerze ze swoim ally dopóki im się nie znudziła gra, bo mieli niemal wszystko i nikt im nie podskoczył. 3/4 serwera (klany wrogo nastawione do siebie się łączyły) musiało walczyć z nimi i ich ally. Jaki był wynik? W większości przypadków dostawali baty. Potem QQ i emo quit z serwera, bo sparingi z BMF były z góry skazane na porażkę.