Phantom Summoner [PS]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:34:12 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Ryltar

Tutaj opisujcie wszelkie taktyki co do tatuazy,questow,broni,armorow itp. dla danej klasy.

Ryltar

Armor to tylko light gdyz nie masz mozliwosci przywracania many od summona(chociaz vamp rage shadowa robi sowje).C to Drake a B to BW light.Bron to zalezy ale ja mam zdanie ze duale to tylko szajs na popis(nieraz rozwalalem summonerow z dualami w zwarciu) ja uzywam blunt/dagger i tarcza.Co do wygladu summonow to to sa cienie mroczne itp.(ja tam wole kotki).Jego jedyna wada to malo hp i niemozliwosc przywracania many.

Shadow
Summon do expienia.

Soulless
Do herdingu lub AoE party.

Shilloute
Summon do PvP i zarabiania.

-----------------------------------------------------------

Kazdy summoner ma 2 cubici, akurat ps ma 2:polter(debuffuje p.atk,p.def i atk.speed) i spark (stunt).

W c4 kazdy summmoner moze przywolywac cubic dla calego party.

harnas

Można mieć jednocześnie cubika i summona ?
nick Harnas zawsze i wszędzie....

THC

Cytat: harnasMożna mieć jednocześnie cubika i summona ?

Można bynajmniej ja widziałem takiego na paradise
T    H   C

Ryltar

Mozna miec cubici i summona ale to na hardcore sie tak robi :)

harnas

CZemu na hardcore?To chyba logiczne żeby do walki używać jak najwięcej swoich zalet.Używanie summona i cubików na raz wydaje sie jak najbardziej logiczne.Chyba że cubiki zżerają exep ale raczej nie zżerają.

Ryltar

Expa nie zzeraja ale po co brac je na moby ktore summon bierze na 2-3 strzaly? szkoda krysztalow za nie wole przywolac za 15 minut nastepnego shadowa.

harnas

Geez Ryltar zdecyduj się.NAjpierw mówisz że summon wije moby tak wolno, że najlepiej chodzić z nimi na zielone, a teraz twierdzisz że Sumoon ma moba na 2-3 strzału :/ skoro tak dobrze znasz sie na summonerach to może byś sie zdecydował na jedną wersje? a może poprostu szybko zmieniasz zdanie ? :P

Yahzon

Na 2-3 strzały jest optymalnie. Powyżej jest już wolno. Może chodzenie na moby na 25 strzałow jest opłacalna, ale na serwerach z baardzo wysokim rate.
Pamiętajcie, nigdy nie sprzeczajcie się z idiotą, sprowadzi was do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.

Ryltar

No oto mi chodzi ze jak ci sie zachciewa lazic na czerwone to uzywaj pelnej mocy summonera czyli cuby i summon ale lepiej lac zielone na ktorych w tym czasie zabijesz ich 100 i nabijesz 10% expa niz czerwone na ktorych zabijesz 2 a nabijesz 8% expa.

harnas

Jeszcze pytanie, chodzi ci o  Shadowa? bo on wali a nie strzela :P Shilloute  wali magią, Soulles nie wiem :P
A i jeszcze jednego nie rozumiem, napisałeś :
Soulless
Do herdingu lub AoE party.

Co to jest herding ?I to AoE :P

Yahzon

Herding - zbieranie mobów w kupę i walenie obszarówkami.
AoE - Area of Efffect, atak badź zaklęcie o działaniu obszarowym.
Pamiętajcie, nigdy nie sprzeczajcie się z idiotą, sprowadzi was do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.

Ryltar

Shadow jest dobry bo ma vampire rage i nie trzeba go tak leczyc.

harnas

Hmm ten Vampiric raqge cokolwiek robi? Mój SE ma tego buffa ale nie zauwarzyłem by robił coś konkretnego.Więc co on robi ? I czy Souless ma tylko zaklęcia obszarowe?

Ryltar

Vamp rage robi to ze czesc obrazen jakie zadasz przechodzi na zycie ale na prywatnych jest albo zbugowane to albo on go wcale nie ma wiec gra bedzie mila :)

Hajduk

Ryltar widze ze masz doświadczenie z PS  i amm pytanie z czy  ta Soulles posiada   jakis  obszarowy  atak  jesli tak to moze wiesz jak sie nazywa  z gory dzieki za odpowiedz :!:
http://userbars.org">http://img150.imageshack.us/img150/2522/counterstrike20re.gif" border="0">

Ryltar

Toxic smoke(poison Cloud) i Corps Burst(to samo co necro).

Solar

Ja gram zupelnie inaczej niz wy mam 52 gram na everlascie. Moja taktyka jest taka naj lepsza lekka zbroja i dobre duale ss i bssy oraz ssy dla petow i summonow. Sprowadzam Soullesa i buffuje go wszystkim oprocz empowera dla summonow sprowadzam dwa cubiki.Soulles zwraca an siebei uwage mobkow one go atakuja ja rzucam na niego empowera dla summonow i sam zaczynam napazac mobka. Mobki nic praktycznie nie robia summonowi bo po wszystkich buffach dostaje 3k p def i 2k m def. Soulles zabiera 10% expa a  Nightshade zabiera 5%

Luna
Tyrteos: 80 lvl SM|75 lvl WC |DA 55 - Banned
Franz
Decimos: 82lvl PS|75 lvl WC |DA 70 -Śpi
Lancer
Decimos: 7x lvl PS

http://przypierdolek.mybrute.com/
Cytat: 120130 link=topic=27483.msg306926#msg306926

hrypek

No ok ale nightszade ma jakies skille magiczne czy tylko moze prac recznie :p
moze ma zmienione staty niz pozostale szmatki ???
Doombringer Gaav - 81
DeathAdders clan on Luna server.

CORE eu

Warsmith Funnyguy

Ryltar

On to tank/healer i debuffer w jednym ale najlepsze ejst to ze jego hate dziala na graczy(na siege dobry).Na poziomie na ktorym go masz on odbiera sobie 1k2 hp i leczy party a ty go za 900 leczysz...

Shaman

hehe odświerze nieco temat bo znalazłem fajny link :P

http://unforget.free.fr/lynxou.html

(znalezione na orphus ;) )

MonT

Ryltar napisales, ze Shilloute  jest dobrym summonem do pvp, dlaczego? Byc moze zaczne grac ta postacia, wiec chcialbym sie dowiedziec^^ Imo baardzo zadko widze tego summona, co w nim takiego super? Zre malo krysztalkow, to jest tani w utrzymaniu podczas mass pvp, a tak do walk 1v1? Jakies przydatne umiejetnosci?

Ryltar

Soulles jest bezuyteczny.Jego cmura malo co robi a wysadzanie cial malo na ktore postacie sie przyda.Shadow nie ma nic ciekawego(oprocz VR).NightShade moze sie przydac ze wzgledu ze bedzie ciebie leczyl(on traci hp jak leczy) a ty go leczysz mocniej.Shill jest o tyle dobra ze ma draina i jest tania.

sm0ky

Wymyśliłem ostatnio dość ciekawą strategię pvp [, choc nie mam jeszcze pierwszego summona...] i mam pytanie czy ma ona rację bytu...

Otóz generalnie chodzi o kombo drain shill + sleep. W momencie gdy summon drainuje, ja zarzucam sleep i tak do zgonu przeciwnika.

Mam więc małe pytanie, czy ten sleep z 35 da się ,przez m. atck, w odpowiednim seciku i dyes da się zarzucić z hm... chociaż 40% skutecznością na kolesia z a-grade biżuterią?

Tyr

Ja gram na EPI - PS
W pvp Soulless ownuje... ale musisz go leczyć...
Jeśli nie to Shilouete zarąbałem drainem (52lvl miałem) i całe CP poszło :)
Twoja taktyka sie nie sprawdzi :P
Lineage 2 Classic EU