Core (EU) - Screeny, PvP, Flame, Spam

Zaczęty przez Mc6, Grudzień 04, 2011, 03:54:28 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Alarion

ja po powrocie z pracy gdy byłem zalogowany od powiedzmy 18:00 do ++23:00 0 crashów itd.

Powiem więcej, odpaliłem sobie frapsa gdzie było 14 vs 18 w oribs 3 (zazwyczaj około 17-18 FPS z włączonym frapsem przy takiej ilości osób), a wczoraj miałem z frapsem ~~25 FPS-ów, nie czułem też w ogóle spadków FPS-ów, ale muszę przyznać, że na nowym EG gdy po prostu biegnę w głąb doczytującej się lokacji do tych NPC to FPS-y spadają kosmicznie (z 50+ do ~~10)

ogólnie odczuwam poprawę, niewielką, ale jednak. ogarniemy jeszcze jakieś większe pvp
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Horken

U nas na EG wczoraj takie lagensy były(21:30-22:30, coś w tych okolicach), że słownie tego się opisać nie da i podziękowaliśmy z tą lokacją.
Core - Wynn 99 - sprzedany
R.I.P. Ciapu

likas

Draghar

Prawda. Mniej więcej od soboty łapie niesamowicie duże i częste freezy. Aż mam ochotę zadzwonić do miłej Pani z TP i zapytać o co chodzi..

Co do samej wydajności Tauti. Na swoich 4 gb RAMu i AMD Phenom 4x 3.2 poprawę czuje

montezuma

Crash gry w momencie filmiku na RB to jest bug. Dzisiaj ncsoft daje pach który to lata, kiedy na inova to będzie to nie wiem.
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

Alarion

Cat Drama Maker

razios

Lagi Neostrady sa przerywane gubieniem pakietów wysyłanych do cognetco.com ...
Jednak wszystkie 3 strony zarzekaja się że nie mogą nic z tym zrobić.... (Neostrada, Cognetco i Innova) pozdrawiam ...

kamiil

szkoda ze nie frapsowałem jak biegałem z ruskimi w party , ciekawe ile bym wziął $$ od russ hejterów  :D
chłopakom z BS i OOC całe kieszonkowe by poszło  hahaha

montezuma

Któryś klan wybrał dark side na core czy wszyscy byli zbyt przerażeni perspektywa braku PK?
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

Shanique

na razie z automatu wszystkie zamki są Light >.<
po siege będzie sporo dark z tego co słyszę

pokit

Cytat: montezuma w Lipiec 18, 2012, 07:35:23 PM
Któryś klan wybrał dark side na core czy wszyscy byli zbyt przerażeni perspektywa braku PK?

tak jestesmy przerazeni brakiem pk, lol ..

Draghar

Jak widać pojawiły się nowe Raid Weapony ;]

RazielIII

Cytat: Vraghor w Lipiec 18, 2012, 02:26:59 PM
nie ram tylko masz zesrane amd , ja tez miale takie szity na amd - te proce nawet jakby mialy 8 rdzeni moga co najwyzej obslugiwac notepada albo excela, zmien se na i5 + 16gb ramu i wszelkie lagi i problemy znikna
Clueless
Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.
http://www.youtube.com/watch?v=lVvG_dy94LM NEW ONE!
http://www.youtube.com/watch?v=U81wZ2khvFs

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x15 SWM 85 / DC 85
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

Yoma

Cytat: razios w Lipiec 18, 2012, 07:32:43 PM
Lagi Neostrady sa przerywane gubieniem pakietów wysyłanych do cognetco.com ...
Jednak wszystkie 3 strony zarzekaja się że nie mogą nic z tym zrobić.... (Neostrada, Cognetco i Innova) pozdrawiam ...

w kwietniu było podobnie i wtedy też cognetco.com było odpowiedzialne za 90% zgubionych pakietów, Innova w pewnym momencie zrobiła wtedy przerwę techniczna i wszystkie freezy i lagi zniknęły :P

Vraghor

Cytat: kamiil w Lipiec 18, 2012, 07:33:56 PM
szkoda ze nie frapsowałem jak biegałem z ruskimi w party , ciekawe ile bym wziął $$ od russ hejterów  :D
dzisiaj po pvp na soh , ither spalil hide i spierdolil do drugiej salki obok, jak portnelo sie party ruskich na jego pietro to po kilku sekundach przy nim byly panterki ruskich :) mozna? skad wiedza ze war jest dwie salki dalej za sciana? :)
retired

Polopiryn

Cytat: Vraghor w Lipiec 19, 2012, 12:54:36 AM
Cytat: kamiil w Lipiec 18, 2012, 07:33:56 PM
dzisiaj po pvp na soh , ither spalil hide i -_-' do drugiej salki obok, jak portnelo sie party ruskich na jego pietro to po kilku sekundach przy nim byly panterki ruskich :) mozna? skad wiedza ze war jest dwie salki dalej za sciana? :)

Zbieg okoliczności  :oops:

Tak czytam i czytam i mam wrażenie, że karmicie trolla :P.
To tak jak mówić, że Martel nie botuje :D
Jak się wszyscy wpisują to ja też, nie chce być inny :(

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

Itherus

Sytuacja byla mega ciekawa wpadam na port SOH party ruskich pale hide i uciekam do sali na lewo od portu. Znika hide jeszcze chwile sie tam kręcę,czekam na nowy hide,  po czym wracam i chowam sie za dwa monumenty  nawet na chwile nie wróciłem do sali. Portuje sie moje niepełne party robia PR ja stoje nadal daleko za monumentem. Zaczynam robic soe w polowie przylatuja do mnie ripery kardiego staja przedemna i stoja. Ich party jest w drugim koncu sali nie ma szans zeby mnie widzieli.  Smiesznie to wygladało:)

Shen

cool story bro.
gdzie macie jakiegos frapsa?

Smolensk

mody wpadły i po flame :(

pewnie russe milicjant

Widzę masz kompleksy na moim punkcie :D
//Russe
Doomcio Sigel Knight 99 ~ H.S.J.E.A.H  Team    [Party Leader]

Alarion

który mod musi się aż tak żałośnie zachowywać, być kasować flame w flame topicu pozawionym rzucania mięsem?

//Ja, nie tylko wulgarne wiadomości są kasowane, równiez te pozbawione kompletnie sensu jak zwykłe "hahaha" chociażby.
Raziel

Cat Drama Maker

Russe

Heh, swoją drogą to ten wątek czyści głównie dwóch modów. Raziel i ja.
A co do flame, to niech trzyma jakiś tam poziom :) i Raziel niczego nie będzie wyrzucał.
A co do nowości na Tauti to wreszcie jest po co grać gdy np. w dany dzień nie ma konstówki. Także pomijając kupę z epikami to zmiany są fajne choć nie czuję, żeby sama gra działała lepiej.
A może by wrócić na oficjal :)

AsmWalker

Cytat: Russe w Lipiec 19, 2012, 10:56:48 AM
Heh, swoją drogą to ten wątek czyści głównie dwóch modów. Raziel i ja.
A co do flame, to niech trzyma jakiś tam poziom :) i Raziel niczego nie będzie wyrzucał.
A co do nowości na Tauti to wreszcie jest po co grać gdy np. w dany dzień nie ma konstówki. Także pomijając kupę z epikami to zmiany są fajne choć nie czuję, żeby sama gra działała lepiej.
Co dodali ciekawego?

Dzondzy

Cytat: Polopiryn w Lipiec 19, 2012, 12:58:47 AM
Zbieg okoliczności  :oops:

Tak czytam i czytam i mam wrażenie, że karmicie trolla :P.
To tak jak mówić, że Martel nie botuje :D

Przepraszam bardzo, są dowody na to że Martel ma 3 pary rąk, 6 nostromo i stopami jeszcze ogarnia g19, więc prosze publicznie nie obrzucać go botterstwem, bo tak nie jest!  :oops:

Rzarziel

Naia:
Fanning - Sigel Knight 9x - Retired
Chronos:
Resider - Sigel Phoenix Knight 102/99/80/80 - Retired
Lilith:
Resider - Sigel Knight 9x- Retired
Ramona:
Raindays - Othell Adventurer 99/99/80/80 - Retired
Resider - Feoh Mystic Muse 99/99/80/80 - Retired
Skelth:
Resider - Dark avenger 4x - Active
Rzarziel - Warcryer 4x - Active

Alarion

//Ja, nie tylko wulgarne wiadomości są kasowane, równiez te pozbawione kompletnie sensu jak zwykłe "hahaha" chociażby.
Raziel

więc cofnij posta i pokaż mi gdzie spełniłem twoje magiczne kryteria. Bo posty takiego shena QQ są w porządku? raziel skończyłbyś już ze swoimi uprzedzeniami jako mod, bo ja nawet takiemu głupiemu koniowi warnów ni dawałem, a posty haterów kasowałem od wielkiego dzwona kiedy ewidentnie widać było przegięcie.

Cytat: AsmWalker w Lipiec 19, 2012, 11:34:08 AM

Co dodali ciekawego?

Jest sporo rzeczy do roboty, sporo daily, samo zrobienie tautiego będzie wymagać naprawdę mocnego CC dla 5 party. Bugi związane z crashami podczas epików będą naprawione zapewne w najbliższym patchu, a to, że istina jest trudniejsza do zrobienia? No cóż, peszek, trzeba ogarniać teraz znacznei bardziej niż tępe "auto atack" na DD-kach i Alt + TAB z przeglądaniem www.  Z octavisem przegieli trochę, ale teraz częściej pod nim będzie 14 vs 14. Epic istina i octavis są podobno zboostowane tak mocno, że dopiero w patchu po days of glory (zwanym Echo update) będą znerfione.

Bardzo pozytywne zmiany w systemie OE skilli, które balansują większość profesji.

Festival of chaos to świetna zabawa (obszernego posta napisałem tutaj: http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,50022.0.html ) która sprawdza nie tylko indywidualne ogarnięcie, ale też pracę całego klanu.

Wg mnie silnik działa nieco wydajniej, ale nie jest to olbrzymi skok (dla mnie ~~10-15% na plus) o czym pisałem już kilka postów wczęsniej.

Dużą zaletą jest znerfienie expa z bosów, więc PvE płaczki, które boją się wyjść na spoty i poddać się konfrontacji na pvp mogą po mału myśleć o quicie, bo na samych instancjach nikt już się nie wyexpi. 

Zrobiono też duże zależności w daily questach od siebie. Dla przykładu:

Chcesz dostać seed of talizman? ( http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,50089.0.html )
- idź na olimpiadę robić daily questy + wbijaj na spota żeby wydropić energy of destruction

Chcesz mięc większe szansę na Festival of chaos?
- idź na olimpiadę, by wyfarmić tokeny i móc korzystać z QHP

itd.

Cat Drama Maker