Core (EU) - Screeny, PvP, Flame, Spam

Zaczęty przez Mc6, Grudzień 04, 2011, 03:54:28 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

likas

Cytatte mityczne epiki które mamy nei są aż tak OP. Owszem, blessed valdek daje kopa, szczególnie na małych pvp, ale rozbraja mnie jak ludzie w RG płaczą na temat siege / mass pvp. Czemu tak wielu z nich twierdzi, że te 2 blessed valakasy, które mamy w klanie i 2 x blessed antharasy dają niby taką przewagę, że wygrywamy mass pvp? Niestety w tłumie nie widać przewagi z posiadania kilku sztuk takiej biżki, co innego, gdyby co drugie pt w klanie było w takowe wyposażone...

A to się zgadza, że na mass pvp, to 2-3 epiki nie robią takiej różnicy, zresztą jak czasem widzę w CC random "mass-pvp" party z 1xHealer i 0xTank, to większy pożytek z takiego "party" jest jak leży na siege zonie i nabija crp...
---------
Nijak ma się obecna kronika (w ogóle cały god) do tego co było wcześniej, ale nie oszukujmy się, jak już mówimy o issach, to są przypadki, które buffują z makra, a potem narzekają, że co on mógł zrobić, jak go ciągle aggrowali...

Senshi

Według mnie w poprzednich kronikach healer miał więcej do powiedzenia teraz pałeczkę przejęli ddcy
-----------------------------------------
--Senshi--
--Healer 99 Cardi--

--Syke style--

Bonasky

Dajcie mi issa 99 albo wynna 99 to wam chętnie oddam mojego healera i wszyscy wtedy będą szczęśliwi :>
Aeore Cardinal 99 i maleje :<

Banana Power!

Senshi

jak można zamienić healera na issa  :o
--Senshi--
--Healer 99 Cardi--

--Syke style--

Alarion

Cytat: Senshi w Sierpień 16, 2013, 01:54:47 PM
Według mnie w poprzednich kronikach healer miał więcej do powiedzenia teraz pałeczkę przejęli ddcy

a ja bym rzekł, że balans przeniósł się na środek. Co do healerów, to możemy mieć healera jak opisał Likas, czyli:

- mass cleanse x 2 (choć czasami neiktórzy failują już tutaj dublując, lub puszczając razem z celką)
- celka
-pt UD
-pt rescue

gleba, gleba, gleba...

albo takich, co raz, że nie będą musieli tego wszystkiego używać już na początku (mówię głównie o skillach tanka) i przetrzymają party na tyle długo (jak trzeba to resując) by DD z tankiem i issem zrobili swoją ofensywną robotę.

U nas też padają ludzie, ale są szybko resowani i w 95% dostają nobla na czas. Liczy się bardziej single cleanse niż kiedyś i trochę praktyki w krytycznych sytuacjach, gdzie jak leci HP w dół 4 osobom na raz, to masz już na tyle wyczucia, że wiesz, że powiedzmy target 1 i 4 to oberwali tylko przy okazji AoE, target 3 dostał właśnie nobble sacrifice od tanka, a ten na którym się musisz skupić w healowaniu to ten nr 2.  Wrócę do domu, to może nawet dam krótkiego frapsa o co chodzi. To nie jest łatwe, zgadza się, ale jest wykonalne w wielu przypadkach.
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Senshi

heh tak masz racje opanowanie i szybkość użycia skilla to podstawa u heallera tyle że nic to nie da jak twoje party będzie się tylko broniło.

Liczy się to które party szybciej wytnie ddków i przejmie inicjatywę:
http://www.youtube.com/watch?v=gfe3plxSBMk

--Senshi--
--Healer 99 Cardi--

--Syke style--

Bonasky

Nie zapominajmy, że w random party ludzie rozbiegają się na 4 strony świata i trzeba dobiegać :)

Banana Power!

Senshi

wszystko zależy kogo masz w tym "random" party...
Czy to jest klanowe party(masz możliwość zjeb***a na TS ) czy łapanka gdzie widząc wara palisz pr ;]
--Senshi--
--Healer 99 Cardi--

--Syke style--

Alarion

Cytat: Senshi w Sierpień 16, 2013, 02:27:30 PM
heh tak masz racje opanowanie i szybkość użycia skilla to podstawa u heallera tyle że nic to nie da jak twoje party będzie się tylko broniło.

Liczy się to które party szybciej wytnie ddków i przejmie inicjatywę:
http://www.youtube.com/watch?v=gfe3plxSBMk

masz rację, nie byliśmy w stanie w tym pvp przejąć tej inicjatywy. 3 archerów kara nukera zbyt mocno niestety, było też pare innych błędów + fakt, że Raxor na tanku rzadko z nami grywa. Ale fakt faktem, inaczej to pvp wyglądałoby już następnego dnia, a jeszcze inaczej dzisiaj, bo umiejętność analizowania błędów i wyciągania wniosków to podstawa w każdej dziedzinie.

Z drugiej strony masz właśnie przykład tego, że jak healerzy pracują na przyzwoitym poziomie, to trochę są w stanie swoje party potrzymać przy życiu (i nie gadaj, że były same b rezy, bo dobrze wiemy, że tak to nie wyglądało). Kingsize był z haxem święcie przekonany, że PvP to będzie materiał maksymalnie na 1,5 min (uwzględniając celki ud itd.). Trwało ono na tyle długo, że obydwa nasze pt spóźniły się na AQ, o którego zaczęły się bić w tym czasie nasze klany ; )

Cat Drama Maker

Senshi

Tak masz rację zgranie 2 healerów z tankiem i issem to jest podstawa jednak dmg ddków robi swoje co również widać na twoich frapsach i jak na mass pvp się tak bardzo nie liczy (tu podstawą jest ilość i jakość party w CC) tak na ustawkach przechyla szalę na jedną ze stron.
--Senshi--
--Healer 99 Cardi--

--Syke style--

Bonasky

Często też bywa tak, że pokonuje się innych bardziej dpsem niż zgraniem :P

Banana Power!

Khav

Mnie się chyba forum zjebaoo..
Wy tak na poważnie? co drugi post zaczyna się od "tak, masz rację?"
Ja jebę, kurtuazja, wersal... normalnie aż mam wrażenie że serwer zdechł a wy sobie wspominacie stare dobre czasy.
Cytat: Kard w Czerwiec 27, 2012, 07:54:24 PM
Cytat: TTerrorPropaganda w Czerwiec 27, 2012, 12:44:15 AM
Nie moja wina ze IQ większości tu piszących jest na poziomie przedszkola, wiec mogą nie zrozumieć toku myślenia osoby dorosłej :D
to po kiego... siedzisz w tej piaskownicy? jakiś pedofil czy co...?
Cytat: shoutxRelapse [Maj 22, 15:05:23]:   wszystko jest dla ludzi
xRelapse [Maj 22, 15:05:25]:   anal też XD
Clovery [Maj 22, 15:05:45]:   ah, zatem stad bol dupy, k.

Bonasky

Może pojawiło się kilka ludków którzy trafili na temat, na którym wszyscy dobrze się znają? :D

Banana Power!

Qra

Prawda jest taka że w dużym stopniu na to jak leczy hiler ma wpływ kogo leczy. Inaczej leczy mi się Sepsa Troya czy Orbinke od reszty. Wiesz że masz tutaj wsparcie po 2 stronie i koleś zrywający baty nie stoi jak debil tylko stara się jakoś odbiec. Niektórzy dalej biją a potem pierdolenie że hiler noob Bardzo fajnie widać to np u Troya na frapsach. Jeżeli jego target się nie odsunie to wpada +1. Nie, temu że nie był leczony, petard po 20k nigdy nie wyleczysz.

Cytat: Khav w Sierpień 16, 2013, 02:58:40 PM
Ja jebę, kurtuazja, wersal... normalnie aż mam wrażenie że serwer zdechł a wy sobie wspominacie stare dobre czasy.

Tak, masz racje, serwer padł dawno temu a mu dalej mamy w dupie twoje zdanie na ten temat.
Cytat: Shanique;134896If you talking about me... i'm in BS from that time when we left OOC because one stupid guy didn't liked polish words in clan chat and kicked Qra from clan... after that, BS history just begun.
BS - prawdziwa historia.

Alarion

Cytat: Senshi w Sierpień 16, 2013, 02:50:47 PM
Tak masz rację zgranie 2 healerów z tankiem i issem to jest podstawa jednak dmg ddków robi swoje co również widać na twoich frapsach i jak na mass pvp się tak bardzo nie liczy (tu podstawą jest ilość i jakość party w CC) tak na ustawkach przechyla szalę na jedną ze stron.

owszem, nie ukrywam, że Amethyst ma mocniejsze pierdo** względem statystycznego nukera (też jest w końcu z SH, a nie np. z SpS-a) zapewne nawet o 1/3, ale też warto zwrócić uwagę, że na tym osotatnim frapsie to były akcje 6 vs 14 vs 7 (my na 2 DD i tanka 98)  + 6 vs 7 z nowym CP mela (i nei gadaj, że mel nie jest dobrze nastackowanym archerem, bo sprzęt ma niegorszy od fakerasa na 100%), a ostatnie to było 4 vs 7.

Chodzi m iszczególnie o tą akcję z naszym jednorękim szczekaczem, który miał przecież 7 osób w pt i wiem, że ci DD potrafią też uderzyć. Myślę, że ich 3 DD > naszym 2 na takiej akcji mimo wszystko, bo jednak 3 osoby to większa możliwość debuffów, kolejny target do ubicia itd itd. Całe to pvp trwało chyba nie dłużej niż 2 minuty...

@Khav

Za dużo na lilith grałeś albo się nasłuchałeś chyba, z polaczkowej gimbazie ; DDD

Nie no joke, u nas też są retardy, ale największy obecnie 1 ręki bandyta zaprzestał dalszego szczekania bullsh1tu, a tak cały flame jest w grze, co chyba nawet Likas potwierdzi, że forum jest spokojne względem tego co czasem ludzie w nerwach piszą sobie po pvp lub na HV (jednak mimo wszystko wolę to czytać po ang niż po polsku...)

a poza tym są wakacje, chill ; p

@Qra

Pozycjonowanie było zawsze podstawą w l2, nawet przed zmianami w GoD. Najlepszy przykład, że nawet jak tank rzuci transfer damageu na nukera,a nuker nagle przestanie kite'ować, to po prostu tank glebnie i tyle, bo nie uciągnie takiego DPS-u na siebie ; D

Cat Drama Maker

Bonasky

Musze poznać sekret kitowania 3 łuczników :D

Banana Power!

Alarion

na mass pvp da się, na daily pvp setup 3 archerów jest praktycznie niespotykany, bo o ile ma swoje zalety, to ma też wady. W takie jsytuacji jak ma się odpowiednio 3 mocnych DPS-ów, którzy nie będą feohami, to masz taką zaletę, że śmiało możesz biegać w heavy + knight, żeby ten dps obniżyć na siebie. DPS archera pochodzi głównie z bullzyeye'a. Bez tego nie biją tak mocno strasznie (chyba, że tacy uber nastakowani jak kingsize) o ile nie są na rhapso, ale rhapso się kontruje PT ud, party rescuje, celką od healera itd.

Cat Drama Maker

Khav

Cytat: Qra w Sierpień 16, 2013, 03:05:27 PM
Prawda jest taka że w dużym stopniu na to jak leczy hiler ma wpływ kogo leczy. Inaczej leczy mi się Sepsa Troya czy Orbinke od reszty. Wiesz że masz tutaj wsparcie po 2 stronie i koleś zrywający baty nie stoi jak debil tylko stara się jakoś odbiec. Niektórzy dalej biją a potem pierdolenie że hiler noob Bardzo fajnie widać to np u Troya na frapsach. Jeżeli jego target się nie odsunie to wpada +1. Nie, temu że nie był leczony, petard po 20k nigdy nie wyleczysz.

Cytat: Khav w Sierpień 16, 2013, 02:58:40 PM

Tak, masz racje, serwer padł dawno temu a mu dalej mamy w dupie twoje zdanie na ten temat.
Qra nie wiem na chuj ta spina. Ja wiem w jakim stanie kondycyjnym jest tutaj serwer bo ostatnio pomagałem wam na jakimś tam siege. Ale.. w sumie jebie mnie twoje agro..

[/quote]
Cytat: Alarion w Sierpień 16, 2013, 03:11:34 PM
@Khav

Za dużo na lilith grałeś albo się nasłuchałeś chyba, z polaczkowej gimbazie ; DDD

Nie no joke, u nas też są retardy, ale największy obecnie 1 ręki bandyta zaprzestał dalszego szczekania bullsh1tu, a tak cały flame jest w grze, co chyba nawet Likas potwierdzi, że forum jest spokojne względem tego co czasem ludzie w nerwach piszą sobie po pvp lub na HV (jednak mimo wszystko wolę to czytać po ang niż po polsku...)

a poza tym są wakacje, chill ; p
Na lilith grałem... 1,5 h i wyjebałem w pizdu z dysku. Moja wypowiedź tyczyła się raczej tego, że nie pamiętam kiedy było tyle postów bez żadnej wrzuty, żadnej spiny, żadnej dramy, tylko tak jak napisałem "co drugi post rozpoczyna się od : tak masz rację"..
Cytat: Kard w Czerwiec 27, 2012, 07:54:24 PM
Cytat: TTerrorPropaganda w Czerwiec 27, 2012, 12:44:15 AM
Nie moja wina ze IQ większości tu piszących jest na poziomie przedszkola, wiec mogą nie zrozumieć toku myślenia osoby dorosłej :D
to po kiego... siedzisz w tej piaskownicy? jakiś pedofil czy co...?
Cytat: shoutxRelapse [Maj 22, 15:05:23]:   wszystko jest dla ludzi
xRelapse [Maj 22, 15:05:25]:   anal też XD
Clovery [Maj 22, 15:05:45]:   ah, zatem stad bol dupy, k.

Senshi

Podałeś przykład Mela... ok szybka akcja masz rację tyle że jak za pewnie wiesz ich dagger nie ma jeszcze 99(czyli 6 na 6) do tego trudno mi powiedzieć co się stało nie było mnie tam :P

Co do jego sprzętu to nie ma takiego jak twoi DDcy...

--Senshi--
--Healer 99 Cardi--

--Syke style--

Alarion

a co takiego ma Fakeras? Ani blessed seta, ani blessed broni. Ma kuszę r95 +7 double SA zwykłą. Nie ma nawet b zakena.

Cat Drama Maker

Alarion

Cat Drama Maker

Qra

Cytat: Shanique;134896If you talking about me... i'm in BS from that time when we left OOC because one stupid guy didn't liked polish words in clan chat and kicked Qra from clan... after that, BS history just begun.
BS - prawdziwa historia.

Senshi

Heh Alarion chcesz pokazać jaki to Mel nie jest słaby tylko szkoda, że przed odejściem Deimona i moją przerwą na całym serwerze było może z 5 cp które były w stanie nas pokonać...
To że go nie lubisz ok masz do tego prawo jednak zachowaj to dla siebie bo naprawdę nudne się to już robi.

--Senshi--
--Healer 99 Cardi--

--Syke style--

Alarion

niestety określanie "może było 5 CP które były w stanei nas pokonać" jest nie na miejscu w przypadku CP, gdzie CPL lider się wychwalał jakie jego CP jest pro, a za każdym razem na propozycje 7 vs 7 odpisywał głodne kawałki "jak chcecie pvp to nas znajdzcie", tak jakbym nie miał lepszych rzeczy do roboty w czasie CP time'u niż szukanie jednego pajaca. Potem wpada ci taki na plecy z mobami, albo gdy tylko 5 osób się portnęło i kozaczy.

ma u mnei też specjlne względy za ten cały buslh1t wypisywany na forum, gdzie naprawdę do teraz trudno mi uwierzyć, jak można tyle historyjek wymyśleć. Widzisz, z Tobą, czy z Likasem zawsze można było na poziomie pogadać, a on był jaki był, każdy jego posty na forum widział i pamięta, póki jeszcze kozaczył + co o nim ludzie nawet z OOC mówili, to obydwaj zapewne wiemy : )

Cat Drama Maker