Witaj
Gość

Wątek: Gladiator vs Tyrant  (Przeczytany 107692 razy)

• Pochwał: 1

• Veni, vidi, vici...
Odp: Gladiator vs Tyrant
« Odpowiedź #125 dnia: Grudzień 28, 2008, 03:37:45 pm »
A ładujesz sonic na max po każdym ciosie?

• Pochwał: 0

« Odpowiedź #126 dnia: Grudzień 28, 2008, 03:55:41 pm »
pisze tss/rage/dss - ładuje sie zawsze na maksa z rage.

• Veni, vidi, vici...
« Odpowiedź #127 dnia: Grudzień 28, 2008, 04:26:19 pm »
pisze tss/rage/dss - ładuje sie zawsze na maksa z rage.

A DYE jakie masz? I od razu jakie DYE ma ten tyrek?

No i te 100 DMG z TSSa więcej, niż z hurri... Albo ten Tyrek ma jakiś enchant zbroi, hurricane, jakieś cud augu, może ty nie masz kilku poziomów skilli wykupionych :P. Bo powinno być więcej.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 28, 2008, 04:31:10 pm wysłana przez TruTherion »

« Odpowiedź #128 dnia: Grudzień 28, 2008, 04:29:34 pm »
ja mam +5str -5con z stąd podatność na stuna , tyrek +4str -4dex może +5str -5dex

• Veni, vidi, vici...
« Odpowiedź #129 dnia: Grudzień 28, 2008, 04:32:04 pm »
ja mam +5str -5con z stąd podatność na stuna , tyrek +4str -4dex może +5str -5dex

No to z DYE ma sporą przewagę. Ale i tak chyba masz bug z re-usem skilli i DMG skilli.

« Odpowiedź #130 dnia: Grudzień 28, 2008, 04:40:53 pm »
 nie jestem pewny na 100% ale chyba jest bug z przelicznikiem dmg ze skili z użyciem shotów. Skill z użyciem shota powinien być x2 a u mnie na servie jest 1,5.

a propo enchantu zbroi - opłaci sie enchantować talluma na +3 wszystkie części, odczuje sie to? Czy nie warto i lepiej założyć enchantowanego maja lub ciułać na IC?

• Veni, vidi, vici...
« Odpowiedź #131 dnia: Grudzień 28, 2008, 04:44:35 pm »
Nawet jak 1,5 to i tak masz sporo w plecy. TSS jest o 30% mocniejszy od Hurri, na dodatek Gladem masz więcej p. atc co też ci te parę procent da.
Z kolei Tyrek ma od ciebie o jakieś 15% wiecej p. defa. Do tego dochodzi brak bonusu za SA u Tyrka.

Co do echantu zbroi. Czemu nie... Jeśli jesteś w klanie z zamkiem to o eaa łatwo, ceny też nie powinny być duże.

« Odpowiedź #132 dnia: Grudzień 29, 2008, 12:25:58 am »
Ale i tak chyba masz bug z re-usem skilli i DMG skilli.
Nic dodac, nic ujac. Tyrek na ogrze ma marny reuse skilli w porownaniu z gladem(ale imo to i tak najlepszy totem na glada). A i miedzy tss/dss staraj sie bic jak najczesciej obszarowkami, to powinno byc lepiej.Btw jaka nazwa serwera?(jesli można wiedziec ofc)
...

« Odpowiedź #133 dnia: Grudzień 29, 2008, 01:10:25 am »

Cieżko jeszcze widzę walke glada z tyrkiem w Graci, ten nowy skill tyrka z 81 to chyba odpowiednik dss, glad za to dostaje jakiś marny debuff z blokadą broni co by bardziej pasował do tanka niż rasowego dd. Tyrek dostaje o wiele większą przewagę która gniecie glada.

Jak dla Ciebie zablokowanie mu używania broni, że stoi i leje gołymi piąchami przez kilkanaście sekund jest kiepskie to gg 0.o
o czym ty znowu pieprzysz? nie gram na wrath i gral nie bede...jak umiesz czytac to bys wyczytal, ze przenosimy sie na nowego dexbounda /rpg club. jakich nas rushowaliscie? o ile sie nie myle to od miesiaca nie jestem w ph, a dh na epiki nie chodzi. btw. jesli to byly 2 pt to nie mam pytan =]

skoncz juz wreszcie klamac czlowieku, bo jeszcze troche i zaczniesz wlasnej matce wmawiac, ze jestes synem Baracka Obamy i Paris Hilton...
p.s dales mi minusa i mi sie przykro zrobilo raziel :<

Wiemy lol :<

« Odpowiedź #134 dnia: Grudzień 29, 2008, 11:04:41 am »
a moze poprostu uciekac ?:)

« Odpowiedź #135 dnia: Grudzień 29, 2008, 02:47:20 pm »
a moze poprostu uciekac ?:)

Móc może ale ani królika ani wilka bez fistów nie odpali i slow też odpada :P Poza tym glad ma dystansówki więc weapon blockade jest świetnym rozwiązaniem na tyrka (zresztą nie tylko na niego), btw w graci final wchodzi enchant elementarny na skille glada i będzie "ciekawie", Diego nawet już zrobił wyliczenia dmg:
http://www.l2guru.com/forum/showpost.php?p=2913902&postcount=110
o czym ty znowu pieprzysz? nie gram na wrath i gral nie bede...jak umiesz czytac to bys wyczytal, ze przenosimy sie na nowego dexbounda /rpg club. jakich nas rushowaliscie? o ile sie nie myle to od miesiaca nie jestem w ph, a dh na epiki nie chodzi. btw. jesli to byly 2 pt to nie mam pytan =]

skoncz juz wreszcie klamac czlowieku, bo jeszcze troche i zaczniesz wlasnej matce wmawiac, ze jestes synem Baracka Obamy i Paris Hilton...
p.s dales mi minusa i mi sie przykro zrobilo raziel :<

Wiemy lol :<

• Veni, vidi, vici...
« Odpowiedź #136 dnia: Grudzień 29, 2008, 05:11:14 pm »
Ciekawe liczby mu powychodziły. No ale nie doliczył resistów.

« Odpowiedź #137 dnia: Grudzień 29, 2008, 07:56:03 pm »
  :D wracając do tego tyrcia, hurrciane i force blaster mial na +6 zenchancone i dc na +15 więc z stąd taka mała różnica w dmg między tss a hurricane. Poćwiczyłem płynne comba i pierwsze efekty  :P
Walka na selfach bez potków.

PS. pierwszy moj Fraps - nie śmiać sie  :)

http://pl.youtube.com/watch?v=gq0Q2sze7LE

:D :D :D
« Ostatnia zmiana: Grudzień 29, 2008, 08:00:14 pm wysłana przez widelec »

• Veni, vidi, vici...
« Odpowiedź #138 dnia: Grudzień 30, 2008, 07:56:24 pm »
Gorzej będzie jak SA doda do fistów.

« Odpowiedź #139 dnia: Styczeń 19, 2009, 12:15:20 am »
Tyrant wygra jak ma lepsze eq lub jak glad to ostatni ćmok.Generalnie zwykle glad wygrywa choć wiadomo, że tyranty mają swoje sposoby jak noszenie hvy i odpalanie ogra co daje p def o ile dobrze pamiętam Diego podawał zestawienia statystyk...Tyrek osiągał w IC +3 większy p def, ale reuse skilli był o ponad sekundę niższy...w każdym razie Glad>Tyrek nie ma bata w uczciwej walce obaj nieźli gracze to glad wygrywa w 95%.

• Pochwał: 11

« Odpowiedź #140 dnia: Styczeń 19, 2009, 11:56:56 am »
  :D wracając do tego tyrcia, hurrciane i force blaster mial na +6 zenchancone i dc na +15 więc z stąd taka mała różnica w dmg między tss a hurricane. Poćwiczyłem płynne comba i pierwsze efekty  :P
Walka na selfach bez potków.

PS. pierwszy moj Fraps - nie śmiać sie  :)

http://pl.youtube.com/watch?v=gq0Q2sze7LE

:D :D :D
Nawet, nawet Ci te comba wychodzą nieźle, ale na przyszłość - kręć filmy frapsem/gamecamem a nie tym linejdżowym czymś, i wrzucaj na FF

« Odpowiedź #141 dnia: Styczeń 19, 2009, 05:14:52 pm »
Glad>Tyrek nie ma bata w uczciwej walce obaj nieźli gracze to glad wygrywa w 95%.
Nie do konca, w terenie najpierw run przez minute, żeby selfy gladowi zeszły, potem ic set+ ogre i śmiało można się lać w zwarciu.
...

« Odpowiedź #142 dnia: Styczeń 19, 2009, 07:55:49 pm »
No tak run przez minutę, ale no nie wiem po co ma uciekać i hity gladowi walić jak glad ma ten sam zasięg i blasterem walnie pewnie jeszcze mocniej lub tak samo ? A w zwarciu to ho ho...zwłaszcza jak oboje mają 79 i bariere w takim pvp sytuacja wygląda mniej więcej tak:
Tyrek odpala bariere by w spokoju odpalić zealota i bizona, wtedy glad sobie odbiega i gdy tyrek podbiega już na ''Destroyer mode'' odpala bariere i 30% tyrka to dla glada igraszka na kilka hitów (a tyrek nie będzie miał ogra tylko zapewne bizona).W każdym razie tyrek w tym pvp ma ciężko, ale ma szanse.

« Odpowiedź #143 dnia: Styczeń 19, 2009, 08:49:54 pm »
Hasoe on pisał o uciekaniu przez minutę a nie na walce na dystans

« Odpowiedź #144 dnia: Styczeń 19, 2009, 08:52:14 pm »
A sry w takim razie nie przeczytałem ze zrozumieniem...Ale i tak nic nie zmienia według mnie selfy mu się zreusują, a i bez niech tyrek nie ma sporych szans.

• Veni, vidi, vici...
« Odpowiedź #145 dnia: Styczeń 21, 2009, 05:44:24 pm »
Jak Tyrek odpali Zealota i Bizona z barierą to Glad nawet jak odpali też Barrierę to jest w znacznie gorszym położeniu. Przy odpowiednim sprzęcie Hurri + Blaster + pare regularów Tyrka przebija DMG Glada (kiedyś biłem na CH buffie w Glada z MJ za 1k, ale nie wiem jak to odnosi się do końcowych obrażeń), a Barriera daje nam czas na regeneracje CP (jak i Gladowi).

« Odpowiedź #146 dnia: Styczeń 22, 2009, 01:20:46 pm »
Jak Tyrek odpali Zealota i Bizona z barierą to Glad nawet jak odpali też Barrierę to jest w znacznie gorszym położeniu. Przy odpowiednim sprzęcie Hurri + Blaster + pare regularów Tyrka przebija DMG Glada (kiedyś biłem na CH buffie w Glada z MJ za 1k, ale nie wiem jak to odnosi się do końcowych obrażeń), a Barriera daje nam czas na regeneracje CP (jak i Gladowi).
Ja wiem czy w gorszym? Na widok odpalania bariery, glad raczej odbiegnie na sonic move(przynajmniej ja tak robilem), potem wystarczy sie podladowac, odpalic wlasna bariere- w tym momencie tyrek ma 2 wyjscia- albo bije na barierze, albo odbiega. Jak nie odbiegnie, to wyrwie storm+buster+tss i wyglebi. jak odbiegnie, to wyrwie storm+blaster+buster +tss, wiec tym bardziej ma pograne.
Opcja kite przez minute+ogre+ic set i pojscie na wymiane skilli bardziej do mnie przemawia.
...

• Pochwał: 2

« Odpowiedź #147 dnia: Styczeń 22, 2009, 02:53:09 pm »
to wyrwie storm+buster+tss i wyglebi.
myślisz, że zabijesz tym tyrka który użyje elixiru, spamującego cp poty/ghp/qhp? poza tym tyrek może od razu wjechać na glada na hawku i mu "lekko" cp/hp zbić zanim wejdzie na zealota, o ile będzie musiał

• Veni, vidi, vici...
« Odpowiedź #148 dnia: Styczeń 22, 2009, 03:28:47 pm »
to wyrwie storm+buster+tss i wyglebi.
myślisz, że zabijesz tym tyrka który użyje elixiru, spamującego cp poty/ghp/qhp? poza tym tyrek może od razu wjechać na glada na hawku i mu "lekko" cp/hp zbić zanim wejdzie na zealota, o ile będzie musiał

Hmm regulary, ewentualnie z hurri i blasterem mają przebić DMG samych skilli na ogrze (tu uwzględniam stosunek otrzymywanych obrażeń)? Jeszcze jakić czas temu bym się pośmiał, ale teraz w związku z attributami, fame i niektórymi bonusami z life stonów i talizmanów mam wątpliwości.

« Odpowiedź #149 dnia: Styczeń 22, 2009, 04:07:21 pm »
myślisz, że zabijesz tym tyrka który użyje elixiru, spamującego cp poty/ghp/qhp?
Jesli nie ma ic-seta, to na 80% tak :)
...