yyy, generalnie od niwdawna na niektórych piratach jest wysoki poziom pvp, a end-game fights przypomina to co dzieje się na serwerach oficjalnych, myślę żę kilka piratów stoących rok albo rok+ można spokojnei porównać do tego co się dzieje na offie
Nie, nie watpie ze niektore osoby reprezentuja wysoki poziom pvp na piratach ale nie mielibysce szans z party z top pvp klanu z serwera ofcjalnego. Gracie na l2 c4 (bez znaczenia co mowi wam admin serwera), a interlude czy obecnie Kameal calkowice zmiena pvp, dzialanie skilli, potrzebujece czasu i gry na offie zeby byc na zblizonym poziomie pvp jak top gracze z offa. Mi zrobienie obecnej postaci zajelo rok, od pol roku jestem w end game pvp klanie, wam dojsce na poziom pvp taki jakbyl na offie w c4 zajelo rok, i nadal to jest poziom z c4
generalnie to róznica jest taka że ludzie z piratów oglądają filmiki z offa, czytają l2guru, itp. Ludzie z offa w więszości myślą schematami z przed x czasu.
ee chyba sam sie zaplatales, twoje pvp jest dokladnie kopia pvp off z xx czasu temu, obecnie jest troche inaczej. Prosty przyklad, obecnie top end game sa party magow, na piracie to nadal jest cov archer party
No dobra montezuma ty akurat należysz do grona Polaków co są factor na offie, dodatkowo grasz na jednym z ktych kilku lepszych serwerów (teon, frantz, bartz) ale większość klaników/Polaków męczy się po 1,5 roku albo i więcej i wciąż ogląda siege przez kryształ, ale są pro bo z offa,
Znam takich polakow na offie co lubia pve jaki takich co lubia pvp, to ze niewielu polakow jest w end game pvp klanach na offie jest raczej spowodowane ostra selekcja i wysokimi wymaganiami co do gracza,a ze polakow na offie gra znacznie mniej to i tych lubiacych pvp jest znacznie mniej,% ja bym powiedzial ze jest podobna ilosc
myślę że pvp na priwach jest nawet lepsze bo wszystko zdobywa sie samemu, czyt. codzienne pvp w it/varka/aq/baium/anthy/valakas/zaken/rbs itp w endagame, multisided,
Ja to mam na codzien jezeli pojawi sie X (teon), pvp o exp spot, pvp o rb, pvp na sige (-4% na sige ftw)
generalnie raczej coraz więcej ludzi z retka gra na priwach, a nie odwrotnie, przykład ostatnie kilka tematów o supreme i innych priwach na l2guru, chwilowo nawet pojawił się dizał l2s na l2guru a to o czymś już świadczy,
Prowadzisz jakes badania,podaj konkretne liczby.Niestety ich nie masz,obecnie w l2 gra ponad 1.1+ mln osob na oficjalnych serwerach. Osobisce nie odczulem spadku graczy na teonie, troche osob rezygnuje, ale ciagle dochodza nowe,i high end spoty sa ciagle zajete.
generalnei na priwach jest mniej miejsca i wszystko dzieje się szybciej, nawet do głupiego it ciężko wejść bo single klany portrafią siedzieć staknięte w 3 cov party nie mówiąc o dobrym ally:)
Sprobuj poexpowc w IT/mos/fog/pt na teonie w primary time, bedziesz musial sie tluc o spot.
Ostatnie zmiany ncsoftu dążą do tego że ludzie najpierw botują do 78/78 potem zaczynają sie bawić dobiero,
LOL, jak jest sens wypuszczana dodatku do gry dla 5x-6x graczy,kiedy 90%graczy na offie ma 76+ i zaczyna sie nudzic. To normalne ze firma wypuszcza dodatek skerowany glownie dla end game graczy, to samo dzieje sie z wow przykladowo.
ciekawy przykład Fusion na Franztz, argumentem jest też to że rok temu większość graczy z priw myślało poważnie o przesiadce na offa teraz nie znam ani jednej takiej osoby.
Pozdrawiam
Glupi przyklad, ten niby "botujacy" Fusion to moze z 15osob ktore przeniosly sie na frantz, reszta to nowi gracze i tez nie wszyscy botuja. To ze ktos mysli o przesiadce na offa nie znaczy ze to zrobi, slyszalem od dziesiatkow osob ze przejda za XX czasu na offa ale w wiekszosci przypadkow bylo to pustym gadanie, 38zl miesiecznie wciaz przeraza
Od pewnego czasu widze "mode" na demonizowanie "botow",bo na offie jest tak strasznie, i 99% botuje, wiec po co tam isc. Strach ma wielkie oczy, nie jest tak zle jak to niektorzy pisza. Wsrod aktywnych graczy (nie licze chinskich farmerow) wiekszosc gra legit normalnie. Ale trzeba demonizowac offa,tam"botuja",a moze to jest poprostu strach przed nieznanym i tym ze jezeli byscie poszli na offato by sie okazalo ze waszemu pvp daleko jeszcze do obecnego pvp na offie w top klanach pvp.