nie no, nie mówię że expienie jest sensem, i to jeszcze w C-gradach. Sam niedawno przeniosłem się na Wrath i też od zera musiałem zaczynać (na dragonie też od zera zaczynałem, nie miałem znajomych) tak więc wiem jaki to jest ból. Rozchodzi mi się o to, że na serwerze w miarę low rate, a x15 jeszcze do takiego można zaliczyć, S-grady to powinien być pewnego rodzaju rarytas, a nie coś w czym biega 70% serwera, przy czym pozostałe 15% nie biega w S bo A jest dla nich lepsze (DC lepsze od arcany dla maga) a tylko 15% nie biega w S bo ich nie stać na nie bądź nie ma jeszcze lvl'u. Ale cóż, jak mówisz, każdy wybiera gdzie chce grac. Tym niemniej, samo IL nic DN nie pomoże jeżeli drake się nie weźmie za korupcję i nie wiem jak jest teraz z okradaniem kont, ale swego czasu był to ogromny problem. Tym bardziej, że z tego co słyszałem, to większość donatów już nie gra na dragonie, więc trzeba skądś kasę wytrzasnąć

EDIT do poniższych postów:

michal1989
Niestety nie jestem w stanie porównać obecnych czasów do C3 bo ich nie pamiętam, sam zaczynałem od C4 tutaj

Ale korupcja od niepamiętnych czasów niszczyła ten serwer, ale jeszcze się dało jakoś grac. W momencie w którym wprowadzono recki S ze spoila wszystko się zaczęło sypać, duale i boty zaczęły masowo zapełniać serwer, okradanie kont było codziennością i żaden GM nic z tym nie robił

potem pojawiły się mutanty (jedni chwalą drudzy narzekają więc nie będę się na ich temat wypowiadał, osobiście mutanci się mi nie podobają). Dalej nieskończone obietnice wprowadzenia IL i różnych innych updatów. I dopiero teraz, po nie wiadomo jakim już czasie przychodzi drake (o ile to w ogóle drake) i uruchamia arene na której jest IL (nie wiem na ile działające bo nie gram tu). Wszyscy się cieszą, ale radziłbym podejść do tego sceptycznie, bo się jeszcze okaże że X rzeczy nie działa i miną miesiące zanim IL wejdzie na serwery, o ile wejdzie, bo w końcu są dobrymi adminami i nie chcą wprowadzać niedziałającego IL na serwery. Pamiętam pewien wielki update - zamek i CH w rune - miał być tydzień, może dwa zanim zaczną działać, przede wszystkim aby każdy zainteresowany mógł się przygotować na zakup CH, i co, w kwietniu mija rok od pojawienia się ich na mapie i o ile wiem nie działają dalej

ThornsPL
Nie płacz tylko stwierdzenie faktów

A tak btw, to pamiętam jeszcze dawne czasy, jak tylko dragon był up (akcja z FBI) i też wbiłeś na dragona, pamiętam twoje wypowiedzi na temat jaki to syf na tym dragonie (wymieniłeś chyba wszystkie jego wady wtedy) i że nie masz zamiaru grać na takim serwerze, tylko do czasu aż Shadow wstanie i tyle ci na dragonie będzie widać, a tu proszę, nie tylko przeniosłeś się na dragona ale jeszcze go bronisz

A co do botów, to na dragonie skończyłem grać 7-8 miesięcy temu, i zastanawiałem się nad offem. I właśnie to była jedna z głównych przyczyn dla których tam nie poszedłem, każdy mówił ile to tam botów, tak więc zrobiłem sobie dłuższą przerwę od L2i niedawno wróciłem

A co do tego że jesteś za stary, no daj spokój, znam ludzi którzy mają po 30 (no offence dla graczy w tym wieku i starszych, po prostu przykład jaki znam z RL) i przyszli na wrath po dragonie. A zważywszy że jesteś już doświadczonym graczem to wydaje mi się że zdobycie sprzętu długo by ci nie zajęło

Ale dobra, koniec tej głupiej dyskusji, ty masz swoje zdanie, ja swoje. Ty mnie nie przekonasz do swojego poglądu, a ja ciebie do swojego i w ten sposób tą dyskusję można by w nieskończoność ciągnąć albo do momentu aż admini zamknęliby temat za spam