Uwaga! Jebitnie dlugi post.
Jak robisz HP build to tylko i wylacznie OE doom na +6(+ do p.def i lepszy regen) oraz bron z Health.Bleed ressist? Od czego masz klaplanow? Sleep ressist? I tak od C5 nikt nie uzywa a nawet nuker zasadzi slow i masz GF.Root? Roznie bywa ale nawet z Mentalem przebija Arrest/Shackle wiec i tak zle jest.Jedyny warty ressist uwagi to Shock.Jak masz Ic to go bierz ale jak ciebie nie stac to bierz OE doom albo Majestica.Co do buildu to nie jest powiedziane ze im wiecej HP tym lepiej.Ja osobiscie uwazam ze MJ i -4/5 con +4/5 con na mass pvp tez jest dobry.Wystarczy tylko
wziąć taki DLE/FB z Health jak sie boisz o zdrowie(osobiscie to wale i mam zamiar brac z focus) albo jak masz to gleboko to bierz focus.Dobrym pomyslem jest luk(chyba ze masz HP to lepiej sobie daruj) bo luk>nuki no chyba ze lubisz nukowac za 400 a z luku zasadzisz za 600(i szybciej).PRawda jest taka ze im dalej w las tym nukowanie to wieksza strata czasu poprostu bo robisz to dlugo a dmg jest kijowy.Wada HP buildu i miecza magicznego ma jeszcze jedna wade,jezeli zmienisz bron z takiego DLE z Health na SoM z MP/Acu(kwestia wyboru) to po zmianie znow na DLE tracisz dodatkowe HP(co jest wkurzajace).Osobiscie polecam takie cos odwalic:nie masz siana OE Doom(zestaw naprawde genialny da dodatkowy regen o ile dziala to i dodatkowy p.def,da ci tez wiekszy blok tarcza,HP i wieciej CON czyli wyciagasz 40 kondychy) jezeli nie chcesz go to wez sobie MJ ktory ma genialny ressist na shock(a w DE wchodzi latwo) i jak jestes naprawde przy kasie to IC i milo by bylo jakbys mial zakena.Co do buffow,skoro masz dostep do OL,WC,SE i BD to proponuje tak:
OL:buff na tarcze
WC:chanty to praktycznie wszystkie mozesz brac ale anjbardziej polecam:earth/war chant,revange,fury,flame,fire,battle,shielding,spirit,Cov lub Magus(i tak nie warto na HP build isc w zwarcie lepiej nukowac lub hatowac).
SE:Mental,Might,Empower,Shield,Arcane Protection,ressisty i Prosphecy of Wind.
BD:Mistic,Concent(k***a nie pamietam nazwy) koncentracja.
Polecane buffy:advance block,bless shield 6,bless the soul,bless the body/body of avartar,Elemental Protection,ressist na darkness i inne,ressist shock(jak nie masz zakena/majestica) i to w sumie wszystko ale wiadomo ze songi beda tez mile widziane(warding,earth,vitaly).
Czemu takie buffy? Bo bedziesz tylko nukowal albo bedziesz uzywal hate.Do zwarcia gowno zrobisz(chyba ze lubisz jak twoj dmg log wyglada tak:you hit for 83,you hit for 74,you hit for 92,excellent shield defens was succesful pr0dagger hit you for 1 damage) nukami wiecej juz zrobisz.Ja osobiscie polecam MJ bron z focus i +str dye.Dzieki temu i mozesz hatowac(tak mozesz) i zadawac dmg,jezeli ktos mysli ze masz malo HP na tankowanie to jest w bledzie bo od kiedy mozesz sypac cp potami jak debil i zmalala ich waga(z 500 na 100) mozesz ich sporo uniesc.Mozesz zarowno zhatowac daggera jak i go potluc przez co zamiast pasc od 2 nukow padnie od 1 ale to kwestia gustu.Jedni lubia robic z SK maga,inni DD a inni cysterne HP.Osobiscie lubie dowalic MJ i str dla SK a jak ktos mi powie ze jestem retardem i zebym zrobill reroll na DD to niech sie wali bo moge powiedziec ze jak robi nuker to niech zrobi nukera czy jak chce robic HP to niech zrobi reroll na DA/Pal/Destro.