Witaj
Gość

Wątek: Shillien Knight [SK]  (Przeczytany 765341 razy)

• Pochwał: 7

• Slutty McSlut Fan//Oficjalny fanklub SK//RAWR Fan
Odp: Shillien Knight [SK]
« Odpowiedź #1125 dnia: Sierpień 27, 2007, 10:11:08 am »
dlaczego na endgame nuker jak dostajesz pod koniec gry skille glownie na h2h ? >.>

LOL? Jakie skille? Bash i ToD? No tak przeciez SK jest od zabijania wszystkiego lol...MASZ ZABIJAC ARCHEROW I DAGGEROW I PARE POSTACI MELEE wiec jezeli podejdzie do ciebie warrior lub dagger ty mu ladujesz basha i odbiegasz.A jak jestes kolo Archera to to zasadzasz mu ToD z prostej przyczyny ToD=Cancel Cancel=no buffs no buffs=gg archer.Sporo ludzi bralo Nuker setup bo jest genialny w C5 to zmienili bo dodaja zamiast SoMa DLE z Health.Nie wiem jak wy ale im dalej w las tym czesciej SK nukuje ale jedyny wyjatek to chyba DD SK(co dla mnie do pvp jest pomylka).Zreszta ostatnio na blah czy tam guru wyczytalem kilka fajnych wypowiedzi w ktorych ludzie maja podobne zdanie co ja -dex=zrob reroll.Chociaz ja osobiscie preferuje HP Build to moze sobie poczekam z moim Doomem zrobie mu OE i dojde do IC(chyba ze sie predzej jakos MJ trafi).

• Dev
  • Super Moderator

• Pochwał: 16

• Ryl to faja
« Odpowiedź #1126 dnia: Sierpień 27, 2007, 10:27:26 am »
Czyli sugerujesz ze noszac nightmare ktory odejmuje dexa jestem psoranym idiota i zebym zmienil postac ? Z tego co pamietam to sam go długo nosiłes ...
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 52 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

« Odpowiedź #1127 dnia: Sierpień 27, 2007, 10:56:07 am »
Czyli sugerujesz ze noszac nightmare ktory odejmuje dexa jestem psoranym idiota i zebym zmienil postac ?

Ty to powiedziales xD

Z tego co pamietam to sam go długo nosiłes ...

Tylko ze ja nosze rozne armory nie jeden :P

• Dev
  • Super Moderator

• Ryl to faja
« Odpowiedź #1128 dnia: Sierpień 27, 2007, 10:58:49 am »
ehe, nosisz zubei heavy i chain set ...

« Odpowiedź #1129 dnia: Sierpień 27, 2007, 12:35:53 pm »
A co do tematu, według mnie na End Game zdecydowanie nuker setup, dc heavy, som acu, dye +5 con, +4 dex i jestes mastah :) Magicznych nie ruszaj, bo debuffy będą lipnie wchodzić.. a po co Ci to ? :D
ja zamiast soma+acu dalbym soma+mp i +2/3wit -2/3 int :D

• Pochwał: 27

« Odpowiedź #1130 dnia: Sierpień 27, 2007, 02:03:41 pm »
A co do tematu, według mnie na End Game zdecydowanie nuker setup, dc heavy, som acu, dye +5 con, +4 dex i jestes mastah :) Magicznych nie ruszaj, bo debuffy będą lipnie wchodzić.. a po co Ci to ? :D
ja zamiast soma+acu dalbym soma+mp i +2/3wit -2/3 int :D

Też dobre, ale to zależy od sytuacji i upodobań jednak :D Taki setup na buffach wyłącznie od pp to + dla Ciebie, bo te +3 wit to ~15% cast dla sk, a m atk wiekszy, ale idąc dalej, załóżmy że dostajesz np empa, cova, a Twoj som ma pare ++, wtedy rożnica w m atk się zaciera. A większe zużycie many zostaje i może brakować na toggle :P , no i zabrałeś ostatni slot na dye, a warto dodać sobie jeszcze +1con/dex. Poza tym jeśli gra się na low rate to mało kogo stać na kupno miliona broni, zależnie od sytuacji i sądzę, że mało kto zrobi soma+mp, raczej ludzie wybiorą som+acu, ktory bardziej przyda się na subke, np nukera/healera. Dlatego widać, że wszystko jest względne i zależy od sytuacji: buffów, rate serwera i takich tam... młody padawanie :P

Btw. tamten post był dłuższy o jakieś 80% ^^ , tylko mi go Scroller pociął bo sobie jaja robiłem, ale warto było to zobaczyć :D Szkoda :( :(

« Odpowiedź #1131 dnia: Sierpień 27, 2007, 02:46:55 pm »
no ja prawie zawsze biegalem na buffach od pp :D czasami dance/song a co do tego ze na full buff lepiej  +acu  to masz racje :D

« Odpowiedź #1132 dnia: Sierpień 31, 2007, 11:03:53 pm »
Jaki zasieg ma Hate na Abyss?

« Odpowiedź #1133 dnia: Sierpień 31, 2007, 11:15:02 pm »
hate czy agression? hate ma maly bo to mass a agression 800 ... w IL agression ma 600 :(

• Pochwał: 13

• Wake Up! Time to die...
« Odpowiedź #1134 dnia: Wrzesień 01, 2007, 12:33:04 am »
w IL agression ma 600 Sad

I tak za dużo... ^^
Piszę poprawnie po polsku

Nie smuć się, że się skończyło... ciesz się, że było...

« Odpowiedź #1135 dnia: Wrzesień 01, 2007, 12:49:38 am »
w IL agression ma 600

Eeeee...nie? Dalej ma tyle samo chcociazby jak ogladalem film Slicera to uzywal Hate zeby lucznika zatrzymac.

• Dev
  • Super Moderator

• Ryl to faja
« Odpowiedź #1136 dnia: Wrzesień 01, 2007, 12:54:04 am »
Dalej ma tyle samo na 100% ...

« Odpowiedź #1137 dnia: Wrzesień 01, 2007, 12:59:54 pm »
omg bugged sewer na ktorym gram :P

« Odpowiedź #1138 dnia: Wrzesień 12, 2007, 11:08:18 am »
Szyling Templariusz na siedemdziesiatym osmym lewelu:

http://files.filefront.com/Sirro+1avi/;8468491;/fileinfo.html

• Dev
  • Super Moderator

• Ryl to faja
« Odpowiedź #1139 dnia: Wrzesień 12, 2007, 04:40:58 pm »
Oh maj loweli fejworyt czarakter :D

« Odpowiedź #1140 dnia: Wrzesień 12, 2007, 04:51:50 pm »
Jó ar rajt dis har iz for de łin.

• Pochwał: 0

« Odpowiedź #1141 dnia: Wrzesień 12, 2007, 08:19:10 pm »
filmik pierwsza klasa, gość nieźle zamiata :D
aj łant dis har :P

• Pochwał: -1

« Odpowiedź #1142 dnia: Wrzesień 12, 2007, 08:40:02 pm »
Sprawa jest prosta gram na good vs evil i potrzebuje Najlepszego zestawu buffow(tylko ol/wc se i bd)Fullbuffy sa cov itd ograniczenie do 20 buffkow jest.Na mass pvp głownie i jaki sprzęt wziąć(chodzi o a grade) i czy lepiej arrestowac shield bash itd czy nukować? cały czas mówie o mass pvp.I czy lepiej robić health build czy dmg build?(nie biore dye za drogie sa ale mowie o sprzecie)i są tam dodatki wybieram miedzy 1 circlet dodającym 2k hp a 2 dodajacym 200pdef 200m def zabierajacym 100patk 100matk który lepszy?

« Odpowiedź #1143 dnia: Wrzesień 12, 2007, 09:12:45 pm »
imo mass pvp to tylko health build i to co podejdzie do linii nukerow(archerzy stoja dalej :D chyba ze to low rate ;) ) arrest/bash ... nukowac sie nie oplaca bo na end game buffach zrobisz takiemu daggerowi 200 dmg z nuka ... sprzet imo DC set, dye jak jednak bys sie zdecydowal to -8 str+4con/+4dex, albo nawet +5 con ... co do buffow ... bierzesz wszystko na atk speed(oprocz zerka), wszystko co daje do HP :D najlepiej prophecy of fire, a nie cov ... shield block i advanced block, song of renewal/champion i to chyba wszystko ... co do circleta imo lepszy ten ktory dodaje 2k hp ... SK z 14-15k hp ftw :) i niech mi nikt nie mowi ze to nie mozliwe bo na vitality/btb 6 i cov wyciagnalem ponad 12k ... wiec z circletem moze byc ciekawie ...

« Odpowiedź #1144 dnia: Wrzesień 12, 2007, 11:32:50 pm »
Uwaga! Jebitnie dlugi post.

Jak robisz HP build to tylko i wylacznie OE doom na +6(+ do p.def i lepszy regen) oraz bron z Health.Bleed ressist? Od czego masz klaplanow? Sleep ressist? I tak od C5 nikt nie uzywa a nawet nuker zasadzi slow i masz GF.Root? Roznie bywa ale nawet z Mentalem przebija Arrest/Shackle wiec i tak zle jest.Jedyny warty ressist uwagi to Shock.Jak masz Ic to go bierz ale jak ciebie nie stac to bierz OE doom albo Majestica.Co do buildu to nie jest powiedziane ze im wiecej HP tym lepiej.Ja osobiscie uwazam ze MJ i -4/5 con +4/5 con na mass pvp tez jest dobry.Wystarczy tylko wziąć taki DLE/FB z Health jak sie boisz o zdrowie(osobiscie to wale i mam zamiar brac z focus) albo jak masz to gleboko to bierz focus.Dobrym pomyslem jest luk(chyba ze masz HP to lepiej sobie daruj) bo luk>nuki no chyba ze lubisz nukowac za 400 a z luku zasadzisz za 600(i szybciej).PRawda jest taka ze im dalej w las tym nukowanie to wieksza strata czasu poprostu bo robisz to dlugo a dmg jest kijowy.Wada HP buildu i miecza magicznego ma jeszcze jedna wade,jezeli zmienisz bron z takiego DLE z Health na SoM z MP/Acu(kwestia wyboru) to po zmianie znow na DLE tracisz dodatkowe HP(co jest wkurzajace).Osobiscie polecam takie cos odwalic:nie masz siana OE Doom(zestaw naprawde genialny da dodatkowy regen o ile dziala to i dodatkowy p.def,da ci tez wiekszy blok tarcza,HP i wieciej CON czyli wyciagasz 40 kondychy) jezeli nie chcesz go to wez sobie MJ ktory ma genialny ressist na shock(a w DE wchodzi latwo) i jak jestes naprawde przy kasie to IC i milo by bylo jakbys mial zakena.Co do buffow,skoro masz dostep do OL,WC,SE i BD to proponuje tak:
OL:buff na tarcze
WC:chanty to praktycznie wszystkie mozesz brac ale anjbardziej polecam:earth/war chant,revange,fury,flame,fire,battle,shielding,spirit,Cov lub Magus(i tak nie warto na HP build isc w zwarcie lepiej nukowac lub hatowac).
SE:Mental,Might,Empower,Shield,Arcane Protection,ressisty i Prosphecy of Wind.
BD:Mistic,Concent(k***a nie pamietam nazwy) koncentracja.
Polecane buffy:advance block,bless shield 6,bless the soul,bless the body/body of avartar,Elemental Protection,ressist na darkness i inne,ressist shock(jak nie masz zakena/majestica) i to w sumie wszystko ale wiadomo ze songi beda tez mile widziane(warding,earth,vitaly).

Czemu takie buffy? Bo bedziesz tylko nukowal albo bedziesz uzywal hate.Do zwarcia gowno zrobisz(chyba ze lubisz jak twoj dmg log wyglada tak:you hit for 83,you hit for 74,you hit for 92,excellent shield defens was succesful pr0dagger hit you for 1 damage) nukami wiecej juz zrobisz.Ja osobiscie polecam MJ bron z focus i +str dye.Dzieki temu i mozesz hatowac(tak mozesz) i zadawac dmg,jezeli ktos mysli ze masz malo HP na tankowanie to jest w bledzie bo od kiedy mozesz sypac cp potami jak debil i zmalala ich waga(z 500 na 100) mozesz ich sporo uniesc.Mozesz zarowno zhatowac daggera jak i go potluc przez co zamiast pasc od 2 nukow padnie od 1 ale to kwestia gustu.Jedni lubia robic z SK maga,inni DD a inni cysterne HP.Osobiscie lubie dowalic MJ i str dla SK a jak ktos mi powie ze jestem retardem i zebym zrobill reroll na DD to niech sie wali bo moge powiedziec ze jak robi nuker to niech zrobi nukera czy jak chce robic HP to niech zrobi reroll na DA/Pal/Destro.

• Dev
  • Super Moderator

• Ryl to faja
« Odpowiedź #1145 dnia: Wrzesień 13, 2007, 04:46:54 pm »
Ja bym stawiał najpierw na defensywe (czyli wszytskoi co moge mieć żeby lepiej sie bronić), potem na magie, potem zwiekszyc atk spd (dancami i haste) żeby lepiej rzucac hate, potem kilka bufow na magie. Zero ofensywy.

• Pochwał: 0

« Odpowiedź #1146 dnia: Wrzesień 13, 2007, 05:37:42 pm »
zna ktoś moze nazwy nutek z tego filmiku?? zespoly znam ale nazwy nutek kurcze nie :(z gory thx

« Odpowiedź #1147 dnia: Wrzesień 13, 2007, 07:48:13 pm »
Cov lub Magus(i tak nie warto na HP build isc w zwarcie lepiej nukowac lub hatowac).
CoV daje -20% speeda :( imo na mass jak masz wyjscie CoV albo nic to lepiej nic nie brac ...

Concent(k***a nie pamietam nazwy) koncentracja
nnooo blisko byles ^^ Concentration
wiadomo ze songi beda tez mile widziane(warding,earth,vitaly)
champion tez sie przyda ;)

« Odpowiedź #1148 dnia: Wrzesień 13, 2007, 09:44:53 pm »
CoV daje -20% speeda Sad imo na mass jak masz wyjscie CoV albo nic to lepiej nic nie brac ...

Kwestia gustu ale ja uwazam PoF>all.

« Odpowiedź #1149 dnia: Wrzesień 13, 2007, 11:06:04 pm »
cov utrudnia zycie glownie na siegach, na innych mass pvp wcale nie przeszkadza ten speed, chyba ze przeciwnik ma niezwykla zdolnosc unikania walki. jak mam wybor w walkach 1 party vs 1 party czy nawet 2 party vs 2 party czy nawet wiekszych byle to nie byl siege gdzie trzeba sie szybko przemieszczac,przegrupowywac itd, walnac cov czy nie to wybieram pierwsza mozliwosc .... wtedy -20% speed przeszkadza tylkow jednym przypadku  - jak zakladas ze bedziesz spier...... z pola walki :D a jak przeciwnik ucieka i nie mozesz go dogonic to nie ma co sie martwic bo uciekajacy to tak samo jak pokonany tylko nie liczy punktow za niego gra