Witaj
Gość

Wątek: Shillien Knight [SK]  (Przeczytany 765863 razy)

• Pochwał: 7

• Slutty McSlut Fan//Oficjalny fanklub SK//RAWR Fan
Odp: Shillien Knight [SK]
« Odpowiedź #325 dnia: Listopad 10, 2006, 02:59:52 pm »
Tank musi miec duzo P.def i duzo M.def dlatego dobrze jest pierw brac te rzeczy.Chyba ze lazimy duzo solo to raczej bron sie bierze a potem reszte.

Jeszcze taka moja uwaga jak ktos bedzie bral sobie armor.Jezeli bedziecie mieli mozliwosc kupienia/zlozenia DC a w przyszlosci chcecie wziąć NM to darujcie sobie ten DC i lazcie w Doomie i go sobie Enchantnijcie do +xx wyjdzie wam taniej a reszte kasy spozytkujcie na NM.

• Dev
  • Super Moderator

• Pochwał: 16

• Ryl to faja
« Odpowiedź #326 dnia: Listopad 10, 2006, 03:16:07 pm »
Ryl - nie opłaca sie. Więcej szapłacisz za enchanty B niż za DC :P
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 52 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

« Odpowiedź #327 dnia: Listopad 13, 2006, 01:47:21 pm »
Wlasnie ze nie.Enchantujac Armor do +3 wyjdzie taniej niz zabawa z DC i to jest sprawdzone.Chyba ze grasz na serwie gdzie enchant armor B kosztuje 80kk...

DMH ma 270 def dol i gora DC maja 278 defa.Dajac jeden zwoj(nie pamietam ile dawal defa chyba 3...) mamy juz wiecej a tyle nas nie kosztowal DMH i 3 zwoje co DCH.
« Ostatnia zmiana: Listopad 13, 2006, 02:29:07 pm wysłana przez Ryltar »

• Pochwał: 0

« Odpowiedź #328 dnia: Listopad 14, 2006, 01:50:52 am »
A ktory set lepszy? DC czy Nightmare dla SK? Chodzi bardziej o wypady na RB niz PvP.

« Odpowiedź #329 dnia: Listopad 14, 2006, 09:58:12 am »
SK to ty lepiej nie tankuj raid bossa.

« Odpowiedź #330 dnia: Listopad 14, 2006, 10:37:04 am »
Mam w klanie jeszcze innych tankow. Ale pasowaloby zeby SK wrazie czego nie padl od razu. I nie wiem co lepiej skladac DC czy NM mam podobna ilosc czesci na DC i na NM.

« Odpowiedź #331 dnia: Listopad 14, 2006, 12:15:03 pm »
To jak juz skladaj NM a Tank na RB jest po to zeby inni nie obrywali i kiedy taki Pal tankuje to uzywa mp tylko na hate a SE/EE mu odnawiaja mane a Bisop HP.Jak nie uzywa co kilka sekund hate to Gratz RB tanka...

Ale jak juz chcesz isc to bierz NM bo zamiast str odbiera DEX(2 dex jest malo zauwazalne) i dodaje do ataku dzieki czemu bedziesz generowal wiecej hate a RD i buff od WC/SpS/Sorc/songiem SwS bedzie sie ladnie kumulowaly co da dodatkowy hate.Armor da ci HP jak masz tatuaz na +5 CON(jak nie masz to daruj sobie tankowanie),bron z healthem i songi sws to jedziesz...

Na 80 i z tym buildem wyciagasz okolo 13k hp jak wlaczysz guard stance i shield fortres i bedziesz na full buffach to masz bez ruszania dexa (tylko jak nm ci odejmuje to masz -2) 0.20 naturalnie dajmy 1.12 z modyfikatora z dexa,2.00 z shield master,1.50 z gs,1.80 z blessed shield wychodzi okolo 120% ze zablokujesz cios.

NM shield ma 256 defa bez enchantu jak dodasz Shield Fortres to masz razem 816 i z advance block mnozysz to x2 czyli masz 1632 defa na czysto na tarczy.W NM bez niczego masz na czysto jako ST 1234 p.def bez buffow.Z buffami na p.def(Song of Earth,Prospethy of Fire i Shield 3) masz 1807 p.def.Czyli RB pierw przebija sie przez tarcze(raczej bankowo zablokujesz) ktora ma 1632 p.defa i potem wchodzi na armor ktory ma 1807 defa.Masz z tarcza i armorem lacznie 3439 p.def.Na Vengance def dojdzie ci do 7207 defa a na UD2 do 5407.Na Full C5 bys jeszcze dostal klanowe i greater shield.
« Ostatnia zmiana: Listopad 14, 2006, 12:50:36 pm wysłana przez Ryltar »

• Dev
  • Super Moderator

• Ryl to faja
« Odpowiedź #332 dnia: Listopad 14, 2006, 04:23:00 pm »
SK to ty lepiej nie tankuj raid bossa.

Nie rozumiem. Dlaczego nie tankować Raidbossa ? Mój SK na 300x daje rady zatankować RB, już nie raz tankowałem. Wystarczy tylko troche wyczucia i trzeba wiedzieć kiedy zacząć przed nim uciekać :P

Ja na RB brałbym NM albo DC (nm daje bonus do CON i ma dużo defa, DC - zwiększa shield def rate). Ale niestety już kupiłem Maj, bo szczerze mówiąc wygląda najfajniej i daje 50 % stun resist. Reszta mnie nie obchodzi.

Prospethy of Fire
Jak już coś to prophercy of fire czyli proroctwo ognia :P Wiem wiem czepiam się :P
« Ostatnia zmiana: Listopad 14, 2006, 04:39:47 pm wysłana przez DevouringOne »

« Odpowiedź #333 dnia: Listopad 14, 2006, 05:15:24 pm »
Nie rozumiem. Dlaczego nie tankować Raidbossa

Malo hp? kiedy na full wyciagasz 13k to Pal wyciaga niecale 15k roznica jest prawda ^^ a RB laduje ciebie od 500 do 1000(zalezy jaki) i tylko marnujesz hp z balance life.

Jak już coś to prophercy of fire czyli proroctwo ognia Razz Wiem wiem czepiam się Razz

Tego nei moge zapamietac :P

« Odpowiedź #334 dnia: Listopad 14, 2006, 05:54:04 pm »
No wlasnie zastanawialem sie nad DC z tego wzgledu ze ma defense rate do tarczy. Tez dodaje 2 do cona ale kosztem str. No i fajniej wyglada w DC :)

Mam pytanko jeszcze jedno: Jak wychodzi roznica w p.defie NM i defens rate tarczy DC (jesli chodzi o otrzymyane obrazenia)? Oczywiscie mam na mysli prktyke ;)

• Dev
  • Super Moderator

• Ryl to faja
« Odpowiedź #335 dnia: Listopad 14, 2006, 06:00:32 pm »
wychodzi ci lepiej w DC niestety, ale DC wygląda tak okropnie wg mnie że nigdy go nie brałem ...

« Odpowiedź #336 dnia: Listopad 14, 2006, 06:56:44 pm »
Dzisiaj na party wypadl nam Dark Crystal Breastplate ^^ Doslownie jakies 20 minut temu i to z Pytana :P Fuks jak nie wiem co :) Chyba jednak zloze tego DC. Tarcze do DC tez mam juz tak ze luzik ;)

Ps. Mi sie na DE z heavy armorow najabrdziej podoba Tallum  8)

« Odpowiedź #337 dnia: Listopad 14, 2006, 08:49:45 pm »
wygląda tak okropnie wg mnie że nigdy go nie brałem ...

Nie w NM z odslonietymi jajami wyglada super ;p

Jak wychodzi roznica w p.defie NM i defens rate tarczy DC

NM zmniejsza ci modyfikator z 1.14 do 1.12 ale pamietaj ze DC daje tobie dodatkowy modyfikator setowy w postaci 1.18 czyli masz o wiele lepszy shield block rate ^^

Chyba jednak zloze tego DC. Tarcze do DC tez mam juz tak ze luzik

Jak juz masz wszystko to napewno wyjdzie ci taniej.

U mnie DC gora i dol kosztuje 25kk a caly doom(helm,rekawice i buty) z tarcza tez 25kk ^^ wiec mi lepiej kupic dooma...

• Nie ważne skąd, ale dokąd idziesz
« Odpowiedź #338 dnia: Listopad 15, 2006, 01:54:57 pm »
Przeglądałem ten wątek i zastanawia mnie dlaczego Ryltar wycofujesz się z rekomendacji dla DC na rzecz NM? Ja idąc za Twoimi radami zbieram DC, zaczęlem kompletowanie zbroi, na mieczyk przyjdzie czas potem. Nadal nie rozumiem tylko wyboru SA na DAMA na rzecz Focus, ja wybrałem Haste bo zwięsza prędkość.

Mama jednak pilniejszy temat, bo chciałbym dorobić sobie te symbole, tylko nakladają mi się 2 rzeczy, tatuaze i symbole. Z tego co zrozumiałem to symbole mają zastąpić tatoo, jaki dokonać wybór gdy obie opcje są dostępne. Ryltar jaka jest twoja ostateczna kombinacja?
Server Franz Carthus    Shilien Templar  85
                                   Spellhowler        75
                                   Necromancer     75
                                   Gladiator           75

« Odpowiedź #339 dnia: Listopad 15, 2006, 02:36:14 pm »
Przeglądałem ten wątek i zastanawia mnie dlaczego Ryltar wycofujesz się z rekomendacji dla DC na rzecz NM

DC dla mnie bedzie dalej dobrym setem i fajnie sie w nim wyglada.Moje przywyczajenia ze NM jest lepszy sa z PTS C5 bo tam tanki maja roota.Wszyscy narzekaja na DC ale ja to mam w Dupie lubie ten armor i dobrze mi sie w nim walczy.

Nadal nie rozumiem tylko wyboru SA na DAMA na rzecz Focus, ja wybrałem Haste bo zwięsza prędkość.

Focus jest lepszy dlatego ze w pve zadajesz wiekszy dmg i lepiej utrzymujesz na sobie aggro w pvp dlatego ze zadasz wiekszy dmg a haste tego nie nadrobi(nawet na full buffach).

Ryltar jaka jest twoja ostateczna kombinacja?

Jezeli chodzi o dyes(na tatoo sie nie znam) to zalezy jakiego mam focha.Ale przed 52 nigdy nie ruszam statow.Ale generalnie uzywalem tak:

BW heavy z tatuazami na + 3str -con i + 3dex - con(fakt malo hp ale dmg byl wielki a nie bylem prawie nigdy glownym tankiem) z damaskusem +3 z focus.
Potem skolowalem sobie Majestic a tatuaze byly takie same tylko dama z +3 zrobil sie do +7.
Na koniec lazilem tylko w majestic a dopadlem forgoten blade i enchantowalem do upadlego(to byl serwer x200 lub cos takiego z gm shop).

Doom z Dama tez testowalem(focus mi nadrabial braki w str i 0 tatuazy).
Potem wziąłem DC i tatuaze na +5con - str a bron to byl DLE z Healthem.Ale DMG byl do dupy i moim zdaniem uwalal postac(SK co ma za malo STR to juz jest DA powoli a jak chcecie tanka z duza iloscia hp to bierzcie sobie DA).
Potem bralem NM z +5 CON -5 STR ale zle nie bylo z dmg bo on nie odbieral str tylko dex i dawal +4% do p.atk.Wiec jak ktos chce miec SK z duza iloscia hp i dobrym dmg to niech wezmie NM.Ja osobiscie albo na Allseronie jak beda mi skladac armor to wezme DC albo zenchantuje doom na +iles bo NM jest taki dziwny...A jak wezme DC to wezme tatuaze na okolo +2/3 COn -2/3 STR albo moze i odejme sobie -2 DEX bo DC daje bonus do bloku tarcza.

• Pochwał: 2

« Odpowiedź #340 dnia: Listopad 15, 2006, 09:35:43 pm »
Ja jestem dopiero początkującym SK i jeszcze wielu rzeczy nie wiem ale ta postać mi najbardziej pasuje :D, po przeczytaniu większości tematów na tym forum doszedłęm do wniosku że Ryltar jest mistrzem tej postaci :P, ale do rzeczy gram SK i uzbierałem na A-Grade set jednak nie wybrałem DC jak Ryl mówił tylko Nightmare podoba mi sie bardzo :D do tego mam Dark Legion Edge na razie bez SA i jestem zadowolony z tej kombinacji (nosze Dye +4 Dex -4 Str, i +5 Con- 5Str) zaraz się zacznie ze za bardzo po STR pojechałem bo robię się na DA, jednak było to konsultowane z Ryltarem i ta opcja bardzo mi sie podoba dodatkowe hp.block tarczą speed, itd. Na Giants Cave na 63 lvlu praktycznie nie tracę hp, do PvP ta opcja tez jest dobra na Łuczników (jeszcze z żadnym nie przegralem i na .... magów tak na magów chociaż ich omijam) najpierw zarzucam UD jak mnie hitnie i nukuje go ten mnie sleepnąc próbuje ale nie wchodzi resista wkońcu mam i wygrywam ale to PvP któe mnie nie zadowala bo Ci magowie nie są doświadczeni, jak na razie nie spotkalem doświadczonej postaci, której pokonanie sprawiłoby mi radośc, ale moze kiedyś takich znajde. Mimo wszystko polecam Nightmare dla mnie SK fajnie w nim wygląda a jajka aż tak nie wystają :P, ale dla SK większośc kombinacji jest dobra, więc to zależy od Ciebie jak pokierujesz swoim charem, ja postawiłem na NM i nie żałuje ale komus innemu bardziej sie podoba DC i nie zamieni tego seta na nic innego

EE/SWS, BP/PAL, OL/WC i wiele innych...

• Dev
  • Super Moderator

• Ryl to faja
« Odpowiedź #341 dnia: Listopad 15, 2006, 09:46:34 pm »
Ryl gra SK od c1 ... Dziwne żeby nie umiał tą postacią grać :P
Dla mnei SK bez dye to świetny SK i nigdy nic nie ruszam ...
Dlaczego ja biorę maj ? Bo mnie wkur ^&% ten malutki stun resist. Co chwile gwiazdeczki. A tak to w majesticu jest bardzo fajnie ;p. Jak bardzo to pomaga - w temacie o BD mam filmik BD vs SR, tam też jest SK vs SR, możecie sobei zoabczyć ile razy stun siadł w majesticu :P

« Odpowiedź #342 dnia: Listopad 16, 2006, 10:10:13 am »
ta opcja bardzo mi sie podoba dodatkowe hp.block tarczą speed

Dzieki temu ze masz +4 DEX modyfikator skoczyl ci z 1.16(bylo by 1.18 ale NM zabeira 2 DEXA) czyli masz dodatkowy blok tarcza (wynikajacy z dexa) w wyskokosci 16%(o 2% mniej niz DC set).

zaraz się zacznie ze za bardzo po STR pojechałem bo robię się na DA

Dlatego ci nie kazalem ruszac INT tak to sobie nadrobisz dmg w magii.

PvP któe mnie nie zadowala bo Ci magowie nie są doświadczeni

Na Abbysie bylo podobnie.Bylem z Devem(gral AW) zgankowali nas(jak tylko odworilem kamere i zobaczylem ze sps biegnie na niego to wiedzialem co sie dzieje) podbieglem odpalilem UD i zacząłem nukowac maga.DA to byl jakis debil bo stal a pantera mnie okladala stuta walil tylko i walil z miecza...sps zabilem ale dostalem huraganem i sie skonczylo(Akurat ud minelo) T_T...

Bo mnie wkur ^&% ten malutki stun resist

Mi to nie przeszkadza bo widzialem Fortitutte w akcji ^^(30% stunt resist) a to robi roznice jak masz HP build.

• Pochwał: 1

« Odpowiedź #343 dnia: Listopad 16, 2006, 03:20:48 pm »
JA mam takie pytanie jakie buffy sie najbardziej sprawdza dla sk i ktorej najwiecej dadzą
mam do dyspozycji 55 songera, 58 dancera i 56 propheta i 20 miejsc na buffy

« Odpowiedź #344 dnia: Listopad 17, 2006, 07:41:23 pm »
gra ktos na paradise serv virtue SK ??? czy nie jest on jakos osłabiony itp ???

• Dev
  • Super Moderator

• Ryl to faja
« Odpowiedź #345 dnia: Listopad 18, 2006, 11:37:16 am »
Dla SK w peirwszej kolejnosci prophetowe Focus, death whisper, bless the body, bless the soul, bless the shield, od songera cisnij sobie tylko song of hunter, od BD wsyztskie Blue i Red.  Powinno starczyc miejsca ...

• Pochwał: 1

« Odpowiedź #346 dnia: Listopad 18, 2006, 04:46:25 pm »
ja spotkałem się z czymś takim
songi:
earth, warding, hunter, wind,

dance:
fire, warrior, fury, mystic

buffy od propheta:
focus, death whispeper, wind walk, bless the body, bless the soul,
shield, might, bless shield, haste, acumen, magic barrier

Ryltar a ty jakie byś zaproponował ?

• Dev
  • Super Moderator

• Ryl to faja
« Odpowiedź #347 dnia: Listopad 19, 2006, 11:10:15 am »
od biedy fury i ww można wywalić, bo to w sumie nic nie daje oprocz biegania, ale ustawienei jest dobre ;p

« Odpowiedź #348 dnia: Listopad 20, 2006, 10:29:49 am »
Byle ich ilosc nie przekroczyla powyzej 17 okienek bo 1 okno musi byc wolne na UD/VN.

Ja osobiscie biore na odbijanie obrazen,m.def(na m.def ma kazdy tank oprocz SK),Tarcze,hp,mp,acumen,haste,advance block(z SF robi dobre kombo).

Z songow:
hunter,warding,wind(zeby ganiac lucznikow i daggerow)

Dance:
Fury,fire,Vampire

Wole sic w atk.speed z tego wzgledu ze cubici czesciej beda sie aktywowaly.

• Pochwał: 11

• Allways follow my dreams.
« Odpowiedź #349 dnia: Listopad 20, 2006, 04:40:09 pm »
Warto z songów wziąć Vitality - HP zawsze się przyda pomimo iż SK ma takie drainy. Nigdy nie wiadomo kto wyskoczy z zza rogu - a może destro gotowy na pvp ??:D
Your journey's never end

<--= They see me rollin They hatin Patrolling they tryin to catch me ridin dirty =-->