Witaj
Gość

Wątek: Flame topic o god/f2p/EUvsRU itp  (Przeczytany 114197 razy)

• Pochwał: 0

Odp: Flame topic o god/f2p/EUvsRU itp
« Odpowiedź #125 dnia: Listopad 23, 2011, 04:00:31 pm »
kamiil, kim ty w ogóle jesteś? Wbiłeś na forum ze swoimi teoriami pokroju Zojka, pieprzysz takie bzdury, że szkoda gadać. Ludzie się z ciebie nabijają, a ty dalej brniesz ze swoim bullsh1tem.

Skończ dziecko, wstydu oszczędź.
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

• Pochwał: 4

« Odpowiedź #126 dnia: Listopad 23, 2011, 04:09:37 pm »
Nie wiem jak was, ale mnie osobiście nie dotknęły żadne przykre sytuacje związane z fala powszechnie nazywanych "dzieci neo"(no może kilka razy ale bez przesady :o), a grałem na wielu prywatach w tym kilku polskich. Już o wiele bardziej męczący byli ruscy na swoim offie jako 80+ przebierający się za lamusów udających, że farmią coś na spocie, KSujacych i flagujących się byleby złapać jakiegoś fraga.

Teraz trochę cytatów, mam nadzieję, że nie zanudzicie się ^^

najszybciej to sie wykruszą ludzie z officiala, którzy przychodzac na serveer beda mysleli co to oni nie sa i zjedzą priv nobków na sniadanie, a realia beda takie ze gdy zobaczy takie party alariona grając 3h dziennie co robią dzieci z privów tnąc po 20/24 uciekna szybciutko na swoj stary dobry offcial gdzie gra toczy sie spokojniei i tam mogą ownic  :bump:
Lol. W L2 najlepsi są ci którzy najdłużej grają. Jeżeli ludzie z offa coś tam znaczą zapewne cechują się niequitującym nastawieniem do gry. Priva z offem nie ma co porównywać - całkowicie inna mentalność graczy, być może po prostu tego nie rozumiesz.

Chodzi o to, że  C1 to oldschoolowe czasy nie mające nic wspólnego z falą dzieci neo, która niebawem zaleje PL serwery gdy tylko powstaną i która przysporzy starym wyjadaczom wiele radości w postaci pvp i forumowych dramatów (które są poniekąd bardzo zabawne). Sądząc po tym jak czujesz się dotknięty słowami "dzieci neo", "studencik" i "ponapierdalać" wnioskuje, że ty bedzięć raczej w grupie D N, o ile rozszyfrujesz skrót.   :afro:

PvP z dziećmi nie porobisz bo się będą bały oflagować :P
Z resztą powyżej 75+ ciężko Ci będzie takowych spotkać.
Wydaje mi się, że L2 jest na tyle skomplikowana gierką(w rzeczy samej nie jest ale na początku można się pogubić w tym wszystkim) co w pewnym stopniu hamuje napływ takowych dzieci.

Mam pytanie, czy jest na forum jakas opcja ignore, by mozna bylo nie widziec postow osoby ktorej sie nie chce czytac?
Mmmm.. aż kipi nienawiścią ^^
Core - Wynn 99 - sprzedany
R.I.P. Ciapu

• Pochwał: 14

« Odpowiedź #127 dnia: Listopad 23, 2011, 04:17:18 pm »
Nie wiem jak was, ale mnie osobiście nie dotknęły żadne przykre sytuacje związane z fala powszechnie nazywanych "dzieci neo"(no może kilka razy ale bez przesady :o), a grałem na wielu prywatach w tym kilku polskich. Już o wiele bardziej męczący byli ruscy na swoim offie jako 80+ przebierający się za lamusów udających, że farmią coś na spocie, KSujacych i flagujących się byleby złapać jakiegoś fraga.

tylko na ru off spotkasz 80+ postacie biegające w NG sprzęcie na lokacjach 1-20.
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

« Odpowiedź #128 dnia: Listopad 23, 2011, 04:27:27 pm »

tylko na ru off spotkasz 80+ postacie biegające w NG sprzęcie na lokacjach 1-20.

Spoko ale nijak się to ima do mojej wypowiedzi :)
Z resztą nie wierzę w to co mówisz. Wszędzie byli, są i będą debile tego pokroju. Na ruskim o tyle było to praktykowane ze względu na dużą rozbieżność lvli i całkiem sporą ilość graczy do zabijania.
Core - Wynn 99 - sprzedany
R.I.P. Ciapu

« Odpowiedź #129 dnia: Listopad 23, 2011, 04:34:34 pm »
kamiil - sprawiłeś, że dzięki Tobie wiem że pokłady ludzkiego idiotyzmu są niekończącą opowieścią
Lider party  Luciferion
Troszczymy się o wszystkich
www.outcasters.info

Masz racje pala mi stoi jak mysle o antku i baiumie .

« Odpowiedź #130 dnia: Listopad 23, 2011, 04:38:28 pm »
widze ze RU graczy cos boli  :beksa:

« Odpowiedź #131 dnia: Listopad 23, 2011, 04:41:18 pm »
wiesz co jest najsmieszniejsze ?

ludzie Ci piszą że jesteś debilem  a ty dalej nie wiesz o co chodzi
Lider party  Luciferion
Troszczymy się o wszystkich
www.outcasters.info

Masz racje pala mi stoi jak mysle o antku i baiumie .

« Odpowiedź #132 dnia: Listopad 23, 2011, 04:47:25 pm »
czyli sugerujesz ze gracze z officiala (wiekszosc polaczków z RU) bedzie lepsza od graczy z privów, na jakiej postawie??

kto pisze ?? ludzie którzy ,gdy napiszesz ze grasz 12h dziennie jadą cie od nobów i noliferów i placzą all day  ??

« Ostatnia zmiana: Listopad 23, 2011, 04:50:35 pm wysłana przez kamiil »

« Odpowiedź #133 dnia: Listopad 23, 2011, 04:51:14 pm »

masz rację, przy online grubo o połowę mniejszym, gdzie jeszcze 1/3 to sklepiki i przy braku przypływu nowych graczy (przynajmniej jeszcze jakiś czas temu) nie było trolowania na low spotach.

Cat Drama Maker

« Odpowiedź #134 dnia: Listopad 23, 2011, 04:56:47 pm »
najszybciej to sie wykruszą ludzie z officiala, którzy przychodzac na serveer beda mysleli co to oni nie sa i zjedzą priv nobków na sniadanie, a realia beda takie ze gdy zobaczy takie party alariona grając 3h dziennie co robią dzieci z privów tnąc po 20/24 uciekna szybciutko na swoj stary dobry offcial gdzie gra toczy sie spokojniei i tam mogą ownic  :bump:
Uff dobrze że my mamy w party bubacza który może napierdalać 36/24 więc dzieci neo nie mają szans.
czyli sugerujesz ze gracze z officiala (wiekszosc polaczków z RU) bedzie lepsza od graczy z privów, na jakiej postawie??

kto pisze ?? ludzie którzy ,gdy napiszesz ze grasz 12h dziennie jadą cie od nobów i noliferów i placzą all day  ??

Na razie  to cie za rażący debilizm postów jadą, więc nie odwracaj kota ogonem. A jedynym płaczkiem póki co jesteś ty.

« Ostatnia zmiana: Listopad 23, 2011, 04:58:43 pm wysłana przez xkurakx »

« Odpowiedź #135 dnia: Listopad 23, 2011, 05:15:53 pm »
ktos napisał ze jestem debilem , strong flame  :o :shock:

• Pochwał: 1

« Odpowiedź #136 dnia: Listopad 23, 2011, 05:21:49 pm »
Poziom Twojej głupoty objawia się w geometrycznym tempie do liczby Twoich postów.
TapMadls! - Const pt leader.
http://tapmadls.forumpolish.com

« Odpowiedź #137 dnia: Listopad 23, 2011, 05:29:23 pm »
Tu raczej nie chodzi o to czy ludzie z priva nie będą ogarniać, lub ze są gorsi od tych z oficjalnych. Tu chodzi o to ze bija na głowę privowcow doświadczeniem, znajomością reali oficjalnych serwerów. Gracz z oficjała z góry wie czego się spodziewać i jest przygotowany na serwery x1, na to co i jak można zdobyć, jak najefektywniej koksac itd. Ktoś komu przychodziło na privach wszystko z duza łatwością lub znajdywał to w GM shop, może się nie odnaleźć w nowych realiach. Dlatego tez nie wielka cześć ludzi grających wcześniej na offie zrobi emo, bo wie jakie są realia zanim zacznie. Co innego jeśli chodzi o osoby z priva, gdzie bardzo duza cześć jednak nie dotrwa do 80 lvla. I właśnie ta cześć robi taka anie inna reputacje o graczach z priwow

« Odpowiedź #138 dnia: Listopad 23, 2011, 05:46:21 pm »
Zdradzę ci drogi kolego największa tajemnicę off przekazywaną potajemnie w każdym klanie, otóż.............
na off, ru jak i na nowych serwerach inovy mnożniki będą nie jak to ma w zwyczaju na priv x10,x15,x50 itp ani nawet nie jak na "low rate" priv x2,x3,x5 tylko x1. Wykupisz sobie PA proszę to się zderzysz ze ścianą braku SP na skille na 70 lv. 3/4 dzieci z priv wydającym się że umieją grać bo wiedzą jak zrobić dotację po maksimum 2 miesiącach wróci z podkulonym ogonem na swoje priv pro serwerki i dalej będą udawać że są takimi pro graczami.
Ja już widzę te ilość kupujących na allegro adenę i sprzęt dzieciaków bo się okazuje że na ssy nie mają bo tu do manora to nie jest on i jego 10 kolegów z klanu na cały serwer tylko 3k osób dzień w dzień czeka by kupić nasionka. Już widzę tych "pro gamerów" z priv jak idą w party na expa... w party hucznie powiedziane bo to party to będzie on jego kumpel i 3 boxy - a tu zonk spoty pozajmowane i do tego jeszcze zaraz ktoś przyjdzie i nie będzie się wahał PK-nąć by spot oczyścić. Oj co to będą za płacze, a jakie wyzwiska aż nie mogę się doczekać  :D

granie 12h na dobę to jest noobstwo bo oznacza, że nie masz życia prywatnego, kolegów, dziewczyny, chłopaka, psa czy co tam kto lubi. A z własnego doświadczenia wiem, że tacy co ostro zaczynają to i tak szybko się wypalają i odchodzą, a pamiętaj nie liczy się kto pierwszy wbije 40, 50 czy też 80 lv liczy się kto zostanie za 6 miesięcy jak większość będzie miała 85+ i zacznie się dopiero prawdziwe granie i zabijanie.
Ci co grali czy grają na off lub RU dobrze wiedzą o czym mówię. A "wymiatacze" z priv no cóż... flame go on  :D

P.S.
Ja jednak liczę na to, że z privów przyjdą jacyś fajni ludzie i poprawią privom opinię gdyż teraz dla każdego priv=dzieciak neo.

Inny słowy póki Kard na CORE nie zostanie Hero dopóty CORE nie wolno nazywać dead serwerem.
[/quote]

« Odpowiedź #139 dnia: Listopad 23, 2011, 05:47:24 pm »
gracze z officiala (wiekszosc polaczków z RU)

so clueless...

• Pochwał: 10

• Masz problem? Napisz!
A może by wrócić na oficjal :)

« Odpowiedź #141 dnia: Listopad 23, 2011, 06:08:17 pm »
co do graczy z officiala vs gracze z priv... to nie ma porownania, osoby z rpg cluba / l2.ws moga byc tak samo dobre w pvp jak z offa
ale juz ma porownanie x20 vs official, ci pierwsi wywala emoquita

• Pochwał: 9

« Odpowiedź #142 dnia: Listopad 23, 2011, 06:13:14 pm »
Wasz tok myślenia mnie śmieszy, szufladkujecie ludzi ze względu na to czy grali na privie, czy na offie. Gorzej niż stare baby pod blokiem z tekstem "Ach, ta dzisiejsza młodzież...".
« Ostatnia zmiana: Listopad 23, 2011, 06:17:23 pm wysłana przez haran »

Drobne przepychanki słowne czy lekko prowokujące słowa są jak najbardziej wskazane

• Pochwał: 5

• a.k.a. Darth
« Odpowiedź #143 dnia: Listopad 23, 2011, 06:17:21 pm »
Websites and Forums Maintenance - 11 - 23

The Lineage2.com website, the Lineage II Official forums, and the account management functions on NCsoft.com will be down for maintenance on November 23, 2011.

NCsoft.com maintenance - November 23, 2011, at 4am PST. Expected downtime is approximately 12 hours. With this maintenance:
        All Lineage II game accounts (trial, paid, inactive) are converted to Truly Free accounts.
        Remaining game time on paid accounts will be converted to NCoin.

Lineage2.com maintenance - November 23, 2011, at 11:30am PST. Expected downtime is approximately 4 hours. With this maintenance:
        A new Lineage II website is being published!
        The Lineage II webstore will be open for business!

Lineage II Forums maintenance - November 23, 2011, at 5am PST. Expected downtime is approximately 12 hours. With this maintenance:
        The forums are being re-skinned to update them to a Goddess of Destruction background image.
        The forums login authorization is changed to allow players with Truly Free accounts to log in.
        A fix for the unexpected-forums-logout issue will be implemented.
retired

• Me haz no lajf
« Odpowiedź #144 dnia: Listopad 23, 2011, 06:18:17 pm »
Zdradzę ci drogi kolego największa tajemnicę off przekazywaną potajemnie w każdym klanie, otóż.............
na off, ru jak i na nowych serwerach inovy mnożniki będą nie jak to ma w zwyczaju na priv x10,x15,x50 itp ani nawet nie jak na "low rate" priv x2,x3,x5 tylko x1. Wykupisz sobie PA proszę to się zderzysz ze ścianą braku SP na skille na 70 lv.

Może na 70 nie, ale na 79/80 to już na pewno. ale czy tak naprawdę potrzebujesz wszystkich 80+ skili żeby dobić do tego 85?
(mm => feo robiony już na godzie na subie, dopiero około 83-84 miałem sp na banke)
---
ShiningWill - Me haz shield!

• Pochwał: 5

• a.k.a. Darth
« Odpowiedź #145 dnia: Listopad 23, 2011, 06:31:38 pm »
Naia Moves to USA on Nov 23, 2011

As you know, the European server, Naia is being physically relocated to the United States. The move will happen on November 23, 2011, during the regular weekly maintenance. Once the maintenance is finished players may log into Naia in its new location next to Chronos in Dallas, Texas, USA.

The server time of Naia will remain European: the next Castle Siege and Territory Wars on Naia will occur this weekend (November 26 and 27) as originally planned.
retired

« Odpowiedź #146 dnia: Listopad 23, 2011, 06:48:24 pm »
Po pierwsze mówicie ze raty 1x bla bla bla , to bedzie god gdzie exp bedzie porównywalny z gracia 4-5x rates jak nie wieksze nie mowiac o questach etc wiec wtf ??

Nie pisze o graczach z serwerów 50x 200x tylko z serwerów 3x 5x 15x

Ludzie z RU bedą mieli doświadczenie ale minimalne, dlaczego ?? Poniewasz gdy weszło GoD wiekszosc zaczynała od 85 lvl, i do startu EU  ogarną tylko czesc, nei mowiac o end game które na RU za jakis czas.
Nie mowiac ze bardziej ogarniete klany i ppl bedą grać na ncwest do otwarcia nowych ser aby ogarnąc "podstawy"

granie 12h na dobę to jest noobstwo bo oznacza, że nie masz życia prywatnego, kolegów, dziewczyny, chłopaka, psa czy co tam kto lubi.

wieksze nobostwo jest grac 2 miesiace po 12h (12h to nic wielkiego   :o) czy 2 lata po 3-4h codziennie

« Odpowiedź #147 dnia: Listopad 23, 2011, 06:54:56 pm »
widzisz, dalej czegoś nie rozumiesz.

ludzie grający przez pierwsze miesiące po 12 h w 90% przypadków są ostatecznie nikim, bo quitną, podramują się o coś itd. Sam na ru offie widziałem takich, co ciskali po kilkanaście h dziennie i w końcu walili quita. Niby wyprzedzili pare osób, ale co z tego?

Dodatkowo tacy ludzie na dłuższą metę nie dosyć, że są nikim w grze, to jeszcze bardzije niki mw real life (powiedz mi, ile masz czasu na swoje życie prywatne, poza spaniem, sraniem i jedzeniem, gdy grasz po +12h). Gra kiedyś mija, a ty się obudzisz, że jesteś człowiekiem bez niczego: znajomych, wykształcenia, zainteresowań. Ale dorośniesz, może zrozumiesz, byle nei za późno

Z kolei ludzie z drowym podejściem do gry, po 3-4 h dziennie (czasem trochę więcej, czasem mniej) ostatecznie wyprzedzą emo quiterów, będą bawić się na każdym etapie gry, a ich end game zaprocentuje podwójnie.

Niestety, ty jako randomek z privów nie zrozumiesz tego, jednak naprawdę trzymam za ciebie kciuki, bo wierzę, że głupota ludzka nie może być aż tak szeroka wielka jak ty reprezentujesz.

Cat Drama Maker

• Pochwał: 7

• Over-LoL-E.D.
« Odpowiedź #148 dnia: Listopad 23, 2011, 07:13:02 pm »
widzisz, dalej czegoś nie rozumiesz.

ludzie grający przez pierwsze miesiące po 12 h w 90% przypadków są ostatecznie nikim, bo quitną, podramują się o coś itd. Sam na ru offie widziałem takich, co ciskali po kilkanaście h dziennie i w końcu walili quita. Niby wyprzedzili pare osób, ale co z tego?

Dodatkowo tacy ludzie na dłuższą metę nie dosyć, że są nikim w grze, to jeszcze bardzije niki mw real life (powiedz mi, ile masz czasu na swoje życie prywatne, poza spaniem, -_-' i jedzeniem, gdy grasz po +12h). Gra kiedyś mija, a ty się obudzisz, że jesteś człowiekiem bez niczego: znajomych, wykształcenia, zainteresowań. Ale dorośniesz, może zrozumiesz, byle nei za późno

Z kolei ludzie z drowym podejściem do gry, po 3-4 h dziennie (czasem trochę więcej, czasem mniej) ostatecznie wyprzedzą emo quiterów, będą bawić się na każdym etapie gry, a ich end game zaprocentuje podwójnie.

Niestety, ty jako randomek z privów nie zrozumiesz tego, jednak naprawdę trzymam za ciebie kciuki, bo wierzę, że głupota ludzka nie może być aż tak szeroka wielka jak ty reprezentujesz.
ja się mimo wszystko boję, że jak przyjdzie co do czego, to i tak będzie problem ze znalezieniem takich osób (3-4h dziennie) -
żebym miał z kim pograć :D

powoli, do przodu
想うだけでは叶わないけど、想わなければ始まらない。

• Chant of bsoe
« Odpowiedź #149 dnia: Listopad 23, 2011, 07:14:24 pm »
I tak po pewnym czasie wszystko sie zrownuje wiec granie calymi dniami jest bez sensu

L2 EU Vinuz !
Lineage 2 official server Luna
Vinuz/Sqn: Adventurer 82lvl
Piti: Soul Breaker 76lvl
L2RU
Sqnik: Rouge 86 / 75 WL / 75 WC / 75 DA  @ Lancer