-większy zakres przedmiotów
-brak full itemów na start. ( na NCwest jest taka możliwość 1/10 bodajże)
-Brak nieograniczoności w boxach.
-lepsze sposoby płatności
1. Wiekszy zakres przedmiotow w sklepie www? Owszem pewnie znacznie większy ma invoa niz ncsoft. Co do ingame shop tego nikt nie wiem, ingame shop będzie dopiero od dzisiaj po 24.
2. Full item na start to był event z okazji startu F2P, skończył się wczoraj i dostawał to tylko co 10gracz który kupił destiny pack. jak na cenę tego "pack" to był kiepski interes.
3. Brak ograniczania w boxach, dla jednego wada dla innego zaleta.
4. Lepsza forma płatności w jakim sensie? na ncsoft można płacić za pomocą karty inteligo/mbank, paypal/ time card ncsoft/ pay card (do Kupinie w polskich sklepach także)
Dla NCwest flame nalezy się jak najbardziej. Od 5 lat na forum co chwila ktoś wskazywał im na konieczność update oficjalnej strony. 5 lat nie byli w stanie tego zrobić. Drobne poprawki jakie wprowadzali powodowały, że strona oficjalna była gorszym źródłem informacji niż 90% prywatnych. Ale wreszcie się za nią zabrali. Kiedy? Kiedy musieli na niej dodać SKLEP.
W grze to samo, wszystko powoli jak w jakimś niesamowicie rozbudowanym aparacie biurowym. Zaraportujesz kogoś a gość bana zgarnia po miesiącu. Bo było prowadzone śledztwo, które polegało na ustaleniu czy był to lvl1 toon do reklamy RMT. Potem trochę się z tym poprawili. Ale to "potem" to też trwalo swoje zanim nastąpiło. I tak można wymieniać długo przykłady nieudolności, niekompetencj i olewania community. Choć trzeba przyznać, że wśród obsługi zdarzały się perełki.
Wszystko wynika z prostej przyczyny - nie ma konkurencji, to firma się nie spina. Pojawiła się Innova - mocna konkurencja, z nowym modelem. NC west ponownie zablysneli szybkością działania. Na konkurencję zareagowali dopiero po ponad roku (jak nie dłużej). Coś nie mogli się doliczyć populacji swoich serwerów i porobili merge, żeby im łatwiej było
I liczyli, liczyli ....
Faktem jednak jest, że ofertę przygotowali obecnie dobrą. Porównując z modelem RuOff lepszą. Oczywiście w kontekscie potencjału przyciągania graczy a nie zapewnienia im optymalnego komfortu gry. Zobaczymy co zaoferuje EU off.
Nie dziwię się ,że jest tyle osób tak zaciekle broniących Innovy w sytuacji gdy oferta NC west na dzień dzisiejszy wydaje się lepsza.
To nic innego jak ocena za całokształt.
Ja osobiście pogram i tu i tu 
oj sporo prawdy w tym co piszesz

Co do działania ncsoft może być jeszcze jedna przyczyna tego co się działo. Jeżeli ich NA oddział musiał pracować jak pewien odział międzynarodowego koncernu w którym pracowałem parę lat temu to się nie dziwie ze tyle im wszystko zajmowało.
Mianowice jakakolwiek decyzja w oddziale musiała być wpierw zaaprobowana przez centrale po drogiej stornie globu, co trwało miesiącami, i to ze centrala nie znała specyfiku lokalnego runku nie miało znaczenia.