Witaj
Gość

Wątek: Flame topic o god/f2p/EUvsRU itp  (Przeczytany 114551 razy)

• Pochwał: 0

Odp: Flame topic o god/f2p/EUvsRU itp
« Odpowiedź #500 dnia: Listopad 30, 2011, 04:21:58 pm »
ktoś już ściągną te pierwsze 2 giga przez lanczer? ile zajmują kolejne pliki?

« Odpowiedź #501 dnia: Listopad 30, 2011, 04:24:53 pm »
calosc zajmuje 2GB

• Pochwał: 14

« Odpowiedź #502 dnia: Listopad 30, 2011, 04:27:30 pm »
-większy zakres przedmiotów
-brak full itemów na start. ( na NCwest jest taka możliwość 1/10 bodajże)
-Brak nieograniczoności w boxach.
-lepsze sposoby płatności

1. Wiekszy zakres przedmiotow w sklepie www? Owszem pewnie znacznie większy ma invoa niz ncsoft. Co do ingame shop tego nikt nie wiem, ingame shop będzie dopiero od dzisiaj po 24.

2. Full item na start to był event z okazji startu F2P, skończył się wczoraj i dostawał to tylko co 10gracz który kupił destiny pack. jak na cenę tego "pack" to był kiepski interes.

3. Brak ograniczania w boxach, dla jednego wada dla innego zaleta.

4. Lepsza forma płatności w jakim sensie? na ncsoft można płacić za pomocą karty inteligo/mbank, paypal/ time card ncsoft/ pay card (do Kupinie w polskich sklepach także)

Dla NCwest flame nalezy się jak najbardziej. Od 5 lat na forum co chwila ktoś wskazywał im na konieczność update oficjalnej strony. 5 lat nie byli w stanie tego zrobić. Drobne poprawki jakie wprowadzali powodowały, że strona oficjalna była gorszym źródłem informacji niż 90% prywatnych. Ale wreszcie się za nią zabrali. Kiedy? Kiedy musieli na niej dodać SKLEP.
W grze to samo, wszystko powoli jak w jakimś niesamowicie rozbudowanym aparacie biurowym. Zaraportujesz kogoś a gość bana zgarnia po miesiącu. Bo było prowadzone śledztwo, które polegało na ustaleniu czy był to lvl1 toon do reklamy RMT. Potem trochę się z tym poprawili. Ale to "potem" to też trwalo swoje zanim nastąpiło. I tak można wymieniać długo przykłady nieudolności, niekompetencj i olewania community. Choć trzeba przyznać, że wśród obsługi zdarzały się perełki.
Wszystko wynika z prostej przyczyny - nie ma konkurencji, to firma się nie spina. Pojawiła się Innova - mocna konkurencja, z nowym modelem. NC west ponownie zablysneli szybkością działania. Na konkurencję zareagowali dopiero po ponad roku (jak nie dłużej). Coś nie mogli się doliczyć populacji swoich serwerów i porobili merge, żeby im łatwiej było :P I liczyli, liczyli ....
Faktem jednak jest, że ofertę przygotowali obecnie dobrą. Porównując z modelem RuOff lepszą. Oczywiście w kontekscie potencjału przyciągania graczy a nie zapewnienia im optymalnego komfortu gry. Zobaczymy co zaoferuje EU off.
Nie dziwię się ,że jest tyle osób tak zaciekle broniących Innovy w sytuacji gdy oferta NC west na dzień dzisiejszy wydaje się lepsza.
To nic innego jak ocena za całokształt.

Ja osobiście pogram i tu i tu :P

oj sporo prawdy w tym co piszesz :) Co do działania ncsoft może być jeszcze jedna przyczyna tego co się działo. Jeżeli ich NA oddział musiał pracować jak pewien odział międzynarodowego koncernu w którym pracowałem parę lat temu to się nie dziwie ze tyle im wszystko zajmowało.
Mianowice jakakolwiek decyzja w oddziale musiała być wpierw zaaprobowana przez centrale po drogiej stornie globu, co trwało miesiącami, i to ze centrala nie znała specyfiku lokalnego runku nie miało znaczenia.
« Ostatnia zmiana: Listopad 30, 2011, 04:34:31 pm wysłana przez montezuma »
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

• Pochwał: 1

« Odpowiedź #503 dnia: Listopad 30, 2011, 04:39:14 pm »
4. Lepsza forma płatności w jakim sensie? na ncsoft można płacić za pomoca karty inteligo/mbank, paypal/ time card ncsoft/ pay card (do Kupinie w polskich sklepach także)

Zaraz pewnie wymyślą, że nie można kupować przez jakiś ruski serwis  hahaha

PA jest moim zdaniem do dupy, w końcu daje sporą przewagę nad tymi, którzy go nie mają.
Boxować pewnie i tak nie będzie zbyt wiele osób, więc w/e.
Prawda jest taka, że oferta ncwest jest póki co lepsza.

Szkoda tylko, że nie stawiają nowego serwera dla EU, nawet na wschodnim wybrzeżu, byłoby nieco lepiej.
Dlatego też sam pójdę chyba na serwery innovy.
« Ostatnia zmiana: Listopad 30, 2011, 04:40:51 pm wysłana przez Pyroman »

« Odpowiedź #504 dnia: Listopad 30, 2011, 04:44:15 pm »
Czyli Shillen startuje okolo 24?

« Odpowiedź #505 dnia: Listopad 30, 2011, 04:58:55 pm »
Ile PA kosztuje u ruskich?
Są jakieś przewidywania ile może kosztować u nas?
Pwrót do gry - 02-12-2011r

« Odpowiedź #506 dnia: Listopad 30, 2011, 05:01:05 pm »
Zapomnijcie wszyscy o NCwest - to jest najgorsza firma z jaka mialem do czynienia w zyciu. Slyszalem, ze nawet amerykanie beda grac na euro serwerach bo maja juz dosc uzerania sie z NC. Totalny brak supportu, jak juz cos musza zrobic to zajmuje im to cale tygodnie, szalu mozna dostac. To, ze jakas prywatna firma wziela sie za L2 to jest istny ratunek dla gry.
"There is no right and wrong, There is only fun and boring"

« Odpowiedź #507 dnia: Listopad 30, 2011, 05:06:27 pm »
Pa kosztuje ~30zł
Ile u nas, nie wiadomo.
Shilen wystartuje z końcem prac technicznych.. 23/24

Co do postu Zojki się nie wypowiem bo każdy ma własne zdanie i własny punkt widzenia. Lepsze formy płatności ? Można płacić nawet w żabce, w każdym możliwym banku, smsem itd, wg przeliczników usługodawcy, więc czasami drożej (np smsem)

Malum być może ale na NCwest jest taka niepoparta dowodami nagonka na Innove że szkoda gadać, mają dziwne przekonania co do tych serwerów, często wręcz śmieszne.  Ale to prawda, prywatna firma więc akcja rodzi reakcje (pieniądz) i od razu widać że się da :)
TapMadls! - Const pt leader.
http://tapmadls.forumpolish.com

« Odpowiedź #508 dnia: Listopad 30, 2011, 05:23:54 pm »
Martwi mnie to, że nigdzie nie piszą na Innovie kiedy ma ruszyć. Wszędzie podawane jest, że start wkrótce. Na to można czekać nawet i miesiąc. Jakby to był początek grudnia to już dawno jakaś konkretna data by widniała.

« Odpowiedź #509 dnia: Listopad 30, 2011, 05:32:03 pm »
Startują w pierwszej połowie grudnia, to i tak więcej niż "soon" od NCwest. Z konkretną datą będą czekać do końca tak samo jak NCwest zrobiło. Zresztą wszystkie firmy tak robią.

• Pochwał: 4

« Odpowiedź #510 dnia: Listopad 30, 2011, 05:57:19 pm »
Martwi mnie to, że nigdzie nie piszą na Innovie kiedy ma ruszyć. Wszędzie podawane jest, że start wkrótce. Na to można czekać nawet i miesiąc. Jakby to był początek grudnia to już dawno jakaś konkretna data by widniała.

Wydaje mi się, że mogą sobie na to pozwolić ^^
Wszyscy czekają na ich newsy i oni dokładnie o tym wiedzą jakie panuje przekonanie o NC
Core - Wynn 99 - sprzedany
R.I.P. Ciapu

« Odpowiedź #511 dnia: Listopad 30, 2011, 07:39:43 pm »
Innova na razie próbuje ogarnąć problemu z forum.
P.S.
Wam też działa tak tragicznie?

Inny słowy póki Kard na CORE nie zostanie Hero dopóty CORE nie wolno nazywać dead serwerem.
[/quote]

« Odpowiedź #512 dnia: Listopad 30, 2011, 07:39:51 pm »
Malum, r3ni więc mówicie, że NCsoft to nie jest prywatna firma, tylko państwowa tak? Należy do USA czy Korei?

« Odpowiedź #513 dnia: Listopad 30, 2011, 07:43:49 pm »
Malum, r3ni więc mówicie, że NCsoft to nie jest prywatna firma, tylko państwowa tak? Należy do USA czy Korei?

Nie jest państwowa, ale jest dużo większą firmą niż innova. Firmą istniejącą długo i na dużym obszarze. Więc inna mentalność jest takich pracowników.

Innova na razie próbuje ogarnąć problemu z forum.
P.S.
Wam też działa tak tragicznie?

No masakra działa..

• Sloth
« Odpowiedź #514 dnia: Listopad 30, 2011, 07:47:31 pm »
Jest tylko jedna malka poprawka. i temy dostaje KAZDY z tego packa, co 10 osoba dostaje Elegie.... Kazda Vespera i EWS do niego.

• Pochwał: 14

« Odpowiedź #515 dnia: Listopad 30, 2011, 07:50:24 pm »
Jest tylko jedna malka poprawka. i temy dostaje KAZDY z tego packa, co 10 osoba dostaje Elegie.... Kazda Vespera i EWS do niego.

vesper którego nie można sprzedać, tak samo z ews do tej broni. To był bonus z okazji startu F2P, obecnie już nie dostajesz vesper ani nie masz szansy na elegia.
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

• Pochwał: 18

• <3
« Odpowiedź #516 dnia: Listopad 30, 2011, 08:00:47 pm »
Co do forum, to napisali, że mają problem z czymś tam....
Sebal- Life ...

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

SHUT UP AND ENJOY THE MUSIC

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

• Aeore Healer
    • Tenebrae 4ever
« Odpowiedź #517 dnia: Listopad 30, 2011, 08:01:21 pm »
Jezeli ja mialbym zagrac, to wybralbym projekt Innovy, dlaczego? FROST - czy jak tam sie nazywal ten antybot :) dla mnie tylko ten syf niszczy gre  :(
http://www.thetenebrae.pl

Aeore Healer 97 Lilith

« Odpowiedź #518 dnia: Listopad 30, 2011, 08:12:58 pm »
Jezeli ja mialbym zagrac, to wybralbym projekt Innovy, dlaczego? FROST - czy jak tam sie nazywal ten antybot :) dla mnie tylko ten syf niszczy gre  :(
Znaczy, że antybot (frost) niszczy grę? Czy boty ją niszczą.. wyrażaj sie jasniej  :D

« Odpowiedź #519 dnia: Listopad 30, 2011, 08:18:35 pm »
gandam tenebrae wybiera sie na oficiala?

• Sloth
« Odpowiedź #520 dnia: Listopad 30, 2011, 08:19:51 pm »
Wiem, że już nie można ich dostać, ale byłą taka opcja. I Vesper dalej dla siebie tez jest ok x)

• Pochwał: 30

• Wiem, że g**no wiem ^^
    • Kliknij i pomóż.
« Odpowiedź #521 dnia: Listopad 30, 2011, 08:27:59 pm »
Wlodek jemu o boty chodzi :P

Dobra pytanie ma ktoś czas by uzupełnić moje FAQ bo sam z czasem nie wyrabiam?
Nudzi ci się?

Kliknij i pomóżA jak mi chcesz pomóc to tu kliknij http://amorion.pl/?p=2585
http://r14.bloodwars.interia.pl/r.php?r=83836
 :P

Pomógł ci ktoś na forum? Podziękuj.
Albo będzie taki cuś:

wypisałem certy do pve jak i pvp :) i kurfa + nie dostałem !
//No dobra, masz plus :P Pytającemu to się przyda. Apocalyptik
    :dw_4_3:

« Odpowiedź #522 dnia: Listopad 30, 2011, 08:31:19 pm »
Żebyś się nie zdziwił jak serwery innovy będą postawione na wschodzie, gdzie bez wspomagaczy typu BP/latency fix też nie pograsz komfortowo.
Nawet jeśli tak by było, to i tak wole innove niż ncwest i bot trainy biegające u nich

LF CP! pm, osoby pokroju kamiil mówię stanowczo nie  :bump: Konkrety chcę

« Odpowiedź #523 dnia: Listopad 30, 2011, 08:50:22 pm »
Żebyś się nie zdziwił jak serwery innovy będą postawione na wschodzie, gdzie bez wspomagaczy typu BP/latency fix też nie pograsz komfortowo.
Nawet jeśli tak by było, to i tak wole innove niż ncwest i bot trainy biegające u nich

LF CP! pm, osoby pokroju kamiil mówię stanowczo nie  :bump: Konkrety chcę

Oczekujesz konkretów, a sam ich nie podajesz. Więc napisz nam ile h dziennie będziesz grać.

« Odpowiedź #524 dnia: Listopad 30, 2011, 09:20:06 pm »
Co do forum, to napisali, że mają problem z czymś tam....

There are some connection problems on the forum, we will fix it ASAP. Thank you for your patience and understanding.
UPD: We apologise but our ASAP is taking a bit longer than we expected... engineers are having fun playing with network settings to maximize your comfort =(