Temple Knight [TK]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:33:26 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Ryltar

Cytattk z bishopem na full buffie oczywiscie -_-'al caly klan

Oni po 3 profie a klan mial 2 lvl :D

echoes

porada :P
mam forgotten blade,co mi radzicie  wbijac?health czy focus? (juz sie przyzwyczailem do 8k hp z blessami,ale...w koncu to bron na oly i pvp :D)..tak tak wiem,zdobyc krysie 13 to dramat ;)

Dev

echoes wez health, zawsze sie przyda :). Z doswiadczenia wiem ze health>focus jesli chodzi o 1v1. Poprostu wiecej zadasz przeciwnikowi :)
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

Ryltar

Cytat: DevouringOne w Czerwiec 08, 2007, 10:54:31 AM
echoes wez health, zawsze sie przyda :). Z doswiadczenia wiem ze health>focus jesli chodzi o 1v1. Poprostu wiecej zadasz przeciwnikowi :)

LOL? Uwazam ze szkoda FB na Health,lepiej potem zalatw sobie DLE walnij health i daj enchant,FB na pvp a DLE na PvE/Raidy.

echoes

nie da rady ;) bede mial tylko jedna bron high grade ;) dle idzie na handel :)

Ryltar

Czemu? Zostaw sobie DLE i tyle ^^

echoes

:D nie da rady bo inaczej nie zloze sobie seta a :D
wiesz jakie nieobotyczne ceny osiagaja itemki dc na epi? :| na imperiala nie mam co liczyc w najblizszym czasie...na raidy moge miec nawet low c byle z health...a sumie bije bardzo mocno za pomoca FB wiec health zly by nie byl,takie sporo lepsze dle :] focus...hmmm...to tylko na oly albo do solo koxu,a gdziez ja ci bede solowal na 76+ et (32% i quest glowny zostal do templara ^^),beda constant pt w toi albo w kata :] poza tym mam dostep do green 12 na health a blue musialbym zdobywac :D
szlag...fcus czy health...moim zdaniem na oli focus=health o tyle ze z blessem z tej lagi b to naprawde ciezko bedzie mnei zabic (wbijam 76,laduje +2dex i +2/lub+4 con kosztem str to bede pooonad 8k hp)...aaaa nie wiem co robic (jeszcze psia mac ponad 8kk aa na same gemstony :D szlag,dobrze ze moj subowany pw ownuje cale salki w kata solo :D)

Ryltar

Starczy do IC miec +4/5 con -4/5 str,pewnie do NM tez sie nada.A co do FB to osobisic bym bral Focus bo jakbym chcial robic FB dla Healtha to bym sobie DLE zostawil dal Helath i zrobil enchant do +xx

echoes

hmmm no to taki setup...
ET 76+
DC Heavy +3 wszystko
FB z Focus
Dye +4con,+2dex/-6str
na czysto bez baffow:
cp/hp:2933/4889
p att:472
p def:942
crit rate:177

vs

(FB z Health)
cp/hp:2933/6112
p att i p def ten sam
crit rate:93

cholera sam nie wiem :D 1,3k hp to sporo ;)

Ryltar

No to jak juz ty wolisz ale poprostu ja uwazam ze szkoda FB dla health skoro moge sobie wziąć DLE + enchant i tam dac health.Poprostu masz DLE z Helath i fb z Focus walczysz hp spada ponizej 25% i przelanczasz na FB.

echoes

rozumiem ze mowisz o oly? :) jakbym mial latwy dostep do itemkow dc to bym zrobil jak piszesz...hmmm musze to przemyslec :]

sliP

A to dla TK NM nie jest lepszy niż DC??

bula

echoes

dc-premia do bloku tarcza,-str (i tak mam malo :P)
NM-brak premi do tarczy,RD (nie wiem po co),troche wyzszy p def i nerfowanie dexa,ktory i premia do p att,nie jakas drastyczna
acha-DC premia do self heala :]

Dev

ja zawsze bnylem za tym ze tyank ma miec hp, chociaz skoro ma 177 critical na selfach to LOL bierz focus :D

Ryltar

CytatNM-brak premi do tarczy,RD (nie wiem po co),troche wyzszy p def i nerfowanie dexa,ktory i premia do p att,nie jakas drastyczna

Dla ciebie to sie wydaje tylko 4%.Ale popatrz tak:

SK majac na -5 STR traci 9% p.atk,teraz z NM bedzie tracil tylko 5%.Niby nic a jak cieszy no i mam 39 CON.Ale blok z DC tez jest genialny i heal bonus,z blessed shield 6 osiagasz okolo 9x% bloku tarcza bez GS.Ja osobiscie uwazam ze DC jest dla elfow(nie sciaga waznego dexa i daje blok do tarczy czyli podnosi jasnych i mrocznych atuty).

echoes

ja mowilem konkretnie co ta premia do p att daje tk,4% dla tk to mniej niz dla sk :)
a ten critical jest faktycznie imponujacy,z baffkami przekraczam 200 a to juz naprawde sporo...a co to bys ie dzialo z dancami/songami :D w sumie moja jedyna "bronia" ofensywna sa krytyki,cubic i bash ;] tk to nie sk...aaaa mam dylemat...a na offku co czesciej daja w FB? :P

Marc1n

HATE ME MOAR!

Dev

Marc1n nubie forgotten blade ...

Marc1n

No tak się składa, że tego u nas nie skracają to nie wiem :)
HATE ME MOAR!

Bled

Marc1n

^_^
dowiedziałem się od naszego Hell Knighta, że ma Haste, jednakże, żadnego Eva's Templara nie znam co ... w ogóle egzystuje, więc tak nie spytam.
HATE ME MOAR!

echoes

aa kij tam,health wsadze,w cheap solo setup :P (tallum) jak bralem forgotten blade to bez blessow mam 3,8k hp  :? to tragedia jak dla mnie :D
ps:...3 profke wczoraj w nocy zrobilem,yeeaaaah :D ^^

Ryltar

Cytatjak bralem forgotten blade to bez blessow mam 3,8k hp  to tragedia jak dla mnie

To zrob reroll na DA...

Cytatps:...3 profke wczoraj w nocy zrobilem,yeeaaaah

Gratz ale i tak sie nczym nie roznisz od TK na 75(oprocz lvl) :D

echoes

sam se zrob reroll na da :D chodzi mi o pvp,3,8k hp to ja se moge wiesz co zrobic jak ja mam stac jak ciec i zgarniac agro :D
roznie sie...niebieska tarczka przy nicku w pt (laski na to leca :D) oraz wisdom,fortitude i health :D (no i Guard Stance +1 cost a dzis SF +1 power :P)