Core (EU) - Screeny, PvP, Flame, Spam

Zaczęty przez Mc6, Grudzień 04, 2011, 03:54:28 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Sesto

mozna to okreslic jednym slowem dramat  osobiscie bralem udzial   na siege gdzie z boksami bylo  zalogowanych na servie  10k   charow  i nieraz  z zamulkami ale dalo  sie walczyc  .tutaj server    to chyba jakas terorystyczna   jaskinia  w kanalach londynu z podpieciem do  lini metra, specjanie   zmienilem kompa  ( wyciaglem z 2  co najlepsze)  zeby sie przekonac ze cale to pierdolenie     ze za slaby sprzet ma sie nijak do tego co zobaczylem  w trakcie siege zmieniajac rozne konfiguracje

pozostaje wina neta ? moze zobaczymy na  tw i nastepny siege  zainstaluje sie na lcazu rownoleglym  niech strace 20km jesli wtedy cos polaguje   innowia  ssie

CzornyDlugi

smęcicie, ci ze słabym sprzętem, starym etc. już mało wydajnym a przede wszystkim wolnym (bo to decyduje najwięcej w l2) mieli laagi od kompa. Ci który mają netia shity czy tpshita mieli laagi nigdy ci providerzy nie słynęli z małych pingów z zagranicą, ja osobiście miałem może 10 laagów 5-10 sec max przez 4.5h siegów+tw, upc 120mb/s (mimo że szybkość niewielkie ma znaczenie - chyba że ojciec i 2 siostry naraz używają neta ;O).
Core : Dlugi, Feoh Wizzard - lv 89

chmoora

Coś na łączu było po drodze. Wiem bo kupel ma top łącze i kompa, a i tak mu lagowało. Battleping zainstalował i już było wszystko ok.

aelion

łącze od aster, dobry komp i zero lagów, zrobiłem w trakcie siege jeden restart w celu zwiększenia wydajności bo czasem samo przejście na ALT + P z high detali nie pomaga i trzeba jeszcze uruchomić ponownie klienta, potem wszystko juz dzialalo bez najmniejszych problemów wiec na serwer nie ma co narzekać pod tym wzgledem :P
[OldBoyz] Aelia - Aeore Healer

roli

Cytat: Alarion w Styczeń 16, 2012, 02:41:47 AM
http://www.youtube.com/watch?v=PoONMupxhSE

Arimas, serio takich w klanie trzymacie...?

nic się HB z franza nei zmieniło jak widzę...
fake, przecierz na innovie nie ma i nigdy nie było i nie będzie botów...
fake fake fake fake fake fake fake fake !!!!!!!!!!!!!11111111111

Redbox

nie wiem czemu smęcicie?
Na ru offie (niby serwery dalej niz teraz) zdazlo sie miec lagi i freezy. Ale bez przesady, żadko kiedy mialem tak ze nie moglem nic zrobić. Wyjatkiem byla freja gdzie na low detalach cos sie psuło nawet. Na siegach było ok, bez rewelacji ale ok. Kompa mam z przed 2 lat a neta 2 mb i jak mowie dalo sie grac a nie stac w zergu ludzi i "omgmmgmgmgm nie moge sie ruszyc ommgmgmgmmgmgmgm"
Jak masz batlepinga to juz w ogole bajka. Przestancie plakac.
Nie pasuje Wam isc na siege? poepinij sie pod kogos, udawaj freezy, mow ze masz laga nie wazne. Sam nie raz tak robilem jak mi sie nei chcialo byc na siegu

http://www.sadistic.pl/efekty-specjalne-vt231195.htm
Uploaded with ImageShack.us

Cytat: gierojjj w Grudzień 15, 2012, 07:37:50 PM
jestem debilem i kompie sie z karpiami ale to nic tato mnie bije i mama

xRelapse

Co mają kuzwa lagi/delaye do braku fps?
To są dwie odmienne rzeczy..

Szkoda czasu

Już prędzej coś z routingiem, ale żeby te ciołki chciały coś zrobić, poprosiły o info z pingplottera czy coś, chociaż to się nagle pojawiło kilka dni temu.
Chociaż trasa nie jest aż tak duża do Luxemburgu, lepsze sytuacje miałem z serwerami zlokalizowanymi w Kanadzie/USA, gdzie Support nie raz pomagał prosząc o info z pp.

Jak na razie 0 inicjatywy z ich strony..

A znajdą się i ludzie z lepszym sprzętem i netem od osób, które ich nie miały, ale tutaj eksperci wiedzą lepiej..

Możemy tylko gdybać co jest przyczyną, nie ma tego jednak jedna osoba, ale sporo Innova powinna się tym zając jak najszybciej i szukać rozwiązania, w końcu za to im płacą.

Prokrastynator

Cytat: roli w Styczeń 16, 2012, 11:00:15 AM

choćby byl zranger do ściagnięcia ze strony 4game, to i tak analion wymyśli 10 innych argumentow jaki to ncwest jest fee, a innova wspaniała
Cytat: Ulquiora w Luty 06, 2012, 07:53:20 PM
Zgłaszać trollowanie do moderatora trzeba. 55% tylko brakuje do zablokowania konta Prokrastynator'owi

KaRom

Heeeeej :)

Gdzie koxać pt magów na lvl 80-85?  :oops:

dziENki ;)
Buszek Swintuszek`

Fabienne

Smęcicie o tych "zajebistych" privach z off plikami porównując od innovy ale ile było tych serwerów? na l2ws nie grałam ale jeśli chodzi o rpg club to serwer i obsługa były 3 razy gorsze od innovy. Ss lagi przez kilka miesiecy na 1 ich serwerze, zero kontaktu z obsługą nawet "soon" nie było. Jak skończyła 30? " przepraszamy ale zgubiliśmy baze danych... możemy wam zrobić rollback miesiąc w tył albo zamknąć serwer". Jak pojawił się gm który poczuwał się do rozmowy z graczami to go wywalili, jak wyszło co dało się robić na sslagach usuwali tematy z forum.

Ulquiora

Cytat: Prokrastynator w Styczeń 16, 2012, 11:28:38 AM

choćby byl zranger do ściagnięcia ze strony 4game, to i tak analion wymyśli 10 innych argumentow jaki to ncwest jest fee, a innova wspaniała
Odkąd wprowadzili te nowe destinity pack względem enchantu weapon r to sry, ale takie typu rzeczy miały tylko na high rate serverach  :D Także NC west fail!

Alarion

Cytat: Prokrastynator w Styczeń 16, 2012, 11:28:38 AM

wracaj zatem na ncsh1t i załóż klub fun z Zojką vs Inova, ok?

Sorry, ale takich raterdów nam tu nie potrzeba, więc bb

a co do zachwalanego tak RPG, to przypomnijcie mi, jak on skończył obecnie? Bo coś mi kilka osób pisało...
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Sarin.

malkontentom nie dogodzisz. narzekanie dla niektorych to pasja i az zastanawiam sie czy ktos im za to placi.

Prokrastynator

Cytat: Alarion w Styczeń 16, 2012, 11:58:25 AM

a co do zachwalanego tak RPG, to przypomnijcie mi, jak on skończył obecnie? Bo coś mi kilka osób pisało...

po 1. nie prowadze wojny ncsoft vs innova, tylko patrząc jaką porażką jest obecnie innova to jazda po ncwest jest raczej hipokryzja (poza tym jazda na siłe, ktos ostatnio wkleił screena z eventowymi postaciami w talking island, które nie miały nic wspólnego z botem)
po 2. nie wiem co to jest raterd, ale patrząc na twoje posty + do tego nieumiejętne wplatanie angielskiego w wypowiedzi po polsku, to moge ci podpowiedzieć jak to trudne słowo, które jednoczesnie jest doskonałym określeniem twojej osoby napisać (retarded)
Cytat: Ulquiora w Luty 06, 2012, 07:53:20 PM
Zgłaszać trollowanie do moderatora trzeba. 55% tylko brakuje do zablokowania konta Prokrastynator'owi

Alarion

nie martw się, wiem jak to się pisze, zwykła literówka z szybkiego pisania (a właściwie przestawienie liter), co notorycznie mi się zdarza pisząc np. "nei" zamiast "nie".

tak jak pisałem, nie podoba się, idź na NCsh1t, nikt po tobie płakać nie będzie, uwierz mi.

Cat Drama Maker

Fabienne

Niektórzy zachowują się jak by ktoś ich zmuszał do gry w l2 czy na serwerze innovy:)

alite

Cytat: Prokrastynator w Styczeń 16, 2012, 12:06:52 PM
Cytat: Alarion w Styczeń 16, 2012, 11:58:25 AM

po 1. nie prowadze wojny ncsoft vs innova, tylko patrząc jaką porażką jest obecnie innova to jazda po ncwest jest raczej hipokryzja (poza tym jazda na siłe, ktos ostatnio wkleił screena z eventowymi postaciami w talking island, które nie miały nic wspólnego z botem)
po 2. nie wiem co to jest raterd, ale patrząc na twoje posty + do tego nieumiejętne wplatanie angielskiego w wypowiedzi po polsku, to moge ci podpowiedzieć jak to trudne słowo, które jednoczesnie jest doskonałym określeniem twojej osoby napisać (retarded)
prawda jest taka ze i ncwest i innova to porazka.
Btw fajny event dali na ncwescie, 20 boxow logujesz i kasa sama leci :d

Naito

Cytat: Alarion w Styczeń 16, 2012, 12:13:28 PMzwykła literówka z szybkiego pisania (a właściwie przestawienie liter), co notorycznie mi się zdarza pisząc np. "nei" zamiast "nie"

No to witam w klubie :D
Zapraszam na serwer Team Speak 3 - Dead Echo - Community of Gamers - Adres: deadecho.pl

W Lineage 2 gram na serwerze: EU Core | Nick: Naito | Clan: BlackSwans

Sesto

Cytat: Alarion w Styczeń 16, 2012, 12:13:28 PM

tak jak pisałem, nie podoba się, idź na NCsh1t, nikt po tobie płakać nie będzie, uwierz mi.

nie pamieta wol jak cieleciem byl   jakbym sie uparl to ci moge wyciagnac z 10 postow wktorych  privy be a  nc soft  cacy  jak ci choragiewka zawieje tak nadajesz

Alarion

masz rację, wtedy mało byłem zorientowany jak wygląda kwestia poza botem. Na dodatek boty popierałem, ale to głównei z przyczyn "skoro robi to 99% osób, to pewnie jest to akceptowane w comunity". O innych programach byłem dosyć zielony, dopiero pod koneic swojej gry tam uświadamiałem sobie coraz dobitniej co znaczą te programy na PvP.

Inovy nei było jeszcze, a jak była, to grało to wtedy jeszcze może z ... 30 polaków?

Privy dalej są dla mnie śmieszne, bo 90% osób nei gra na nich dłużej niż 1-3 miesiące i go ownić kolejny priv. o innych ich aspektach i że w końcu wszystkie zdychają (jedne szybciej, drugie trochę wolniej) już nie wspomnę.

Cat Drama Maker

xRelapse

Dla mnie Alarion to tak troszkę jak Razielll za dawnych lat ( bez urazy w tym momencie dla niego)

"Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia"

Medal za wytrwałość, fosa Innovy nie do przejścia.

Fabienne, oczywiście, że tak ale jednak Priv to priv, a OFFICIAL to co innego, zapewniona jakość ma być, przyjemność z grania, mniej szopek rodem z prywatnych serwerów jak to niektórzy nazywają, ale na razie niczym to się nie różni, nawet najwięksi obrońcy Innovy sami przyznali, że na razie dają ciała.

I tak jak wspominałem, mam nadzieję, że się ogarną bo mają na to czas.. niby pierwszy siege, pierwsza styczność, ale prowadzą serwery RUOFF także mogli przewidzieć takie przypadki.

Alarion tak w skrócie, w skali do 10, ile dałbyś dla Innovy za prowadzenie tego serwera od startu?

Co do privów, z nich fajna kasa była i tyle w temacie, jak ktoś czujny to się obudzi i sprzeda, ale teraz dla mnie granie tam mija się z celem, dla mnie osobiście jest to fakt, jednak oczekiwałem czegoś więcej od Innovy, i mam nadzieję, że jeszcze się sprężą bo zostanę tu na długie lata, i liczę, że powoli wszystkie te problemy zostaną zażegnane, bo na razie to jeden problem stoi w kolejce za drugim.

rexetin

Ja mam na innovie juz 0 laga nawet najmniejszego. Gozej z fpsami na siegu przy takiej liczbie osob cielo mi :/ Musze kupic new procka bo karte graf mam dobra

asdf1movie

języka yody mistrza uzywac przestan zrozumiemy wtedy do nas co chcesz mowisz

Fabienne

Cytat: xRelapse w Styczeń 16, 2012, 12:44:52 PM

Fabienne, oczywiście, że tak ale jednak Priv to priv, a OFFICIAL to co innego, zapewniona jakość ma być, przyjemność z grania, mniej szopek rodem z prywatnych serwerów jak to niektórzy nazywają, ale na razie niczym to się nie różni, nawet najwięksi obrońcy Innovy sami przyznali, że na razie dają ciała.

Niby tak ale czego się spodziewałeś jeśli większość ludzi która zawitała na ten serwer to gracze privów? i nawet nie chodzi tylko o innove bo tak samo jest na ncwescie gdzie ludzie wołali "gm lvl please". Wcześniej innova miała tylko swoje własne podwórko, połasili się na całą Eu , pojawiły się inne nieznane im dotychczas problemy ale mimo to serwer jest ok.Raczej nic wielce nie ingeruje w samą rozgrywkę. Są wpadki ale gdzie ich nie ma. Przez lata na officjalnych serwerach tez działy się różne rzeczy.
Prawda jest taka, że nie ma alternatywy, dla wielu jest to zapewne ostatni przystanek w l2 bo wątpię żeby pojawił się priv, który odciągnie ludzi, nawet jesli ncwest postawiłby eu serwer to jest całkiem "inna" rozgrywka.