Core (EU) - Screeny, PvP, Flame, Spam

Zaczęty przez Mc6, Grudzień 04, 2011, 03:54:28 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

maxverr

Cytat: Cezary93 w Luty 28, 2012, 06:43:32 PM
Nie śledzę ich projektu i nawet nie czekam z zapałem na tego nowego Diablo. Po prostu pokazuję, że wszystkie serwisy sklepowe czy to sklepy, czy informacyjne zawsze jest ten sam przedział prawdopodobnego wydania gry. Tymczasem cieszcie się jeszcze z jako takim onlinem na serwie :D

Gra wyjdzie w okolicach czerwca, confirmed!
CPU: AMD Athlon II X4 640 3,0GHz  GPU: ASUS EAH6850 DirectCU  SSD: OCZ AGILITY 3 60GB
MOBO: MSI 770-G45 HDD: Samsung F3 HD502HJ  RAM:Kingston 2x2GB 1333MHz CL9 PSU: OCZ StealthXStream2 600W
Microsoft SideWinder X4 :: Razer DeathAdder :: Philips SHP2000

lempartus

poprosze modow o wywalenie  postów nie na temat - dziękuję
Lider party  Luciferion
Troszczymy się o wszystkich
www.outcasters.info

Cytat: NotTheFakeTazman w Wrzesień 23, 2012, 08:14:20 PM
Masz racje pala mi stoi jak mysle o antku i baiumie .

tytusDeZoo

LEMP na moda !!!! Zaraz wszystko wyczysci  :)
Veve 99/97 Feoh Wizard Core server
Tytus 92 Feoh Wizard Lancer server
Ais / Yans / Atomek / Kylal / VeveLaBoo Nightmare DN server

asdf1movie

moze mi ktos podpowiedziec jak na srednio slabym przeciętnie przeciętnym kompie zrobic zeby gra chodziła płynnie ?
czy ten dysk ssd serio pomaga?
net mam dobry.
-
ah, dla uber speców od l2. wiem ze istnieje takie cos jak alt + p, ale w niektorych momentach potrzebuje jeszcze wiekszej wydajnosci

xRelapse

Postaw monitor na wodzie, większej płynności nie znajdziesz.

Dysk SSD niezle pomaga szczególnie w doczytach, chociaż lepiej żebyś podał cały zestaw PC dla potencjalnej osoby, która chce pomóc.

Najlepiej napisz w dziale tu na forum, zaraz RazieIII przyleci z pomocą i Ci pewnie jeszcze dyski SSD wymieni adekwatne do Twoich oczekiwań cenowych.

alite

Cytat: xRelapse w Luty 28, 2012, 07:01:39 PM
Postaw monitor na wodzie, większej płynności nie znajdziesz.

Dysk SSD niezle pomaga szczególnie w doczytach, chociaż lepiej żebyś podał cały zestaw PC dla potencjalnej osoby, która chce pomóc.

Najlepiej napisz w dziale tu na forum, zaraz RazieIII przyleci z pomocą.
mam ssd z transferem 550/550mb tylko l2+winda na nim i jedyna roznica w l2 to doczyty na spoty.

maxverr

Cytat: asdf1movie w Luty 28, 2012, 06:59:12 PM
moze mi ktos podpowiedziec jak na srednio slabym przeciętnie przeciętnym kompie zrobic zeby gra chodziła płynnie ?
czy ten dysk ssd serio pomaga?
net mam dobry.
-
ah, dla uber speców od l2. wiem ze istnieje takie cos jak alt + p, ale w niektorych momentach potrzebuje jeszcze wiekszej wydajnosci
Podaj specyfikacje kompa. Najlepiej kupić procesor intel'a np i5 2500k i bedzie ci chodzić jak http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,47588.0.html tutaj na frapsie ;] Ja w tym tygodniu bede miał dysk SSD, także zdam relacje.
CPU: AMD Athlon II X4 640 3,0GHz  GPU: ASUS EAH6850 DirectCU  SSD: OCZ AGILITY 3 60GB
MOBO: MSI 770-G45 HDD: Samsung F3 HD502HJ  RAM:Kingston 2x2GB 1333MHz CL9 PSU: OCZ StealthXStream2 600W

YouMakeMeCry

Cytat: xRelapse w Luty 28, 2012, 06:40:54 PM
Na jakiej zasadzie będzie można grać w GW2?

Chodzi mi o płatności, ktoś się orientuję w tym bo ja się jakoś nie za bardzo rozglądałem w nowościach ostatnio? :D

OffTOpic

kupujesz i gras znie ma abonamentu tak jak i w 1 czesci do tego bedzie item shop z itemami nie wplywajacymi na rozgrywke :) platne beda jedynie patche  wieksze :)
L2Paradise       - SK/HE- abhorsen                     
L2Supreme       - HE/EE/DA - XiHuan                   
Luna                 - EE - YouMakeMeCry
RpgClubx15      - BP/TR/PAL - YouMakeMeCry
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
Aion - Cleryk - Nunane - spatalos/perento - AmberEye/Taco clan :)

Alarion

bmf się rozpada, lfc

już chłopaki serwer zowniony, pora na dexLude? : D

/drama
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

TTerrorPropaganda

Ta gra nie jest stworzona mentalnie dla EU/USA graczy tylko dla koreańskich nolifow. Widać to bardzo dobrze po onlinie który systematycznie a jednak spada. Nie oszukujmy się gra jest stara, a wymagania ma większe niż BF3 co tylko frustruje graczy.
Poza tym gra na dłuższa metę jest nudna, bo chodzi o co? o to żeby zabijać kolejne miliardy mpbow by dogonić ruskich farmerow. Potem znów zabijać jak najwięcej i jak najszybciej...Questy są nudne, powtarzalne a wręcz wkurwiające. Kolejna większa kronika wprowadzi co? niech pomyślę, tak zgadza sie lvl 150 bo nic innego nie wymyślą, żeby przywiązać graczy, lepsza długa farma by zarobić więcej kasy.
I wątpię ze spadkiem online obarczać ludzi z priva, duza część to byli ludzie którzy dawno temu zrezygnowali z gry. I wrócili by spróbować ta nowa odświeżoną o dużych zmianach grę, i co się okazało po wbiciu 85 lub wcześniej przez te osoby, ze się nic nie zmieniło,schematy te same dalej 95% czasu to bicie miliarda mobow. Poza dodaniem tych paru skilli o nowym wyglądzie i zmniejszeniu klas, dalej jest ten sam nudny schemat gry miedzy tymi 5% czasu na pvp. Zeby chociaż zostawili te dzienne Q za 10% do 99 żeby ludzie którzy nie maja czasu i nie lubią bić non stop 12H jednych i tych samych mobow mieli alternatywę.
Nie wspominając o jednych i tych samych wyglądach postaci "klonów" i liniowych setach i broniach. Przecież można było zrobić coś na zasadzie Diablo "randomowy sprzęt"....

ARCYK

http://www.youtube.com/watch?v=sQDxV2FDV_4&feature=plcp&context=C3b104eaUDOEgsToPDskL1IXTawgnYjFfrm6-2nL-n

Wytłumaczy mi ktoś płynność gry na tym filmie? Już go dużo wcześniej widziałem i koleś nie ma jakiegoś super kompa. A teraz rozmawiając o tych wymaganiach gry itd. mi się o tym przypomniało.

I drugie pytanie. Co warto kupować z itemów przyspieszających exp, czyli itemy na vita i runy na expa? Nie mając PA ;x. I jak już ktoś poda jakiś przykład to prosiłbym jeszcze cenę (około ofc), reuse i czas trwania.

maxverr

Cytat: ARCYK w Luty 28, 2012, 07:47:02 PM
http://www.youtube.com/watch?v=sQDxV2FDV_4&feature=plcp&context=C3b104eaUDOEgsToPDskL1IXTawgnYjFfrm6-2nL-n

Wytłumaczy mi ktoś płynność gry na tym filmie? Już go dużo wcześniej widziałem i koleś nie ma jakiegoś super kompa. A teraz rozmawiając o tych wymaganiach gry itd. mi się o tym przypomniało.

I drugie pytanie. Co warto kupować z itemów przyspieszających exp, czyli itemy na vita i runy na expa? Nie mając PA ;x. I jak już ktoś poda jakiś przykład to prosiłbym jeszcze cenę (około ofc), reuse i czas trwania.

1. Posiada procesor INTEL e8400, najwydajniejszy dwurdzeniowy procesor ever ever, bardzo dobrze radzi w lineage'u tak samo jak reszta procesorów intela niestety procesory AMD z tej samej półki cenowej nie są takie dobre (jedynie w lineage sie wykladaja ;P)
2. Starsza kronika
co do drugiego pytania zainwestuj w PA, a potem RUNE XP / vitality repleshing (trwa 30min reuse 1h / 10 razy mozna uzyc w tygodniu) nevit trwa 1h i mozna uzywac jeden po drugim ;)

Jeśli ktoś chciałby zrobić upgrade komputera do gier lub specjalnie do Lineage 2 to zapraszam na PM.

Cezary93

Kronika Gracia Final? Chyba tam chodziło jeszcze elegancko. Ogólnie (niby) GPU Animation w opcjach coś daje, bo przekłada cięzką pracę procesora na kartę graficzną (częściowo). Ja zauważyłem wzrost FPS (niewielki bo chyba o 5 tylko, ale zawsze).
Cytat: skrzydlatyJak wykupisz Premium Life u Pana Boga to zwiększy Ci dobe do 30h.
:D :D :D :D

RazielIII

Cytat: maxverr w Luty 28, 2012, 07:52:43 PM

1. Posiada procesor INTEL e8400, najwydajniejszy dwurdzeniowy procesor ever ever, niestety procesory AMD z tej samej półki cenowej nie są takie dobre (jedynie w lineage sie wykladaja ;P)
2. Starsza kronika
co do drugiego pytania zainwestuj w PA, a potem RUNE XP / vitality repleshing (trwa 30min reuse 1h / 10 razy mozna uzyc w tygodniu) nevit trwa 1h i mozna uzywac jeden po drugim ;)

Jeśli ktoś chciałby zrobić upgrade komputera do gier lub specjalnie do Lineage 2 to zapraszam na PM.
Nie najwydajnieszy tylko dobrze krecacy sie ;p.

btw ktonika za kronika troche wzrastaja wymagania sprzetowe optymalizacja dalej kuleje
Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.
http://www.youtube.com/watch?v=lVvG_dy94LM NEW ONE!
http://www.youtube.com/watch?v=U81wZ2khvFs

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x15 SWM 85 / DC 85
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

xRelapse

EU community i znudzenie  L2 i widać w dużej mierze to się sprawdza  hahaha
Ja to mówiłem już dawno :D

Bonus

http://www.youtube.com/watch?v=5CfNarCjSHM&feature=related

Cezary93

To jest porównanie doczytywania postaci w mieście, a nie pvp. Dziwne jest to, że po doczytaniu wszystkich postaci na PVP przed zamkiem to nadal nie ma szału z FPS... A co tu jeszcze doczytywać niby  :o  Stary silnik ogranicza L2 do używania tylko jednego rdzenia, dlatego gra nie chodzi płynnie przy większych zadymach. Powodem też są nowe lokacje, bo np. w FoG gdzie robi się trainy z 5 sal ma się więcej fps niż w soa czy harnaku...
Cytat: skrzydlatyJak wykupisz Premium Life u Pana Boga to zwiększy Ci dobe do 30h.

kamiil

fajnie jak failerzy piszą milion powodów jakie to l2 jest złe i niedobre  :beksa:

asdf1movie

Cezary93

Cytat: kamiil w Luty 28, 2012, 08:25:05 PM
fajnie jak failerzy piszą milion powodów jakie to l2 jest złe i niedobre  :beksa:
Wracaj tam trzepać moby, bo chyba o technicznej części L2 nie masz zielonego pojęcia  :(

Deric

raczej ooc się rozpada nie dlatego że quitują na dexa a idą do HB lub BH hłehłe nie tylko ty zmieniasz klan co 2tyg ;p

kamiil

Cytat: Deric w Luty 28, 2012, 08:28:20 PM
raczej ooc się rozpada nie dlatego że quitują na dexa a idą do HB lub BH hłehłe nie tylko ty zmieniasz klan co 2tyg ;p

HB rekrutuje co moze, patrz idante saven

Mscici3l

Lineage 2 official server Luna
Msciciel - Ghost Hunter 83/75/75/73- BANNED
Lineage 2 official server Lancer ru:
Msciciel - Sword Muse 82/75/75/68 - SOLD
NomoreQQ - Soul Hound 82/75/75/75 - SOLD
ErrOrCrC - Grand Khavatari 85/80/75/75 - SOLD - 6x Hero

RedHarvester

wracaj do pve w l2 jak warzywo
cashed out

kamiil

Cytat: RedHarvester w Luty 28, 2012, 09:13:18 PM
wracaj do pve w l2 jak warzywo

24/7 ;)