Witaj
Gość

Wątek: L2Cerberus - New Age Of Lineage 2 - LOW-RATE (L2DC)  (Przeczytany 179794 razy)

• Pochwał: 10

• L2Cerberus/L2DC developer
    • L2Cerberus
Odp: L2Cerberus - New Age Of Lineage 2 - LOW-RATE (L2DC)
« Odpowiedź #225 dnia: Czerwiec 06, 2010, 11:44:55 am »
Drop z rb na pewno będzie na ziemie :)
I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features.
Let's Kick Python Out of L2J.

• Pochwał: -5

• fu ?
« Odpowiedź #226 dnia: Czerwiec 06, 2010, 11:47:01 am »
Wszystko na ziemie ! A kto nie lubi pickupowac dropa niech sobie leży, inni mniej leniwi podniosą. W dupach wam się poprzewracało od tych nowych kronik etc. :o
Nie mogę sie zalogować staje mi po wpisaniu id i hasla
aha.

http://forum.lineage2.com.pl/index.php?topic=40105.0    jeszcze 2 lata rickert i bedziesz mógł sie napić piwa z ojcem !

Start odbędzie się jutro a dokładniej jutro
beka xD

• Pochwał: 0

« Odpowiedź #227 dnia: Czerwiec 06, 2010, 11:51:22 am »
Priwy musiały sobie wypracować trochę inna filozofię, ponieważ nie były pięknie działającym oficjalem. Zazwyczaj pickup był związany z kwestiami technicznymi a nie tym, że admin rozpuszczał plajerów.
1/ lagowanie
2/ często kasa lądowała pod ziemią przy suficie itp.
Lepiej jak jest pickup niż jak go nie ma i jest za to bluzganie na admina i odchodzenie z serwera bo nie można podnieść dropa bo gdzieś wpadł  czy tez przyczynił się do lagów.

• fu ?
« Odpowiedź #228 dnia: Czerwiec 06, 2010, 11:55:23 am »
no to zrobić że drop znika po 5min na przykład i po sprawie. :oops:
aha.

http://forum.lineage2.com.pl/index.php?topic=40105.0    jeszcze 2 lata rickert i bedziesz mógł sie napić piwa z ojcem !

beka xD

• L2Cerberus
« Odpowiedź #229 dnia: Czerwiec 06, 2010, 11:59:31 am »
Priwy musiały sobie wypracować trochę inna filozofię, ponieważ nie były pięknie działającym oficjalem. Zazwyczaj pickup był związany z kwestiami technicznymi a nie tym, że admin rozpuszczał plajerów.
1/ lagowanie
2/ często kasa lądowała pod ziemią przy suficie itp.
Lepiej jak jest pickup niż jak go nie ma i jest za to bluzganie na admina i odchodzenie z serwera bo nie można podnieść dropa bo gdzieś wpadł  czy tez przyczynił się do lagów.

To już przeszłość. Przynajmniej na l2dc są całkowicie inne kontrolery przedmiotów i knownlist. Nam bardziej chodzi o to, że już przy starcie x15, mieliśmy drop na ziemię. Po tygodniu 95% serwera chciała autopickupa.

« Odpowiedź #230 dnia: Czerwiec 06, 2010, 11:59:55 am »
Auto pick up jest dobry. Bynajmniej nie sprawia mi to żadnej przyjemności.
Zwykły drop do plecaka, drop z rb na ziemię.

• Pochwał: -4

« Odpowiedź #231 dnia: Czerwiec 06, 2010, 12:03:50 pm »
Kurde, a mnie boli ze to ma byc x5 czy tam x7 : <

• fu ?
« Odpowiedź #232 dnia: Czerwiec 06, 2010, 12:06:16 pm »
Ja tam wole sam podnosić, przynajmniej jest przyjemność jak mi full drop wpadnie a nie leci od razu do plecaka i nawet nie wiadomo kiedy wpadł  :oops: taki nuker stanie ci na spocie i wali wszystko do okola i dupy nie ruszy bo i tak mu all wpada do plecaka ^^ wiec gf ;E
aha.

beka xD

• L2Cerberus
« Odpowiedź #233 dnia: Czerwiec 06, 2010, 12:10:55 pm »
zrobimy sondę :) jednak będziemy musieli przychylić się do głosu większości.

• (:J<-<
« Odpowiedź #234 dnia: Czerwiec 06, 2010, 12:13:06 pm »
A mobki będą mały losowe miejsca spawnu czy sztywno respią się zawsze w tych samych miejscach?

• Shady Aftermath
« Odpowiedź #235 dnia: Czerwiec 06, 2010, 12:14:55 pm »
Na jednym serwerze z plikami L2dc grałem, to losowo się spawnowały, mam nadzieje że tutaj też tak będzie. :D
Never regret anything because at one time it was exactly what you wanted

• L2Cerberus
« Odpowiedź #236 dnia: Czerwiec 06, 2010, 12:19:21 pm »
Tak jest. +- pewna losowa wartość od spawnu.

« Odpowiedź #237 dnia: Czerwiec 06, 2010, 12:20:18 pm »
Ogólnie to jestem za auto pickupem(z mobow ofc tylko!) szczególnie w poczatkowych tygodniach istnienia serwa gdzie klany beda farmic kasiurke na clanhalle. Moze byc to duzym utrudnieniem dla postaci bijacych dystansowo gdzie co chwila musza dobiegac do mobka i spamowac pick upa.
Wkurza to kiedy lucznik/nuk expa sobie ladnie moby do okola siebie a co jakis czas podbiega te 600 zasiegu zeby zebrac adene a za winklem czai sie jakis noobek i wskoczy chyc myc ukradnie ci cala kaske powiedzmy z 5min expa :D

« Odpowiedź #238 dnia: Czerwiec 06, 2010, 12:26:24 pm »
... TO jest pewna czesc tej gry ktorej nie uniknac... Po co niszczyc to co nam ta gra dala? Jezeli jestes nie ostrozny stracisz drop... A co do luka i nuka tym ze farmia szybciej niz np. daggerzy (chociazby w przypadku nuka) to niech sie potrudza i pobiegaja po dropy...

« Odpowiedź #239 dnia: Czerwiec 06, 2010, 12:30:20 pm »
nie gram nukiem, zwykle biegam supportem (ee/se) i jego zadaniem aby expienie bylo bardziej efektywne jest zbieranie dropa a jak mamy kolosiebie mobki x1/2 x1 x2hp ktore padaja dosyc szybko to idzie sie zajebac odnawiajac mane, healujac i latajac po planszy za dropem :D

« Odpowiedź #240 dnia: Czerwiec 06, 2010, 02:14:30 pm »
Jak już wspomniałem mi to nie odpowiada, ale nie pochlastam się z tego powodu. Wyobraź sobie sytuację, w której siedzi summoner, a summon biega i zabija mobki ; wstajesz co kilka minut, żeby go healnąć (przy buffie i zerku summona PS'a te kilka minut to nie bujda) i nagle musisz biegnąć (jacy magowie wooolni...) po drop, bo zza krzaków może wyskoczyć ziomek i zgarnąć Ci itek. To ma być przyjemność?

Jezeli jestes nie ostrozny stracisz drop

Sorry stary, ale expiąc nie mam zamiaru rozglądać się na boki, czy ktoś mi nie zwędzi dropu.. wiadomo na wara trzeba uważać, ale jakoś nie widzi mi się nieustanne obserwowanie logów, czy poleciało mi coś wartościowego i mam prędko lecieć, czy jakieś pierdołki , po które mogę skoczyć za 'chwilę'.

A co do luka i nuka tym ze farmia szybciej niz np. daggerzy (chociazby w przypadku nuka) to niech sie potrudza i pobiegaja po dropy...

Jeżeli expię kumpla, co gra supportem , czy 'melasem' i nie wspomaga mnie w walce (missy, resisty w mobka itd) to może biegać i zbierać drop, ale dla kogoś kto expi solo jest to całkowicie niewygodne. Czasy zbierania minęły, a i obecne nastawienie graczy widać w przypadku zbierania herbów, gdzie idąc na vos widzę stertę tychże przedmiotów. H**, że leży herb na casta, mam jeszcze 2 min (powiedzmy z 4 min), po co mam podnosić..
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 06, 2010, 02:16:10 pm wysłana przez Linthar »

• Pochwał: 1

• owning the god
« Odpowiedź #241 dnia: Czerwiec 06, 2010, 02:33:19 pm »
wybaczcie ale nie czytalem calego topicu - kiedy +- na wstac server? czy moze znana juz jest dokladna data?

• Pochwał: 12

• And The Heavens Shall Tremble
    • gOOoogLe
« Odpowiedź #242 dnia: Czerwiec 06, 2010, 02:37:59 pm »
wybaczcie ale nie czytalem calego topicu - kiedy +- na wstac server? czy moze znana juz jest dokladna data?
1 Lipca

• Pochwał: 11

« Odpowiedź #243 dnia: Czerwiec 06, 2010, 03:20:15 pm »
[...]
Czasy zbierania minęły, a i obecne nastawienie graczy widać w przypadku zbierania herbów, gdzie idąc na vos widzę stertę tychże przedmiotów.
[...]
imo grasz na dziwnych serwerach ;P

« Odpowiedź #244 dnia: Czerwiec 06, 2010, 04:05:08 pm »
roli a podaj jakieś porządne zalety tego, że drop lecący na ziemie jest taki fajny i dlaczego to Ci się tak podoba, bo moim zdaniem jedyne co to ma na celu to utrudnienie/spowolnienie expa postacią bijących na dystans :? :|

• Shady Aftermath
« Odpowiedź #245 dnia: Czerwiec 06, 2010, 04:19:43 pm »
A mało to ułatwień one mają? :d Szczerze mało mnie obchodzi czy będzie auto podnoszenie dropu czy nie, no ale jeżeli miałbym wybierać to wybrałbym samodzielne zbieranie dropu, czasami dzięki temu się rozpoczyna pvp.. :)
Never regret anything because at one time it was exactly what you wanted

• Pochwał: 12

• And The Heavens Shall Tremble
    • gOOoogLe
« Odpowiedź #246 dnia: Czerwiec 06, 2010, 04:34:15 pm »
roli a podaj jakieś porządne zalety tego, że drop lecący na ziemie jest taki fajny i dlaczego to Ci się tak podoba, bo moim zdaniem jedyne co to ma na celu to utrudnienie/spowolnienie expa postacią bijących na dystans :? :|

Latwiej mozna podkradac drop! Inne zalety nie przychodza mi do glowy :D Dyskusja i tka jest bez sensu, bo zrobia ankiete. A jestem pewien ze opcja auto pickupu wygra.

« Odpowiedź #247 dnia: Czerwiec 06, 2010, 05:46:33 pm »
Jaka jest teraz szansa na przerwanie stuna w pvp? Wcześniej na testach było jakże lol 50% ale w changelogu była jakaś wzmianka.
I jak z auto pick upem? może od razu walnąć ankietę czy nie dać ludziom po 85lvl na start bo po co się męczyć z expem. IMO autopick up jest sztandarową cechą l2jotów, którą włączyli by zapewnić lepszą wydajność, tym samym przyzwyczaili 90% graczy do lenistwa. Jak dla mnie...nie powielajcie tego lol schematu, tylko all na ziemie! RETAIL LIKE FTW!
Wasting time since 2004
Ru off.

« Odpowiedź #248 dnia: Czerwiec 06, 2010, 05:50:02 pm »
raiderek to ma być server dla większej grupy ludzi a nie dla tych 10% które lubią się wku*****(denerwować) podczas gry bo jakiś typ łazi za tyłkiem i podbiera dropa, nie wszystko co wprowadzają na offie jest fajne  :P

« Odpowiedź #249 dnia: Czerwiec 06, 2010, 06:14:49 pm »
A ja sie zgadzam w pelwni z raiderkiem. . . to ma byc porzadny serwer i ma byc gud jak najlepiej bo na niego ide : >