No więc po kolei.
Solo
PP/Hierophant w expie solo radzi sobie świetnie. Warunek - posiadanie GWolfa/Fenrira

i wówczas bawimy się w summonera

Solowałem zarówno Varkę na mainie (78) GWolf/Fenrir (67-72) jak i Vampiry na FotD PP 71-73 GWolf/Fenrir 67-72. Możesz zarówno bawić się w tylko w healera/bufera - wówczas robe maj/DC i broń z acumenem (na mainie miałem FDS+3, na drugim C gradowy najtańszy mieczyk

) albo wziąć do ręki duale i wspomagać pieska. Oczywiście na Varce PoF i debuff na PDef były non stop w użyciu.
Party
No niestety, jak nie zrobisz sam party, to mało kto Cię zatrudni. Taka jest smutna prawda. Wybierają częściej WCeta lub SE. PP, choć ma najwięcej bufów, jest ostatni w kolejce do party. Ale jak znajdziesz sobie BD i jakiegoś DD (Glad, tyr, destro, summoner) to niezłą sieczkę można robić. Zresztą wystarczy sam BD i takie duo jest super wydajne

Oczywiście najlepiej duale w łapy, ale robe na grzbiecie

Można się bawić w LA, ale spada drastycznie Cast Speed. Chyba, że mieć w inv i robe (na czas bufów) i LA - do walki. Ale wtedy bijesz bez szotów, albo ganiasz co 5 min na restock

Ewentualnie można wrzucać nieużywany w danym momencie set na wilka. Też wyjście. W zeszłym tygodniu byłem (HP 78) w duo z SD 79 na plaży HB. I było nieźle

RB
Niestety - podobnie jak w party. Jesteś ostatni w kolejce do zaproszenia do party. Chyba, że kamaloka, to tam szybciej możesz coś złapać.
Siege
Dawno nie byłem

Ale wydaje mi się, że nie zmieniło się tak nic za mocno w stosunku do tego co było. Różnie grają. Ja siadałem przy flagach i kto się pojawiał po padzie w zamku, to go bufowałem. I tyle. Bez sensu według mnie jest włazić do zamku. Chyba, że party trzyma się razem, blisko siebie, i nikt nie resuje się przy flagach, tylko bishop/BRez/PP ress

PvP
Małe doświadczenie. Pytaj innych.
tvt
A co to?
Oly
Opiera się głównie na posiadaniu w OE AM ataku z augmentacji (Dark, Wind, Water, Fire, wsio ryba) i wrzuceniu odpowiednich kamieni żywiołów w broń do 150, a teraz i do 300. Oczywiście dodatkowo łuk w inwentory oraz FB z tarczą. No i nie zapomnij o fistach z bonusem Cancel - z PvP. Z armorów - do FB - oczywiście IC set, można zabrać Draco set no i Robe. Oczywiście wszystko full element resist. I dzięki temu wychodzisz na oly przeciążony jak słoń i nie możesz się ruszyć

:D Ale wybór należy do Ciebie

Co do taktyk. To jest ich tyle ile przeciwników i posiadanego sprzętu na grzbiecie i w inwentory

No bo to co w WH to nie liczę.
Mystic Immunity to fajna sprawa dla High lvl Propheta w pomocy low lvlowym postaciom na RB. Nie pozwala wrzucić żadnego debufa na postać. Czyli jak bufniesz PoF na 45 postać podczas lania bossa, to powinieneś dostać silence, albo paraliż. A z mystic nie dostaniesz nic

Inquisitora, jak zauważyłeś, niestety PP nie dostaje. Ale jest on przydatny głównie do solowania SE/Bish/EE lub na Oly i w pojedynkach. Na mass PvP raczej się go nie używa. Te postacie mają leczyć/rechargować, a nie lać. Od tego są inni.
na selfie glad/deska/tyrek/daggerzy/tanki/karmele(sb+zerk) powinni go rozłożyć...
To nie jest tak oczywiste. Nie wiem na jakim serwie grasz, ale zapraszam na Hindemith - poluj na walki na olimpiadzie FatHips. Zmienisz zdanie o PP

Ale, jak to powiedział swego czasu pix3l - są propheci i jest FatHips

Pozdrawiam